Massa: "Yaşananlara Bakarsak Altıncılık Gerçekten İyi Bir Sonuç"

yazar:

kategori:

Massa “Bugün yarışta yaşananlara bakarsak altıncılık gerçekten iyi bir sonuç. İyi bir kalkışın ardından ilk virajda kendimi erken fren yapan araçların arkasında buldum. O an sıra kazanacağıma kaybettim.”

“O andan sonra hep arabaların arkasında takılı kaldım ve bu pistte geçişin ne kadar zor olduğunu biliyoruz.”

“Güvenlik aracı geldiğinde iki seçeneğimiz vardı: sonuna kadar gidip gitmeyeceğinden emin olmadığımız orta sert lastikler ya da sıra kazanmaya çalışmak için süper yumuşak lastikler. İkincisini tercih ettik ancak di Resta da önümde aynı lastiklere sahipti ve onun arkasında takılı kaldık.”

“Son bölümde, 3. pitlerin ardından tekrar altıncı olmayı başardık ve lastiklerinde sorun yaşayanlara karşı avantaj sağladık.”

“Baştan sona zor bir yarıştı ve iyi puanlar kazandığım için mutluyum.” dedi.


Yorumlar

  1. ALonso çok gözde olduğu için şans kelimesini fazlaca öne çıkardın sanırım.Şans faktörünü arasan yada sorgularsan şu an büyük hızda yarışan Vettel in dahi şans faktörlerini değerlendirmek gibi bir durumla uğraşırsın.

    Hakinen ve MSC kıran kırana mücadele ederken MSC nin ayağını kırması Hakinen i şampiyon yapmışdır.Geçen sene 180 derece dönen RBR nin aracı hasarlı olmasına rağmen yarışa devam etmiş ve McLaren ve FI nın aşırı hızlı olmasına istinaden onlara yanaşamayan ALonso ile işi bitirmişdir.istersen ilk şampiyonluk olan 2010 u sorgulayalım. En büyük şans nedir biliyormusun… RBR bu kadar hızlıyken Ferrari ve diğerlerinin bu kadar yavaş kalmasıdır.2005 McLaren i tasarlayan kişide Newey di ve bu adam aero sistemde aracını tasarlıyordu.Mercedes in hızlı kuvvetli fakat fazla ısınan motorunu aero kazanç sağlamak adına az soğutunca patlatıp durdu.Şu andaki Ranault motor u o kadar soğutmak gerekmiyor ve büyük kazanç sağlıyor (aero etkinlik adına).

    Bu kadar hızlı bir araca sahip olmanın yanında diğerlerinin daha yavaş olması şans-bal-kaymak değilmidir?Vettel e birtaneniz dahi şanslı-ballı-kaymaklı dedinizmi?

    2007 de Japonya kazası sonucunda birileri şnas sahibi oldumu? 2007 atışmaları sonucu kaybedilen güce istinaden birileri şampiyonlukdan sıyrıldımı ve meşhur şansızlıklar sonucu olamadığı hiçbirşeye rağmen şampiyonluğu kotardımı?

    MP4-23 gibi hızlı bir araca binen çaylaklıklara devam eden adama yaklaşınca adını bir an olsun şampiyon görebilen pilotun taraftarları fazlaca şişirildiler. 2008 de o araçda ALonso olsaydı son yarışda puan farklı bir sezon izlerdik.Sİngapur 2008 de ALonso ya yüklenmeniz ise tamamen saçmalıkdır.Hortumunuzu koparmamış olsaydınız yine daha üst bir noktada olacaktınız.Şansızlık mı arıyorsun…pole alacak kadar hızlı olan araçla sıralamalardaki mekanik sorundan ötürü bunu yapamamış olan ALonso nun durumudur.2008 de ALonso nun Massa ya diyeti yoktu ama Brezilya yarışında onu geçmeyip Hamilton un önünde kalarakda gönlünü rahatlatmışdır.

    Şans yada şansızlığı kurcaladınmı çok münasebet ortaya çıkar. Benim gibilerin anlatmak istediği şey ise mücadelenin içerisindeki rastlantılardır.

    Yaşanan şans etkenleri ile yorumlar yaptıkmı çok hikaye olur ama hiç mücedele etmeden önündeiler dağıldığı halde hala konuşan sen varsan… sana bunu sorarlar! Kendine dahi yardım edemediğin durumlardaki durumun sorgulanmasın diye ona etmem buna etmem diyerek şov yapmaya gerek yok. Zaten bizim bahsettiğimiz hikayede budur.

  2. alonso'nun viraja oradan girmesi "şans" demedim ki, (ayrıca kötü kalktı filan da demedim) önünün açık olması sebebiyle kimseye takılmadığını; sadece massa da kirli tarafa rağmen en az temiz taraftan kalkanlar kadar iyi kalktığını, ancak önündeki 2 pilotun önünü kesmesiyle frene basmak zorunda kaldığını, yükselemediğini söyledim. nasıl bu "şans" kelimesini çıkardın acaba?

    massa'nın alonso kadar iyi lastik koruyamadığını hekes gibi ben de biliyorum elbette. ben "massa da sertleri taksa alonso gibi 2 pitle yarışı bitirir" demedim ki? söylemek istediğim şey, SS lastiklerin SC periyodunda takılması sonucu, aynı lastikli di resta'nın ve 5-6 tur SC aracının arkasında SS'lerin boşa gitmesi ve son bölümde SS yerine sert lastik takmak zorunda kalması idi. ki sanırım bu konudaki tercihi massa ve mühendisi yapmış; kendi ipini kendisinin çektiğini de söyledim yukarıda.

    yazdıklarımı nasıl anlıyorsun, gece oluşundan mıdır, ön yargılarından mı, art niyetinden mi Oversteer?

    alonso'nun lastik kullanımı konusundaki oldukça büyük başarısı var tabi. ama arkadaki isim eski lastikleriyle yarışı bitirmeye çalışan button yerine raikkonen olsaydı, o kadar zorlamayla ya geçilme riskiyle lastiklerini tüketecek, ya da tekrar pite girecekti alonso. button alonso'nun arkasına geldiğinde fark 4,5 saniye idi, raikkonen'in geçtiği anda ise 20 saniyeye yaklaşmıştı.

    şans konusunda damarına basmışım, ki gayet normal. bir alonso taraftarının duymak isteyeceği son söz "şans" kelimesidir sanırım; çünkü taaa 2005'e bile gidecek kadar çok örnek olunca elimizde, yazıvereyim dedim işte =) ama istersen yakın tarihten de ortaya bir karışık yaparız.

    şans (pardon fırsatları değerlendirme) konusundaki engin ve hızır gibi yetişen değerli görüşlerini, 40 senede bir başına konan massa'ya gelince değil, ekseriye birkaç haftada bir fanı olduğun pilot aldıkça da duymak isteriz. alonso yapınca şans kelimesini kullananlara tükaka eden grup, bugün massa'ya şans şans diye el çırparken bu konuda alonso'dan örnekler vermiş olmam, alındığım için değil olsa olsa taşı gediğine koymak olabilir.

    tur yeme olayına gelince,
    vettel ile arada SC'nin girişinden önceki farkla yarış sonundaki farkın toplamı 1 dakika civarında.
    aferin, yine de tur yemeyecekmiş demek ki alonso,
    malum, pist uzun =)

  3. Alonso'nun viraja oradan girmesi sadece şans falan değil, 2012 yılında da aynı şekilde yer kazandı mesela, 2011'de de benzeri oldu tabi… Her yarıştan önce pozisyonlarına göre pilotlar kalkış stratejisi seçiyor mesela…

    Alonso ile Massa'yı ayıran çok şey vardı yarışta dün, sen bunları her zamanki gibi görmek istemiyorsun o ayrı 🙂 Aynı set lastiklerle sen gerçekten Massa'nın Alonso'nun uyguladığı stratejiyi uygulayabileceğini düşünüyor musun? Hayır Massa ve mühendisi öyle düşünmüyormuş ellerinde ki tonlarca veriye bakarak ki öteki yolu seçtiler. Button'da Raikkonen'i yavaşlattı ama Raikkonen Button olmasa sadece Alonso ile olan farkı azaltabililirdi. Button'ı bile kaç tur kovalayıp zar zor geçti, Alonso'yu zaten geçemeyecekti, ki Alonso'nun lastikleri Raikkoneninkine nazaran kötü durumda değildi…

    Massa şanssız mıydı dün? belki strateji iyi işlemedi, ama iyi stratejiyi kullanacak pilot değildi zaten kendisi, lastiklere hemen hemen her zaman Alonso'dan daha kötü davranıyor, Alonso'nun lastik problemi yaşayıp Massa'nın yaşamadığı tek bir yarış hatırlamıyorum ben, zaten aralarında ki hız farkı stintlerin sonuna doğru genelde açılır, Massa'yı takip eden biri olarak bilirsin… Her neyse, Alonso rakiplerinin sorun yaşaması ile çok puan kazanmıştır, fakat bu kazandığı puanlarla ilgili yorumları olumlu veya olumsuz o yarışlarda yaptık zaten, şimdi Massa kazandı bu şekilde puanları, sıra bunun yorumlarında, niye bu kadar alınıp umutsuzca Alonso'ya taaa 2005te olanlara kadar gidip laf atıyorsun ki 🙂 bu yarışta Alonso Vettel sorun yaşasa onu değerlendirmek için oradaydı, 2. sıradaydı, yapabileceğinin maksimumu da buydu… Massa'da oradaydı işte diğerleri yarış dışı kalınca olayı değerlendirdi, 1 tur yemiş olsaydı Vettel'den Webber'den o sırayı alamayabilirdi, tur yemeyerek iyi iş başardı :)))

  4. aleykümselam.

    yine sallayan sallayana.

    önündekinin motoru yanmasa 7. olacakmış, lastiği bitmese 9. olacakmış..

    yahu, ömrümüz alonso'nun önündekilerin arızasıyla şanssızlığıya üst sıralalara çıktığı yarışları izlemekle geçti.

    öyle ki, alonso'nun kafasındaki 2 as'tan ilki, 2005'de raikkonen'in arıza üstüne arıza çıkaran mclaren'inin patlayan motorları, kırılan süspansiyonları, bozulan vites kutularıyla geldi.

    o yarışlarda şans demeyenler, "şans hazır olana gelir, arkasında gitmekle bu fırsatı kullanıyor, buna bal, şans denmez" diyenler, bir anda şu olmasa bu olmasalara girişmişler.

    massa bu yolla yükselince şans oldu değil mi, günaydın delikanlılar!

    bunun dışında, ilk pitlere arkada olmasına rağmen di resta ile girmesi çok saçma bir stratejiydi, neyse ki SC girince olay sıfırlandı. fakat bu sefer de SC pitinde SS takınca kendi kendinin ipini çekti felipe, ki bu hiç de affedilmeyecek bir hataydı.

    startta ise, aynen dediği gibi kirli tarafta olmasına rağmen çok iyi bir kalkış yaptı. fakat önündekinin startt özürlüsü weebber olması, daha da kötüsü webber'in de önünü grosjean'ın kapatması, felipe'nin önünü bir anda kesti ki frene asılmaktan başka bir şansı da kalmadı maalesef. yarış da o noktada şekillenmiş oldu.

    dünkü yarışta massa ile alonso'yu birbirinden ayıran tek şey, alonso'nun (daha iyi bir kalkış bile yapmış değil) ilk viraja girerken önünün açık olması, ve SC'den sonra arkada el arabası gibi dolanıp hiç tehdit olmadan kopan, raikkonen gibi hızlı bir pilotu kesen ve alonso'ya yaklaştırmayan ve kendi de yaklaşamayan j.button'ın (istemeden de olsa) alonso'nun arkasını kollamasıdır.

    vesselam.
    yarışın doğru tercümesi de budur,
    tabi sözümüz gerçekten anlamak isteyenedir.

  5. massathebest e selamlar.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    dirasta kaza yaptı, gro da çıktı aradan. 9 olacaktı yani. 6. lığı sanki kendi almış gibi.

  7. Her zaman bir bahane var. Ömrü geçti nerdeyse…. her hafta öncesi de bir iddialar.
    Schumacher tekrar dönüşünde bir sürüde şahsi hata eyledi bu kadar bahane eylemedi bu kadar da iddialı olmadı gerçi. 🙂

  8. Yarışı izlemeyen atıp tutabilir ama Massa kirli taraftan kalkmasına rağmen Alonso kadar iyi kalktı yan yana gidiyorlardı ama frenajda Massa nın önünde iki araç vardı ve Massa erken yavaşladı. Alonso nun da önünde büyük bir boşlu vardı. Cesurca daldı ve 3. sıraya yükseldi. Massa nın lastik stratejisi berbattı. SC periyodunda SS takmak intihar gibi birşeydi. Herkes birbirine yakın herkes DRS kullanıyor bu lastikle cadde pistinde SC sonrası oluşan bir konvoyda SS ler dayanamaz zaten geçiş te zor. Alonso nun 20 turluk eski lastiğe sahip Di Resta yı yeni lastiğiyle bir türlü geçemediğini gördük. Son bölümde çözülmeler başlamışken takılacak SS Massa ya çok şey kazandırırdı.
    Bu taktik kimin fikri bilmiyorum ama bana göre berbat bir fikirdi.

  9. massa dediği gibi hızlı kalkış yaptı ve ilk virajda önündekiler yavaş kalınca o da geriye düştü.

  10. Webber e yada seneye yarışma ihtimali olan Renault motora dua etsin yoksa yine 7. bitirecekdi.

  11. yahu bu kahrtaman degilmiydi alonsoya yardım etmeyecegim diyerek kendini nimet saydırmaya calisan 6. baslayıp 6. bitirmesi gercekten basarı genelde bunu basaramıyor cunku.

  12. ALonso ile mücadele edeceğine hatta ona yardım etmeyeceğim diye naara atacağına onun hava koridoruna girip biraz fayda sağlamış olsaydı kendisine yeterdi.

    Biri Massa ya haddini bildirmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir