Prost: "Ferrari Alonso ve Raikkonen İkilisini İdare Edebilir"

yazar:

kategori:

198871989 senelerinde Ayrton Senna ile takım arkadaşı olduğunda sıkıntılar yaşayan Prost, Mclaren’den ayrılıp Ferrari’ye geçmişti.

Pist üstünde ve pist dışında yaşanan sıkıntılara rağmen Mclaren, Senna ve Prost ikilisinin olduğu 2 sene içerisinde rakiplerine sadece 6 kez yenildi.

Prost “Ancak gelecek sene bize olacakları gösterecek çünkü bu seçim çok iyi çalışabilir.”

“Geçmişte çok iyi çalıştı. Herkes Senna ile benim aramdaki gerçekleri düşünüyor ancak o birliktelik de iyi çalışmıştı.”

“Takım için çok iyi çalıştı. Gerçekten takımı zirveye taşıdık.”

“Sorun varsa yönetim bunu düzeltmeli. Daha zor olacak ancak çalışabilir. Daha kolay olabilir çünkü Kimi’nin farklı bir yapısı var.” dedi.

Formula 1’de aynı takımda iki şampiyonun olması çok nadir görülen bir olay. 1950’den bu yana sadece 6 defa iki şampiyon sürücü aynı takımda yer aldı.

Şampiyon Pilot Yarıştıran Takımlar ve İstatistikleri

2010-12: LEWIS HAMILTON/JENSON BUTTON – MCLAREN

Galibiyet: Hamilton 10 / Button 7 
Puan: Button 672 / Hamilton 657 
Pole: Hamilton 9 / Button 1

Şampiyonluk: Hamilton 0 / Button 0

1989: ALAIN PROST/AYRTON SENNA – MCLAREN

Galibiyet: Senna 6 / Prost 4 
Puan: Prost 76 / Senna 60 
Pole: Senna 13 / Prost 2

Şampiyonluk: Senna 1 / Prost 1

1986: ALAIN PROST / KEKE ROSBERG – MCLAREN

Galibiyet: Prost 4 / Rosberg 0 
Puan: Prost 72 / Rosberg 22 
Pole: Prost 1 / Rosberg 1

Şampiyonluk: Prost 1 / Rosberg 0

1974: EMERSON FITTIPALDI / DENNY HULME – MCLAREN

Galibiyet: Fittipaldi 3 / Hulme 1 
Puan: Fittipaldi 55 / Hulme 20 
Pole: Fittipaldi 2 / Hulme 0

Şampiyonluk: Fittipaldi 1 / Hulme 0

1967-8: JIM CLARK / GRAHAM HILL – LOTUS

Galibiyet: Clark 5 / Hill 0 
Puan: Clark 50 / Hill 32 
Pole: Clark 7 / Hill 0

Şampiyonluk: Clark 0 / Hulme 1

1953: ALBERTO ASCARI / GIUSEPPE FARINA – FERRARI

Galibiyet: Ascari 5 / Farina 1 
Puan: Ascari 34.5 / Farina 26 
Pole: Ascari 6 / Farina 0

Şampiyonluk: Ascari 1 / Farina 0


Yorumlar

“Prost: "Ferrari Alonso ve Raikkonen İkilisini İdare Edebilir"” için 17 yanıt

  1. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Kişisel düşünceler, illa kanıtlara ihtiyaç duymaz. Ha ben öyle yazdım diye bu herkes tarafındanda kabul edilemez. Tabii ki sizin görüşlerinize saygı duyarım ama bana göre sonuç böyle. Ben Vetteli sevmesem de o 3 kez dünya şampiyonu, Alonsoyu çok sevsemde o 2 kez dünya şampiyonu. Formula 1 sonuçlara bakar. Neyse çok değer verdiğim bir yazarsınız. Sizin düşünceniz üzerinden tartışma yaratmak gibi bir amacım yok.

  2. burda yaptığına istatistiklere bakmak denmez, sonuca bakıp düz mantıkla yazmak denir. aynı mantıkla gidersek vettel hamilton ve alonso'dan daha iyi demen lazım, neden? çünkü onun 3 şampiyonluğu var. senin düz mantığınla gidiyoruz ''diğerlerinin de aracı hızlı olsaydı ne yapalım, sonuçta vettel 3 kez şampiyon, alo + ham beraber 3 kez şampiyon. demek ki vettel ikisinden de iyi. hatta bu sene 4. geliyor. alo + ham + kimi toplamda vettel kadar şampiyonluk sayısı var. dolayısıyla direk puanlara bakıyoruz senin gibi: vettel'in topladığı puanlar ve aldığı poller daha fazla. yani o daha iyi. sezon içinde neler olmuş boşverelim, sonuca bakalım değil mi?

    işte böyle yazınca geçen arkadaşlar şakalaşıyorlardı rambo modunu açık unutmuşsun gibi bir durum ortaya çıkıyor.

    bu mantıksızlıkla da hiçbir şey kanıtlanmaz. button antipatisi yok bende, button kötü pilot kesinlikle değil. ama hamiltondan iyi de değil. muhtemelen button'ın hamilton'dan iyi olduğunu savunan tek kişisin. belki de yanlış düşünen sensindir.

  3. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    RoyalHunt hocam yorumlarınızı severek okurum. Ama şu olsaydı,olmasaydı muhabbetleri boşuna ve yersiz. Alonso'da biraz şanslı olsaydı 2010 ve 2012'de hatta 2007'de de şampiyon olup şu an 5 şampiyonluk sahibi olabilirdi. İstatistiğe göre konuşuyorum ki durum böyleyken doğruyu inkar edemem. Kastığım bir durum yok ki ortada Alonso ile ilgili bir cümlemde yok. Tabi ki Button düşmanlığı ve antipatisi olabilir ama sonuç buyken farklı konuşamam.

  4. Royal mod on 🙂

  5. Halamın bıyıkları olsa amcam olurdu.Hatice değil netice önemli koskoca 3 yılda üstünlük sağlayamamış iste iyi dediğin sezonlardada üstünlüğü yok ki son sene sadece 2 puan önde ondan önce açık ara fark yemis ondan önce sadece bir yarıs lık üstünlüğü var neyi konusuyorsunuz anlamıyorumki hadi bir sene su oldu bu oldu her sene kafa kafa ya gitmis bu ikili biri hızlı diğeri daha teknik bir pilot bu kadar basit birbirlerini tamamlamışlar mclarende ikiside eşit hatta button daha fazla faydalı olmuş.Kısacası hamilton da ki karizma albeni button da yok bütün mesele bu.

  6. şu tabiri kullanmayı sevmem ama gerçekten sığ bir yorum olmuş. tuttuğun pilotun kendisine sorsan (alonso'ya) hamilton ya en iyisi, ya da en iyi pilotlardan biri diyor. adamla birebir yarışan alonso bunu diyorsa, kimin daha iyi olduğuna karar vermek -hem de böyle kesin bir şekilde yazmak büyüktür küçüktür falan kullanarak- sana düşmez, bana da düşmez. maldonado > schumi de yazsan kimin daha büyük olduğu bellidir, kimin ne yaptığı da bellidir, kimin diğerinin 3 katı para aldığı da bellidir. gridin en çok kazanan 2 pilotu senede 20m € ile alonso ve hamilton'dur, bu da bir tesadüf değil. yani diyeceğim; fazla kasma, herşey açıkça ortada.

    hamilton çok hata yaptı ondan diyen diğer arkadaşa da şunu diyeceğim; hamilton sadece 2011'de fazla kazaya karıştı. özellikle massayla. onda da 3 kaza kendi hatasıydı. onun dışında ben lewis'in kendi hatasıyla yarış dışı kaldığını hatırlamıyorum. sen biliyorsan yaz. ki başına gelen şanssızlıklar button'ın başına gelenlerin 3-4 katıdır. sadece 2012'de kendi hatası olmadan kaybettiği puanları yazsan button'a bir 100 puan takar.

  7. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Button > Hamilton

  8. İşin gücün dalavere ha. Kopyalıyorsun bari saygı duyup şu kişiye teşekkür ediyorum yaz en alta. Aynı takımın Red Bull gibi işin gücün oradan buradan aşırmak. Neweynin yanında sakız mı çiğnedin naptın?

  9. Colonelden değil benden pastelemiş Rambo 🙂

  10. İki şampiyon pilot aynı anda Marussia'da yarışsa bile müthiş olurdu. Yıllardır Ferrari'yi en ağır şekilde acımasızca eleştirdiğim konu bu. Ferrari gibi Formula 1'in yapı taşlarından olan bir takım her zaman griddeki en iyi iki pilotu bünyesinde barındırmak için elinden geleni yapmalı. McLaren'in bu cesur tutumuna Ferrari'nin de ortak olması, markanın benim gibi rakip fanların saygısını kazanabilmesi için tek yol olarak görüyorum. Umarım daha birçok sezon Ferrari koltuğunda iki şampiyon pilotu aynı anda izleriz.

  11. Hamilton çok hızlı ama çok istikrarlı değil, Buttonda çok istikrarlı ama çok hızlı değil tabloda bunu doğrulamış zaten, ikiside totalde eşit.

  12. thechosenone avatarı

    bir çoğu kişisel hata sonucu yaptığı kazalar ile kaybedilmiş puanları mı göz ününe alalım? sevgilisinden ayrıldığında geçirdiği kötü dönemimi? Hamilton kötü pilot demiyorum, ama Buttonda sandığınız kadar kötü bir pilot değil. Yoksa 4 senedir Mclarende ne işi var?

  13. Button ne zaman önde giderken yarış dışı kalmış ? Geçen yıl Lewisin kaybettiği 100'ün üzerindeki puanları,kaçan şampiyonluğuda göz önünde bulundurdunuz mu bu yorumu yazarken ?

  14. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    yanlız button çok az pole almış ya 😀 1 pole almış oda heralde belçika 2012 😀

  15. Vay Rambo vay!
    Anlaşılan Colonel Treutmann'dan alıntı yapmışsın 🙂

  16. thechosenone avatarı

    Buttonı eleştirenler, çok kötü pilot diyenler.. Lewisi yere göğe sığdıramayanlar.. şu yukarıdaki istatistiklere bir bakın!!

  17. Durumlar berbat değilse, çılgın şeyler yaşanmıyorsa kimse yanında kendini yenme ihtimali olanı, zorlayabileceği istemez. O iki meşhur ismi diriltin götürün o günlere kabul ederler miydi olacak herşeyi bildikleri halde. Olur sandılar ikisi de çok geçmeden anladı ancak ölüm birleştirdi tekrar saygı oluşturdu aralarında. Kabul edilebilecek, normal karşılanabilecek birşey olsa takım yöneticileri isyan etmez, Schumacher o yıl formulayı bırakmazdı. Pilotluğun temel dinamiğinde var bu. Dışardan tadılması zor. Herkes başta yada lafta denk, kendisinden üstün birini yenmek ister ancak piste çıkınca bozulur bütün hülya, pilotluğun üzerine kurulu olduğu nefsaniyete aykırı.
    2007 de bunu yaşayanlar bilerek, planlayarak yaşamadı oluşuverdi birden ve devam etti. Sonrasında defalarca pişmanlıklarını ifade ettiler. 2008 sonrası Scuderia'da takım personelin de birşeyler yıkılmasa, Rai'de düşünceler değişmese sonuçlar farklı olabilirdi.
    Velhasıl kelam piste çıkıldığında sadece ben varım demektir, telemetri kağıdında sadece kendini görmeyi arzulamanın bencilliğidir üst seviye pilotluk.
    Önce ve sadece ben demeyen Sim oyuncusu da dünya tracklist'lerinde üst sıraları işgal edemeyecek olan tiptir. 🙂

    Ferrari yanlış yaptı demiyorum, diyemem ancak şuan her öngörü boş her durumda alışık olmadıkları şeyler yaşayacaklar. Kazanma formülleri 50 yıldır aynıdır diğer taraftan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir