"Ferrari 2014'te Şampiyon Olma Hayallerini Unutsun"

yazar:

kategori:

Alonso, gelecek sene her şeyin sıfırdan başlayacağını ve gelecek sene büyük şansa sahip olacaklarını söylemişti. Permane ise Red Bull’un çok büyük avantaja sahip olduğunu düşünüyor.

Permane “Caterham ve Marussia bir anda mücadelede yer alacak değil. Bu olmayacak.”

“Biraz sıfırlama olacak ancak tamamiyle sıfırlama olmayacak.”

“Sebastian Vettel’in şu anda 2 sn avantajı var ve bu avantajın bir bölümü gelecek seneye de yansıyacak.”

“Bu durumla yüzleşelim. Red Bull daha hızlı araç üretmede daha iyi. Bu yüzden gelecek sene de daha iyi olmamaları için bir neden yok.”

Motorların etkisi olacak ancak Renault’nun da rekabetçi olmaması için bir neden yok. İyi olmaları gerekiyor.”

“Vettel’in gerekli güce sahip olacağından emin olun. Motoru da yakıt tasarruflu olacaktır.”

“Red Bull gelecek sene de yenilmesi gereken takım olacak. Vettel de yenilmesi gereken adam.”

“Singapur’da tur başına 2.5 sn avantajı vardı. Webber ona yakın olmadığı için bu büyük ölçüde Vettel sayesinde oldu.”

“Sıralamalar dışında da sıralama gibi gittiğinden şüphe etmiyorum. Dürüst olmak gerekirse bu herkesin ruhunu kırıyor.”

“Ben Fernando’nun yerinde olsam şampiyonluktan bahseder miydim? Unutun bunu. Yakın bile değiller.”

“Ve Red Bull şu anda böyle bir avantaja sahipse, onlar gelecek sene yakın bile olamazlar.” dedi.


Yorumlar

“"Ferrari 2014'te Şampiyon Olma Hayallerini Unutsun"” için 19 yanıt

  1. Bu adamda enteresan bir Ferrari düşmalığı başladı.neden acaba?
    Herkesi Lotus tan Ferrariye transfer ediyorlar bunu almadılar diye olabilir mi?

  2. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo
    Ben Fernando'nun yerinde olsam şampiyonluktan bahseder miydim? Unutun bunu. Yakın bile değiller."
    "Ve Red Bull şu anda böyle bir avantaja sahipse, onlar gelecek sene yakın bile olamazlar." dedi.

    Senin branşın nedir ki bunları peşinen söylüyorsun Lotus Renoyla çalışıyor anladık Redbullda Renonun müşterisi siz motorunuzu övüyorsunuz ancak bu sporda her şeyden önce teknik aksam gelir motorun ömrü hızı ve dayanıklılığı her şeyden önce gelir, sen bunları denemeden görmeden nasıl böyle bir yorum yapıyorsun geleceği şimdiden gördüğüne dahil bir durum mu var ? Ferrari Mercedes Renault Honda Motorlar konusunda en iyi işi çıkartan hangisi olur bilemem ama 2014 piyango senesi olacaktır.Bu işi Renault kusursuz yaptı diyebilmen için diğerlerinin yaptığı motoru görmeden bunu söyleyemessin unutmaki seneyede DRS var ve daha yeni teknik parçalar olmayacağı ne malum? Fkanal denen parçayı bulundunda araca ne kadar sn kazandırdığı malum,Sen ferrari şampiyon olamaz Alonso şampiyonluğu unutsun demekle psikolojik savaş yaptığın çok açık, dileğim Ferrari 2014 de kusursuz bir araç üretsin rekabetçi konumunda Kimi ile Alonso hem takımlar şampluğunu hem pilotlar şamp kazanma yolunda ilerler Ferraride Redbull'u mağlup etti haberlerini yakın zamanda duymamız dileğimizle.Ferrari ve ekibine başarılar dileriz.

  3. Kimse Redbull şöyle böyle demesin sürrealist yaklaşımlar.Sezon başında Redbull üstün bir araç değildi.Takımlar aracını lastiklere göre hazırladılar.Ne zaman lastikler değişti Redbull üstünlüğü çıktı bu diğer takımlara Ferrari ve Lotusa özellikle yapılan haksızlıktı.Ancak güvenlik gerekçesi ile yapılması gerekti bu nedenler ile Redbull büyük avantaj sağladı.

  4. Adama hak veriyorum mevcut durum ve yılların gidişatı üzerine vermemek mümkün değil. Adam haklı sadece bunu teknik mealleri ile izah etmemiş.
    Ferrari'nin zaten böyle bir iddiası bulunmuyor pilotlarının bazı personelinin bulunuyor. Temkinli yaklaşıyorlar neyin ne olduğunu görmüyorlar değil.
    Kısmi meallerine gelince gelecek sezon koca değişikliklere rağmen aerodinamik zihniyet kökten yada önemli derecede değişmediği için motorların etkisi dayanım noktası hariç (sezonun ilk çeyreği en azından birçok tahmin edilmeyenin şampiyonluk, başarı ümidi kırılabilir. Hayati den de hayati parça güvenliği) şu yıllardan pek farklı olmayacak hatta rahatlıkla iddia edebilirim ki 30 Hp, 200 n/m tork kazanç elde eden iyi bir paketle bunu sunamazsa farkını göremeyebilir dahi. F1'de aerodinamik zihniyet gittikçe ilerliyor ve bunu şuan Redbull yönetiyor ve sürdürüyor denebilir rahatlıkla. 2009 da önemli bir değişim oldu ve asıl önemlisi zihniyet ciddi şekilde evrildi fakat fark 2010 ile başlatıldı denilebilir. 2009 aero bakışın öncüsüydü ve difüzör şampiyonası olmadı sadece birilerinin gözünden olduğu gibi. Brawn, Redbull ve diğerleri karşısında aerdinamik yetkinliğin fazlasıyla mekanik tutuş yetkinliği ile fark ortaya koydu. Başlangıçta aynı şekilde hareket eden Toyota elinde ki paketten maksimumu çıkaramadı ve mekanik tutuş manasında paketlerinin aslında yeterli olmadığını öğrenmemiz ise çok gecikmedi. İşte Redbull'u evrimleştiren de bu tecrübedir. Brawn makinesinin maksimumuna ulaşmıştı bir önce ki sezonun sonuna varmadan açıklarını kapatamayacaklarını düşünüyorlardı ancak toptan yeni bir paket anlayışına geçiş en büyük hataları oldu. Herkes paketini 0'ladı Redbull kademe kademe geliştirdi. Ve bugün Redbull'un sahip olduğu şey sadece aerodinamik tutuş üstünlüğü değil diğerlerinden çok daha verimli bir mekanik tutuşa sahip araç ortaya koyabilmeleri. Ve tekrar bunu her an 0'lamıyorlar devam ettiriyor tecrübeleri ile eviriyorlar diğerleri ise kaç sezondur denemediği şey, takip etmeye çalışmadıkları bel altı bölgesi değişimi kalmadı ancak başaramadılar.
    Yani Redbull'un mevcut durumunu değiştirecek bir değişim görünmüyor önümüzde. Buna en fazla yaklaşan Scuderia ama mekanik tutuş yönüyle, aerodinamik olarak çaresizler Mercedes ise bu ikisinin ortalamasını tutturmaya çalışıyor ancak bir denge yakalayabilmiş değiller Mclaren ise bu sefer bu yeni paket ile çözeceğiz anlayışının aşırı geri tepmesi kurbanı oldular. Redbull'da bir sonra ki seneye taşınan şey sadece renkler değil. Adamlar bir bütün olarak bakıyorlar olguya ve sıkıntı yaşamasalar arada neredeyse motor onlar için hiç önemli birşey değil.
    Redbull 2000'lerde ki Scuderia gibi gelecek sezona çalışıyorlar. Herkes yıllardır gelecek sezona odaklanıyoruz diyorlar ancak Redbul zaten bunu normal sürecine bağlamış durumda. Biz Ferrari'nin yaptıklarını testler açık olduğu için öğrenebiliyorduk bugün ise bunlar yok ve Redbull önce sahada değil masada kazanıyor (mechanic-aero paket bakışı ile). Bütçe kısıtlamalarına aşırı bir tepki ile karşı oluşlarının önemli bir nedeni de budur. Redbull için bu sezon sadece bu sezon değil bunu yaşayarak öğrendim ben.
    İşte daha yazılabileceklerin bir miktarı olan bu sebeplerle büyük ümitler bağlayan iki büyük takım taraftarı yine şaşkın bir durumda kalabilir ki nedenleri kuvvetli görünüyor.
    Dediği gibi şuan kimse onlar kadar "yakın bile değiller"
    Motor'un günümüzde etken birim oluşu çok düşük, son 2 yıl içerisinde yaşananlar ile de psikolojik olarak da düşmüş durumda ve yeni şekillendirilen hacim, forged eğrisiylede bu etki artmayacak, büyük bir handikap olan dayanıklılık harici gittikçe önemsizleşecek bunu göreceksiniz yıllar içerisinde.

    Bir Caterham Se7en'ın, Toyota GT86'ın motoru çok önemli değildir geriye kalan paketinin sunduklarına göre ve Porsche Turbo, M3, SLS'e göre. Önemin eğrideki belirleyicisi motor büyüdükçe artar küçüldükçe değil. V10 'larda ki farkları kapatmak V4'lerdekinden daha kolay değil bilinenin aksine.

  5. valla kimse 2009'da 2008'de dökülen Honda'nın şampiyon olacağını, Toyota'nın çok hızlı olacağını, Red Bull'un yarış birinciliği kovalayacağını düşünmüyordu, ama bunlar oldu değil mi?

    2014'te herkes sıfırdan başlayacak ama tabi ki iyi takımlar iyi araç yapma potansiyeline sahipler yine, bu da Red Bull'u bir adım öne çıkartıyor, öte yandan bir başka takım, Ferrari Mclaren olmasına gerek yok, herhangi bir takım çok ilginç bir şey yada bir kural açığı bulup bununla ön sıralara çıkabilir. Henüz Ferrari 2014 aracının detaylı aerodinamik paketini hazırlamamıştır, bu paket yeni tünelde hazırlanacak muhtemelen, en azından sezon içi gelişim düzelir. Simulasyonu DelaRosa ile geliştiriyorlardı, teknik ekibe yeni insanlar kattılar, muhtemelen FEM analizlerinde de Red Bull'un gerisindeler, onu da çözerlerse en azından Aerodinamik sorunu fazla çekmez Ferrari, Ferrari motorları ile alakalı hala bir ses seda yok, bakalım neolacak

    Bu arada Red Bull'un baskın olmasının sebebinin sadece aerodinamik verimlilikten olduğunu düşünmüyorum, lastikleri inanılmaz bir şekilde kullanmalarını sağlayacak ve kuralları geçmelerini de sağlayan aktif bir süspansiyon tarzı bir şey geliştirdiklerini düşünüyorum artık 🙂 kısacası bence adamların lastik avantajı var, kimse aero ile bu kadar fark atamaz günümüz F1'inde, benim görüşüm bu en azından 🙂

  6. bunu almadılar diye üzülmüş darılmış olmasın 😛

  7. scuderiaferrari avatarı
    scuderiaferrari

    Ferrari her zaman üstün motorlar yapmıştır. Motorlar konusunda gelişim kısıtlaması geldikten sonra standartlaştı.

    V10 dönemindeki canavar Ferrari motorlarını biliriz. Umarım 2014'te ustalıklarını konuşturabilirler.

  8. ya zaten taraftar formula 1'i birakalaı cok oldu . formula 1'i formula 1'den ekmek kazananlardan baska takip eden yok yani sampiyonluk sampiyona falan pekte kimsenin haberi olmayacak spor öldü . öleli cok oldu. DRS nedir len ? kolay gecis olsun boyle sacma sey olurmu ? spor o gün bitti !!

  9. Kimi_ in_Rai avatarı

    Lotus'un Personelini, teknik kadrosunu alıyorlar ya o bakımdan söylemiş olabilir:)

  10. Permane durduk yere konuşmaz. Renault motorlarından bir bildiği mi var acaba?

    Gerçi sadece lafta olsun diye en pahalısı olma yoluna gitmişlerdir.

  11. Genel olarak Alan Permane haklı ama durumun abartıldığı kadar da olduğunu düşünmüyorum.

    Şu bir gerçek bu seneki arabalardan takımlar 2014 araçlarına bu seneki paketin iyi yönlerini aktara bilecekler.

    Williams bu sene ki paket üzerinde ki sorunların çözülmesinin 2014 projesine etki edeceğini dile getirdi aynı şekilde Mclaren de bu seneki aracın 2014 aracına etki edeceğini belirtti.

    Singapur'da Red Bull Renault'un 2014 aracının zeminini denediği söylentileri mevcuttu. Yine aynı şekilde yeni bir fren denge mekanizmasının denendiği, bu söylenti Caterham içinde çıkmıştı bir araba. Lotus uzun dingili sezon sonuna kadar kullanacak ve gelişim yönünü belirleyecek bu da 2014 aracına etki edecek.

    2014 sezonu bambaşka bir sezon olacak ama bu önlerde olan takımın bir anda silinip gitmesi anlamını taşımıyor bu sporda en köklü aerodinamik değişiklik 2009 sezonu için yapıldı. Bu sefer durum tam tersi bu sporda en köklü motor değişikliği 2014 sezonu ve sonrası için yapılmış olacak. Bu takımları çok zorlayacak yeni motorun şasiye en iyi şekilde entegre edilmesi aerodinamik kazanç sağlanması ve bu yapılırken'de motorun en verimli şekilde soğutulmasını sağlamak. Önemli olan en güçlü motoru yapmak değil önemli olan en dayanıklı daha dengeli bir güç çıkışına sahip rafine bir motor üretmek. 2006 sezonun testleri bittiğin de V8 motorlar da en güçlü motorun Honda ve Ferrari de olduğu söyleniyordu ama ilk yarışta Renault ve Fernando kazanmıştı.

    Motorların etkisi olacak ancak Renault'nun da rekabetçi olmaması için bir neden yok. İyi olmaları gerekiyor."
    "Vettel'in gerekli güce sahip olacağından emin olun. Motoru da yakıt tasarruflu olacaktır."

    Kesinlikle öyle Renault'un rekabetçi olmaması için hiç bir neden yok 2011 den bu güne kadar gelişim de olan bir motor var 2012 den bu güne kadar motor dyno da bunlar çalışmanın ne kadar sıkı olduğunu gösteriyor. Vettelin motoru yakıt tasarruflu olacaktır çok iyi noktaya değinmiş Parmane Energy adlı güç ünitelerinin temel ortak noktalarından biri de bu.

  12. 2008'den sonrada diğer küçük takımlar önde olmayı beklemiyordu ama bu kurallarla şans yüzlerine güldü idare ettiler. Seneye göreceğiz motor gelişimide 2018'e kadar serbest. Testlerde var, lotus'un imkansızlıkları içinden baktığı için öyle geliyor bu adama 🙂

  13. oh be rahatladım gerçekten korkuyodum seneye arkaya düşeceğiz diye demekki seneye gene bşa güreşeceğiz rekorları kırmaya devam edeceğiz

  14. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Mercedes ve Ferrari'nin Redbull'dan en azından bu yarış için çok yavaş kaldıkları inkar edilemez bir gerçek. Fakat Rosberg'in kalktığı sıradan Kimi kalksaydı durum nasıl olurdu çok merak ediyorum. Bence Lotus Vettel'den bu kadar fark yemezdi. Cadde pisti olması nedeniyle öndekilerin yavaş kalması dolaylı olarak arkadakileri de tuttu. Geçişe imkan veren pistlerde de aynı fark oluşursa eğer durum 2014 için de Redbull üstünlüğü devam edeceği anlamına gelir. Sonraki yarışlarda tabloyu daha net göreceğiz diye düşünüyorum.

  15.  hatem öktem avatarı
    hatem öktem

    İyide bu yarista 2 sn fark attilar diğer yarislarda bu kadar fark olmuyordu. Vettel hep polden veya ilk 3 ten kalktigi icin aracta iyi olunca kopariyorlar yarisi alonso veya kiminin iyi 1 aracla polden kalktigini düşünün vettel in onlari kolay geçeceğini sanmıyorum

  16. Lotus'ta bir kuyruk acısı olduğu belli.Evet söyledikleri kısmen doğru ama abarttığı kadar da değil.Adamlar 2 saniye önde diye kepenkleri kapatıp gidelim mi ?

  17. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Fernandoyu ne kadar sevdiğimi ve şampiyon olmasını ne kadar istediğimi bu sitedekiler aşağı yukarı bilir artık. Benim gibi de pek çok taraftar var. Lakin adam haklı beyler 🙂

    Bence de RBR götürecek işi. Bu RBR ne kaşfettiyse kaç senedir, kim ne yaparsa yapsın ne çözebildi, nede yakınından geçti. Egzos muş şuymuş buymuş hep göz boyama, bunların bulduğu başka bişey var. Aracın dibine 2cm delik açmaklan 2 saniye hızlanmaz yani diye tahmin ediyorum.

    Birde şöyle bişey merak ediyorum. Takımların fiadan veya daha şike yapmayacak bir kurumdan bu aracın tam detaylı incelemesini isteyemezmi.?? Veriler paylaşılmayacak tabiki. Sadece farklı legal olmayanveya legal olupta super bir buluş varmı yokmu bunun aydınlatılması adına.

    Bu acaç normal değil bence. 20 araç ayrı yerde, 2 araç ayrı yerde. Herkes Webber yavaş demişte, bence hiç de yavaş değildi, özelliklen son bölümde uçtu resmen.

    Tek kafamın basmadığı, mclaren gibi ferrari gibi yarım asırlık takımlar ve bünyesinde çalışan büyük mühendislerin bulamadığı neyi bulmuş olabilirde bir araç diğerlerine tur başına 2 saniyeden fazla fark atabilir.

    Neyse görecez seneye.

  18. gelecek sene şampiyonu araçlar ve sürücüler değil motor üreticileri belirleyecektir. umarım ferrari iyi iş çıkarır.

  19. Sen bilmezsin, o bilmez, kimse bilmez; paşa gönlümüz bilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir