Minardi Vettel'in RB9'unun Yasallığını Sorguluyor

yazar:

kategori:

Minardi ayrıca Mark Webber’in de Vettel ile aynı yapıda bir araca sahip olmadığını da iddia ediyor.

Yarışı kolaylıkla kazanan Vettel yarışta diğer araçlardan 2 saniyeye kadar daha hızlı olabilmişti.

Minardi yarış esnasında pistte bulunuyordu ve Vettel’in aracında çekiş kontrol sisteminin olabileceğini iddia ediyor.

“Süitimden belirli noktaları referans alarak pilotların sürüş tarzlarını karşılaştırmak istedim.”

“Vettel’in pistteki sürüşünden etkilendim. Tüm virajları kontrol direksiyon hareketleri yapmadan alabiliyordu. Üstelik takım arkadaşı dahi böyle değildi.”

“Aynı yerde Sebastian, Webber dahil herkesten 50 metre kadar önce hızlanabiliyordu. Burada dikkatimi çeken motorun egzoz sesi oldu.”

“Herkesten 50 metre önce gaza basabiliyordu ve motorunun sesi Webber’inki dahil diğer Renault motorlu araçların hepsinden farklı çıkıyordu.”

“Bu bana eskiden kullanılan çekiş kontrol sistemini hatırlattı.”

“Vettel’i hor görmek istemiyorum, Red Bull’unu daima en iyi şekilde yönetiyor. İnsanlara sadece üç günde neler gördüğümü söylemek istiyorum.”

“Tecrübeme göre tur başına 2.5 saniyelik fark gerçekten çok fazla. Üç jenerasyonluk gelişim farkı gibi, devasa bir fark.”

“Bazı durumlar var, Vettel çok muntazam sürüyor, herkesten 50 metre önce gaza yükleniyor, aracının Renault motorundan anormal bir ses çıkıyor ve tüm diğer rakiplerine iki saniye fark atıyor. Bazı cevaplar almak isterim.”


Yorumlar

“Minardi Vettel'in RB9'unun Yasallığını Sorguluyor” için 143 yanıt

  1. Niye olmasın.:)
    Şasiyi pek pert etmiyorlar. O eski tüp şasiyi üretmek zor değil aslında motor bloğunu, subapı dökmek daha maliyetli. Bunlar zaten takımların zamanında ve kişilere satış sonrası fazladan ürettikleri parçaları kullanıp duruyorlar. Eski bütün araçların önemli bir stok durumu vardır. O sebeple bunlara sahip olmak, işletimi devam ettirmek ayrı pahalı ancak mukayesesiz bir durum FXX sahibi olmak gibi değil. Ben bunların kazasına denk gelmedim zaten pek azı limit hızlarda sürülüyor yaşlı başlı amcaların altında gezintinin biraz üst tadında seyredilip duruluyor pek az abi var suyunu çıkaran onlarda pilotluk kabiliyetleri ve zenginlikleriylede clublere liderlik ediyor zaten. Bu sebeplerle bu tip eski araçlar track day, zorlu time triallerden sonra parçalarına ayrılıp özel bakımları yapılıyor yoksa ayakta tutulması mümkün değil. Bahsettiğim gruplar Avrupalı, içlerinde amerikalı var sadece. Historical F1'in manage'i avrupada. Amerikalıların pek böyle şeylere ihtiyacı yok zaten Kart araçları yeterince ucuz zaten GT40 gibi araçları yürütmeye çalışıyorlar genellikle.
    Birkaç yıllık zaman zarfında gelmesi mümkün değil hocam Vural Ak beyin daha çok şey yapması lazım.:) Ama olursa mutlaka haberim olur sık takip etmediğim ara bile olsa.

  2. Aah ah, keşke gelebilseler de görebilsek. Pitte kamp kurarım senle fotoğraf çekiliriz önünde minardi hatırası diye :))) Daha aktif olacağım inşallah, bakalım. Merak ettiğim bunlar şasiyi pert edince ne yapıyorlar. O tip şasi üretmek pek bir pahalı. Bir de lojistik işi. Avrupa'dalarsa gelmeleri kolay olur da, amerika'dan buraya gelmek zor. Neyse gelirlerse haber verebilir misin? Haberdar edersen çok sevinirim.

  3. simdi f1 den fazla anlamam yanliz bu vettel viraja girerken direksiyonda fazla haraket yapmiyo diger pilotlar direksiyonla savasiyo cogu zaman vettel sadece PS oynar gibi ceviriyo sadece bunu gordum yani

  4. Gelebilirlerse sen de böylece pit alanında eğilip öpme imkanına kavuşabilirsin Michael gibi. 🙂

  5. Çok şükür iyiyim vakit buldukça buralardayız inşallah. Senin kadar iyi olmaya çalışıyoruz 🙂 daha aktif olmaya çalışıyoruz. 🙂
    Birşey hariç bilmiyorum ki ne yapıyor denk gelmiyorum pek dediğin gibi superkart champcar larla uğraşıyorlardı. Ben severim Amerikayı da takip edemiyorum o kadar. O birşey de tarihi yaşatma ve canlandırma Formul1 Clubu derneğinde 🙂 sponsor tedarikçilik yapıyorlar galiba malum eskinin minardi, benetton gibi araçları yarıştırılıyor eh bunların da mekanik ihtiyaçları var. Onu da hayretlerle izliyordum ancak bayadır takip edemiyorum en son nereye çıktılar, nerede toplaştılar bilemiyorum. Farklı bir clubüyle yazışmıştık onlar da istiyordu aslında İstanbul Park'a çıkmayı ancak taşıma masrafları çok yüksek, ileride sponsor destekleri de bulunabilirse bizim zengin pist işletmecimiz sayesinde gelirler belki.

  6. Eh kaderimiz bu, takımın adının kalmasına bile razı olmayan Red Bull yönetimini unutmadım. O kadar da imza toplanmıştı. Şimdi çoluk çocuğun oyuncağı olduk. Stoddart ne yapıyor ki şimdi? Takımı en son 4-5 sene önce amerikada bir seride görmüştüm ama, amerikan serilerinden hiç hazzetmem, takip etmedim o yüzden?

    Sen nasılsın M1CHAEL üstadım. Uzun süre oldu görüşmeyeli.

  7. Sevinirdim. Böyle bir haber verseydi bari.
    Senin siyah makine classic Formula serbest serilerinde dolanıp duruyor inletiyor pistleri zenginlerin altında.

  8. Tam tersi bugün geçmişi değil geçmiş bugünü etkiler. Siz seviyorsunuz diye sizin sevdikleriniz cezalandırılmasın düşman gördükleriniz men yesin yok öyle bir dünya. 🙂
    Ortada açık, ispatlı, itiraflı yapılmış bir şike varken takımın diğer pilotu bundan derece elde etmişse haberli yada habersiz önemli değil o derece geri alınır. Tüm motorsporlarında böyle oluyor, normalde olurdu. 🙂 Ortada ispatlı bir şike yok iken mi men yiyecekler.

  9. alonso o sırada yarışıyor telsizden güvenlik aracı içeri mi girisn diyecek cezayı alan aldı zaten eğer öyle birşey olursa bu senenin bütün puanları siliniyor ve F1 men olunuyor

  10. Bakınız muhterem kardeşlerim….

    2 sene sonra bir minardi haberi anasayfadaaaaa!!!!! Ağlamak istiyorum. Bugünleri de mi görecektim….

    Halaya başlıyorum… dısıdısdısdısıdısdısıdıs

  11. ilk pitstoplara kadar tur yemeye başlamış bir takim sahibi ancak böyle cahilce konuşur.
    çekiş kontrolu tabii ki var redbull da adı da vettelkontrol.

  12. pardon da kardeş sen f1 takımlarında çalışan elemanlardan biri misin yoksa tvden takip eden vettelci mi ?

    eski bir takım patronundan daha çok f1 bilgisine sahip olmanı neye borçlusun açıkla biz de bilgilenelim.(!)

  13. Resmi yarış lisansım mevcutta yok tabi ki maddi imkanlar meselesi. Makinelerin dünyasının biraz içinde olma biraz da bahsettiğin türde insanlarla iletişim diyelim. Çok bilgi felan yok Türkiyede ne insanlar var. Pilotlar, işin eğitiminden geçmiş alaylı olmayanlar, mühendisler pek yazmayı sevmiyor vakit meseleside bu onlar için onlarla diyalog çok şey kazandırıyor, muhabbet zevkli oluyor diyelim.

  14. Bazıları hemen sevinmiş rbr hemen cezalandırılmalı diye. Beyler ortada resmi bir tespit yok. Biri öyle kendince konuşmuş. Olay bundan ibaret. Bazıları rbr nin illegalliği tescillendi falan yok. Sadece biri öyle konuşmuş.

  15. ama alo ve raının pıt yapmadıgını aradakı lastık farkını unutuyorsun hem vettel de super yumusak hem yenı lastık vardı

  16. M1CHAEL . kardeşim dalga geçmek için değil sen yarış pilotu falanmısın bu kadar çok bilgi nerden geliyo anlamadım?

  17. formula bir mezarlığından çıkan bir hortlağa bakın kendi zamanında sanıyor f1'i. hiç kimsenin aklına gelmemişti iyi ki söyledin.

  18. Şimdi bu araçı iyi takip ettiğimizde şüpheli bir hızı var.Örnek olarak spayi alalım, yıllardır bu araçta düzlük hızı sorunu vardı ancak bu sene böyle bir sorunları kesinlikle yok.Şaşırtıcı olan kısım ise viraj hızlarına rağmen düzlükteki hızları.Bir araç hem virajda yüksek performans verirken düzlüktede aynı performansı gösterir.Bunu ya Motor gücü ile yada esneme ile açıklayabiliriz.Ne bulduysalar sene başında çokda iyi çalışmayan paket devrim tarzı bir gelişim olmadan nasıl 2 sn hızlandı? Yada 1 sn diyelim.

    Gro yada Hamiltonun bir açıklaması vardı hatırlarsanız ' ne bulduklarını bilmiyoruz biz onların kullandığı kanat ayarları ile yarışsak büyük sıkıntı yaşarız, bunu nasıl yapıyorlar bilmiyoruz ama ne bulduysalar çok iyi çalışıyor gibi görünüyor' diye dir açıklama.

    Gelişim bu kadar kısıtlıyken, nasıl bu kadar hızlı olunuyor.Geçen sene sonuçlarına bakalım.Yarışlarda Vettel'in büyük bir üstünlüğü yok hatta bazen Webber daha iyiydi en azından yarış kazanıyordu bu kadar baskın olmayan araç ile, peki ne olduda 1 senede Vettel birden uçuşa geçti?1 senede Webber yeteneğini kaybetmiş olamaz herhalde.

    Günün sonunda ortaya çıkarmı bilemeyiz bana göre Redbullun aracında anormal doneler var.Herkes farkında ancak ellerinde resmi birşey yok.Diğer takımlara göre Redbull biraz daha kapalı kutu.Redbullun geçmiş senelerde gri alanlara girmeyi çok sevdiğini hepimiz de biliyoruz, yine biryerde mutlaka o gri alana girdiler…

  19. Birşeyin illegal olabilmesi için ilk olarak legal yazılı yada sözlü şartlara, kanunlara aykırı olması, tespitinin yapılması lazımdır. Tüzük ve kanunlar inanıyorumlar üzerine kurulu olamaz ancak şüpheler üzerine gereklilik ve çalışmalar olabilir. İllegal oluş yüzyıllardır felsefi ve teolojik yönüyle tartışılan birçok fikir sunulan bir konu. Birşeyin tespiti yapılmamışsa illegal değildir. Bir dayanak noktası olması gerekir.

    Geçmişte Weber'in aracı arkasında görülen ve Bay Minardi'nin söylediklerini ciddiye alanlar olsaydı inanın yazarlardı birçok pilotluk yapmış isim bugün basında, bir yerlerde yazıyor. Asfaltta gördüğü şeyleri anormal imiş gibi yazamaz insanlar.

    Bir takımın Traction Control uygulaması hiçbir şekilde mümkün değil. Olsa olsa bu Remap, motor haritalama konusu olur. Zaten difüzör anlayışının gelişimi üzerine ebd mekanik ve remap çözümleri de böyle değil mi. Yarış makineleri dünyasında software olmazsa olmaz ve çok çok önemli durumda. Günlük otomobillerinizde bu derece bir önem hatta bulunmuyor ECU remap'lar ile insanları kandırıyor çok güzel bir para kapısı açıyorlar. Bir motor ve şanzımanın hayat sürecini belirliyor kod satırları. Performans makinelerinde şanzıman sık sık retire map olabiliyor ve düzeltmek zorunda kalabiliyorsunuz buna kalibrasyonun yeniden kazandırılması deniyor.

    Konuya dönülürse;
    http://www.formula1-dictionary.net/differential.html
    http://www.formula1-dictionary.net/transmission.html
    http://www.formula1-dictionary.net/traction_control.html
    http://www.formula1-dictionary.net/engine_torque_map.html
    internet üzerinde eski ve kısıtlı veriler olmasına rağmen tekrar hatırlanmalı.

    İzler konusuna dönersek;
    Bu frenlemede kesintiler….
    http://www.formula1.com/wi/gi/597×478/u8JG/sutton/2010/d10mal1468.jpg

    Buda gazlamada kesintilerin doğal mevcududur.
    http://www.auto123.com/ArtImages/157000/tire-marks-inline.jpg
    http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2012/09/singaporef1gpautoracing2.jpg
    http://assets.bankspower.com/pikespeak/images_2012/Pikes_qualify0809_8661.jpg

    Bazı arkadaşlar bunun gibi durumları yaşamadığından, görmediğinden anormal geliyor ancak benim gibilere pek doğal bir durum görünüyor.
    Doğallıktan kasıt her zaman böyle bir görüntünün oluşması, olması gerekenin oluşması değildir. İstenmeyen bir durumdur lastiğin ve performansın doğal sürecinde patinaja kalma zaten istenilen, amaçlanan bir süreç değil ancak kabul edilen, yaşanılan bir döngüdür.

    Durumlardan sadece bir tanesi gücün zemine naklinde lastiğe o kadar büyük bir güç sevk olur ki lastik yapısal bütünlüğünü koruyamaz ve aynı dar zaman aralığında kendi kafes, bütünlük yapısı içerisinde asli şekline dönmeye gayret eder ve temas alanının kaybına neden olur. Bunun yaşanmasında zeminin tutunma katsayısı önemli olduğu gibi ivmelenmenin zemine oranla mevcudu da önem teşkil eder ve çoğunlukla bu yapısal bütünlük değişimi amortisörler tarafından absorve edilir ancak kabaca zıplama şeklinde tabir ettiğimiz bir şasi hareketine de sebep olabilmektedir. Olabilmekte dedim dikkat edin. Benzer bir durum çok ilintili olmasada Kerb'lerin üzerinde seyirde de yaşanmakta diğer asfalt zemine göre bir tur dönüş miktarı aynı olmamakta, güç kayıpları olmakta, bu da lastik yüzey alanı kayıpları ile birlikte farklılaşan, taşan izlerin oluşumunu getirmektedir. Tekrar hatırlatmak üzere bunu çok dahil etmeyin kafanız karışmasın düşey harekete örnek değildir.

    Kesintili lastik izi görseli çoğunlukla silik lastiklerde aşırı güç üretiminde, uygulanan gaz miktarıyla aracın yakıt miktarını kesmesi yada düşürmesi, traction control'ün dahli, motor remap'ın debriyaj kontrolünden bağımsız olarak da gerçekleşebilir.
    Drag'larda daha sık görülen bir durumdur ancak kalkış noktasının özellikle aşırı kauçuk kaplanmasından dolayı ve kalkışların sıklığından dolayı pek dikkat çekmez.
    Daha yazılabilecek birçok şey var debriyaj, diferansiyel müdahaleleri eklenebilecek uzunca yorumlar.

    Bu başlığın konusu bunlar değildi ancak bu bay muhterem mr. Minardi akla gelmesinin dışında Traction Control'ün bugün uygulanamayacağını daha bilmiyor suitte oturmak yeterli bir yetkinlik kazandırmıyor muş demek ki.

  20. Büyük bir hayal. Daha Fernando'nun 2008 Singapur hanesinde yazılı duruyor hangi şampiyonlukları kim geri alacak. 🙂

  21. benım te kısaca soyleyecegım sey webberın sezon sonunda zaten f1 i bırakacak buyuk bır bomba patlatabılır redbull ıcın acık sozlu bırı zaten ıcınde kalmıstır beklıyoruz ondan redbullun elınden alınsında 4 yıllık sampıyonlugu gorsunler

  22. Tamam normal değil redbull ama her normal olmayan illegal olacak diye bir durumda yok, bunu kavrayamayan arkadaşlar var. Saniyenin binde birini ölçüyorlar bu sporda, illegal bi aracı yarıştırmanın çok münkün olduğunu sanmıyorum, Belliki senin düşünemediğin bişe yapmış adamlar,
    Formula1'de böyle dominat araclar herzaman olmuştur, buda onlardan birisi işte, Sanırım burada sıkıntı bu aracın redbull olması, aynı durumda bi mclaren veya ferrari olsaydı bu kadar sizce tartışılırmıydı?

  23. Dahil olmak istemezdim ancak hatırlatayım dedim. Singapurda şebeke hattı nedeniyle ilk sorun yaşayan Williams idi. Sonra ki yıllarda telsiz görüşmeleri gibi sıkıntılar devam etti. Sonrasında yanlış hatırlamıyorsam otoban tarafında bir enerji dağıtım santrali, yapısı nedeniyle sorunların olabileceği söylendi ve bunla ilgili düzenlemeye gidildi. Geçen sene bu sorun kalmamıştı diye hatırlıyorum.

  24. Ve artı bana göre ferrari asla kötü bir araç değil hatta süper eğer redbull dolap çevirmeyip vetteli webber le aynı araçta yarıştırsalardı şu an şampiyona süper bir mercedes redbull ferrari kapışmasına tanıklık ediyor olabilirdi ve alonso efsane galibiyetler alabilirdi …

  25. Teşekkürler.
    Ben her zaman tartışma tarafındayım zaten. O an aklımıza gelmeyen birçok mesele hatırlanıyor yada öğreniliyor.
    İşte nasıl bu kadar fark atabildiğini merak ediyor herkes. Stratejinin tamamını görmek de mümkün değil çıkarımlar yapılabiliniyor ancak. Adamların verilerine sahip değiliz ki. Ne zaman hiç kullanılmamış temiz lastiği kullandılar, ne kadar yakıt yüküyle hareket ettiler, karışımı hangi oranda kullanıyorlardı siz biliyor musunuz?
    İnsanlar merak ediyor şüpheleniyorlar ki haklılar ancak çıkarımların hepsi doğru çizgisine yakın olmayabiliyor sadece bunlara yönelik yazılabilir. Bay Minardi'nin çıkarımları üzerine de bu yönde yazmıştım biraz şakayla karışık. Kendisi karşımda olmadığından olsaydı efendice izah etmeye çalışırdım dilim döndüğünce daha teknik ifadeler ile.
    Bir tarafta ki iz düşümünün başka noktalarda görünmemesi gayet doğaldır. Zaten işin uzmanlarının bu konunun üstüne gitmemesi, uzun uzun insanlara paylaşım yönüyle yazmamasının nedeni de budur. Elde bir tanecik viraj görüntüsü var sadece. Bunun üzerine bir bakışla yazdım zaten Erkan kardeşimize, xtrabit de bu yönde bir örnek verdi. Bakın size birşey hatırlatacağım kalanı size ait. Bir vakada burun altında kablolar ortaya çıkmasıyla malum düzeyde ki basın ve meraklı youtube F1 gençleri, kullanıcıları Redbull kanatlara elektrik veriyordan tut nerelere kadar acayip şeyler söylediler durdular. Peki takımlar bu yönde bir tutum sergiledi mi. Bunun ne olduğunu biz biliyorduk, batı da çeşitli sitelerde yazan insanlar biliyordu niye üzerine gitmediler. Güldüler geçtiler?
    İşte bu da buna benzer bir durum. Çok basit bir çıkışla orada Weber'in debriyaj paddle'ını ne kadar çektiğini kim biliyor? Var mı kimsenin elinde gaz pedalı kullanım telemetrisi? işte bu yüzden çıkarımlar yapmak bana göre eksik.
    Araçlar pistte zıplar. Burada ki durum zaten büsbütün bir zıplama değil yazdıklarımızdan bu çıkarım yapıldıysa yanlış anlaşılmıştır yada ben anlatamamışımdır. Zıplama kelimesi ile kestirip attığımız şeyi izah etmek gerçekten güç yan yana olsak bir simülasyon da yada pistte gösterebilirdim. Sadece bir örneklendirme, nüans idi. Konu lastiklerin tutuş kaybı ilintisidir ve değişkenleri birkaç tane. Bizim elimizde ise bunları sorgulayabilecek tek bir veri yok. Görüntü bu sebeple yetersiz. Adalette delil yetersizliğinden düşmesi gibi kesin hüküm verilmesi isabetli olmaz.

  26. Ama öyle değilmi usta singapuru izle vettelin kazandığını bi garip oluyor adrian newey ellerini avuşturuyor afedersin dengesiz hareketler yapıyor sevinmeleri bile saçma yalandan gülmeler adam sevinirken bile düşünüyor sevinsemmi sevinmesemmı 😀

  27. Bu zor bir durum xtrabit. Dif. ve şanzıman biliyorsun motora bağlı ve düzeylerini motor belirliyor. Motor blok içi ana ekipmanları da enjeksiyona bağlı ve karşımı yöneten de soft box. Basit araçlarda E-dif. gibi düzenekleri motordan bağımsız kılmak epey eskiye doğru hareket etmek olur ve kullanım zorluğu demek olur. Bunlara sahip insanların artık daha az kaza yapıp parçalanmalarının sebebi bunlar olsa gerek megneto off kullanabilecekleri yetenek yok zira. Başka bir alandan örnek ile 5. nesil savaş jetleri ile artık aviyonik, radar, silah yönetimi gibi geçmişte farklı softwarelerin yönettiği boxlar bir birine bağlı olmanın dışında bir araya getirildi. Bu etkinliği kolaylaştırdı.

    Bende senin safındanım aynı şeyi istiyorum. 80 sonlarının yarış makineleri en iyileriydi. Kocaman direksiyonlar, manuel şanzımanlar, kan ter içinde kalan pilotlar istiyorum ancak dünya istemiyor malesef. Eskide kalmış kafa olarak görüyor bunları. 🙂

  28. monaconun rampalari avatarı
    monaconun rampalari

    son 3 sendir illegal oldugu dusunuluyor ama hiç birşey bulunamadı yıne birşey bulunmayacak bence.Arac cok iyi herkes dijital ortamda cızım yaparken newey karakalem cızım yapıyor.Bilgisayar yanılaiblir ama insan beyni asla yanılmaz.

  29. ferrari team avatarı

    FIA ya imza toplayıp gönderelim , sadece vettelin aracı için inceleme yapılmasını isteyelim ,olur mu olur valla..Gerekli videoları vs leride ekledik mi tamamdır bu iş :):))

  30. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    arkadaş bir sürü konu açıldı,, alttakini kapattık :D, motor ecu( electronıc control unıtesi)beyin zaten daha önce yüklenmiş ,verilerle o andaki gaz tepkimesini algılayıp, bildiğimiz red line da gaz kesmesi gibi, keserek verir ,sonuçtada aracın çekişteki lastiklerinde, ya kesik kesik iz olur ,yada töleranslı veriler varsa, hiç lastik izi olmaksızın araç kalkar gider ,

    neyse ben aşağıdaki yorumuma cevabını tam kestiremediğimden yazdım,kiltli defransiyel olayı sebebiyle

    önemli bir olay aklımdayken, galiba 2011 sezonu yanılıyor olabilirim, rbr singapur gp de veya cadde pistinin birinde ,araç stop etmişti hatırlarsanız,, manyetik bir alandan bahsettiler ,

    birileri uzaktan kumanda ile motorumuzu durdurdu dediler,

    sonra rbr açıkladı olay vites kutusu yalıtımı yetersizmiş v.s dediler,yalıtım iyi olunca ,gelecek sezon stop sorunu olmadı,

    böyle bir olayda aşırı uçuk olayda bile insanlar tartışdı ,günlerce de ,,,

    böyle ciddi bir olayda tartışamıyoruz ya arkadaş ,,ben ona içerliyorum 😀

    neymiş işi gücü kalmamış diğer takımların, uzaktan müdahele ile rbr aracını giderken stop ettirmişler 😀

  31. evet benimde dikkatimi cekti yarışı kazandıktan sonra newey ve horner birbirlerine bakıyorlar biz bir suc işledik sanki haketmiyoruz biz bunu pişmanlık duyuyorlar gibi tuhaf bir bakışma

  32. ferrari team avatarı

    Araçta TC yok..TC olsa, kontrol unıtesı , diferansıyel vs vs gibi ekstra parçaların olması gerekli..Bence diferansıyelde bir seyler var..webberın kanadagp deki vıdeosundan da anlaşılacagı uzere , arac vıraja giriyor ve sağ arka teker viraj çıkışında pistin tozlu kısmında kalmasına rağmen , önce düz patinaj ve sonrasında 6 kez kesik kesik izler bırakıyor.düz patinaj çektikten sonra birinci vitesten ikinci vitese atıyor ve ikinci viteste kesik kesik çizgi oluyor sonrasında 3.vitesten sonra toparlıyor..sürüsü farkı falan degıldı singapurda yasanan 2-2.5 sanıyelık fark ..araç kesınlıkle illegal parçalar veya yazılım tasıyor uzerınde…vettel webber den iyi pilot olabilir ama 2.5 sanıye farkta atamaz kimse kusura bakmasın aksini de iddaa etmesin lütfen.yarış haricin de de yaklaşık 0.7 gibi hızlıydı webber den.saygılarımla.

  33. tüm değerli arkadasların yorumlarını okudum.illegal oluşuna katılan da var katılmayan da var gayet normal..Benin fikrim daha oncede belirttiğim gibi illegal oluşu yönünde..TC kesinlikle yok.TC olması için , diferansiyelin farklı olması gerekli.Bir kontrol ünitesinin olması gerekli.Kesinlikle yasak ve bu parçalar RB9 da yok..peki ne var bu araçta ? Benim fikrim;aracın yazılımı cok farklı,o kadar farklıki sadece vettelin aracında var bu.vettel 3. 4. giderken ondeki araca yaklaşıp gecebılıyor ama bunu nedense webber yapamıyor , bır aracın arkasına takılıp o sekılde yarısı bitirıyor veya pit stratejısı yoluyla gecıyor..ssanyounglar var bilirsiniz.o araçların baslangıc torkları 1000 d/d da 200 nm,sankı vettelın aracının baslangıc torku düşük ama arac hareketınden sonra bır anda artış gosterıyor..bilemıyorum değişik bir araç ama şundan emınımki kesinlikle illlegal birşeyler var..şuna da değineyım;webberın kanada gp deki viraj çıkışı goruntulerınden de net anlaşılıyor..silik lastik ve motor güçlü olan bir araçta viraj çıkışlarında kesik kesik patinaj ÇEKMEZ. düz bir patinaj izi olması gerekliydi şeklinde düşünüyorum.Bir çok kez bmw m3 veya m6 arac kullandım işim gereği.DSC (TC) yi devre dışı bıraktıgımızda , 4-5 metre den az patinaj çekmez araç ki burda tartıştıgımız formula 1 aracı..saygılarımla

  34. hakan benim basın sözcüm gibi konuşmuş tamda benim içimden geçenler bunlar.

  35. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ALINTI ==ama diğer takımlardan bu konu üzerine zerre açıklama veya protesto olmaması Minardi'nin neyin peşinde olduğunu sorgulamama neden oluyor.

    geçen mercedes 1000 km test skandalında ne oldu,, takımlara soruldu ,,takımlar ne dedi bize pirelliden talep gelmedi dedi ,,yalancı çıktı pirelli,, mercedes ceza aldı ama ceza mı ödül mü belli değil çok hafif kaldı,, bu olaydan yola çıkarsak ,,

    şuan eskisi gibi bastıracak, ferrari ve mc laren yok, bundan dolayıda ,zaten adaletsiz fia, rbr ye inceleme bile yapmaz,

    geçen alonso tartışmasında ,montezemolo gündeme getirmişti mercedes testini,, bu olaylarda gene gündeme gelir bir gün,, hamilton bile zorlamadan vettel 1. oluyor dedi,,

    anlayacağın minardi mesele değil ,mesele kim araştıracak, mesele kim şikayet edecek 😀

    tc konusu hariç o konuyu kapattım

  36. veya 2009 daki ebd ilede (brawn hariç) zaten rbr üstündü.ebd 1/3 oranında azaltıldı 2009 dan beri yani 2/3 lük ebd avantajı yanlış bilmiyorsam buda %17 oluyor.ve buda hala rbr yi hızlı yapabiliyor

  37. Yani kısacası minardinin açıklaması sadece vettel ile webber in aynı otomobili kullanmadıklarını kesin kanıtlıyor webber lotusun redbull renklerine boyanmış şeklini sürüyor vettel başka sanki tüm arabaların karışımı bişey sürüyor singapur yarışının tekrarını seyrettim webber ve vettelin araçları kesinlikle tuhaf ha birde bu redbullun yarış kazandıkları zaman sevinçleri bile çok tuhaf ve soğuk adrian newey bir tuhaf pit duvarında garip garip hareketler yapıyor çekiniyormuş gibi elleri falan bişeyler.

  38. Son paragrafa ithafen, ben şanzıman, diferansiyel ve motor gibi bağımsız bölümlerin birbirinden bağımsız verilerle işlemesinin taraftarıyım. Her birinin kendi elektronik kontrol ünitesi olacaktır zaten, ama diğerlerinden veri almasına ve kendisini ona göre oto ayarlamasına müsaade edilmemeli bana göre. Herkes bağımsızca kendi işini yapsın.

    Pilot seksen tane değişkenle oynayarak değil, elinin ve ayağının ayarıyla yarışsın diye düşünenlerdenim. Geçen de strateji üzerine bir yazı yazdım, yorumlar kafama geçti 🙂 Ben saf yarış arıyorum, bunun da F1'e yakışacağını düşünüyorum, o kadar.

  39. ebd tamamen yasaklanmadı.sadece etkisi azaltıldı bu sezon diye biliyoum.2014 te tamamen yasak olacak.belkide rbr hala eskisi kadar ebd yi etkili kullanabilecek bir sistem geliştirmiş olabilir zira özellikle virajlarda inanılmaz bir yol tutuş farkı var diğerleriyle anlayamadığım ise diğer takımlardaki mühendisler neden rbr nin.hızını yakalayamıyor rbr yasal bir araba ise diğer takımlarda herhalde 4 senedir o yasal ayrıntıyı keşfetmiş olmalıydılar üstelik ferrari-mercedes gibi takımlar para sıkıntısı ekmeyen takımlar şu anda.çözemediklerine göre rbr nin illegal bir araba olma ihtimali çok yüksek oluyor mantıken

  40. Burada konu üzerinde fazla tartışmaya gerek yok zaten. Ama farklı fikirler ve teknik tartışmalar kısmına bayılıyorum, sonuna kadar tartışabiliriz.

    Buradan orada neler döndüğünü anlayabilmemize imkan yok, kendi çapımızda bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz, ama diğer takımlardan bu konu üzerine zerre açıklama veya protesto olmaması Minardi'nin neyin peşinde olduğunu sorgulamama neden oluyor.

  41. FIA'nın tüm takımların aracındaki en gereksiz cıvatanın yapıldığı metalin hangi sıcaklıklarda alaştırıldığına kadar derinlemesine veri sahibi teknik ekibi, mühendisleri ve abukluk derecesinde türlü testler yapabilen labaratuvarları yok mu? Eğer RedBull'un kullandığını varsaydığınız traction'ı Peter Graves'in mesajı gibi bir süre sonra kendini imha etmiyorsa FIA bunu bulurdu değil mi? Bence Vettel sizin aracınızda olsaydı bu soruların hiçbirini sormazdınız.

  42. 59. Turda vettel 1.49.02 alonso 1.53.01 1.51.09 raikonen tur atmış bu vettel ya gelmiş geçmiş en iyi pilot yada redbull gelmiş geçmiş en iyi takım michael schumacher bile böyle bi fark attığını düşünmüyorum son turlarda …

  43. Ben illaki tc var demeyeceğim. Ama aracın kesinlikle illegal olduğunu düşünüyorum.

  44. Yorumlarını genel olarak beğenerek okurum
    Ama bana sc den sonra sıfır lastikli araclara nazaran daha eski olan aracla nasıl oluyorda tur başına 2 saniye fark atabiliyor.birde en ufak hata dahi yapmadan.hatadan kastım cok zorladiginin sıralama turu gibi turlar attığının lanse edilmesi. Birde eski bir mekaniker olarak erkanin pitten cikan aracın krikodan indikden sonraki patinaj izinin weberin aracının izinden farkli olmamasi gerektigi tezini destekliyorum.ki hiçbir araç pistte o derece zıplamaz .

  45. Çok düz mantıkla ve kilitlenerek yazıyorsun ki kusura bakma.
    Sebep saymıyorsun ki nedenlerine dair say tartışalım. Olmayan şeyin ispatı baştan olmaz dedim.
    Bu işin uzmanları tartışmış diyorsun peki bize elle tutulur bu işi çığırtkan köşe yazarlığı yapmayıp da tartışmış ciddi bir durum olduğunu ortaya koyan uzman göster? paylaş bizimle. Eski takım patronu doğru bakışa sahip olan demek değildir makinelerin bu işlerinden pek ala anlamıyor olabilir. Zaten en baştan sonra yazdıklarının yanlış olduğunu söyledik. Batıdan da bunları sallayan yok meraklı bu işlerin mekaniğine hakim kendi sitelerinde teknik makaleler döşeyen gençler tarafından. Biz bunları da takip ediyoruz.

    – F1 aracının yerden taban yüksekliği nedir?
    – Zıplama olmadığına dair ispatın nedir? Elinde ki mukayeseli verileri paylaş. Ben görmüyorum üstte bu kamera açısında deme sakın.
    – Herhangi bir yarıştan kast görüntüsüne bak sonra bulursan aynı kişinin aynı yada sonra ki turlarında onboard ve dışarıdan görüntülerine bak bakalım görebilecek misin düşey hareketliliğin miktarını.
    – Yarış sonları ve özellikle ortalarında pist zeminini gösteren görüntüleri incele bakalım kesikli lastik çizgileri görebilecek misin. Türkiyede mevcut pistleri ziyaret et track day'ler sonunda kesikli viraj çizgileri görecek misin notlar al.
    – Amortisöre takan ben eğilim 1 cümlecik düzeltme yaptım sadece. Yol zeminine de takan ben değilim.
    – Yağ damlaları ifadeleri saçma. 1 tane sebep ve ispat bakışın yok tek bir görüntü var aynı yarıştan başka virajlardan elinde veri yok 1000 tane neden laflarını geçelim. Zaten sayamazsın.
    – Aracın gidişinden TC olduğunu anlayabilecek düzeyde bir veri sun. Buna bir uzman görüşü ile destekle. Yağmurlu yarışlarda ki bakış üzerine o zaman 30 yıldır diğerlerine nispetle Ayrton, Prost, Schumacher de TC vardı demek ki her yılda, Massa'ya göre Alonso TC ile farkını ortaya koyuyordu demek ki gibi bir bakış mı atmak doğrudur. Bütünün % kaçıdır.
    – Yazılanlar üzerine mukabele edemeyip karşındakini küçültmeye çalışma belirli bir insan tutumu sonucudur. Şurada 4-5 yıldır teknik olarak yorumlarına dikkat ettiğim insanların bir tanesi ben araç profesörüyüm diye ortaya çıkmadı.
    – Görüntü var ancak tek bir görüntü bütünü anlamaya ne kadar doğru sonuç oluşturur.
    – Esneme ayrı zıplama ayrı şey.
    – Pist üzerinde yağ gibi akma, sürüş; lastiklerin tutunma ve yürüyen setup'ının kabiliyeti ayrı yarış makinelerinin tüm titreşimi şasisine aktarması ayrı noktaların izahı.
    – Lastiğin sarması TC gibi tek bir değişkene bağlı bir nokta değil ve berbat bir durum da değil. Pist üstü izleri tekrar ile inceleyin düzlük başları dahi kesiklerin nedenlerini ayrı olarak fikir süzgecinden geçirilmeli.

    Söyleyeceklerim de bu kadardır söylemediklerim ile yaklaşmayınız.

  46. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    konuyu kapatıcam biz zaten rbr de varsa böyle illegal işler kime güvenilecekten dolayıda tartışmayı açtık bir yönüde buydu

    bernie brawn honda zamanı ne dedi ,button ın son yarışlarda şampiyonluğunu ilan etmesini istiyoruz ,brawn ve button ne dedi riske edemeyiz

    fia pirelli mercedes test olayında ne yaptı 1000 km lik test olayında uyduruk ceza verdi oysaki kural ihlali açıkca yapılmıştı

    rbr pirelliye bastrıdı lastik hamuru değişti en çok karlı çıkanda onlar oldu

    neticede ortada kural ihlalleri varsada ,takip edecek kurum yok ,o sebeple bu açıklamalar ciddiye alınmaz,,,, aslında ciddi olaylar ve ferrari ,mclaren geçmişide sıkıntılı olduğundan,, takımlarda başka güçlü takım yokken,, fia durduk yere zaten incelemez ,,

    konuyu kapattım ,,,,,,,,,,,,,,yağmurlu yarışlarda da rbr ok gibi mesele sadece bu videoda değil neyse konuyu kapattım neyin ne olduğunu bilmesem zaten okadar yorum yazmam

  47. +1
    İşte bu güzel bir bakış. TV altında ki bant da gördüğümüz skorlar bize doğru bir sonuç üretmeyebilir. Bir arkadaş da buna yönelik yazmış iyi yapmış. Karışımı değiştirirsin diğerleri o an değiştiremiyorsa uçarsın.

    4 ncü paragrafından başlayarak. Yarış makinelerinde ve bu araçlarda ECU + EPU kullanılıyor. İfade ettiğin gibi soft setup dan ibaret çok uçlarda gezinmek mümkün değil zira tüm grid aynı elektronik üniteyi kullanıyor Mclaren tarafından temin edilen. Mclaren entegrasyonda dediğin gibi birşey sunmuşsa bunu gizli olarak tüm takımlar biliyordur zaten ve eşitsizlik yine olmaz. Uzmanlık ve setup da kararlılığa ulaşma o takımın başarısı olur. Soft setup tek başına tabi ki birşey ifade etmez. Ancak tüm donanımı EPU kontrol ediyor F1'de. Yokluğu ölüm demek.

    Ben de Ferrari döneminden bir fark göremiyorum.

    Tek bir haritaya izin verme mümkün olmaz çünkü aynı motor ile farklı şanzıman satın alımı ile yola çıkabiliyor takımlar herşey aerodinamik, soğutma konfigürasyonu ile de alakalı. Daha birçok şey yazmak lazım geliyor. ECU iptali mümkün olacak birşey değil malesef günümüz için çağ gerisine geçmek demektir şöyle ki F40 ve XJ220 gibi makinelerde dahi ECU box bulunuyor ve basit bir EPU yada bulunmuyor bu. EPU da gearbox ve diferasiyel hakimiyeti de kaldırılamaz yarış makineleri bunlara bağımlı bırak araçları eşitleme, yarış içinde dahi standart hale dönüştürülemez bu. Mesela şanzıman yağ basınçları ve ısıları EPU üzerinden toplanan verilerle derleniyor. Bunu görmeden ve sorgulamadan nasıl performansını şekillendireceksin makinelerin çatır çatır kırılması demek olurdu. Binek birçok araçta da ECU + EPU bulunur ancak birçoğunda sadece ECU yer alır kod satırı olarak da bunlar yarış makineleri ile kıyaslanamıyor. Dediğimiz gibi birçok araçta bulunmamasıyla kapı otomatikleri gibi şeyler sigorta paneli bölgesinde ki basit bir entegre devresinden kontrol edilir. Birçoğunda ise ODB üzerinden ECU'ya direk erişim olmaz aracılığı EPU yapmış olur. Üreticiler bunlara kendilerine göre farklı kısaltmalarda verebilir. Bir yarış makinesinin manuel yada elektronik setup değişikliklerini ortadan kaldırır yada önemli derecede kısıtlarsanız elinize dayanıksız yol otomobili kalabilir.:) Porsche Cup'larda dahi olmamalı.
    KERS'de ki durum çok muallakta ki bir konu. Aslını bilemiyoruz malesef. ERS kontrol devresinden kapatıyorlar mı yoksa EPU üzerinden linkleri devre dışı mı bırakıyorlar, bunu pilot mu yapıyor, kullanılmaması yeterli mi oluyor çok meçhul bir konu. F1 uzmanları biraz birşeyler yazmaları lazım bunlarla ilgili.

  48. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kardeşim 1000 tane sebep vardı,r hepsini sayalımmı? şimdi bu işin uzmanları zaten tartışmış, eski takım patronu bile ortaya gördüklerini duyduklarını anlatmış, sen diyorsun asfalt v.s ben bilmiyorum sanki ,,,,,,,,,,,yazacaktım lakin asfaltla ilgisi yok,, lastikler yukarı aşağı hareket etmiyor,, herhangi bir zımpalama belirtisi yok,,, ben yol araçlarını kıyaslamıyorum,, örnek veriyorum,, aracın 5 cm en az zıplaması lazımki ,,,dediğin olsun 5 cm yi bıraktım arabada zımplama bile yok ,,,,,,,,,,,,ne işin kafasındasın onu anlamadım,,,,,,,,,, amortisör titremesinden yola çıkmayın o zaman,,,,,,, baştan asfalt bozuk deyin,, bende zıplama yı göster diyeyim ,,,

    ayrıca yağmurlu yarışları izle bakalım,,, nasıl mış,, 3.5 sebep saydım,,, birine takıldık ,,ben sert amortisörün,,,, top gibi zıplamasınıda bilirim,,,,,,,,, ist sahillerinde gezerken,,,,,,,,,,

    kısaca rbr takımının maaşlı elemanıyım dede,,,,,,, anlayalım,,,,,,,,yolda lastik izi var,,,,,,,, 2.3 sebepden olabilir,,,,,,,,, en önemlisi tc ,,,,,,,,,sen asfalt diyorsun v.s diyorsun,,,,,,, yerdeki iz arabadan akan yağ damlalarımı ,,,,,,,,,,,1000 tane mevzu mu sayalım,,,,,,,,,,

    evet rbr de tc sistemi ve benzeri sistem olabilir ,,,,,,aracın gidişinden ,,,,,,bu videodan ve yağmurlu yarışlardaki gidişinden, şüpheli durumlar var,,,,,,,,,

    görende sizi araç profösörü sanır ,,,,,,,,yada rbr takım mühendisi ,,,,,,,,araçlarla yakından ilgili biriyim bana olan görüntüleri yokmuş gibi gösterme ,

    hadi bana madem tümsekler olabilir diyorsun,,,,,, aracın yukarı aşağı esnemesini göster,, yok ki araç ve lastikler sabit bir şekilde devam ediyor esneme yok,ispat et esnemeyi ,madem video görüntüleri yağ lekesi sende esnemeyi göster

  49. Neden imkansız peki bunu izah edin TC bakışınızı sorgulamış olalım. Yarış makineleri salt TC ile bu kadar fark oluşturmaz.
    Zaten yıllardır Redbull'un viraj performansının daha üstün olduğu konuşulmuyor mu. Performans farkının çoğunluğu virajlara yönelik olan F1 araçlarında düzlük hızlarında devasa bir fark oluşturmayan bir takım yada aracın daha özel best lap'lar ile gelmesinin başka ne izahı ola ki. Peki viraj içi yada çıkışı ile ilgili elinizde bir istatistik var mı nereden biliyorsunuz Vettel'in sadece viraj çıkışında çok hızlı olduğunu.

  50. Seneye 3 sn idi diye ifade edilir bu yarışa dair diyaloglar. 🙂

  51. Yorumlarda bir arkadaşın dediğine katılıyorum.. FİA bunu bir kerede kestirip atamaz. Redbull un sponsorlukları var.. Ve FIA nın finans kayıpları, sponsorlar izlelenebilirlik korkusu.. Pist taraftarları vs.. Heryerden kayıp yaşar Ferrarinin 3-4 sene başa oynamasından ekstra ağırlıkları unutmadınız mı??
    Yada mild seven sponsorluğunda renolu alonsonun ön süspansiyonunda bulunan farklılığın kaldırılması gibi.. Bu sene şampiyon olurlar seneye 4 takım başa oynar..bu olayda kapanır..

  52. Evet bu doğru olabilir bak.

  53. Ben de onu diyorum. Geçen de başka bir konuda gücüne dair söylenti usulünden birşeyler daha yazdım. Luka'dan güçlü olduğunu söyleyen sensin. 🙂 Sonrada bırakta imtiyazı olsun diyorsun. Gücü olmayanın imtiyazı olmaz.
    Beğenmediğin meşrubat diye birşey yok ben bu adamlara meşrubatçı bir kere bile demedim ve karşı oldum diyenlerle dalga geçtim. Yorumumda Redbull'un ne olduğunu, motorsporlarına ne kadar büyük bir katkı oluşturduğunu ifade etmeye çalıştım. Bu değer mevcut Ferrari'den büyüktür. Beni parasal büyüklükleri ilgilendirmiyor F1'de ki duruma bakmak zorundayım. Salt para ile alakası değil bu olaylar F1'den Redbull'dan 10 kattan fazla daha büyük group'lar geldi geçti bunların dünya piyasa etkisi ve algısı kat kat büyüktü Redbull'dan ve otomotiv geçmişinden, mühendislik labaratuvarları olan şirketlerdi. Bir tekstil firması bile domine edebilir yani Formula 1'i onun ismi görünür ancak sır onların etiketlerinde, Redbull isminde değildir.
    Yenmesi ve başa baş olması anormal değil Ferrari motorsporlarında ilk defa yenilmiyor satış pazarında aynı alan ürünleri sunmayan Ford dahi politik ve sportif en güçlü döneminde Scuderia'yı mağlup etti. Ferrari'nin başarısız olduğu, hakim olmadığı dönemlerin toplamı Redbull'un tüm motorsporları sponsorlukları, dahilliklerinden daha fazla. 🙂
    Kim daha fazla başarısız yıl sonunda, orta sıra takımları altına düşmüş takımı dominasyonlar yapacak hale dönüştürmüş bir daha düşün bakalım Mate mi Luka mı 🙂
    Sen Mate'yi olmayan şekilde büyütmeye devam et tekrar diyorum Luka'nın diğer eski F1 patronlarının çeyreği ve yarısı etmez. Zaten olmayan hikayeler üzerinden birşeyler yazarak bir etki oluşturma huyun görülüyor ancak bunlar prim yapmaz tekrar söyliyeyim. Görülmeyen şeyler üzerine sallamak kolaydır ancak tutturmak zordur. Ferrari'yi tanımak için ..oğlu ile ortaya çıkmaya lüzum yok bana göre.

  54. Olmayan şeyin ispatı olmaz ortada ki veri bile değil. Tek bir görüntü ile ispat hareketi olmaz zaten F1 dünyasında bu makinelerin yürüyenini bilen hiç kimse sallamadı bu görüntü üzerine yanıp tutuşanların söylediklerini. TC var ve yok o araçların hepsiyle bu iz görüntüsü oluşturulabilir. Zeminin asfalt düzeyi, zeminin eğimi bu görüntüyü oluşturmayı sağlar. Bir tane viraj videosu var var mı diğer virajlarda ki mukayese yok. Baştan yanlış biliyor olabilirsiniz özellikle yarış makinelerinde sert süspansiyon geometrisi daha çok zıplar. 500 HP üzeri araçlar tekerleri sardırdığında zemin ile deli gibi zıplar.
    Burada ki arkadaşların çoğu günlük otomobiller ile kıyas yapıyor kafasını buna göre kurguluyor kızamıyorum tabi yarış makinelerini tanımak pek kolay değil ancak yol otomobilleri ile %5 benzerliği dahi yok yürüyen konularında özellikle Open Whell'lerin.

  55. Motor fazlasıyla güçlü olunca sert amortisörde de zıplama mümkün. Hele ki viraj çıkışı gibi dönüşün devam ettiği ve aracın ağırlık dengesinin halen oturmadığı zamanlarda.

    Gerçekten TC belirtisi olsaydı çok daha fazla konuşulurdu, protestolar çekilirdi bana göre. Çoğu takım kendinden önce diğer takımlara bakıyor bir şey bulurum diye. Minardi'nin yorumlarını da sallayan yok başka yerlerde. He denmiş geçilmiş. En fazla bizdeki gibi tartışmalar okudum.

  56. Ne güzel eğleniyordu millet oyunbozanlık yapma

  57. 2010 son yarış Ferrari ve alonso şampiyonlu hediye ediyor 2012 40 puan önde alonso yine şampiyonlu veriyor bunuda açıklarsanız iyi olur

  58. Vettelin performansıyla ilgili açiklanmasi gereken tek nokta güvenlik aracından sonra ortalama 10 tur kullanılmış lastikler vettelin hayvani temposuna 17 tur nasıl dayandı eğer lastikler geliştiyse diğer takımlar neden aynı tempoyu yapamadı kilit nokta burası

  59. hızlı aracı sorgulamak yerine biz neden yavaşız diyen ve sorunu çözebilen yok 2010 da son yarış 2012 vettel 40 puan geriden gelip şampiyon oldu 2side Ferrari ve alonsoya karşı kompo teorileri hazırlayanlar bununda nedenlerini açıklasalar iyi olur

  60. Hahahah vettel in yaptığı fark benim F1 2012 oyununda easy zorluk seviyesindeki yaptığım fark gibi tc mc adam dalga geçiyor resmen .

  61. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    dediğin olay bu araçlardaki sert amortisör yapısına terstir, yumuşak amortisörde zıplama olur ama f1 araçlarında 1metre havalanıp düşen bir araçda,, pit stoplarda 20.30 cm krikodan inince bile zıplamayan araçlarda,,, hafif patinaj da bu iz olmaz,,, malzeme örnekleri yanlış ,,dediğin gibi zıplatacak amortisör ile yarışamassın,,, hava basma kuvvetine dayanamaz

    hafifte olsa patinajda, izler kalından ,incelerek biter,, kesik kesik olmaz

  62. Yasak olan sey elektronik cekis kontrolu degil mi? Bir sekilde bunun mekanik seklini gelistirmis olabilirler mi? Yani direksiyonun arkasinda bir dugme, normal otomobillerde yari debriyajin yaptigi etkiyi yapiyor olabilir mi? Ayagi gazdan cekip, tekrar gaza basmak zaman kaybettirir. Boyle bir sey olsa zaman kaybi daha az olur. Neredeyse yasaklanmis olan elektronik tc gibi de etki yapabilir.

  63. Forumcularin huyudur. Boyle kaynakli ve destekli cevaplara cevap yazmazlar. Eften puften tartismalari severler. Merak etme, bu cevabinla herkes almistir agzinin payini. Hukukcu gibi girmissin olaya. Belgeli, ispatli… Daha kim, ne cevap yazacak?

  64. Daha öncede söylemiş olduğum gibi Redbull araçları arasında 2.5 sn fark olması doğal değil. Yasal olan Webber'in aracı.

    Neweyi gerçekten tebrik ediyorum ama bu aracı yaptığı için degil. İllegal parçaları çok güzel paketleyebildiği için

  65. Bırakta 63 yıllık takımın bir imtiyazı olsun. Ayrıca Luca'nın gücü para değil olsa olsa gladyodur. Mateschitzin gücü ise paradır. Bugün beğenmediğin meşrubat tüm uzakdoğuda tekel olmuş durumda. Taylanddan tut, çinin yarısında, hindistanda Red Bull dedin mi milletin gözü faltaşı gibi açılır.Red Bull uzakdoğuda coca coladan bile ünlüdür. Red Bullun parasal gücünü küçümseyenler ki eskiden bende buna dahildim inanılmaz şekilde yanılıyor. Bugün o 8 yıllık takım Toplam harcamalarda ferrariyle başabaş gelirlerdede 10-15 milyon aşağıda. 63 yıllık ferrariyle başabaş olmak ne demektir? para oluk oluk akıyor demektir. Aksini İddia etmek ve Luca gibi bir adamı Mateschitzden üstün görmek benim eskiden düştüğüm yanlışlar gibi çok tehlikelidir. Lucanın gücünü abartmak sadece bir ütopyadır. Yıllardır italyada sürünen takımı alıp yarış kazandırtan mateschitzdir Luca değil hatırlatırım. Toro Rosso örneği bile Mateschitzin gücünü gözler önüne seriyor. Sen istediğin kadar Luca şöyle büyük böyle büyük diye debelen dur? ☺☺

  66. TC olmayan arka çeker bir araçla birinci viteste yaptığın fazla güçlü olmayan patinajların çoğu böyle oluyor. Araç bir sebepten dolayı titreşiyor, sekiyor ve lastik izleri böyle oluyor. Bu burada daha önce de tartışılmıştı. ScarbsF1 de açıklamıştı, bu normal.

  67. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bu illegal işler olayını bayadır yazıyoruz ama eski takım patronu bile gündeme getirince, bizde yazdık bu videodaki görüntü televizyon dan izleyerek ve kayıt altındaki tekrarlardan izleyerek gördüklerimiz ben tc var diyorum, bu izler % 100 o tarz bir sistemin,,lastik izleri ,

    bu görüntelerden sonra, şimdi tcs nin olmadığını ispat edin arkadaşlar

  68. Senelerdir soyledigimiz seye gelmis. Vettel ile weberin araci ayni yapida degil bu acikca gorulebiliyordu. Fianin inceleme durumlarinda redbukl iki ayri yapidaki aracin digerini inceleincellettiriyordu fia hic bir zaman dogru inceleme yapamadi yada rdvull her zaman bunun icin bir yol buldu. Bazi zamanlarda vettelin cok fazla zorlamadigi gorunuyordu cunku bu sistem herne ise cok fazla dikkat edilmek istenmiyordu fakat son yarista vettelin acemili ile sampiyonadaki faki acmak istemesi ilede araci cok fazla zorladi ve bu gun yyuzune cikti. Hic bir zaman adil olmadilar ve bu diger sampiyonluk adaylari icin zalimlige donustu. F1 in kaderini etkilediler. Hic bir arac 2-3 yarista 2 sn gibi imkansiz bir kazanim saglayamaz tarihte gorulmemistir. Bunun aksi hiledir

  69. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    biz anlatamıyoruz galiba tv den izlerken kayan araçla, kaymayan aracı fark edemiyenler, kör herhalde bu kadar da sallanmaz,, bir arkadaşında koyduğu bu link,, tv den kameraların çekmesiyle izlediğimiz olay,, şimdi burada lastik izini görüpte ,,görmedikmi diyeceğiz ,,,nasıl bir mantık anlamadım,,siz sadece aracın patinajda kalıp kalmadığını görmeyimi bekliyorsunuz? telemetri veya diğer veriler fia nın işi,, biz gördüğümüzü söyleriz ,,hamilton bile geçen vidoları izledim zorlamıyor diyor,, mantıksızlığın daniskası tv den anlamışmış gibi yorumlar ,,,,,,,webber in bu http://www.youtube.com/watch?v=bVJsFtUL72olastik izinin tc den olmadığını ispat etsenize,,,,,,,,,,,,, tv den gördüm ve iddiamı çürütün ,,,,,,,,,,gazlamada lastik neden kesik kesik iz bırakmış,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, profosör arkadaşlara soruyorum,, bizlere anlatın bu iz nedir?anlatamayacaksanız,,,,,,,,,,,,,,, neden bilgiçlik yapıp laf sokuyorsunuz

  70. M1CHAEL zaten her şeyi yazmış. Koltukta oturup kimin ne zaman gazladığını anlamak taraftara mahsustur.

    Çok çok fazla değişken var. Vettel'in sıralamalarda son tura çıkmayıp tasarruf ettiği bir set süper yumuşak lastik etkili olmuş olabilir, yakıt miktarı etkili olmuş olabilir keza güvenlik aracı sonrasında 28. turda ihtiyaçlarından fazla yakıtları olduğu ve bunu kullanabileceği söylenmişti.

    Ek olarak doğru vites oranlarıyla birlikte doğru ayarlanmış bir tork haritası çekiş kontrole gerek bırakmayabilir. Zaten takımların en iyi yaptıkları iş bu ve bir takım diğerlerine göre biraz daha iyi iş çıkarsa, pistin o anki koşullarına bir şekilde daha fazla uysa bu çok etkili olur.

    Kural dışı araç olayına gelince, gridde en sondaki araçları bilemem de, Williams aracında, Sauber aracında bile bir tane kural dışı parça olduğundan eminim. F1'in adı üzerinde, formüle göre hareket edilir, kurallara teğet geçilir, bazen de öyle bir yorumlarsın ki ceza meza veremezler. Yani kural dışı olarak her şey mümkün olabilir.

    Ancak elektronik olarak bir şeyleri başarmak imkansıza yakın, çünkü tek ECU kullanılıyor, iş yazılımda bitiyor ve yazılım da hazır koda config serisi vermekten ibaret diye biliyorum. Kendini imha eden yazılımlar eskidendi. Bkz 1994 Benetton ve Mclaren.

    Sağa sola laf atarken de Red Bull aracını tasarlayanın Adrian Newey ve ekibi olduğunu, sınırsız kaynakla istedikleri gelişimi kaydedebilecek konumda olduklarını dikkate almakta fayda var. Aynı 1997-2005 arasındaki Ferrari gibiler şu an, üstelik Ferrari'nin o zamanlar F1 üzerinde olan siyasi gücüne ve oy hakkına sahip olmadan… 2009-2013 arasında Red Bull takımına ve aracına laf edeceklerin 97-05 arası Ferrari dönemini ve şampiyonluklarını da fazlasıyla inkar etmesi gerekecektir.

    64 yaşındaki adam TV başından TC tahlili yapıyorsa (Bkz Senna 94) ben de ellerim göbeğimde ayaklarım masamda otururken bu soruna çözüm getirebilirim.

    "Box, torque map one box" ne demektir arkadaş. Aracın motoru yine elektronik sistemle idare edilsin ama sadece ve sadece tek bir tork haritasına izin verilmeli. Yakıtı ve gazı nasıl ayarlayacaklarsa ayarlasınlar, F1 pilotu değiller mi? Ayrıca ECU'da şanzıman ve diferansiyel kilidi gibi ayarları birbirlerinden bağımsız ve sınırlı alanda ayarlanabilecek şekle getirmeli. Bir kontrol ünitesi diğerinden veri toplayamamalı. Fren dengesi dahil olmak üzere yarış içinde neredeyse hiçbir şey ayarlanamamalı. KERS'te hala çift yönlü telemetriye izin veriliyor yanlış hatırlamıyorsam, bunun da kaldırılma zamanı gelmedi mi?

  71. bir kaç defa yazmıştım , bir daha yazmamda sakınca yok sanırım .. redbul un aracı en hızlı arac değil .. en hızlı araçlar mercedes ve ferrari dir ..!! redbul u hızlı yapan başka bişey var ama ne ..? aklıma gelen, birazda fantazi yaparsak eğer — sanki bu aracta çok küçük bir depo var ve bu deponun içinde özel karışım yakıt var , viraj çıkışlarında vettel 1 saniyeliğine düğmeye basar karışım motora ulaşır .. her virajda %3 bile fark olsa yarış bitimindeki sonuç yeterli olur .. 🙂 dediğim gibi biraz fantazi oldu çünkü böyle bişeyi vettel kendine yapmaz neticede tarih içinde bu ortaya çıkar ve vettel için hiç ama hiç iyi olmaz ..!! bütün kariyeri ve kişiliği dahi lekelenir ..!! ve bu öyle birşeyki weber dahil kimse bilmeyecek sadece iki kişinin bildiği bir sır olacak , vettel ve bu sistemi kuran her kimse artık .. fantazide bile çok zor bir ihtimal .. 4. yıl bitiyor hepmi böyle kazandı bu adam yahu akıl işi değil .. 🙂

  72. Bu analizden anladığım Vettelin genellikle istikrarsız turları.Yinede 2 sn hızlı olduğu?

  73. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    http://www.youtube.com/watch?v=bVJsFtUL72o

    Kanada gp webberin aracına dikkat.

  74. Yarış hafta sonuna Pirelli iki lastik çeşidini getiriyor. Supersoft ve Medium lastikler. Supersoftlar Mediumlara göre tur başına yaklaşık iki saniye daha hızlı.(kaynak resmi f1 sitesi)

    Pazar günkü yarışa Vettel yepyeni, cillop gibi, 3 set lastikle başlıyor.(kaynak Martin Brundle)

    Gel gelelim iddianemelere. Söylenilenlere göre Vettel ara ara 2- 2.5 saniye daha hızlıymış. Evet, doğru ama karşılaştırdığınız kişiler kimler ve yarış stratejileri neler ?

    Şimdi bize bir data daha lazım pilotların yarıştaki taktikleri:

    Sebastian Vettel Super soft (17) Medium (27) Super soft (17)
    Mark Webber Super soft (13) Medium (27) Medium (20)
    Fernando Alonso Super soft (14) Medium (11) Medium (36)
    Kimi Raikkonen Super soft (10) Super soft (15) Medium (36)
    Nico Rosberg Super soft (15) Medium (26) Medium (20)
    Lewis Hamilton Super soft (15) Medium (28) Medium (18)

    Bir de yarıştaki tur zamanları:
    http://184.106.145.74/f1-championship/f1-2013/f1-2013-13/Race%20Lap%20Analysis.pdf

    Hadi bakalım şimdi bu verilere göre analizleri görelim. Öyle desteksiz yorumlarla olmuyor bu işler.

  75. Redbull ve Lotus takımları Renault motoru kullanıyor peki neden Lotus Renault yüksek farklar atıp yarış kazanmıyor.Redbullun hızının bir nedeni olmalı.Vettel kazanıyosa Webberde her yarışda 2nci olması gerekmezmi?

  76. Evet haklı olduğunuz noktalar var ama TC olmadan bu kadar hızlı olması imkansız.. Aracı ne kadar iyi olursa olsun, Vettel viraj çıkışlarında çok çabuk hızlanıyor.. Sizce bu durum mantıklı mı?

  77. codemasters'ın F1 20xx oyunlarını oynayıp TC'yi ordaki gibi sananlar var. TC'de 100% gaza yükleniyorsun tamamı lastiklere veriliyor araç patinajda kalmıyor sanıyor adam. tc böyle birşey değil. hatta 2007 ve öncesi turları izlediğimizde duyarız gurul gurul tc sesini. lastiklere giden gücü kısar ve pilot kontra ile daha hızlı çıkabilecekken bunu engeller.diğeri de f1 araçlarında tc yol araçlarındaki mantıkla çalışmaz demiş bu fikri nerden edindi gerçekten merak ediyorum. tamamen aynı mantalitede çalışır iki sistem de. ikisi de lastiklerin spin atmamasını sağlar. bazı yol araçlarında dinamik tc vardır f1'deki critical tc'ye benzer, yani aracın az çok patinajda kalmasına izin verir.

    tabiki tc'nin sadece kontrolü kaybetmemekle ilgisi yok, lastikleri daha verimli kullanmayı da sağlar. viraj çıkışlarında kullanacağı gaz miktarını düşünmeyen pilot bir sonraki viraja ve frenlemeye daha iyi odaklanabilir, yağmurda da tcsiz araçtan daha iyidir. ama sonuç olarak vettel ve diğer pilotlar arasındaki bu kadar farkı tc kesinlikle sağlamaz. hele de yol tutuşu yüksek olan ve de 08'e göre daha yumuşak hamurdan üretilen slick lastikler varken.

  78. yol araçlarında kullanılan tc ile f1deki tc aynı mantıkla çalışır. ikisi de ne kadar gaz verirsen ver lastiğe spin atmayacağı kadar güç verir, veya ayarına göre kritik veya güvenli seviyeye getirilebilir. farklı çalıştığı kanısına nerden vardın? F1'deki tc ile yol aracındaki TC nasıl farklıymış bir zahmet açıklasan, biz de öğrensek diyorum. mesela şöyle anlat yol aracındaki TC ne işe yarar F1 aracındaki TC ne işe yarar.

  79. Yol araçlarında kullanılan TC ile F1'de daha önce kullanılmış olan TC aynı mantıkla çalışmaz.TC'nin F1'de en büyük kullanım amacı wheelspin'i engellemektir.Vettel'in kaç kere viraj çıkışında wheelspin'e maruz kaldığına rastladınız ?

  80. bence sen bi kavra, burada bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun gereksiz şow yapıyorsun. At gitsin :)) Gir bi teknik analiz okur ne ne değildir öğren.

  81. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Redbull aracında bir şeyler olduğu zaten belliydi, ama FIA buna izin veriyor 4 kez şamp oldular bunun sayesinde 2013 sezonuda bitti artık izlemenin anlamı yok Vettel şampiyon oldu Redbull takımlar sampiyonu hatta farkıda 100 yparak o parmağını gösterecektr..

  82. FIA'nın bu olayı çözmesinin tek ve garanti bir yolu var. TC'lü serbest bırakıp kullanıma açmak, eğer Redbull araçlarında hızlanma söz konusu olmaz , diğerleride toparlanma yaşarsa , ak koyun kara koyun çıkar ortaya.

  83. RedBull sıralamalarda tam gaz ve ön arka kayma endişesi dahi yaşamadan ölümüne hız yapabiliyor ve bunu sözde TC olmadan yapabiliyor.Webber in lastiklerinin kaplamada bıraktığı izlerin fotoğrafı sonrasında büyük ses TC den bahsedilmeye başlandı ki o yarış dahil RedBull un ileri bir hızı vardı.

    Motor mühendisleri ,elektrikli aksam mühendisleri yada mekanik aksam mühendisler bir şeylerden şüphe duyabilirler ama Mİnardi dibi dile getiremezler.Unutmamak gerekiyor ki FIA nın kural kitapçığının onayını alan araç yasal sayılıyor ki tıpkı hıza göre hava akışı sağlayan kanatlar gibi. BU sistem uzun zamandır test halinde olan birşeydi ve bu sezon başında tekrar test ettiler ve lastiklerin tüketiminde etken bir rolü olmasından dolayı uygulayamıyorlardı (kendileri itiraf etmişdir)..Yağışlı yarışlarda adamların korkusuzluğu dikkate değer.

  84. Baştan sona güzel sıkmış. 🙂 Lostboy güzel demiş aşağıda tv den tc tespit etmek de anca türkiyeye özel ama neymiş bize özel değilmiş sadece adam da tespit ediyormuş hemde tellerden değil suitinden.:)
    Bunlar hep çaresizlikten, sorgulamak istiyorlar ama baktıkları herşey yanlış çünkü bunun zaten bir formülü yok. Olan fark hiç doğal birşey değil ancak araç verilerini, sunuculara erişenler bunları göremiyorken "ben öyle inanıyorum" lar sadece kuru gürültü. Motorsporlarında hileye başvurmak çok sık bir durumdur. Ve sır yakalanmamakta. Uygulamak anormal olan değil hani. 🙂 Mclaren ayrı bir konudan yakalandı, Renault yakalandı her dönemden her takım yakalandı. Ortaya çıkması istenen çıkar sadece. Şirketler temiz değildir pilotlar doping yapar şirket olan takımlar alavere dalavere. Tüm otomotiv sanayii bunun üzerine kurulu.:)

    – Uzaktan sürüş tarzları karşılaştırılmaz. Bir pistte bir sonuç üretirsin kafandan listelersin pilotları bakarsın başka pistte çıkarımlarınla çakışır aaa bunu öteki pilotta yapıyor der olursun. Aslında üst düzey pilotların ana karakteristikleri sürüş tarzında değişmez yol otomobil şoförü değil bunlar. Adaptive yetenekleri en üst düzeydedir F1 şampiyonlarının zaten o yüzden oradalar. Open whell ile kapalı şasilerin sürüş tarzları gram benzemez. GT1 ile 2 arasında bile epeyce fark var. Opel Corsa'da da best lap yapar F1 şampiyonu kendi serisinde de. Ancak Kimi örneğinde görüldüğü gibi kalın çizgileri görürsün ancak. Bu Kimi Rally'de de best time yapar ama 🙂 buggyde de geçer bu adamlar yılların seri pilotlarını. Bazı arkadaşlarda geçmişte yaptığı gibi onboard görüntüleri ile sürüş tarzlarının küçük %'lik dilimleri ortaya çıkmaz. Bunun için ayrıntılı haritalama gereklidir. Telemetri veriside tek başına belirli bir % lik dilimi ortaya koyar sadece. Karşılaştırmalı görüntüler ile de desteklenmeli. İnsan görüntüsel hafızası o kadar kuvvetli değil yan yana göreceksin tüm çizgileri. Onboard da pilot pedallarını zaten göremiyorsun.:) Aracın viraj içinde ne kadar kaydığını sen üstten öyle hissedemiyorsun. O viraja çizgiyi çekeceksin, lastik izini çıkaracaksın. Telemetri'yi print edip alacaksın masana. Direksiyon eğrisini listeleyebileceksin milisaniyelik küçük kontroları yakalamak tv den o kadar zor ki. Pilot onu düşünsel olarak yapmıyor his ile yapıyor. Sen adamın hissini suitimden gördüm diyorsun. Ne içtin be süpermen. 😀

    – 50 m önce hızlanmayı nerden tespit ettin be adam. F1 yada herhangi bir pistti bu kadar büyük dilimler ayırmıyor. 50 m yarı çaplı kaç viraj var yahu. Onboard yada yandan 6-7 km/h lik farkı hangi gözle gördünde ayırdın. Referans bir araç olmadan kenar çizgilerinden 10 km/h farkı çıkarmak öyle zor bir iş ki. Adam viraja daha erken oturuyordu desen ula zaten oturmasa 2 sn'lik farkı nerede yapacak düzlükle yapılacak bir fark değil ki. 🙂 Da 50 m çok be güzel abicim ufak gidelim biraz.

    – Egzoz sesi dediği gibi egzoz manifoltuna bağlıdır. Ana karakteristik dışında ki hiçbirşeyi motor üretmiyor. Manifoltta 1 mm 'lik değişim o kadar farklı bir ses üretir ki. Ses değişim işi ECU işidir ayrıca sesin giriş yükseliş perdelerini değiştirebilirsin. Eh birşeyler farklı olmasa aynı takımın diğer aracına bu kadar fark zaten atamaz. Weber sirotkin değil ki.:) Eski bet sesli Lotus dan hatırlanacaktır her pistte aynı oktavda çıkmıyordu onun sesi. Yasaklanan uygulamadan hatırlayacaksınız seslerin onlarda ki karakteristiğin nedenini. Aynı motordan farklı ses çıkar kanundur F1 de dahi.

    Herkes şüpheleniyor devasa farkın farkında ancak yapılabilinecek şimdilik birşey yok. Bir pilotun böyle bir ortamda oluşturabileceği, bir araç setup'ının kazandırabileceği bir fark kesinlikle değil ancak yarış kontrol ve FIA denetim yakalayamıyorsa kim ne yapabilir söylenmekten başka.
    Motorsporlarında TC, performans makinelerinde yüzdelik dilimlerle TC optimizasyonu aralarında %1'lik farklar dahi olmayan pilotların limit turlarında bu kadar büyük fark doğuramaz. Bir aracın yürüyen mantalitesi bu kadar kolay Up edilemez. Diğer takımlar inanın cm cm incelemişlerdir araçların dış görüntüsünden birbirleri arasında simülasyonlarda kıyaslayarak müthiş bir şikayet meselesi ancak ya bulamadılar yada kirli politik oyunlar var susmaları ideal olanı.

  85. Mate Luka'nın gücünün çeyreği etmez. Şimdide patronların arasına mı dahil oldun.:) Luka'nın oyu 3 ise Ron'un 2 'dir. Siz bakmayın bitirmeye çalışmaları görüntülerine ihaleleri pek ala güzel bir mantıkla Mc'ye verirler. Güç sadece para, yatırım ve dostluklar ile gelmez motorsporlarında istatistikler ile başlar. Bir dönemlik hakimiyet ile de Scuderia'nın gücünü yenemezsin diğerlerini ancak. Mate öyle bir açık tehdit yapamadı yapamazda tüm takımlar tek oy git derler işlerine gelir.:) Redbull'un izahı F1 ile olamaz sadece diğer birçok motorsporları dalını izleyin Redbull'un katkısını inceleyin. Hangi seride hangi araçlar Redbull renklerini taşıyor bilin. FIA Redbull'u hiçbiryerden kovmaz kovamaz gitmesini de isteyemez Global olarak özellikle küçük birçok motorsporları dalının ana yatırımcısı, kaymağı Redbull şuan. Herkes onların bu bakışına şükretmeli. F1'den büyük ise tek bir yapı var oda Ferrari onun da patronu Luka. Bu sadece F1 dahilinde gelen bir istatistikte değil. Önemli Ferrari müşterilerinin dahi birçoğunun gram F1'e ilgisi yok.
    2009 aerodinamik zihniyetin evrimleştiği yıl, 2008 değil dikkat! bir önceki sene başlamadı herşey. Ve Brawn'dan daha iyi yürüyene sahip bir araçları yoktu. Sezonun ilk ve orta çeyreğine bakmak yeterli olur zaten kimin nasıl şampiyon olduğuna. Sır aramanın lüzumu bana göre zorlama olur.
    Redbull şuan en doğru bakışa sahip olan en iyi olandır. Ferrari ise 80-90'larda dahi çok güçlüydü öyle herşeyi söylemezdiniz. Büyük ihtimal son kararlarda V6'lara yükseltilmesi gerekliliğinin liderliğini yapan Ferrari'idi. Redbull değil. İşte bu güçtür. Şampiyon olan takımdan daha fazla para kazanmaktır. 🙂

  86. Little Bambi avatarı

    Vettel ile Webber konusuna katılmıyorum. Vettel'in aracı diğer araçlardan hızlı olduğunda viraj çıkışların öyle bir yapışıyor ki öndeki araca formula 1 için alışıldık bir durum değildir bu, genelde özellikle uzun virajlarda öndeki araçtan dolayı downforce kaybı yaşayıp takip etmekte zorlanırsınız ve fark açılır öndeki araçla. Ama vettelde DRS'ye gerek olmadan viraj çıkışlarında daha hızlanma bölümünde yakalayıp geçiyor araçları. Webberde kesinlikle aynı durum yok. Webberin yaptığı geçişler genelde DRS endeksli oluyor.

  87. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    +++ böyle bir şey motorun sesinide değiştirir.ama kontra vermemesini saglarmı bir şey diyemem.

    vettel ile vebberin arasındaki farkta sanırım birinin sürekli lider ,diğerinin de sürekli trafkle geçişle uğraşıyor olmasından olabılır diye düşünüyorum.

  88. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    legalmi değilmi bilemem.ama illegal olmasını böyle bir lekenin f1 e sürülmesini istemem.illegal bir durum varsa bu sadece red bull un sorunu olmaz.işin içine kompe fia ve f1 in ismi de karışırkı bu nu hiç istemem.

    benim aklıma ilk gelen şey elbetteki yazılım.

    bızde bazaen motorlarımıza yazılım atarız ve fabrika çıkışlı hatta elle yaptığımız ayarlamalardan baya baya fark eden sonuçlar alırız.ki f1 teknolojisinde farkın daha büyük olacağı su götürmez bır durum olur.

    çok çok eskiden bır yerde duymuştum.sanırım NTV de Hıncal ve rahmetli Arcayürek Kenan Onuk KONUŞURLARKEN.

    Biri şu yorumu yapmıştı.doping teknolojisi öyle yerlere ulaştı kı adamlar doping ilacını yapıyor.o ilacın testlerde çıkmamasını sağlayan bırde başka ilaç yapıyorlar.haydi bul dopin yapanı bulabilirsen.

    eger ortada illegal bır durum varsa böyle bir şey olabilir.yazılımı yaz.kullan yarıta farkı aç aç aç.kazan.yarış bittiği an sil.yada buna benzer bir şey.

    ama eger illegal bir durum yoksa.red bull aşırı benzin tasarrufu yapan bir araç olsun..öyle tasarruflu ki diğer takımlardan atıyorum%30 %40 daha az yaksın.bu tasaruffla diğer takımlardan az yavaş kalsın yada farkı olmasın.ama bu yakıtı motora zengin karışım göndererek diğerlerine fark atsın. işin özetti herkesin full depo ile tamamladığı yarısı daha az benzinle tamamlayabiliyorsa fazla benzin koyarak diğerlerine fark atıyor olabilir.

    yani öyle bir şey buldularkı araç fazla tasarruflu olsun!!!???

  89. Little Bambi avatarı

    FIA Redbull'un küçük puppy köpeği olmuş kafasını okşuyor, ağzına kemik atıp oyun oynuyor.

    Pirelli Redbull'un gece uyurken bacaklarının arasına koyduğu yastık olmuş konforuna göre lastikleri değiştirtiyor.

    Ferrari ve Mclaren taraftarlarıda hala birbirini yesin FIA seni tutuyor falan diye..

  90. Tc olmayan olan kadar hızlı olamaz.

  91. biz burda puan farkını iyice actık yakalanmadan sistemi sökmeliyiz

  92. rbr iki aracı farklı gibi biri ucuyor digeri ise diğer araclar benzer turlar atıyor sezon başında ortalıkta yoklardı güncellemelerle 2.sn yine olmaz pilotmu deseniz hayır kim olsa aynısını yapar bu aracda birşeyler var ama ne…

  93. mateschitz Montezomolladan bile üstün bir adam. O herkese konuşmaz onun konuşmalarını ancak patronlar duyabilir bazende sızma olursa 3 aşağı 5 yukarı yalan yanlış aktarabiliriz. Şu bir gerçekki bu ortamda en çok sözü geçecek adam Mateschitzdir. Bu spor 2005 den beri çalkantıda. Red Bulun girmesi asla bir tesadüf değildi. 2007-2008 ekonomik krizi formula 1 i bitirmek üzereyken bir kahraman çıktı ve bu kahraman hem Minardiyi kurtardı hemde diğer takımları. Bunun bir karşılığı olmalıydı ve diğer takımlar tek boyunduruğa boyun eğmek zorunda kaldı. Öyleki Montezemollo bile. Esasında ben hâla araştırıyorum 2009 da nasıl Red Bull şampiyon olamadı? ama bir gerçek varki Mateschitze kazanmasını garanti etmezseler çekip gider. O otomobilden para kazanan adam değil. Öyle olsa sıkar derdik. Ferrari otomotiv sektöründen para kazanan bir ekip. Monte nin 1-2 sefer dile getirdiği şeyler biraz sıkar. Ama Red Bull bugün gidiyorum dese kimse tutamaz. O yüzdende istediği illegalliği yapar ve asla radara yakalanmazlar. Ancak ve ancak Bernie giderse ve takımlar ekonomik olarak darboğazdan kurtulursa formula 1 eski günlerie döner aksi takdirde Red Bull istediği gibi at kişnetir. Kimsede çıkıp illegalsin diyemez dese bile kanıtlayamaz kanıtlattırılamaz.

  94. Little Bambi avatarı

    Araçları baştan aşağı illegal olsa ne yazar ki ? FIA kınama cezası verir, – redbull bi daha yapma kızarım bak diyip geçiştirir..

    Geçen sene monaco yarışında da araçlarında sözde gri bölge adı altında illegal durumlar ortaya çıkmış hiç bir yaptırım uygulanmamıştı..

  95. ferrari team avatarı

    Araç pist üzerindeyken , pit ekibi zaman zaman aracın yazılımını değiştiriyor olabilir mi ? Fikir sadece ..Teknolojı çok gelişti.Araç yarışırken arıza kayıtlarını kontrol edip gerekli onarımları yapabiliyorken neden aracın yazılımını değiştiremesinler?

  96. ferrari team avatarı

    Özetle , kilitli diferansiyelin yapmış olduğunu redbull yazılımla çözmüşler ..

  97. ferrari team avatarı

    Katılıyorum Minardiye..6 gün önce trf1 nete yazmıştım 🙂

    ferrari team 23.09.2013 14:36:48
    Yuhalanacak bir durum yok aslında ortada.Ben ferrari taraftarıyım ama legal veya illegal adamlar bir araç yapmışlar.Bunu tartışmıyorum.Şu anda sadece kendi işimize bakıp onları yakalamalıyız.Onları yuhalamak ellerini daha güçlü hale getiriyor.Bilmem anlatabildim mi?

    murathan 23.09.2013 15:48:34
    Neden "legal veya illegal" diye bir laf yerlestirdin araya?

    ferrari team 23.09.2013 20:05:59
    Redbullun aracında kurallara uymayan bir takım parçaların olduguna inanıyorum.Bu benim fikrim,katılırsın katılmassın çok ta önemli değil..Singapurda çok daha net gördük ki;istedikleri zaman redbull gerçekten uçuyor..

    Reis25 23.09.2013 21:10:38
    sen mühendismisin birader

    ferrari team 24.09.2013 13:11:12
    evet

  98. Hiçbir zaman tc olan bir araç olmayan bir araç kadar hızlı olamaz f1 araçları için.Çünkü; insan robot değildir ve saniyede 100 lerce kez hesap yapamaz.2007 ve 2008 arasındaki onboard farkına bakın?

    Şimdi tekrar baktım onboard görüntülere Vettel en küçük viteste dahi patinajda kalmıyor küçük bir kontra bile yok keza Kimi ise 3 viteste patinaja kalıyor çoğu zaman kontra veriyor.Kimse hikaye anlatmasin bu araç legal bir araç değil, ne yaptıkları bulunamayabilir bu legal olduğu anlamına gelmez.Burada önemli olan güçtür ve birçok oyun dönüyor bu tiyatroda.

    Sene başına dönün Lotusun iyi olduğu zamanlar Lotus illegal dendi ve aracı inceletip süspansyon sisteminde birşeyi yasaklattılar.Ne bulduklarını bilmiyoruz ama Gördümki Vettel şişme şampiyondan başka birşey değil.Antipatik gelen şey ise çok rahat kazandığı yarışlarda sanki son sıradan gelmiş kazanmış gibi.

    Bu bütünü yıkacak tek takım ise Ferrari, seneye büyük yatırım ve hazırlık yapıyorlariinşallah bu sefer olacak…

  99. Mateschitz her seferinde şantaj yapıyor çeker giderim tek başınıza kalırsınız bu spor sıtma olur diye.

    Bunu yıllardır her fırsatta papağan gibi tekrarlayan Luca di Montezemolo değil miydi? Dietrich ağanın öyle bir yorumuna hiç denk gelmedim.

  100. Keşke Fiada da senin gibi dürüst adamlar olsa bay Minardi. Mateschitz her seferinde şantaj yapıyor çeker giderim tek başınıza kalırsınız bu spor sıtma olur diye. Bana kazanmamı garanti edeceksiniz yoksa Toro rossoyuda Red Bulluda bırakır giderim diyor. Dönem başında herkesler eşitken hız saklama palavraları dönüyor ama ne hızını saklayacak? olmayan şeyi mi saklayacak? Dönem başı Red Bull araçları bariz en hızlı başlamıyor. Buna rağmen bazı imtiyazlarla hemen hemen en hızlı gibi görünüyorlar. İşler kötü gidincede lastikti vırttı zırttı başlıyorlar ağlamaya yada homurdanmaya. Yetm,yor emek hırsızlığıda yapmaya cüret ediyorlar. Williamstan fren kopyalmalar, Ferrari aracını fotoğraflayıp, videolayıp uzun uzun bakmalar, Mercedesin tek tur karışımlarını araca uyarlamalar, Lotustan difüzör beslemesini uyarlamalar falan derken arayada çekiş kontrolünü sıkıştırmaları gayet olağan. Buna rağmen tek eksik lastik olunca lastiğide değiştirtmeler. Bernie amcalarına ve onun şımarık kızlarına bol bol para akıtınca bunların üstü örtbaş edilebiliyor. Adrian Newey gibi bütün bulduğu yenilikler uçarı olan ve aracın iç dinamitlerini parçalayarak yada yasadışı araklamalar dışında sadece bir mit olan adamı kahraman ilan ettirebiliyorlar. Adrian Newey bir İngiliz olmasa emin olun yaptığı bütün sahtekârlıkları göz önüne serebilecek cesaretli birileri mutlaka olurdu. Bu yapılanma kendini imha etmezse red bullun daha uzun yıllar formula 1 de zirvede kalacağından eminim. Bernie giderse bu iş çözülür diğer türlü zor.

  101. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    fazla da uzatmayayım ,iyi bir tcs yazılımı ile kötüsü arasındada fark vardır,, tcs sistemi sadece kalkış da gerekli değildir,, virajlarda da sağ sol teker ayırımı yaparak ,yük hangi tekerdeyse, ona baskıyı azaltır ,diğerine verir ,spin atmalarıda engeller,, büyük oranda,, ayrıca bu araçlar 700.800 beygirlik araçlar ,,sıradan kullandığımız yol otomobilleri gibi değil, gaz ayarı zordur,, araç kuvvetlidir ufak bir tepkide araç yan tarafı eline verir :d ,,

    kısa ve kaba geçtim, zaten yağmur da % 100 başarılıdır, birde pistin kirli tarafı v.s diye bahsettiğimiz birçok yerde mükemmel destekçidir,,

    royalhunt arkadaşımızında haklı olduğu yerler var,, iyi yazılım olmayan araçda ve temiz asvaltta pilot daha iyi olabilir,

  102. O kadar motor mühendisinin bulamadığını keşfeden (!) Minardi'ye tebriklerimi sunarım.

  103. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    haklısın yani,,ne diyebilirim bende, haki den sonra,, kimi taraftarı olarak takılıyorum,, bence iyide yapıyorsun,ortada bir şüphe var, sadece mesele rbr değil, gerçekten sosyal bir sorun, mesele f1 ide geçmiş zaten,,, sosyal olarak,,, neyse iyi yapıyorsun,,

    hala geçenki youmun aklımda

    o kadar sıkıcı yarıştıki ev işlerimi yaptım 😀 😀

  104. mehmet sofu avatarı

    minardi kesinlikle doğru söylemiş. redbull illegal araç ile 3 yıldır şampiyon ve fia buna göz yumuyor

  105. sanırım TC'nin mantığını yanlış anladın. tc böyle birşey değil;

    TC olmadan pilotlar gaza birden yüklenemiyor aracın arkası atar yoksa zaten yavaş yüklendiği halde pilotların kontralarla aracı kontrol etmeye çalıştığını görüyoruz
    tc varken gaza sonuna kadar aniden yükleniyor araçta sıfır kontra.

    tc varken sonuna kadar gaza basmak tüm gücün lastiklere verilmesi, aracın kontra vermemesi demek değildir. tc olduğu zaman pilot gaza basar, lastiklere ise spin atmayacakları kadar güç verilir. tcsiz araçta ise pilot daha fazla güç verir ve kontra ile toparlayıp daha hızlı bir çıkış sağlar. tcde ise lastikler spin atmasın diye lastiklere az güç verilir. aracı boğar ve pilotu da limitler. bu limit 100% gücün bazen 50%si bazen 20%si bile olabilir. bu rakam değişir. yani sonuç olarak senin biraz tcli görüntüleri izlemen ve TC'nin nasıl çalıştığını kavraman gerek.

  106. Bütün takımlar birbirlerinin tv görüntülerine sahip .. t c varsa bunu bilirlerdi ..!! yıl bitti .. rb lu bir şekilde baskı altına alıp hata yapmaya zorluyorlar bence .. orada yüzlerce mühendis mekanikci var ..!! işinin ehli uzmanlar var … farzımisal vettel böyle bişeyin içinde olurmu ? varsa böyle bişey ortaya çıktığında neler olabileceğini bilmezmi ,,. F1 kendi tarihine çok bağlıdır ..!! vettel böyle bir riske girmez bence .. aksi en hafifinden aptallık olur …

  107. Anlattıkların benim şu an pilot ve takım tut(a)mamamın sebebi. Temizi yok maalesef, her biri bir yerden pisliğe bulaşmış.

    "Hakkinen'den sonra bırakanlar kulübü"

  108. hocam yapma gözünü seveyim nasıl kısıtlar tc pilotları. TC olmadan pilotlar gaza birden yüklenemiyor aracın arkası atar yoksa zaten yavaş yüklendiği halde pilotların kontralarla aracı kontrol etmeye çalıştığını görüyoruz, tc varken gaza sonuna kadar aniden yükleniyor araçta sıfır kontra. Yani TC ve TC'siz onboard görüntüleri izlersen anlarsın. TC olduğu zaman araç tren gibi gider.

  109. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    malesef şurda o kadar yorum yapılmış ve yapılıyor ama kimse gerçekten hile varsa ben bu takımı bırakırım dememiş demiyor yazık yani mercedes test olayında da böyleydi bu kadar vahim yani durum sosyal açıdan

    Türkiye de geçen senelerde olan bir olay ( benzer bir çok olay halen var ) büyük bir kurumun başkanı rüşvet ve hırsızlıktan cezaevine gönderiliyor ,para yedirdiği insanlar ,kurum çalışanlarıda, onu cezaevine uğurluyor, hemde alkışlarla ,,,insan önce insanlığından ,,,sonra müslümansa, müslümanlığından utanır,,,

    ben haram para yiyorum ve beni bu haksız parayla, besleyenimide, suçlu da olsa destekliyorum ,mantığı nasıl bir mantıkdır ,insan olduğunu sorgulamalıdır böyleleri

    sosyal bir konu olduğu için yazdım diğer paragraf gerçek örnektir kimse üstüne alınmasın ama sorgulasın bence

  110. tc 2007 sonunda yasaklandı. tc'siz geçirilen ilk sezon 2008'di. hem araçların görüntüleri çok güzeldi, hem de tcsizdi. drs ve kers de yoktu. son 10 yılın en F1 sezonuydu öyle diyelim 🙂

  111. tc'nin olduğunu sanmıyorum, olsa bile tc derecelerde 2.7 saniye fark ettirecek bir sistem değil. aksine bazı pistlerde tcsiz araçla daha hızlı tur atılabilir. tc pilotları kısıtlayan bir sistemdir. sadece yağmurda daha iyidir.

    ancak webber ile arasındaki fark gerçekten de garip. webber ne kadar kötü olursa olsun, vettel de ne kadar iyi olursa olsun aralarındaki fark bu kadar büyük olamaz. sonuçta teknolojik bir spor ve araçta bilmediğimiz zilyon tane şey var. kim bilebilir kimin aracıyla oynanıp oynanmadığını? red bull'da çok politika var ve başından beri eşit eşit deyip vettel'i destekledikleri de bir gerçek. güvenilir bir görüntüleri yok.

  112. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    güzel kardeşim çoluk çocukların merak ettiklerine, yada yazdıklarına ,cevap vermeyi denesen daha iyi olur

  113. He Minardi He.FIA zaten RBR durdurmanın yollarını arıyor yarışlar sıkıcı geçiyor diye bulsalar en ufak bir açık binecekler tepeye.

  114. rbr den gelen açıklamaya baktığınızda singapur yarışı için bu kadar hızlı olmamız tek seferlikti bu nedemek ? neyi ifade ediyor

  115. hocam ona birşey demiyorum, TC motorun iç dinamikleriyle ve yazılımıyla ilgili. Farklı bir alan yani herkes kendi alanında uzman.

  116. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    alıntı ==Televizyondan traction tespitine anca Türkiye'de rastlanır

    güzel kardeşim televizyon ile sen görüntü izlersin ve ses duyarsın ,sen tv izlerken görüntüleri görmüyormusun?

  117. yoruma sonuna kadar katılıyorum. weberin elindeki araç wetelin ki gibi olmadığını sağır sultan biliyor zira mekanik problem hep weberde oluyor. dolu depoyla bir tuda 2.5 sn fark açmanın mümkünatı yok,sıralamalarda dahi bu farkı yapamayan rbr ne yaptıda yarışta bir favori takımlara bu farkı yapabiliyor.bu takım kesinlikle incelenmesi gerek.

  118. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    alıntı ===hocam şu yanlışları düzelteyim, mclaren ve ferrari yıllarında tc zaten serbestti, 2009 ve sonrasındaki büyük kural değişiklikleriyle yasaklandı.

    dediğin olay sürekli ara ara gündeme gelen, tc meselesinin, 2.3 zaman sonraki kısımları ,2000 yıllar, ferrari hakkinen seneleri de ,aynı mevzu vardı, yazılım kendini iptal ediyor diye ,fia dan tut diğer takımlardan tut,, f1 spikerleri bile ,söyleyip duruyordu, yanlış değilde bir sonraki tartışma zamanı diyelim

    ferrari taraftarından bahsetmişsin, taraftar a güzel bir show yaparsın, güzel karizma 3.5 pilot bulursun, anında değişir, kalıcı taraftar değildir, f1 taraftarı futbol taraftarı gibi değildir ,ben takım tutmam, pilot tutarım, başkası karışık takılır

    ferrari hatırlarsan, su koyverdi ,ciddi ciddi f1 den ayrılma konusu tartışıldı, ferrari yerine ,mc laren olamaz dı ,rakip kayırma denirdi, rbr seçildi,,,, bence ,,,çünkü yeni girmiş bir takımdı

    ayrıca meşrubatçı dediğin adamlar, takım, yani dünya da bir çok spor dalında var, f1 serilerinden tut,,,,,,, motorsiklet serilerinden tut ,,,,,,,,uçak serilerinden tut ,,,tut da tut yani ,redbull u ben hiçbir zaman meşrubatçı görmedim,, ferrari sadece otomobil dünyasında var ama rbr hemen hemen her sporda,,,, redbull spor destekçisidir, ayrı konu ,,,,,,,,,,,,f1 redbull racing ayrı konu

  119. adam aracı tasarlıyor ama motordan çıkar her gazıda bilmem nerelere sokuyor ve df üretiyor.

  120. murnout sende çok komiksin 🙂

  121. Televizyondan traction tespitine anca Türkiye'de rastlanır. Hem bu FIA cı kokuşmuşlar araçları didik didik incelemiyor mu? Hee eğer Barnie'nin 2008'de kustuğu gibi bundan 5-10 sene sonra da RedBull'un naneli şekerleri ortaya çıkarsa o zaman düşünürüz ama geçen 10 yıl da araçları FIA denetliyordu şimdi de öyle. Nerdesin Stoddart iki laf etsen de kulaklarımızın pası silinse.

  122. durumun newey'la alakası yok adam araç tasarımcısı, motor işlerinden anlamaz.

  123. Şüphesi olan mı vardı? Daha geçen sene bu takımın puanları silinme aşamasına gelmedi mi? Fia ve Bernie sayesinde cezadan kurtulmadılar mı?

  124. yorum çelişkili olarak anlaşılmasın.
    Tabiki kıyak gibi bi durum olduğunu bende düşünüyorum yorumlarımıda yazdım zaten ama bunu Ferrari'nin f1'den ayrılırım tehdidine karşı Ferrari'nin yerini alsın diye yapmazlar diyorum.

  125. hocam şu yanlışları düzelteyim, mclaren ve ferrari yıllarında tc zaten serbestti, 2009 ve sonrasındaki büyük kural değişiklikleriyle yasaklandı.

    Şunuda ekleyim bernie'nin ferrari'ye rakip olarak rbr'yi seçmesi çok saçma f1 taraftarları kemikleşmiştir, şu zamandan sonra karşısına rakip çıkaramazsın. Ferrari kazansada kaybetsede turda yese taraftarlar değişmez, tribünlere bakarsan neredeyse herkeste kırmızı ferrari forması,bayrakları var. Tribünlerin %70ndan fazlası Ferrari'li. Sadece F1'le ilgili değil Ferrari dünyada çok saygın ve elit bi marka ve bir otomobil firması afrikadaki bir kabile bile ismini bilir.

    Bernie'nin dünyadaki en saygın üreticinin karşısına meşrubatçı çıkaracağını sanmam.

  126. bencede bir anda 2-3 saniyeyi çıkartacak bir parça olamaz.olsa olsa tc olur.kanadada webberin lastik izlerinden aracın çekişinin farklı olduğu çok belirgindi.bence neweyi spordan men etmeliler.yada lastik tedarikçisinin eski aracını geliştirsin.bu sene yarışlardan zevk alıyorum diyen kaç kişi var acaba.bu velet macaristandan beri sıkmaya başladı.spa ve özellikle monzada nasıl oluyorda pol ve baskın bir performans gösteriyor.eğer araç gerçekten böyle ise pittende başlasa yarışı kazanır.en çok üzüldüğüm bu senenin şampuanı bellide bari şu güzelim v8 seslerini kalan yarışlarda doyasıya iyi şekilde,rekabet içinde ve son kez yaşayalım.inşallah artık diğerleri kazanır.

  127. tabiki kimi en iyisidir bana göre schumi en iyisimidir kimiden sonra evet derim zira adamım pilotum kimi dir.yani kimi ye kendime güvenmediğim kadar güvenirim o kadar net

  128. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    birçok yorumumda yazdım ,bazı arkadaşlarla ,az çok otomobil sporları ile ilgilenen herkes ,önde giden bir aracın ,gidişinden nasıl olduğunu, diğerleri ile kıyaslayarak anlar, aerodinemik olarak, motor reno motoru ,bilindik motor, hatta kuvvetsizdi, ee ne oluyorda bu kadar hızlı olunuyordu, illegal araçla olunuyor,, büyük ihtimal,,

    kısaca geçmişe gidersek ,ferrari ile bernie nin arası açılınca, ferrari ye rakip olarak, rbr yi seçtiler, bence, ferrai spordan ayrılırsa, yer dolduracak bir takım olması açısından ( eskileri fazla karıştırmayayım, diğer bazı takımlarda da ,illegal işler oldu ) neticede bir araç yarış içi,,

    tc yazılımı kullanabilir ve yarıştan sonra program kendini siler, kanıtta zor bulunur, illaki bulmak isteyen bulur elbet ( mc laren ve ferrari yıllarında da bir dönem adı çok anıldı bu sistemin ) diğer mevzu ,yakıt karışımı ( bazı yarışlarda da gördük yeterli yakıt kalmamıştı araçlarında ) yüksek oranda performans için, anlık zengin karışım kullanıyorlar olabilirler, büyük ihtimal

    son şık, difüzör meselesini fia yasakladık dedi sonra bazı parçaları yasakladık dediler ama araç belli zamanlar hariç,hep iyiydi ,rbr kural açıklarından yararlansa ,eh olabilir deriz ama tc yasak ve yakalanması için gerçekten fia nın üstüne düşmesi lazım, bugüne kadar yapmadılar ,eski konuştuklarımız da doğru çıkıyor, bazen fia lider takımı belirliyor anlamına geliyor

    kısaca gerçekten kullanıyor iseler ,kuvvetli ihtimal ,fia üstüne gitmedikçe bir şey olmaz ,yada böyle demeçler, griddeki takımlardan, baskılı olarak gelirse, mecbur kalırlar incelemeye, ayrıca sezon sonu rekabet olsun diye geriymiş gibi yapabilir rbr yada f1 yönetimi ,sıkıntılı bir mevzu ,motor sesi ortada, tc li motor gaz açıldığınca ,patinaj çekmesin diye ,gazı keserek verir ,o ses de bariz duyulur ve duydum diyor adam , o kadar aptal değiliz ki yazıyoruz ,o kadar aptal değilki elin adamı yazmış !!!

  129. ''webber kendi söyledi biz eşit bi şekilde yarışıyoruz diye'' webber ne zaman söyledi eşit yarışıyoruz diye galiba multi 21 yarışından sonra dimi :):)

  130. hepsi bir kenara schuminin 1998-2005 ferrari arabaları içinde aynı sorgulamalar yapılıyormu ! geçmişte kaldı ama sorgulamalımı.aynı şey sebastian vettel içinde geçerli kalkıpta schumi düşmanı demeyin.bana göre her halükarda schumi geçekten en iyisi de komple falan hikaye kimmiş o komple pillot !

  131. Pistte o kadar motor mühendisi var ki onlardan ses çıkmıyor ama bizim Minardi amcamız çıkmış TC den bahsediyor.

    2012 Avustralya'da Mercedes motor mühendislerinin Renault motorunun sesinden silindirin 4 silindirde olması gerektiğini ama Renault motorunun üçüncü silindirde olduğunu bilip bunu ses kaydına alarak FIA ya şikâyette bulunmuşlardı ve gereken her şey incelenip sorunun olmadığı belirtilmişti. TC ciddi bir suçlama en ufak bir haritalama da FIA'nın kapısını çalanlar bu gerçek olsa kim bilir neler yaparlardı.

    Bu zamana kadar böyle bir şey yoktu da şimdi mi çıkmış keşke bunu iyi iş çıkartamadığımız yarışlarda da söyleseydi. Örneğin 2011 Türkiye yarışana gelen arkadaşlarım bilirler Red Bull dan çıkan motor sesi ile Lotus Renault dan çıkan motor sesi bir değildi. Motor seslerinin farklı çıkmasının bir nedeni de egzoz tasarımının ve uzunluklarının farklı olmasıdır.

  132. Biz araç hiçbir virajda kontra vermiyor,arka taraf hiç kopmuyor,oversteer diye bir şey hak getire dediğimizde %90 bunu Vettel'in "yetenekleri"ne bağlıyorlar.Ne yetenekmiş arkadaş.Kendisiyle sözde aynı aracı kullanan takım arkadaşı da dâhil herkesten 2.5 saniye hızlı olabiliyor istediği zaman.O da %100 zorlamadığı durumlarda.Bir de aracı limitte kullansa ne olacak Allah bilir.

    Bu açıklamayı yapan da herhangi biri değil.Giancarlo Minardi ki; takımı için harika bir sonuç olan 2005 Amerika GP'sinde bile FIA'yı en ağır şekilde eleştiren adamdır, sözleri diğer patron diye geçinenlerden çok daha değerlidir.

  133. Gereksiz yorumcular gereksiz nickler saçma sapan yorumlar

    iyice belediye çocuk parkına dönmüş burası

    arkadaş ne sebastian vettelmiş bu böyle

    2 saniyenin üzerinde fark yaratmak ne zamandan beri suç oldu

    adam çalışıyor ve sonunda hak ettiği başarılara ulaşıyor

    ama bizim bazı antikalar estaban diye adamla dalga geçer

    meşrubat diye takımıyla dalga geçer

    yok efendim aynı araca sahip değiller

    webber kendi söyledi biz eşit bi şekilde yarışıyoruz diye

    ama gelde anlat bunu bizim antikalara

    bi görmek var bide görüpte görememek var

    işte sizinki o hesap kıskanıyorsunuz bu adamı

    sizin pilotlarınız bu başarıları elde edemediği için

    vede iddaa ettiğiniz şeylerin yalan olduğu zamanla ortaya çıkıyor

    vede emin olun ki çıkmaya devam edecek

    Sebatian seneye 22 yarışlık takvimde kırılmadık rekor bırakmayacaktır

    2.5 saniyelik fark 2014 martına kadar zor erir

  134. ya aa offff bilmedigimiz bir sey soyleyin be kardesim 4 yıldır aynı hikaye var zaten. kural acıklıklarını en iyi degerlendiren takım. arac yapmıs. yasaklatamıyorlar . acıkcası vettel'in redbull sayesinde SUNİ bir samipiyon oldugunu herkes biliyor seslendirilmiyor sadece . kısa ve net .

  135. uzun bir yazı yazmıştım kayda alamadım.her pistdemi bu adamlar üstün.bir arabanın dezavantajlı olduğu pistler vardır ama rbr nin yok.var gibi gösteriyor sanki.gazı açıyor istediği 1.likse alıyor duruma görede yavaşmış hissi uyandırarak podyumda bitiriyor ! fia nın bulamadığı bir hinlikmi ? başka bir mantıklı açıklama varmı ?

  136. Bu kanadada ortaya cikmisti zaten ama bi sekilde paspas alti yaptilar durumu. Haberler cogalmadi tcleri fazla gundemde kalmadi

  137. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    4 ün ayak sesleri yaklaşınca acaba ne yasaklatsak çırpınışları bunlar

  138. adamlar fia testlerinden geçtiklerine göre kurnazlık yapıyorlarsada fia onaylıyor demektir.(fark etmeden yada bilmeden)o kurnazlık neyse diğer takımlarda bulmalı rbr ninki mühendiste diğerleri neci ? 2009 gibi bir hinlik yada kurnazlık adı her neyse var.niye var bir araba her pistte lider olamaz.bazı pistlerde zaafı olmalı ama bunların yok ! o zaman bulacaksınız başka yolu yok.mühendisseniz müdürseniz gece gündüz düşüneceksiniz nasıl daha iyi olur risk nedir nasıl bertaraf etmeli yada yeni bir şey (adrian newey mi yapıyor.bizde yaparız neyimiz eksik arpamız var imkanlarımız var onun bulupta bizim bulamadğımız ne la ? evreka (gece gündüz düşündüm buldum çünkü bende mühendisim tasarımcı gel kardeşim bak ;…)

  139. Ve TC motor seslerinden ayırt edilebilir. Karşılaştırma için 2007 öncesi onboard camera'ları ve 2007 sonrasını seyredin. Ödev yapıyorum şu an yarın bi linkinden inceleyeceğim işin ayrıntısını. Adam grafikle falan anlatmıştı baya twitter'dan gördüm linkini de detaylı bakmadım.

    Ha bir de yasadışı bir şey sezon sonunda şampiyonluk alındıktan sonra ortaya çıkarsa kimse o şampiyonluğu alamaz. Sadece "Ooo kurala aykırı araba ile kazandılar." deriz…

  140. f1 seyircileri de vettel şöyle vettel böyle diyor, haketmeyenlere methiyeler düzülüyor ona üzülüyorum yoksa birkaç sene şampiyon olmuşlar sorun değil, bu TC sistemi 4 yıldır söyleniyorda FIA hemen üstünü örtüyor, bu kadar takım mühendisi aptal değil herhalde. Dikkat ederseniz hep belli bir dönemden sonra hızlanıyorlar sene başlarında kullanmayınca ne halde oldukları görünüyorda birşey çıkmayacağını biliyoruz. Haketmeyen adamlara öbgüler yağdırılıyordu e herkes görecek bakalım yeteneğin kimde olduğunu :)) FIA şampiyonluk kupasını alır artık.

  141. Biz bunu herzaman söylüyorduk Vettel ile Webber aynı araca sahip değil ancak yasal olmayan bir şey kullanılıyorsa Şampiyonluk Diaza verilmeli böyle bişeyi FİA nasıl gözden kaçırır oda sorun tabi.

  142. bu meşrubatçılara masa başında büyük kıyak geçiliyor sanırım, reklam ve para uğruna yaşlı moruk herşeyi çevirir. Yoksa bu kısıtlı kurallarla bu kadar aerodinamik avantaj olmaz, bi bıraksınlar bakalım TC'yi serbest. Ak koyun kara koyun belli olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir