Gazeteci "Raikkonen'e Dokunmadım"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen tarafından itiklenen ve yere düşen gazeteci Raikkonen’in bu şekilde davranmasına neden olacak bir temasta bulunmadığını söyledi.

Formula 1’in ünlü fotoğrafçılarından Paul-Henri Cahier pazar günü yarış öncesinde Kimi Raikkonen’in fotoğrafını çekmeye çalışırken bir anda Fin pilot tarafından itilerek yere düşmüştü.

Kendi websitesine konuşan Cahier, Raikkonen’in neden bu şekilde davrandığını açıklamakta zorlandığını ancak yine de Fin pilota karşı bir kızgınlığının olmadığını söyledi.

Cahier’in sitesinde yapılan açıklamada "İki kişi arasında asla temas olmadı ve Paul-Henri Kimi’nin malzemelerine dokumadı. Dahası yakın olmasına rağmen Cahier ile Raikkonen arasındaki uzaklık standartlardaydı."

"Yarışlarda fotoğraf çeken tüm fotoğrafçılar FIA’da akreditasyonu bulunan profesyonel fotoğrafçılardır ve Cahier’in yanındaki diğer tüm fotoğrafçılar olağan dışı bir şey olmadığını belirttiler."

"Paul-Henri Cahier neredeyse 40 yıldan beri F1 fotoğrafçısı ve bir çok iyi şampiyona yakındı ve hiç birisi bu şekilde davranmadı."

"Pilotların baskı nedeniyle rahatsız olabilecekleri anlaşılır ancak Kimi Raikkonen şiddete başvurmadan memnuniyetsizliğini dile getirmedi."

"Paul-Henri Cahier şans eseri hiç yara almadı ve bu yüzden bir girişimde bulunmayacak ancak Kimi Raikkonen’in işini yapan bir kişiye göstermiş olduğu davranıştan dolayı üzgün." dedi.


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    hoş olmamış ama adamında ne yaptığını ya da ne söylediğini bilmiyoruz.

  2. kaan kaanhan avatarı

    adı Fireman olsun artık 🙂 yok buda olmadı itfaiyeci gibi 😛

  3. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    izleyince şok geçirdim.
    kimi tepki verebiliyormuş. :-)))))

  4. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    iten kimi değil başka biri olsa hani şu meşhur arkaya eğilen arkadaşın üzerine itme şakasını yaptı diyeceğim ama kimi şaka yapacak bi adam değil malum. bence kaskını çıkarırken çantasıyla malzemeleriyle arasına girecek kadar çok yaklaşmasına bir anda sinirlendi ve itti. yanlış tabi.

  5. hemen savunmaya geçin kaç yorum yazılmış bakın.Saldıran kaç kişi var.
    birde sizin yaptıklarınıza bakın karşılaştırın dağlar kadar olan farkı görüceksiniz.
    Sen ilk önce 10~ yorum yazdığın hamilton konularına bakıcaksın.Sonra burda büyütüyosunuz diyeceksin…

  6. ecrin deniz avatarı

    millet de böle bişey bekliyomuş haa!:)konuş konuş bitmiyo:) 🙂

  7. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    çok ayıp etmiş bence kimi yoktan yere..yaklaşmışsa nolmuş yani? uzaklaş demek için yeterince argüman varken böyle itici bir hareket yapmasını kabullenmek zor.bir iskandinav ulkeleri mensubunun boyle şiddet unsuru taşıyan bir hareketini ilk kez görüyorum..kimiyi bitim kadar sevmem ama saygınlıgını takdir ederim efendi adamdır..ama bu hareketi hiç yakışmamış kendisine savunulcak bir tarafı yok..
    2003 de montoyanın kafasına kamerayla giren adama verdigi tepkiden farklı değil ki orda adam neredeyse juanın kafasını kırcaktı..ki o adam juan tepkisi normaldi ama kiminin bu halleri ilginç..

  8. Ahmet Kara'nın yorumuna katılıyorum..bilmediğimiz şeyler olabilir.mclarencilerede gün doğdu artık 3 hafta konusursunuzz..

  9. orada flaş patlaması gören kim? itilme hareketi olurken patlayandan bahsetmiyoruz heralde

  10. sinan  bilir avatarı

    muhtemelen başka bişeye kızdığı için bu hareketi yapmıştır.yoksa ilk defa bu mesafe veya açıdan görüntüsü alınmıyor ki.ama bana kalırsa kimi adamı itmek için eğildi diye direk gözüne patladı flaş bence.valla ben foto muahbiri olsam o kaskı parçalardım pilotun kafasında 😀

  11. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    Adam ne güzel demiş 40yıldır bu işi yapıyorum. Birçok şampiyonun fotoğrafını çektim.Böyle bişeyle ilk defa karşılaşıyorum.Yani daha ne denir.

  12. Resimdede goruldugu uzere Kimi`nin yuzune flash patlamis, yarisa cikacak adamin gozune flash patlatilirmi? Belki`de adam Mclaren ci? bi suru olasilik var, Ben olsaydim o fotograf makinesini kafasinda parcalardim, bakin digerleri efendi efendi fotograflarini cekiyolar, kise bisey diyormu? HAYIR.

  13. adam niye utanıyor anlamadım ya=S
    madem çok utandı karşılığınıda verseydi kimi ye.=)bencede yanlış bi hareket ama terbiyesizlikle falan alakası yok her pilotun dönem dönem böyle anları olmuştur mazur görmek lazım=)ayrıca madem bişey yapmadın hakkınıda arasaydın o zaman ne bi dava açıyor ne ayağa kalktığında fiziksel olarak olmasada sorabilirdi niye yaptın diye=)kesinlikle bişey olmuş…ama kimi ninde icemanlik kariyeri bitti başka bi lakap arayalım artık=)

  14. rainin yaptığı çok terbiyesizce bişey çok kınadım valla adm şimdi nasıl utanmıştır

  15. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kının bole bısey yapmasını ıstemezdım.pusuda bekleyen tılkılere gun dogdu.massa yı sevmem.ama bu yapılanı massa yapsaydı helal derdım.soz meclısten dısarı gazetecılık adı altında bu meslegı bu sekılde yapanları sırf gazetecı dıye hep gorevını yapıyormus gıbı lanse eder durur medya.bızde tabı ya gorevını yapıyor derız.neymıs basın ozgurlugu.kardesım adamın gozunun dıbınde ne ısın var.ısını yapıyosan emınım makınanda zoom denen bıseyde var.orda nerden baksan 20 tane gaztecı var.neden dıgerlerıne degılde ona.tekrar edıyorum.ben yıllardır kask kullanırım.kafanızda kask varsa gorus acınız kısıtlıdır.hele bu olaydakı pozısyonda kımının o gazetecıyı gormesı ımkansız.zaten gormuyor ve egılırken kafasını adamın makınasına vuruyor.ha ne olmus demeyın.ıceı gıren sesı ben ve benım gıbı kask takanlar daha ıyı bılır.anlık bır kanın beyne cıkması olayı yasanır kı emınım kımı de ole hıssettıgı ıcın anı reflex yaptı ve ıttı.olay bundan ıbaret.bazı mc larencı arkadaslarım ortamı germeye calısıyor.elbete kımse ıstemezdı bole bır seyı yapmasını ama oldu bıttı.bu gıbı durumlarda gazetecı ler mahkemeye fln basvurur bakalım bu gıdecekmı.haklıysa gıder.o kadar basıt

  16. Ahmet Kara arkadaşım kimseye gıcığım yok benim,başkalarını bilmem ..Bunuda belirtim..

  17. demekki normal hayatta bu adamı dowseler bişi yapmicak… baksanıza suçsuz halde kimi itmiş bişi yapmamış:P herkes hakkını arar tamam mı? bişi yapmadım da ne demek? bişi yapmadıysan kalkışda gomerdin kafayı kimi ye ne de olsa adamın agzının içindesin… insanlara fiziksel kuwet uygularsanız sebepsiz yere refleks olarakda cewabını werir bu böyledir…

  18. demek bu yarışta bu adamın ahı tuttu Kimi'ye :))

  19. McLaren-Mercedes yok yapmazdin ve bole konusmazdin, senin ve Mc Laren nick li arkadasimizin ozel bir gicigi var cunku Kimi`ye, tum haberlerin yorumlarina bakin anlarsiniz 🙂

  20. bence doğru bi hareket değil. hiç hoş değil hatta. nihayetinde fotoğrafçıda işini yapıyo. ama sonuçta kimi'de bi insan. "ice" dendi diye onunda sinirli anı olmuycak diye bi şey yok. bazı insanlar geç sinirlenir, sinirlenincede kendine hakim olamaz.. buda öyle bir şey olsa gerek. bide videoda görüş alanı çok kısıtlı. ben bir şeyler olmuş olması gerekir diye düşünüyorum. çünkü kimi kaskını çıkarmak için eğiliyo ve birden itiyo. orda adam bişey yapmış yada bişey söylemiş vs. olabilir. yani dokunmasada başka bişey. mark'ında zaten orda bi durdurma girişimi gibi bi şey var ama işte tam görünmüyo.. ayrıca fotoğrafcıda "noluyo ya" gibisinden şaşırmış ya da kızmış gibide değil. tabi bunlar mazur göstermez. ben Kimi'ye yakıştıramadım.. ve bir özür bekliyorum Kimi'den..

  21. aynısını yapardım niye ayrım yapiim ki kendi pilotum yapsaydı aynı şeyleri söylerdim bazı söylüyemiyor ama kendi pilotu diye orası ayrı ben pilot taraftarı değilim takım taraftarıyım şuan Hamilton ve Heikki bizim pilotumuz onu tutarım ama yarın giderlerse güle güle derim yenisi gelir o yüzden F1i pilotluğu bi kenara bırak bu yapılan hareket yanlıştır zaten 1-2 kişi dışında doğru diyen görmedim bu diyenlerinde neden söyledikleri ortada..

  22. recep ivedik avatarı

    kimi mclarende olsa da bunu yapsa ne konuşurdun acaba..neyse şunuda hatırlatayım kiminin 8.sezonu bu zamana kadar herhangi bi pilotla ağız dalaşı yaptığını veya birzyle söz düellosu yaptını görmedim.gören varsa buyursun

  23. istemekle olmuyor yıllarca pilotluk yaptı flaşlara dayandıda şimdimi dayanamıyor ayrıca çantasına flnda basılmadı..

  24. recep ivedik avatarı

    arkadaşlar aslında kiminin yaptığı hiç olmamış ama dikkat ettim adam kaskını çıkarırken eğildi o esnada adama baktı adamı itti..bence yerde çantası falan verdı sanırım kiminin belkide adam çantaya bastı iyice izleyin.bide kimi daha öncede sölediği gibi flaşlardan uzak durmak istiyor.

  25. Rai Baban Yaşinda Adam ama

  26. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    çok ayıp…bir gazeteci ve bir kimi hayranı olarak bu olayı eshefle kınıyorum..yapılan haksızlık..olmadı kimi..olmadı

  27. Yaklaşmışım 56 yaşındaymış.:)

  28. 20 yaşında bu işe başlasa diyelim adam 60 yaşında oluyor.Bu yaştaki adama yapılır mı kimi!!!

  29. Orda düştüğü zaman kafasını vursaydı görürdünüz..

  30. raikkonen ve menajeri dokundu şeklinde savunma yapmıslardı o yüzden bu savunma

  31. ogun savaş avatarı

    RAi sana no comment :S

  32. Ertan Akkaş avatarı

    Paul-Henri Cahier şans eseri hiç yara almadı yok artık daha neler

  33. İlle de temas mı olması lazım ki ? Ne kadar saçma bir yorum bu fotocunun ki..

  34. sinan  bilir avatarı

    adam 40 yıllık f1 fotoğrafçısı olduğuna göre bayada yaşlı olmalı.tabi bu olayın vehametini dahada arttıran bi durum.

  35. bu hayatta olur boyle şeyler takma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir