Raikkonen: "Umarım Singapur'daki Performansı Kore'ye Taşıyabiliriz"

yazar:

kategori:

Son yarışı 3. sırada tamamlayan Raikkonen “Umarım Singapur’daki pazar günkü güçlü performansı Kore’ye taşıyabiliriz. Aracımız tüm yarış boyunca iyiydi ve yarışırken iyi hislere sahiptik. Asıl hedefimiz bu olumlu hisleri sürüdrmek ve sıradaki yarışlardan avantaj sağlamak.”

“Geçen sene Kore’yi ilk kez ziyaret ettim. Hızlı bir şekilde öğrenmesi zor bir yer ancak bir kaç tur sonra orada kendimi rahat hissettim. Aracınız iyi ayarlanmışsa orada iyi iş çıkarırsınız. Geçen sene iyi bir araçla iyi yarışın yapılabileceğini gösterdik.”

Asıl hedefimiz Singapur’a göre daha iyi bir hafta sonu geçirmek olacak. Açıkçası Singapur’da sıralamalarda iyi iş çıkaramadık. İlk 10 içerisinde yarışa başlıyorsanız daha kolay bir yarış olur.” dedi.

Singapur’daki performansını değerlendiren Raikkoen “er zaman en iyi sonucu ve mümkün olduğu kadar fazla puanı istersiniz. Spa ve Monza’ya göre kesinlikle daha iyiydik. Oldukça iyi hıza sahiptik ve bir kaç kişiyi geçebildik. Ardından sonunda Jenson’u takip ediyordum. Onun lastiklerinin bittiğini görüyordum bu sayede biraz baskı uyguladım.”

“Onu geçmem gerektiğini biliyordum. Başkaları yeni lastiklere geçmişlerdi ve hızlı bir şekilde yakalıyorlardı. Onu geçmeyi başardım ve şanslıydım ki kimse beni yakalayamadı. Fena bir yarış değildi. Özellikle de sırtımda bazı ağrıların olduğu ve ideal ayarlara ulaşamadığımız hafta sonunda iyi iş çıkardık.”

“Tüm yaşananlara ve griddeki pozisyonumuza göre 3. olunca burada daha fazlasını isteyemezdiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. Seneye simülator yüzünden takım içinde sıkıntı olabilir, Kimi simülatoru hiç sevmiyor, Alonso ise tam tersi simülatorden inmiyor.Bu iş paylaşımı Alonso için avantaj olabilir ancak takım içi huzursuzluk yaratabilir.Farkı yetenekle kapatıyor.

  2. Enteresan olan asla simulatorde calismamasina ragmen ilk defa ciktigi pistleri 3 turda ogreniyor adam 🙂

  3. singapur gibi bir pistte starta 13. ceptan baslayıp podyuma çıkıyorsan bir şeyler yapmıssındır.

  4. O dar pistte aynı sayıda hatta aynı turda pit yapan araçları geçti daha ne yapsın?

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi aracı limitte sürmeye devam ediyor singapurda kim olursa olsun o araçta 3. lük maximum sonuçtu kimi son yarışa kadar maximumu hedefleyip podyumlar vettel kaza fln yaparsa galibiyet bile alabilir ferrariye geçti diye baştan salmayıp son derece iyi performans göstermesi kimi nin f1 de sadece yarışmak için oldugunun bir göstergesidir.

  6. Singapur'da iyi bir performans yoktu. Sadece öndeki araçlar güvenlik aracı periyodunda pite girmedikleri için podyum şansı yakaladı Kimi. Grosjean için durum daha iyiydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir