Horner Vettel'e Podyumda Yaşananları "Alonso Gibi" Önemsememesini Söylüyor

yazar:

kategori:

Vettel, bu sene kazandığı bir çok yarışta podyumda yuhalandı ve Singapur’da da durum pek farklı olmadı.

Horner “Ona yaşananları göz ardı etmesini söyleyeceğim.”

“Bir kaç sene önce Fernando Alonso da Lewis Hamilton’a karşı mücadele ederken ya da Renault’daki baskın yıllarında yuhalanıyordu.”

“Ancak oldukça sık bir şekilde kötü adam kahraman olur.”

“Red Bull mekanikerlerinin rakiplerinin yaşadıkları talihsizlikler karşısında hoplayıp zıpladığını asla görmeyeceksiniz çünkü bu sportif değil.”

“Seb ne söylerse söylesin bu adil değil. O da bir insanoğlu. Günün sonunda tüm kalbiyle yarıştı.”

“Bunun doğru ve sportif olmadığını düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Horner Vettel'e Podyumda Yaşananları "Alonso Gibi" Önemsememesini Söylüyor” için 20 yanıt

  1. ferrari team avatarı

    espirili bir tavır sergilemiştim orda ama sanırım pek idrak edemedin.

  2. ferrari team avatarı

    evet

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    @Rommel
    Anlayamadığın için konuyu saptırmışsın.
    Horner yuhalanmaktan şikayetçi ve fanlara sportiflik tavsiyesinde bulunuyor , doğru mu?
    Ben de diyorum ki yuhalanmanızın birden fazla sebebi olabilir.Seyirciyi suçlayacağınıza koyun şapkanızı önünüze ve bir düşünün.Telsiz konuşmalarınızdan tutun da webbere karşı davranışlarınıza kadar birçok etken olabilir.Seyircinin birisi webbere olan tavırlarınıza bozulmuş olabilir.Bir diğeri ise telsizde arıza var deyip insanı beklenti içine sokup sonra da alay eder gibi fastest yapmanıza bozulmuş olabilir..Hatta vettelin yanına güçlü Raikkoneni alamadığınıza bile….Liste uzar gider.

    Yuhalanmayı paylaşmak ve şikayet etmek yerine bazı hal ve davranışları gözden geçirmek gerekir.
    Sen de hemen Ferrari yi öne sürmüşsün.Vites kutusu demişsin.Domenicalli çıkıp da takım emrinden sportiflikten falan bahsetmemiş.Bahsetseydi bize gerek kalmaz zaten sizler 2010 almanyadan başlayıp vites kutusuna kadar ortaya dökerdiniz.

    Red Bull Vettel'e öncelik verse de Webber kendini ezdirmiyor. Hiç çekinmeden tepkisini ortaya koyabiliyor.

    Ortaya koyuyor da ne yapıyor eline ne geçiyor?Yarış mı kazanıyor?İşler düzeliyor mu?.Telsizden "startta ne halt oldu anlamadım" diye bağırınca bir sonraki startı düzeliyor mu sanki????
    Günümüz formulasında webber kadar ezilen bir pilot daha yoktur.

  4. Eline sağlık. Bu yorumun çerçeveletilip haberin altına asılması lazım.

  5. Peki siz de biz de yeni başlandığında mevcutta kim varsa, kimi çeşitli nedenlerle seçiyorsan devam etmemiş miydi? Unutmamak lazım Schumacher'in Mika'dan daha fazla bir taraftar kitlesi vardı. Türkiyede de yoğun izlenme dönemi Schumacher'in Ferrari'li yıllarıdır oysa Türkiyede F1 yayın hayatı o kadar geç değil. Küçükleri de çok hor görmemek lazım burayada 15 yaş altı gençlerin geldiğini görüyoruz arada ve Türkiyede ki ve bu sitede ki mevcut durum dünyanın herhangi bir oranını taşımıyor çok küçük bir kitle burası. Yabancı forumlarda vs çok fazla Vettel diye coşan genç var.
    Bana göre eski dönemden sportif kültürün bir miktar değişmesi dışında bir fark yok Redbull sadece çok eskiye giden bir takım değil. Ancak Türkiyede de motorsporları henüz emekleme safhasında dahi değil.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    arkadaşlar öncelikle formula 1'e yeni başlayanlar dışında kimsenin bir vettel funı olabileceğini düşünmüyorum.formula 1 in son yıllarda popülerliliğinin iyice azalması, güvenlik tedbirleri,motorların patatesleşmesi vb birçok sebepten ötürü çok fazla yeni izleyici katmadı bünyesine.haliyle izleyenlerin aklında hala bir schumacher,hakkinen,raikkonen,alonso,montoya var.schumaherin çok üstün olduğu yıllarda da formula 1 in bazen sıkıcı hale geldiği söylenirdi ama schumaheri taraftar seviyordu.malesef vetteli funları dışındakiler sevemedi..redbullun bu üstünlüğü belki ferrari de olsa bu kadar ses çıkmazdı.

  7. Dediklerinizi doğru olabilir. Ancak bunlar bu sporun içinde olabilecek/olması muhtemel şeyler. Her ne kadar bizim hoşumuza gitmese de. Peki 1. pilotuna sıra kazandırmak için diğer pilotunun sağlam vites kutusunun mührünü açmanın, 2. pilotun karakterini bu derece çiğnemenin Formula 1'de başka bir örneği var mı? Red Bull Vettel'e öncelik verse de Webber kendini ezdirmiyor. Hiç çekinmeden tepkisini ortaya koyabiliyor.

  8. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Yeni Yetme Dediğin Takım 4 Yıldır Sizi Rezil Ediyor O Ne Olacak ?

  9. sen mühendismisin birader

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Tek isteğim üst üste 5 kez şampiyon olmasın..Gebertirim onu 😀 😀 bide 7'yi geçmesin

  11. Little Bambi avatarı

    Allahım şükürler olsun sonunda benim gibi düşünen biri daha.

    Yıllardır bas bas bağırıyorum bunların webberin telsiz konuşmaları hariç konuştukları her kelimenin yalan olduğunu düşünüyorum. Çünkü webbere aracın bozuk dediler mi genelde doğru çıkıyor. Vettel'de arıza var dediklerinde o araç 50 tur daha gidip en hızlı turu atabiliyor..

    Helmut Markonun sezon başı açıklamaları doğru olabiliyor onun dışında dediğin gibi paçalarından akıyor yalanlar. Basın demeçleri , telsiz konuşmaları herşey yalan..

    Hatta o kadar ki , singapurda vettele telsizden "box box box , torque map 1 and box" dediklerinde bile içimden ulan o kesin torque map 2 ya da 3 falandır dedim. Herşeyi beklerim..

  12. ferrari team avatarı

    mıchael de bir ara dert olmuştu , o zaman redbullun r si yoktu ..yeni yetmeler sizi 🙂

  13. hamilton sanki ferraridemiki alonsoda yuhalandı olamur sumi dese neyse yinede alonsoyuu seven coktu hangı takıma gıtsede cunkı kendını kanıtlamıs renodaykende gerıye duserdı seb gibi hep birinci olmadı yada 2.5 sanıye fark acmadı rekabatin olmasını sponsorlar bile ıster kımse onde tek basına gıden aracı kamera cekmez uzun sure en azından

  14. ferrari team avatarı

    Redbullun aracında kurallara uymayan bir takım parçaların olduguna inanıyorum.Bu benim fikrim,katılırsın katılmassın çok ta önemli değil..Singapurda çok daha net gördük ki;istedikleri zaman redbull gerçekten uçuyor..

  15. Adam hızlı, aracı hızlı, aracının hakkını vererek, takımdaki çalışanların emeklerini boşa çıkarmadığı, görevini hakkıyla yerine getirdiği için insanlar onu sevmiyor, ona saygı duymuyor, hatta hakaret ediyorlar. Bu insanların düşünme tarzları çok sakat.

    Bu da şunu gösteriyor ki Seb doğru yolda. Böyle devam et Seb. Ferrari ya da Mclaren tulumunu giydiğinde sana kahraman gibi bakacaklar. Ama akıllı ol Schuminin rekorlarını kırma 🙂

  16. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Aynen yuhalanması gereken biri varsa o da Vettel değildir rekabet edemeyen diğer takımlardır ancak şunu söylemeliyim ki ancak %90 yakın rekabetçilikte olan bir aracı yenmediği sürece bu şampiyonluklar benim gözümde istatistikten öteye gitmeyecek maalesef…

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Horner'in sportiflikten bahsederken biraz da kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
    Yuhalanmalarının birçok sebebi olabilir.Yuhalanan sadece vettel değildir.Newey ve pirelli de bu yuhalamadan nasibini almaktadır.Hatta telsiz konuşmaları bile sebep olabilir.
    Tifosilerin evinde takım kupasını almaya neweyin yerine horner çıksaydı yuhalamanın ses debisi bir tık daha düşük çıkabilirdi.
    Redbull takımının vettel ile olan telsiz konuşmaları bence hiç sportif değil.Macaristanda da aynısını yaptılar dün de aynısını yaptılar.Telsizden vibrasyon olduğunu ikişer defa tekrar ettiler.Durumun kötüye gittiğini söylediler..Vibrasyonun kötüye gittiği söylenen araç nasıl oluyor da yarışın 1,49 altına inebillen tek aracı oluyor..70 turluk macaristanın 33. turunda da bu anonsu duyduk.Sonradan pite giren taze lastikli webberi saymazsak yine en hızlı turun sahibi vettel oluyor.
    İngilterede sol arka lastikte hasar var dediler kerblerden uzak dur dediler ve vettel bu anonstan tam 20 tur sonra pite geldi.
    Ferrari de Alonsoyu bu durumlardan haberdar ediyor tabiri caizse sazan gibi atlıyor .Belki de RB Alonsonun baskı yapmasını , lastiği erken bitirip ve risk alıp akabinde out olmasını sağlamaya çalışıyor.

    2011 brezilya konuşmalarına değinmeye gerek bile yok.
    Yalanların paçalarından aktığını defalarca gördük.

  18. elvan dalton avatarı

    Alemin derdi olmuşsun Vettel. Takma kafana neden bu kadar onlara dert olduğunu biz biliyoruz

  19. Neden "legal veya illegal" diye bir laf yerlestirdin araya?

  20. ferrari team avatarı

    Yuhalanacak bir durum yok aslında ortada.Ben ferrari taraftarıyım ama legal veya illegal adamlar bir araç yapmışlar.Bunu tartışmıyorum.Şu anda sadece kendi işimize bakıp onları yakalamalıyız.Onları yuhalamak ellerini daha güçlü hale getiriyor.Bilmem anlatabildim mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir