Alonso: "Ferrari'nin Performansı Üzücü"

yazar:

kategori:

Alonso, Ferrari’nin çabalarında bir azalma olmadığını ancak güncellemelerin çalışmadığını söyledi.

Alonso “Gerçekçi olmamız ve buradaki performansımızdan mutlu olmamamız lazım.”

“Parçaları bu yarışa yetiştirmek için maksimumu yaptık. Bir şekilde çalışıyorlar ancak muhtemelen yeterli değiller. Bir çok şey denedik. Dün akşam bir çok değişiklik yaptık. Bugün aracın sürüşü biraz daha kolaydı.”

“Herkes aynı şekilde zorluyor. Fark büyük. Bu durum üzücü.”

“Fabrikanın yaptığı çalışmadan mutlu olmamız lazım. Aralıksız çalışıyorlar. Performans açısından istediğimiz konumda olmadığımız doğrı ancak bu, onlar maksimumu denemedikleri için olan bir şey değil.”

“Rakiplerimiz yarışlar arasnda televizyon izlemiyorlar. Onlar da gelişiyorlar.”

“Macaristan’da yüksek downforce ayarlarında 4. sıradaydık. Burada takımlar arasında 4. sırada olabilirz ve bu açıkçası üzücü bir haber ancak yarınki mükemmel yarışa hazırlanmak dışında yapabileceğimiz bir şey yok.” dedi.

Alonso, sıradaki yarışlarda durumu tersine çevirebileceklerinden emin değil.

Alonso “Gelecek yarışlarda gelişip gelişemeyeceğimize bakacağız ancak bundan şüpheliyim çünkü Temmuz’dan önce rakiplerimizden 0.8 sn yavaştık. Burada ise fark 1.1 sn.”

“Kore ya da Japonya’da mucize ile pole pozisyonunu kazanamayız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: "Ferrari'nin Performansı Üzücü"” için 29 yanıt

  1. Oversteer, "salise farkıyla bile olsa, alonso geçmiş mi geçmiş massa'yı; bitti" dediğin sıralamaları özlemişsin, belli =)

    massa'nın ön kanadı, macaristan gp'de kullanılan kanat iken, alonso burada antrenmanlar boyunca hem bu kanadı, hem de şu an takılı olan yeni kanadı test etti, değerlendirdi, şimdiki yeni kanatta karar kıldı ve kullandı.

    geçen seneye de atıf yapmışsın, doğrudur. orada da alonso yüksek mühendislik dehasının ve erişilmez teknik öngörüsünü çalıştırmıştı; bu hafta sonundaki gibi.

    sonuç?
    eski kanadı tercih eden massa öndedir, geçen senenin son bölümünde olduğu gibi. belli ki massa bu işten daha iyi anlıyor, ne dersin =)

    bunun altında aranacak bir şeyler olabilir bence de:
    mesela alonso'nun yüksek mühendislik dehasının ve erişilmez teknik öngörüsünün (!) bir kez daha balon olup patlaması gibi..

    aynı şu meşhur "0,6 saniyeyi ben getirdim" dediği gibi..

  2. mavi iyi aslında net belli oluyor araçta, Kimi eski kasklarına benzer kask kullanırsa, Alonso'da kırmızıya dönerse sıkıntı olur karıştırırız 😛

    Kırmızı kask demişken, Alonso 2009'da palyaço renkli Renault ile kırmızı kask takarken, 2010'da kırmızı araca mavi kask takarak beni ters köşeye yatırmıştır

  3. O değilde Massa'ya geçilmeyecektin sıralamada, allahtan temiz taraftasın kalkışta…

    Bir de Alonso ile Massa'nın araçları farklı bu yarışta, Alonso'da yeni parçalar takılı iken Massa eski parçalarda kendini daha rahat hissetmiş ve onları kullanıyor internette okuduğum haberlere göre. Bu bana bir "dejavu" yaşattı tabi. Geçen yıl da gelen her güncelleme Alonso'nun aracına takıldıkça Alonso Massa'nın arkasında kalıyordu 🙂 acaba? demiyor değilim… aracı geliştirmedikleri gibi yavaşlatıyorlar mı bir de 😛 😛

  4. Felipe'nin kariyerine baktığımızda sıralama turlarının yarışlarına göre daha iyi olduğunu görebiliriz. Vettel'den önce sadece pol aldığı yarışları kazanıyor dediğimiz adamın kim olduğunu hatırlıyor musunuz? Ben hatırlıyorum; Felipe Massa

    Demek istediğim Felipe'nin sıkıntısı sıralama değildi zaten, yarıştı genel olarak kariyerinde, 2008'de Kimi'yi kaç kere sıralamalarda yendiğini ezbere bilmesem bile arada fark olduğunu hatırlıyorum.

    +Alonso'nun sıralama turlarındaki performansı geride kalan özelliklerine göre daha zayıf

    = şaşırtıcı bir sonuç değil, benim için şaşırtıcı olan 2010'dan beri Massa'nın sıralamada bile bu kadar geride kalması

  5. Önümüzdeki yıl Alonso kaskının mavi kısımlarını kırmızı yapacak ve şampiyon olacak.

  6. Bu değerli arkadaştan bahsediyor olabilir misin?

  7. bir adam vardı her konuya degi cilf fasikül verip duran..

    hep arşiv hep arşiv kendi takımı ve onun f 1 tarihindeki yaptığı kirli oyunları görmeksizin..

  8. monza da izlediyseniz en hızlı arac düzlük sonunda ferrari ve mercedes ti , hızda sorun yok .. redbullar bu araclardan daha güclü yada hızlı değil , sorun , tahminim hepimizin malumudur aerodinamik te …. bu redbul mühendisleri ne yaptıda bu kadar uyumlu bir araç çıkardılar …

  9. Ferrari hiç gelişmedi ki Monza ve Spa gibi downforce'un önemsiz olduğu pistlerde bu kadar geride kalmıyorlardı sadece piste göre araç gelişmiş gibi gözüküyordu.Yoksa bu zeka yoksunu adamlar aracı 0.1 sn bile geliştirmedi.

  10. Yahu kardeşim sizde bunu f1 den anliyor sanıp ciddiye alıp cevap yazıyorsunuz. Sallayin gitsin

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şampiyonluk gitti ha haberiniz olsun Ferrari hiç uyumadan çalışsa yine farkı kapatamaz…Allah Alonso'ya sabır versin.Ferrari iyice s…çp sıvazlıyor adı Ferrari ama içi öyle değil.Schumacher takımı alıp aşalardan şampiyonluklara soktu sonra schumi gitti sadece 1 şampiyonluk o da 1 puanla kimse anlamadı olayı Kimi yine işi bitirmişti 🙂 neyse Ferrari Mercedes gibi değişiklikler yapması gerek yoksa hali duman.Mclaren kadar olamadı adamlar yarışlarda azda olsa gelişme kaydediyor bizimkiler geriliyor sonu 2012 Mercedes gibi olmasında bu gidişle Merso 2. lotus 3. Ferrari 4. olacak gibi

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    At mı arakdaş bu adam alsın sırtına gitsin. Araba gitmiyorsa adam ne yapsın.

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu aracın .6 saniye hızlanmış hali zaten. Mutlu oldunmu…

  14. Araç 1.5 sn yavaş olunca 0.6 hızlandırsan ne olur?

  15. sen mükemmel bir pilot olsan ve senelerce vasat bir araça senin kalitende olmayan ama aracı mükemmel olan birine karşı mücadele versen kimi suçlardın???

  16. hayret bu kaçıncı aracı suçlaması . alonso her yarış sonrası açıklaması ferrari,nin aracı üzerine .

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu söylediklerini ispatlayabilirmisin.ne zaman kendine pay çıkarmış.Hangi yarışı kazandığında araç yavaştı ama ben kazandım demiş yaz da öğrenelim.

  18. Michael Schumacher 1996 . 2006 yıllarında ferrari ile yarıştı . 1996 ve 2006 yıllarında ferrarinin her kazanılan yarış ve şampiyonluklar sonrası . Michael Schumacher bu yarışları ve şampiyonlukları takım olarak beraber kazandık demesi .ve alonso yarış kazanırsa kendine pay çıkarır . yarış kaybederse aracı suçlar . demek Michael Schumacher,in kariyeri alonso,da olsa . değil pit ekibi italyanın yedi ceddine sayardı

  19. valium (spa2000) avatarı
    valium (spa2000)

    Bir adam vardı aracı 0.6 sn hızlandırıyorum diyen.
    Bir adam vardı teknik bilgisi, mühendisleri yönlendirmesi muazzam olan.

  20. ferrari,mi hızlı lotus,mu . haftalardır ferrari,yi ilk üçte görmüyoruz neden . bence bu araçtan olamaz . gelecek seneye ferrari iki pilotuylada sorun yaşar

  21. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    toro rosso da yarışsaydı toro rossonun olması gereken yerine göre konuşurdu.Ama burası ferrari ve aracın bu yavaşlığı çok üzücü.Toro rossodan beklenen ile ferrariden beklenen bir mi olur.

  22. good morning dostum.artık seneye.

  23. tamam,da kardeşim bu adam başka takımda yarışsa ne yapacak force india . sauber . gibi takımlarda . bu arkadaş demek seanslara katılmayacak o zaman .

  24. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ferrarinin bu performansı sence nasıl.İyi mi?.Yakışan bu mu?Ferrarinin yeri burası mı?.

    Toro rosso sauber yırtınıyor ilk 10 için sen ilk 10 a kaldığın için mutlu ol diyorsun yani.

    Ferrrarinin buralarda olması bizleri de çok üzüyor.Biz istiyoruz ki Ferrari redbull tarafından madara edilmesin.

  25. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Massa son seansta 1 tur daha fazladan attı.Bu yüzden lastikleri daha sıcaktı.

  26. ne demek abi ferrari,nin Performansı Üzücü . sen necisin abi torro rosso . sauber yırtınıyor ilk ona kalmak için . senin altında ferrari gibi bir araç var ferrari,yi eleştiriyorsun . ne zaman bırakacaksınız şu takımı eleştirmeyi

  27. İlginç bir istatistik:

    sanırım Alonso ile Massa'nın sıralama performansları 7 – 6 şeklinde. geçen senelere göre ya Massa çok gelişti ya da Alonso'ya bir şeyler oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir