Red Bull: "Singapur'daki Üstünlük Tek Seferlikti"

yazar:

kategori:

Yarışı kazanan Sebastian Vettel, özellikle güvenlik aracı periyodundan sonra ve startın ardından rakiplerine kıyasla tur başına 2 sn daha hızlı olmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Christian Horner “Geçen hafta sonu Sebastian’ın diğerlerinden 2 sn daha hızlı olduğu zamanlar oldu ancak bunların yegane koşullardan kaynaklandığını düşünüyorum.”

“Tamamiyle onun zirvede olduğu bir pistti ve aracın ayarları çok iyi çalışıyordu. Oyunun üst seviyede olduğu, insan ve makine ahenginin çok iyi olduğu bir yarıştı.” 

“Sıradaki Kore ve Japonya yarışlarının özellikleri biraz daha farklı.”

“O pistlerde de güçlü olmamızı umuyorum ancak hiç bir şey garanti değil çünkü Mercedes senenin farklı bölümlerinde güçlü oldu. Fernando Alonso da yukarıları zorlamaya devam ediyor. Her zaman orada.”

“Sebastian’ın 3 galibiyetine karşılık o da 3 ikincilik aldı. Öyle olmasaydı farkı daha fazla açabilirdik. Ancak o ikinci olmaya devam ediyor.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: "Singapur'daki Üstünlük Tek Seferlikti"” için 10 yanıt

  1. Ben kötü pilot demiyorum aksine durumunun muallak olduğunu söylüyorum çünkü altındaki araç rbr tüm yarıstığı sezonlarda açık ara önde olan bir araçla sampiyonluklar kazandı bu senede öyle probl.herkes yaşıyor ama altındaki makine rakipsiz.
    Bana göre vettel eşit araçlarda birbirine yakın araçlarda şampiyonluk kazandığında markalaşacak daha büyük saygı görecek.Bugün dünyada medyasından bu sporun içinde mutfağında olan önemli isimler olsun veya taraftar penceresinden Vettel bu seneyi de katarsak 4 sampiyonluk almış bir pilot gibi durmuyor bunun nedeni araç faktörü bence sampiyonluk rüstünü ispatlaması için kesinlikle birbirine yakın araçlarda sampiyonluk kazanması gerekir.He kazanamazmı ben bunu söylemiyorum ama bunu yapması kaçınılmaz çünkü su anda kazandıkları diğerlerine göre kolay sampiyonluklar.
    Diğer pilotlarında zaman zaman tarihte dominant yılları oldu iyi araçları oldu.Ama aynı zamanda o pilotlar birbirine yakın araçlar la da sampiyonluklar kazandılar.O zaman büyük sampiyon oldular sampiyonluk sayılarının az veya fazla olmalarından dolayı değil.Kısacası önyargısız bekleyip görmek gerek.

  2. seb gününde değilde onun ayarlandığı 1 nolu araç kusursuzdu o gün.öyle olmasa 2 saniye hızlı bir araç her virajda atağa kalkardı.ama sonuç olarak son turda aracı yanan bir rbr vede zafere giden rbr vardı.sırf son yarışlarda webberin multi 21 in öcünü almasın diye takım varını yoğunu aracın gelişimine harcıyor.ki olur ya brezilyada puan puana giderken webber startta yada yan yana geldiğinde kasıtlı çarpmasın diye şimdiden puan farkını açıyorlar.2 zaferlik puan farkı çıkınca abu dhabide zorlamayacaklardır.kim kazanırsa kazansın diye.singapurda veletin tırnaklarını yemeside bu yüzdendi zaten. yusuuuufçuk gukuk gukkk misali.

  3. Tabi ki hepsini bir set sıfır lastiklere bağlamamak gerek ama lastiğin önemli olduğu bir dönemdeyiz küçükte olsa katkısı olmuştur. Neweyin de dediği gibi Başarı şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir. Bana göre'de elbette göstermedikleri performansları var çünkü gösterdikleri anda lastikler bitiyor maalesef bunu Marko'da doğrulamıştı.

    Maalesef son anda şampiyon olduğu sezonlarda nelerin olduğunu bütün F1 camiası biliyordur diye düşünüyorum. 2010 da Bahreyn'de lider giderken buji sorunu ile liderliği teslim etti ve dördüncü oldu.

    2010 Avustralya'da lider giderken birden çakıl havuzunda buldu kendini fren sorunu ile yarış dışı kaldı.

    2010 Kore Sekiz motor hakkını doldurmuştu ve motor iflas etti yine lider konumdayken.

    Kendi hatası olmadı mı elbette oldu İstanbul park ve Spa ama bunlara rağmen bütün bu olumsuzluklar ve eleştirilere rağmen son yarışta ki o müthiş baskıya rağmen şampiyon olmayı başardı…

    2011 sezonunu hiç söylememe gerek yok zaten her şey ortada rakipsizdi.

    2012 de ise ilk yarışlarda sorunlar vardı ama ekip olarak maksimumu aldılar Alternatör sorunları ortadaydı ve buna rağmen yine pes edilmedi. Abu Dhabi yarışı ve Brezilya yarışları her şeye değerdi ve yine şampiyonluğu kurtarıp aldığı yarışlardı özellikle de Brezilya hasarlı bir zemin hasarlı bir arka süspansiyon hasarlı bir 1000 derece ısınan egzoz sistemi.

    Şimdi maksimumu çıkartsın yada çıkar tamasın Rbr serilerinin kilitlerini açsın yada açamasın elde ettiklerinin hepsi ortada. Bana da sorarsan Vettel pakete fazlasını katan bir pilot bunu da özellikle de cumartesi günleri gösterir yarışta da farkı atar sonlara doğru keyfine bakar. Bazen takımı durdurmak için Singapur da olduğu gibi vibrasyon sorunlarından bahseder ama o halen bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile basmaya devem eder.

  4. Tek bir tur atmayla bir lastik araçta 2 sn lik bir yavaşlamaya mı neden oluyor?
    Vettel in arkasındaki herkes benzer tur zamanları atarken trafik de olan veya olmayan birbirine yakın makul turlar atarken vettel herkesden 2 sn hızlı tur attı.Bunu lastik le açıklamak mümkün değil.
    Vettel e ekstradan bir pit stop lık zaman lazımdı malüm biz orada redbull un gerçek gücünü gördük.
    Bana göre tüm yarışlarda yansıtmadıkları performanslar var redbull adına gerektiğinde neler yaptıklarının bir göstergesiydi geçen yarış.Diger bir meselede acaba vettel redbull un tam limitlerinde mi? Çünkü redbull gibi üstün bir araçla vettel in son anda şampiyon olduğunu da unutmamak gerekir.
    Tabi zamanla o da gelişti olgunlaştı ama vettel redbull un kilitlerini tamamen açabiliyormu bu da ayrı bir konu.

  5. hahaha Red Bull da burdaki bazı vettel fanları gibi 😀

  6. Allah bir dediğinize inanırım sadece .ondada şüphem olmadığı için yoksa sizin ne kadar gerçekci olduğunuzu herkes biliyor zaten.

  7. Ama rakiplerinin sıralama performansı böyle oldukça Vettel 2 sn de hızlı olur 3 snde.

  8. Bu baskın performansı diğer yarışlarda olmaya bilir ekibin ama bu da diğer yarışlarda kazanamayacakları anlamına gelmez. Bu sezon kolay aldığımız galibiyetlerden biriydi. xtrabit racing nickli arkadaşın bir yorumu vardı çokta haklıydı gözden kaçırmış olduğumuz sıfır set lastikler sıralamada bir tur attı ve bıraktı Vettel ikinci hakkına çıkmamıştı bu hamle pazar günkü yarışa etki etti. Ve sonuç ortada herkesi karanlıkta bıraktı Vettel Singapurda.

  9. sebastian vettel o gün tam günündeydi katkısı çok büyüktü aynı performansı geri kalan yarışlarda sürdürürse bütün yarışları kazanır

    gün geçtikçe daha da hızlanıyor gerçekten çok çalışıyor bu başarıları hak ediyor

    kesinlikle devamıda gelecektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir