Raikkonen Kore'de Yarışamayabilir!

yazar:

kategori:

Sıralamalarda 13. sırada kalan Raikkonen, yarışta iyi bir yükseliş göstererek 3. olmayı başardı.

Raikkonen’in Lotus’tan parasını alamadığı için Ferrari’ye geçeceğini açıklamasının ardından Fin sürücünün kalan yarışlara katılıp katılmayacağı sorusu da gündeme geldi. 

Raikkonen’in vatandaşı ve Mclaren doktoru Aki Hintsa, Singapur’da Raikkonen’e müdahelede bulunduğunu ve kortizon verdiğini söyledi.

Hintsa “Sürebileceği duruma getirdiğimiz için mutluyum.” dedi.

Hintsa, Raikkonen’in kaburga ve omurga arasında bir kemiğin zedelendiğini ve bunun çok fazla sancıya sebep olduğunu söyledi.

Kore yarışına hazır olup olamayacağının sorulması üzerine Raikkonen “Emin değilim. Duruma bakacağız.” dedi.

Singapur’da çıkan haberlere göre Raikkonen, ödenmeyen maaşları nedeniyle yarışmama hakkına sahip. Son haberler Raikkonen ve Lotus takımı arasında gerilimin yükseldiği yönünde.

Yarıştan sonra Alan Permane “Tabi ki bu sonuç takım ve Kimi için iyi.”

“Ancak Romain, sorunu olmasaydı Raikkonen’i yenebilirdi. Bunu bilmemiz iyi bir şey.” dedi.

Auto Motor und Sport, Raikkonen’in patronlarıyla artık sadece mesajla görüştüğünü iddia etti.

Takımın sahibi Gerard Lopez, maddi konuların açığa çıkarılmasını hak etmediklerini söylemişti.

Lopez “Kimi’yi seviyorum. Sürücü olarak o harika. O Ferrari’ye sadece para için gidiyorsa bu konu bize değil, Ferrari’ye sorulmalı.”

“Uzun dingilli aracı sadece biz hazırladık. Bu yarı yarıya yeni bir yeni araç masrafında. Kimi’ye bu konuda ciddi olduğumuzu gösterdik.”

“Ona iyi bir araç ve iyi bir çevre sağladık. Bu yüzden onun söylediği şeyleri ne biz ne de o hak etti.” dedi.


Yorumlar

  1. Kimi'den bir şekilde hayal kırıklığı yaşayan bu ikinci takım ilki Ferrari. Kendilerince elbet onların da çaresiz kaldıkları, zaman istedikleri, daha farklı hassasiyetlerin gösterilmesini beklemeleri vardır. Şirketlerde insanlardan oluşuyor. Ancak biz herşeye rağmen şu düzen biçimiyle pilotlar tarafındayız yinede. Kızgınlık bir yandan, büyük hayal kırıklığı olduğu ilk paylaştıkları tweet ile ortadaydı.
    Kimi bundan sonra ki süreçte ağrıları bahane edip yarışmazsa büyük ayıp eder. Bu adamlar da Kimi var diye ellerinden geldiğince fazlasını elde etmeye çalıştılar. Kimler hata yapmıyor ki.

  2. Lotus iyi bir araba verdi ancak 1. Için değil 2. Için rekabet edecek bir araçtı.Redbull her zaman çok üstün oldu genel anlamda.1 cı olabilecek bir aracı olmadı Vettel ile rekabet edemezdi.Bazı yarışlarda ettiler ancak sıralamada kötü oldukları için yarışta geçemediler, aynısı Ferrari içinde geçerli.Bunları da göz önünde bulunduralım.1 sn hızlı aracı en son 2007 melbourne de oldu Kiminin Vettel'in bugünkü yaptığından bir farkı olmamıştı yarışta?

  3. Kimi'den onceki pilotlardan kastin Alonso ve Kubica ise kusra bakma ama Kimi'ye verilen arac onlara verilmedi. Buna ragmen Alonso 2008 yilinda 2 yaris kazandirdi bu takima Singapur'da o dandik R29 ile podyum kazandirdi. Oyle ya da boyle 2009'da bize pole getirdi. Kubica orta sira araciyla mukemmel yarislar cikardi ne R28 ne R29 ne de R30 suanki E20 ve E21 kadar guclu degildi. Birini overken digerlerini batirmak zorunda degilsiniz Alonso bu takima 2 sampiyonluk verdi en kotu zamaninda Singapur 2009'da podyum verdi o arac son yarista 17,18.siralar icin yarisiyordu Kimi hangi yarista bu siralar icin yaristi biraz insafli yapin elestirilerinizi Lotus Kimi'ye harika bir arac verdi oyle ya da boyle

  4.  hatem öktem avatarı
    hatem öktem

    Erkan cömert agzina sağlık çok güzel 1 yazı olmuş. Teşekkürler.

    Ahmet kara kardeşim kimi nin lotusa 1 vefa borcu kesinlikle yok. Erkanin dedigi gibi onlar kimi ye araci verdiler kimi de onlara puanlar verdi. Kimiden önceki pilotlarida gördük. 1 veya 2 kere podyuma cikabildiler.

  5. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    daha önce de yazdım, ayrılacak olmanın verdiği sorunlar bunlar ,duygu sömürüleri gibi ,1.2 hafta içinde düzelebilir ,lotus kimi yi kasmadı ,ellerinden geldiğince iyi araç verdiler ,aynısını kimi onlara istikrarlı ve rekorlu sezonlar vererek gösterdi, lotus kadrosu dağılan ,maddi sorunları olan takım, yazık ama kimi illa kalsın demekte, kimi ye haksızlık, kaldıki bazı şartlar var ,yerine getirirse lotus kalırım demişti ,demekki olmadı ,birde 1 sezon daha lotus da kalsa, seneye hiç yer bulamayabilir erkenden emekli olabilirdi, neyse güzel uyumlu sezonlara, bu ayrılık yakışmaz

    ayrıca, bu haberlerden sonra kimi ye laf sokmayın çünkü ,lotus duygu sömürüsü yapıyor ,haberleri ekleyeyim bol bol okuyun,öncedende olan ve bilinen sorunlar lotus için zararlı olmazken kimi gidincemi oluyor boşversenize,işinize bakın alttaki geçmiş yazıları okuyunda kim nasıl davranıyor öğrenin

    HABER ALINTISI==Lotus'un Maddi Sıkıntı İçinde Olduğu İddia Ediliyor
    Gönderen: Murnout 2013-08-06 11:13:00 7 Yorum | Yorum Ekle

    Lotus F1 takımının borçlarını ödeyemediği ve yeni bir yatırımcıya ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

    Raporlara göre takımın 120 milyon Avro borcu olduğu söyleniyor.

    Kimi Raikkonen'in lider Sebastian Vettel'in hemen arkasında olmasına rağmen 2013 araç gelişiminin tamamen durduğu iddia ediliyor.

    Alan Permane takımın sıkıntı çektiğini kabul ediyor: "2013'de bundan başka yapabileceğimiz bir şey yok."

    "Tüm planlı gelişimler üretildi ve kullanılıyor."

    Bu sinyaller şampiyonluğa koşan bir takım için endişe verici. Kimi Raikkonen şu an 2013 şampiyonluğu için savaşıyor.

    Söylentiler Red Bull ve Ferrari'nin Raikkonen'in peşinde olduğunu söylerken Raikkonen halen ödemelerini alamadığını kabul ediyor.

    Takımın sahibi Genii Haziran'da Infinity Racing adlı bir konsorsiyumla anlaştığını ve takımın yüzde 35'lik hissesini sattığını duyurmuştu.

    Söylentilere göre bu satış hiç gerçekleşmedi ve takım halen para bekliyor.

    HABER ALINTISI==Lotus'tan Raikkonen açıklaması
    Formula 1 takımlarından Lotus'un Finli pilotu Kimi Raikkonen hakkında bir açıklama yaptı.
    Motor Sporları

    Yeni sezonda Ferrari ya da Red Bull pilotlarından biri olması beklenen Kimi Raikkonen hakkında takımı Lotus'tan bir açıklama geldi. Lotus takımı Raikkonen'i takımda tutmak için takım bütçesini aşmayacağını söyledi.

    Gelecek sezonda hangi takımla yarışacağı henüz netlik kazanmayan Finlandiyalı pilot Raikkonen'in menajerlerinin Red Bull ile anlaşamadıklarını açıklamasından sonra gözler Lotus'a çevrildi. Son yaşanan gelişmelerin ardından Lotus'un Raikkonen'i takımda tutması ihtimali kuvvetlense de Lotus Takım patronu Eric Boullier, Raikkonen'in takımda kalmasını istediklerini ancak bunun koşulların uygun olması halinde olacağını söyledi.

    Boullier yaptığı açıklamada Raikkonen ile olan hikayelerinin henüz bitmediğini söylerken, tecrübeli pilotu takımda tutmak istediklerini açıkladı. Ancak Raikkonen'in takımda kalmasının maddi imkanlara bağlı olduğunu belirten Boullier, “Maddi durumdan dolayı onu tutamayacaksak onun olmasını istemem çünkü sıkıntı yaşarız. Öyle olunca da durumu geliştiremeyiz” dedi.

    Formula 1 dünyasında Raikkonen için yer alan bir başka iddia ise Finli pilotun Ferrari ile anlaşacağı. Bu sene ödemelerin geç yapılması nedeniyle problemler yaşadığı Lotus'tan ayrılması beklenen Raikkonen'in Ferrari ile görüşmelere başlaycağı belirtildi. Raikkonen'in menajeri de yaptığı açıklamada bu iddiaları doğruladı. Tecrübeli pilotun menajeri, “Red Bull takımı ile yapılan görüşmeler artık sonlandı, Lotus takımı dışında Ferrari takımı ile görüşmelerimiz olabilir” dedi.

    Raikkonen'in yeni takımının yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.

    HABER ALINTISI==Lotus: Raikkonen için öncelik para değil performans
    Lotus, 2014'te Kimi Raikkonen'i takımda tutmanın yolunun parasal garanti vermek değil, gelecek sezon için güçlü bir otomobil ürettiğini kanıtlamaktan geçtiğini açıkladı.

    Infinity Racing ile anlaşmaya henüz varamayan ve finansal sorunları sürekli gündeme gelen Lotus'ta bir açıklama yapan Gerard Lopez, Kimi Raikkonen için önceliğin para olmadığının altını çizdi.

    2014'te Formula 1 teknik yönetmeliklerinde yapılacak büyük değişiklikler öncesinde Kimi Raikkonen'in Lotus'un Renault ile bağlarını sıkılaştırmasını istediği biliniyor.

    Autosport'un haberine göre Lotus da Renault ile daha gelişmiş ticari ve teknik işbirliği kurmak için çalışma halinde.

    İngiliz Autosport'a konuşan Lopez, "İlerleme halindeyiz." dedi.

    "İki ay önce bu konu hakkında teknik konularda istediği sürece bizden ne isterse alacak dedim. Renault ile çok yakınız ve bence Kimi takımda kalacak."

    Kimi Raikkonen bir süre önce ücretini ve performans primlerini almakta gecikmeler yaşadığını ifade etmişti ancak Lopez'e göre bunlar bir anlaşmanın önünde engel değil.

    "Konu bu değil. Bence ödemelerle ilgili puanlar hakkında bağzı olağanüstü konular vardı o kadar. büyük bir teknik değişikliğe gidiyoruz ve bence onun kafasındaki şey gelecek yıl zirveye yarışıyor olup olamayacağımız. Yalnızca bir müşteri takımı olmamızı istemiyor."

    "Renault ile ne şekilde olursa olsun nasıl daha yakın olabileceğimizi görüşüyoruz. Motor tedarik anlaşması da bu yüzden henüz imzalanmadı."

    BU YAZILARI İYİ OKUYUN DAHA ÖNCEDE AÇIKLAMALAR VE HABERLER OLMUŞ AMA LOTUS SES ÇIKARMAMIŞ BOZULDUK V.S DEMEMİŞ REKABETÇİ ARAÇ İSTEMİŞ KİMİ AMA PARASI AZ OLAN ,MÜHENDİSLERİ KAÇAN BİR TAKIM REKABETÇİ OLURSA,, NASIL OLUR BANADA ANLATIN

  6. kore ye iki hafta var bence yarisir bunu kendisi de soyledi. dedikodular bitmez bu sezon bitene kadar her gun yeni bir sey cikar ortaya.singapurda kimi yi sarhos cikardilar piste bakalim daha neler neler gorecez.

  7. Rai Singapur`da oldugu gibi cok ciddi bir agri yasamazsa cikip igneylede olsa yarisacaktir. Diger meseleleri takacagini sanmiyorum. Rai`nin basinda ki maas aciklamasi sonrasinda Lotus`a bir vefa borcu oldu, bunu odeyecektir..

  8. Bu sekilde bir ayrilik cidden iki tarafa da yakismaz bu aciklamalardan sonra sorunlarin ciddi oldugu ortada umarim Kimi sezon sonuna kadar takim adina yarismaya devam eder alacagi puanlar Lotus icin hayati oneme sahip. Ust uste iki yil klasmani ilk 3'te bitirmesi harika bir sonuc olur takim adina.

  9. "Ona iyi bir araç ve iyi bir çevre sağladık. Bu yüzden onun söylediği şeyleri ne biz ne de o hak etti." dedi.

    Sorun bu zaten her iki tarafta bunu hak etmedi. Dönemim efsane Lotus Renault takımı Ayrton Senna için nasıl ellerinden gelenin en iyisini yapmışsa. 2012-2013 yıllarının Lotus takımı Kimi için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar.

    Kimi açıklama yapmıştı Singapur'dan önce yedi yarışa kesinlikle çıkacağım diye ben yarışmak için varım demişti… Kimi'nin kalan yarışlara çıkıp iyi bir vede ile ekipten ayrılacağını düşünüyorum.

    Kimi'nin tek hatası çıkıp ekibi basının önünde parasal konuları söylemesi oldu bu F1'de sık duyduğumuz bir şey değildi. Lotus dan ayrılmasının nedeninin para olduğunu söyledi maşını alamadığını söyledi takım ise 2012 de olduğu gibi sezon sonunda ödenecek dedi Kimi neden bunu söyledi diye hayal kırıklığına uğradı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir