"Vettel, Schumacher'in Rekorlarını Kıracak"

yazar:

kategori:

Berger, bir süre öncesine kadar Schumacher’in şampiyonluk ve galibiyet sayılarına ulaşmanın mümkün olmayacağını düşünüyordu ancak görünen o ki artık fikir değiştirdi.

Berger “Sebastian, Michael Schumacher’in rekorlarını kırabilir. Açık bir şekilde o yolda ilerliyor ve bunu yapacağını düşünüyorum.”

“Henüz 30 yaşında bile değil ve 4 kez şampiyon oldu sayılır. Vettel’in şu ana kadarki başarıları gerçekten inanılmaz.” dedi.

Schumacher’in 7 şampiyonluğu ve 91 yarış zaferi bulunuyor.


Yorumlar

“"Vettel, Schumacher'in Rekorlarını Kıracak"” için 44 yanıt

  1. Yorumlara bakiyorumda saçmalayanlar fazla vettel iyi degilde araç hizliymis sanki sumi traktör sürdü süminin araci gridin açik ara en hizli araciydi yalanmi kimse ross brawmin yaptigi araçlara yaklasamadi f1 dahi çocugu lakabi verilmedimi brawma hizli araç iyi pilot kombinasyonu olmazsa cortlarsiniz ben ferrariciyim ama kabul ediceksiniz rekorlar kirilmak içindir geçen sene son yarista daha ilk turda sipin atip son siraya düsen vettel yagmurda 6.olmadimi bu kötü bir pilotun yapacagi is degil beyler vettel efsane oldu bile

  2. Resimde soruyor '' Abi böyle yapmam doğru mu?'' Abisi; Kardeşim o hareketi yapma istersen çünkü yanlış yorumlara sebeb olursun..

  3. Vettel hızlı bir pilot mu yoksa aracımı hızlı bilmem ama rakipleriyle dişe diş mücadelelere girip kazanmadığı için gereken saygıyı kazanamıyor. Shumi kadar saygı göreceğini de sanmıyorum. Hakinen ile mücadelesinin tadı hala damağımızda. Rekorlarının hepsini de kırsa SHUMİ kadar saygı görmez…..

  4. valium (spa2000) avatarı
    valium (spa2000)

    McLaren-Honda'sıyla 2015'de yessssssssssssss'lemesi ümidiyle.

  5. Vettel schumi ait pist rekorları sanırım kırdı,şu an bir çok pistte vettel rekoru var,schumi ile kafa kafaya. Schumi F2004 ile olan pist rekoları bir bir Vettel'e geçiyor. Bu arada alonsonun hiç bir pistte rekoru yok .Baricello,Schumi,Vettel,Kimi, Montoya rekorların sahibi kişiler birde bunların arasında birde delorasa var.

  6. Dereyi görmeden paçaları sıvamayın ya

  7. Geçse ne olur geçmese ne olur benim için önemli olan pilotların bu spora ne kazandırdığıdır. Vettel rekor kırmaktan başka bir şey kazandırmayacak gibi duruyor. Eğer gidip çarşıda anket yapıp f1 de tanıdığınız bir şahıs var mı diye sorup yüzde 90 nından Schumacher cevabı alıyorsam Şumi bu spora rekordan fazlasını katmış demektir

  8. Öyle deme Memo geleceği bildirilmedikçe kimse bilemez. 10 şampiyonluk almasının önünde Yaratıcıdan başka kaç engel sayılabilir kudretli.:) peki ya O isterse 8 şampiyonluk almasını kim durdurabilir.:) Böyle iddialı düşünmeden çok konuşmamak lazım ben sonra kıvırtamayacağından kıvırıp duran çok erkek gördüm. 🙂 Şakaları geçince, büyük konuşmamak lazım gelir birkaç yılın sonunda sürünen araçların ardından büyük bir ümit oluştu Fernando taraftarlarında ve kendisinde ancak yıkılıp duruyor. Her sezon içi ve sonu gelecek sezonu görün siz yedik yuttuk ifadeli Tifosi, Alonso taraftarları görüyoruz ancak heder oluyorlar kısa bir süre sonra. Onlarda bıkmış durumda artık birkaç yılın sonunda, birçoğu temkinli hareket etmeyi sevdalarına baskın eder oldular.
    Sebastian zaten yavaş denilecek bir araçla kendisini ispatladı. Ona gridi hızlı getiren bunlar ve geleceğini sağlamlaştıran bu faaliyetleriydi. Vettel denilince işin başlangıcına doğru bakış atmak lazım geliyor. O günlerde birçok yaşlı ismi tokatlamış bir isimdi zaten.
    30 yaş birşey değil aga bak ben 30'un biraz üzerindeyim seni pistte yer yutar atarım. 😀
    35-38'e kadar F1'e min. yol var insanlara tabi bu kadar süre kalamıyorlar. Mevcut ve bundan sonra ki gençlerin yarışması da pek zor görünüyor bana. Michael, Rubens gibi adamların uzun yıllar yarışabilmesinin nedeni uzun yıllar sporun içinde kalabilen adamların zamanında, geriye kalan dünyanın çok yıpratıcı olmadığı dünyadan geliyor oluşlarıydı denilebilir.
    En basitinden bugün basın ömür törpüsünün ötesinde, bıktırıyor insanları. Bu derece politika olmasa Weber gibi adamlar bu yaşta imkan var iken terketmezler bu gridi, bundan daha iyi makineler başka bir yerde yok. Ne diyor Montoya halen F1 makinelerinden daha güzeli, zorlusu yok.
    🙂

  9. belli oluyor saygı duyanlar çogunlukta sen birinci ol sonra yuhlan umrunda olmuyormuş gibi davranıyordur birde ona sor nasıl bir duygudur…

  10. hangi şampiyon pilot yavaş aracıyla şampiyon olmuş da vettele her zaman en hızlı araç sayesinde kazanıyo yarışları muamelesi yapıyorsun. hele schumi taraftarından buları duymak oldukça ilginç. he sen bunu da farklı anlarsı tabi söyleyeyim sen atlamadan. schumiye en küçük bir negatif söz konusu değil bu söylediğimde.

    he ayrıca max chilton kazır diye kendinizi kandırmaya devam et. üstün pilotlardan sayılan webber bırak kazanmayı doğru dürüst podyuma çıkamıyor sen kalkmış chilton diyosun 🙂 he tabii doğruya unutmuşum red bull webberin aracını sabote ediyordu 🙂

  11. gecenki singapurdaki rbr alonso,kimi ve hamiltonuna ver senin süt oğlanı tarihe gömerlerdi şimdi sen sus

  12. Motor sporlarında hiçbir şeyin garantisi yoktur. Örneğin birinci giden bir pilot yarışı kazandım tamam diyemez start finiş çizgisini geçmeden.

    Vettel Michael Schumacher’in rekorlarını kırar yada kıramaz bunu zaman ve değişken olan Formula bir dünyası gösterecektir. Hızlı genç ve emin adımlarla dördüncü şampiyonluğuna giden bir genç adam var ve de henüz 26 yaşında. Her ekibin geçmişinde inişler çıkışlar olmuştur aynı şekilde pilotlarında. Red Bull Renault ile birden fazla yıl anlaşma imzaladığında F1 dünyası Vettel’in hata yaptığını söylemişlerdi oda Red Bull’da anlaşmam bittiğinde sadece 25 yaşında olacağım demişti bunun üzerine bu pilot yine anlaşmaya vardı ekibi ile. Hata yaptığını düşünenler bu çocuktan bir şampiyonluk gördüler ve ikincisi de yolda geliyor. 2015 sezonu sonuna kadar Vettel’in anlaşması var takımla yeni kurallar ile neler olacak göreceğiz yine iyi işler çıkartırsa ekibi yine ekibinde kalacaktır ama işler istendiği gibi gitmezde o dönemlerin iyi takımlarının birinde şans yakalayıp yarışa bilir ve de 28 yaşında olmuş olacak ve önünde uzun yıllar olacak kısacası yedi şampiyonluğu görebilir.

    Vettel sevilmeye bilinir bunun birçok nedeni vardır en önemlisi de Fernando Alonso gibi bir pilotun elinden şampiyonlukları son yarışta aldığı için 2010-2012 sezonları. Hızlı bir arabaya sahip olduğu için bile sevilmiyor maalesef oysa bu tam bir saçmalık her pilotun kariyerinde çok güçlü veya güçsüz bir arabası olmuştur. Atak yapamıyor deniyordu bir arada ama herkese 2012 Abu Dhabi ve Brezilya da gösterdi atağın nasıl yapılacağını. 2012 son yarışta baskıyla nasıl başa çıkılacağını hasarlı bir aracın nasıl kontrol edileceğini resmen gösterdi. 2011 de sıfır hata ile yarıştı 2010 da hataları ve takımın hataları oldu. 2009 da Brawn’un çift katmanlı difözürüne karşılık elinden gelenin en iyisini yaptı. 2008 de ise elinde olan paketten en iyisini aldı. 2007 sezonun da BMW çatısı altında çıktığı antrenmanlar da kendisinden söz ettirmeyi başardı. Kısacası Vettel böyle bir pilot başarı için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan ekiple iç içe çalışan kilit bir isim. Schumacher ile bir etkinlikte bir topu delikten geçirmeye çalışıyor ama başaramıyor son hakkını kullanıp giderken efsane ile dönüp geliyor tekrar deniyor.

    2005-2006 yıllarında Fernando Alonso’da pek sevilmezdi Efsanenin taraftarları tarafından neden çünkü kazanıyordu F1 in yeni kazananıydı hata yapmıyordu sadece işini yapıyordu. Zaman zaman ileri gidip Schumacher’e sportmen bir pilot değil tarzlarında eleştiri’de de bulunmuştur. Şimdi bu adam nasıl sevilsin Schumacher fanları tarafından?

    Bu sporu 2003 yılından beri takip ediyorum o yıldan bu yıla kadar bir pilotun R29-Mp4-24-F60 gibi arabalarla şampiyon olduğunu görmedim görsem derim ki Vettel pilot değil ama bunu başaran da yok izlediğim yıllar içerisinde.

  13. Yıldızı yeter gibi olmuş 🙂

  14. Bakınız Efendiler……………………….

    vettel bu sene tahmini 39 zafere ulaşacak

    formula 1 i 37 yaşında bıraktığını farz edelim

    geriye 11 sene kaldı

    her sene 5 galibiyet elde ettiğinde

    ————————————————————–

    94 galibiyet World Record

    Not: Adamsın Sebastian Vettel

  15. en çok yarış kazanma rekorunu kırsın dansöz gibi oynayıp videoya çekeceğim. Vettelin görüp görebileceği en iyi yıllar bu yıllar. Vettel yavaş yada orta hızlı bir takımda kendini kanıtlamadan ferrarinin kapı arasına bile giremez. Ya red bull inanılmaz istikrarını sürdürür ömür boyu red bullda 8'e 10'a gider yada Red Bull biter Vettel güme gider. Schuminin rekorlarını geçmek şöyle dursun 30 yaşından sonra schuminin tırnağı kadar araba süremez. Schumi bu boru değil aga ☺

  16. Vettel şuminin bütün rekorlarını kıracak göreceksiniz seneye 22 yarış var

  17. "Bu imkansız !"

    diyemediğim için kadere çok kızıyorum.

  18. Kırabilir ayrı, düşünce benzer kıracak çok ayrı. İhtimal dairesinde konuşmak, tahayyül etmek ayrı kesin hükümle konuştuğunu ifade etmek çok ayrı. Dikkat gösterilmeli bence.

    Evet gerçekten inanılmaz. Bu yaşta, böyle bir dönemde müthiş bir istikrar. Vettel'in başarısının değerini düşürmemek ve bahane olmamak üzere Redbull'un başardıkları daha inanılmaz geliyor bana. Şapka çıkarmamak mümkün değil elini kolunu bağlamak insanlığın böyle birşey. Ama bunu ben Scuderia ile tatmıştım zaten. Schumacher'in varlığı haricinde bir sezonda birden fazla başarılı şasi ortaya koyabilen, en fazla yenilik ortaya süren, dayanıklılık ve hızı en mükemmel paket ile asfalta süren, 2 pilotuyla resmen milyon dolarlık takımlar ve milyar dolarlık şirketlerle dalga geçen kadroyla gençlik hali ile de açık açık dalga geçiyordum arkadaşlarımla, deli ediyordum. Onlarda hep aynı bahaneleri ortaya sürüyordu. 🙂 Büyüdük, yaş aldık, ihtiyarladık tabi boş işlermiş.

    Sebastian'ın ve Redbull'un Schumacher ve Ferrari (son dominasyonu)'nin ne kadarlık rekorlarını ekarte edeceği önümüzde ki yıl belli olacak bana göre. Sezonun ilk yarışına kadar sabırlı olacağım. Ancak şimdiden birçok şampiyonun rekorlarını ekarte etti zaten. Önünde çok az şampiyon kaldı. En kötü olan da puan sisteminin değişmesi ile Schumacher'e devasa bir fark takacak olması 🙂
    Konuşulduğu ilk günden beri en haz etmediğim regulation bu oldu çünkü Schumacher değil sadece eskinin o biçim üstadlarının yıllar harcanmış o puan birikimleri cücük gibi kalacaktı ve öyle de oldu. Üzülmüştüm, üzülüyorum. İstatistikleri sadece bunda göz ardı etmek istiyor gönlüm.

  19. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    1. başlayıp 1. bitirmenin neyi var bana bir söylesene 1. oluyorsan zaten aracın hızlıdır hızlı aracı yavaş kullanacak bir adamda F1'de işi yoktur.Max chilton bile rbr ile yarış kazanır be…Bide gelmiş 3 teker yazıyor.

  20. Geçen face üzerinde paylaşılan Gill'in 3 tekerlek kaydı var Zandorvood da bu ikisinden de uzun olabilir bu.

  21. o alandada en iyi pilot yine M.Schumacherdir. Spa 1998 de pouhon dan pite kadar 3 teker üzerinde gitmişti.sonrasında coulthard onun için 3 tker üstünde bile benden daha hızlı,ben ise dört teker üzerinde olmama rağmen demiştir.2.cilik ise monza 2000 de herberte aittir,ama tek fark arka tekerinin eksik olması.ama yinede veletin hakkını yememek gerekir avustralya 2009 da kubicanın yarışını mahvettikten sonra yarım tur 3 teker üstünde gitmişti ama bu rekoru race control tarafından elinden alındı stop stop car denilerek.

  22. thrillercd thrillercd

    Kim bilir belki önümüzdeki yıldan itibaren Mercedesin dominasyonu başlar ve Hamilton 6 şampiyonlık üst üste alır

    geçenlerde singapur yarışından sonra vettelin baskınlığına hamilton yorum yapmıştı.soruyorum size hangi pilot diğer pilotun başarıları için alkış tutar.ben o yazıyı okuduktan sonra yorum yazamamıştım ama şimdi söylemeliyimki 2014 ten sonra dediğin gibi mercedes brawgp nin sezon başındaki gibi bir araç üretmesi halinde 4 sezondur rbr den ne çekiyorsak 2014 ten itibarende aynısını mercedesten çekeceğiz.hamiltonun seyirciyi eleştirmeside bu yüzdendi.yani demek istiyorki seneye biz baskın olursak kimse yuhalamasın diye. en büyük kanıtı ise monza yarışı öncesinde 2012 deki gibi yuhalanmayı isterim diyen lewis şimdi ne olduda vetteli yuhalayanları eleştriyor. burnuma rekabetsizliğin kokusu geliyor lewis inşallah williams en iyi aracı üretirde sizlerde onu takip edersiniz.en azından benciller yok o takımda.

  23. Duhan Peker avatarı

    1.Alonso en iyi,en güzel,en verimli yıllarını vasat/yavaş Ferrari'de geçirdiği için şampiyon olamıyor.
    2.Hamilton istikrarsız ve çoğu yarışya patlayan bir Mercedes'le mücadele ediyor.Böyle bir araçla mücadelesi ve şampiyonluk mücadelesi alkışlanır!
    3-Button'da,Vettel gibi hızlı araç pilotu ve iyi diyeni az Red Bull gibi bir araç versen ancak şampiyon olur.
    vettel'in Toro Rosso ile aldığı başarıları da Honda ile aldı.Button'ın-Vettel'den bir farkı yok!
    4.Kimi şampiyon olamadı Ferrari'den sonra haklısın.Fakat bugün Lotus'la olan mücadelesi yavaş bir Lotus'la gerçekleştirdiği muazzam sürüşler yeterli!

    Bak dostum belli ki sen F1 2009'dan bu yana TRT ile izlemeye başlamışsın ve atıp atıp tutuyorsun.Şu saydığım adamların altına RED BULL'u ver…Vettel dahil tüm pilotları toz dumanında bırakır.
    Anlaşıldı dimi arkadaşım!

  24. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    Ben öyle bir şey ima etmedim.Ben schumi'den sonra hiçbir pilotu aşırı desteklemedim.Bir de Vettel 4 şampiyonluk kazandı diye gridin en iyi pilotu kabul etmek doğru değil.Ama tabiki herkesin görüşü farklı.Buna saygı duyarım.Vettel'i sevmem ama tecrübesi arttıkça sevenleri de artacaktır.

  25. "bir sezon boyunca her yarışta podyum yapma" ve "91 zafer"

    insan düşünüyorda bi pilotun sezonun tüm yarışlarında podyuma çıkması ne demektir..
    bu schumi insan değil yahu.

  26. ekstra bişeyler mi yapması mı lazım :))

    evet evet bende söylüyorum hep vettel üç tekerlek ile yarşmadığı sürece kendini kanıtlayamayacak.

  27. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    1 – Demedin ama demeye çalıştın ben sana çok güzel cevap verdim.
    2 – İyi olduklarını düşünenler fazlalıkla ölçülüyorsa Vettelin fazlalık başarılarınıda onlarla değerlendirsinler.

  28. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    1-Ben senin saydığın pilotlara iyi pilot demedim.
    2-Onların iyi pilot olduklarını düşünen taraftarlar vettelcilerden daha fazla.

  29. Bazı rekorlara ortak olacak; ama bir sezon boyunca her yarışta podyum yapma, 91 zafer gibi rekorları kıracağını düşünmüyorum.

    Bu işler birazcık da şansla ilgili. Mesela kim derdiki Red Bull 2009'dan itibaren yarışları domine edeceğini. Vettel Red Bull yerine başka bir takıma gitmiş olsaydı belki de bir tane bile şampiyonluğu bile olamayabilirdi. Aynı şekilde Hamilton ilk sezonundan sonra Schuminin rekorlarına ortak olacak diye düşünülüyordu; ama işler farklı gelişti. Kim bilir belki önümüzdeki yıldan itibaren Mercedesin dominasyonu başlar ve Hamilton 6 şampiyonlık üst üste alır. Ama bir gerçek var ki o da Vettelin erken yaşta oldukça iyi bir araca sahip olmasıdır.

  30. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettel iyi bir pilot sadece iyi bir pilot efsane olacak bir pilot değil şimdiye dek yaptıklarıylada olamaz ekstra bişeyler yapması lazım Vettel'in yaptıklarını bende yapıyorum F1 2012'de rbr'yi alıp son sıradan yarış kazanıyorum hatta fazlasını yapıyormuşum vettel'den neyse şaka bi yana Vettel öyle yada böyle rbr'den başka takıma gidecek yada newey başka takıma gidecek o zaman görecez vaziyetini

  31. Eray Parlak avatarı

    Kıramaz
    Açık
    Net

  32. valentino rossi yada msc gibi bir karakterde olsa herkes tarafından sevilirdi.ama kendi ne yaptı her sıralama ve yarış sonunda ilk defa başarıyormuş gibi orta parmağını gösteriyor.ve yüzündeki ifade ne kadar bencil olduğunu gösteriyor.o tırnak yeme olayı bile tahammülsüzün ne boyutta olduğunu gösteriyor.sanki şampiyonluk yarışında yarış dışı kalmış gibi.oysa fernando ya helal olsun yarış sonunda garajda sadece hayal kırıklığı vardı.bunun gibi ağlamadı. o an vettel şampiyon olmadığı için birde shuminin yokluğunda bebeği dedikleri için sempatim vardı aksine alonso ise schumiye yaptıklarından dolayı nefret duyardım.abu dhabide o gün en çok sevinenlerden biride bendim.ama şimdi düşünüyorumda keşke o şampiyonluk alonsoya gitseydide bu şımarık veletin bunalımlarını görmezdik.

    ayrıca seb kırsa kırsaşeytanın bacağını kırar.o rekorlar için talı rüyalar bebişim.

  33. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Saygıyı duyan duyuyor zaten duymayanlar şampiyon olamayanların taraftarları sadece eminim V3ttelin hiç umrunda değildir bu.

  34. Yenememekle alakası yok.vettel gelecek sezon tüm yarışlarda podyum dışında da olsa tüm yarışları birincilikle de bitirse birçok kesim tarafından saygı duyulmayacak.

  35. Rekorları kırmak için eşit şartlarda standartları karşılaştırmak gerekli.
    Yani oransal olarak bakmak lazım.
    Schumi zamanında 20-22 yarış yapılmıyordu ve puanlama sistemi böyle değildi.
    Sıralama turları ve benzin ikmali gibi farklı unsurlar bile bu rekabetin haksız olmasına işaret ediyor tek başına.
    Bu nedenle Vettelin üstünklük kırması rekor kırması anlamına gelmeyecek hiçbirzaman.

  36. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alonso Renault dışında şampiyon olamadı , Hamilton Mclaren dışında şampiyon olamadı , Button Brawn dışında şampiyon olamadı, Kimi Ferrari dışında şampiyon olamadı şimdi susabilirsin.

  37. dikkatli seyircilerce vettelin büyük bir sürücü olacağı 2008 torro rosso yılından anlaşılmıştı. ancak bu kadarını kimse beklemiyor

    sezonun ilk yarışlarına yetişmeyen yeni toro rosso ile yaptıkları
    5 MON
    8 KAN
    12 FRA
    yd İNG
    8 ALM
    yd MAC
    6 AVR
    5 BEL
    1 İTA
    5 SİN
    6 JAP
    9 ÇİN
    4 BRE

  38. Bisiklet sporunda doping yaptığı için Armstrong'un bütün madalyalarını geri aldılar. F1'de hile o kadar kolay ispatlanamıyor.Birde Fia şampiyonun masa başında değişmesini istemiyor.Yoksa bir çok şampiyonluk iptal edilirdi.İlk olarak Şuminin aracında bulunan ve kullanıldığı ispatlanamayan çekiş kontrol sistemi var tabii.Aynı mantıkla dopingli bisikletçide aldım ama kullanmadım diyebilirdi. Neyse ki böyle şeyleri bisiklet dünyasında yemiyorlar.

  39. Formula 1 sadece zafer kazanıp şampiyon olmak ve ya rekor kırmak değil. Saygın biri olmak zorundasınız 2012 Malezya'da hrt pilotuna hakaret ettiğini unutmadık Vettel'in .

  40. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    eğer şampiyonluklarının hepsini redbull'da kazanırsa benim gözümde hala sıradan bir pilot olur fakat redbull dışında bir araçla şampiyon olursa o zaman durum değişebilir.

  41. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yenemeyince yeni moda : '' Herkesin saygı duyduğu bir şampiyon olamayacak ''

  42. herkesin saygı duyduğu bir şampiyon olmadı olamayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir