Pedrosa, Düşmesine Sebep Olan Marquez'i Eleştirdi

yazar:

kategori:

Pedrosa, Marquez’in Aragon’da kendisini geçmesinin hemen ardından büyük bir kaza yaparak yarış dışı kalmıştı. Honda’dan yapılan açıklamada, Marquez’in teması sonucunda Pedrosa’nın motorunda çekiş kontrol sistemine bağlı kablonun hasar gördüğü ve bu yüzden kazanın olduğu açıklandı.

Pedrosa “Marc önünde sürücüler varken her zaman sınırlarda sürüyor. Tüm sene olduğu gibi bu sefer de neredeyse bana arkadan vuruyordu. Ve bana dokunduğunda çekiş kontrol seksörünü kırdı ve uçtum.”

“Yarışımın sonu oldu. O yüzden düştüm.”

“Açıkçası şu anda ne söylersem söyleyeyim önemi yok. Her şey geride kaldı.”

“Böyle günlerde sadece kazananı duyarsınız ancak yarış kontrolün son yıllarda olan bazı şeyleri çok hafife aldığını düşünüyorum.”

“Benim gibi deneyimli bir çok sürücü daha az deneyimli olanları sakinleştirmeye çalışıyor ancak bu sefer tam tersi oluyor.”

“Yıllardır bu konuda uyarılarda bulunan Jorge ve benim gibiler sınırlarda nasıl yarışılacağını da biliyorlar. Her şey yolunda.” dedi.


Yorumlar

  1. O kadarcik dokunmayla nasil hasar alir boyle onemli bir sistem..

    Ben Stoner`dan sonra Lorenzo taraftariyim ama Marquez`in seriye heyecan getirdigini kimse inkar edemez, cocuk super 🙂

  2. Takım arkadaşına karşı fazla agresifti ama o ufacık temasta TC devre dışı kalıyorsa Marquez ne yapsın ? Pedrosa dengesini bile kaybetmedi çizgisinden virajı döndü.
    Eğer gaz fren ve yatma açısı grafiklerine dikkatli bakarsanız Marquez motoru diğerlerinden daha fazla zorluyor. Seriye heyecan kattığı da kesin. Lewis in 2007 de yaptığını yapıyor. Aksilik olmazsa ilk senesinde şampiyon olacak. Şampiyon olursa da ateşinin biraz düşeceğini düşünüyorum. Yoksa en büyük zararı kendisine verir.

  3. Onur Gentas avatarı

    Bak cevap gelen yorumlara tipik Türk işi dimi:) Ama cevap verenler şunu unutuyorlar: bu insanlar araç içinde yarışmıyorlar ve kaza yaptıklarında ciddi yaralanmalar yaşanabilir. Yani yok heyecan getirdi, böyle olması gerekir gibi yorumlar burada pek geçerli değil. Rossi iyi sürücüydü ama diğer yarışçıları bu kadar riske attığını görmedim.

  4. çok yanlış düşünceler. senin o geç frenle kaydırarak sürmek dediğin motogp sınıfındaki motorların özellikleri. bunların bir çoğu frenajda arkada o tip kayma yapar. ki geçen yıl marquez in motogp ye nası ayak uydurcak en çok merak edilen şeydi moto2 de. sondan başlayıp yarış kazanmışlığı var. sonuçta böle sürücüleri izlemek istiyor herkez. Ben yamaha taraftarıyım ama marquez in kazanmasını isterim. Çünkü özünde rossi yi tutuyorum ve gerçekten benziyor. gözü kara olmak kötü değil. risk alıyorsa kendine alıyor, ayrıca pedrosa nın düşmesine sebep verdiğini düşünmüyorum. Pedrosa hedef şaşırtıyor. İlk senesinde bi çaylağa yenildi.startlara gelince herkesin iyi olucak diye birşey yok bunu sürüşle bağdaştırman çok yanlış. pedrosa şu sene hariç 3. çizgiden liderlik alıyordu o zaman en süper sürücü mü oluyor.

  5. Motor yarışlarını F1 yarışı mantığıyla seyretmeyin…Motor yarışları böyle olur zaten…Pedrosa kendi geçmişine baksın…Marquez belkide Rossi'den sonra (eski gücünde değil 3 yıldır Rossi…) moto gp'nin düşmekte olan popüleritesini kurtaracak pilotlardan biridir…Son 3 yıldır neredeyse Moto gp'de rekabet yoktu….F1'deki gibi başla bitir yarışları oluyordu…

  6. Marquez motor sürmüyor resmen motorun haşatını çıkarıyor. İlginç ilginç hareketler yapıyor. Deli cesareti mi dersiniz? kazanma hırsı mı dersiniz? iyi pilotluktan ziyade japon kamikazeleri gibi millet ona korktuğundan yol veriyor gibime geliyor. Sıralamalardada Yarış çizgilerini bozup kaydıra kaydıra 0.5 saniye falan kazandığını düşünüyorum . Hondanın moto gpdeki büyüklüğü olmasa Marquez bu sene 3-4 kez ceza yerdi. 2 yarış önce amerika mıydı tam hatırlamıyorum, Marquezle Pedrosa çekişiyor yine aynısı oldu Pedrosa bu sefer 2. ama 3.lüğe düşmesi zor olmadı. Yine Lorenzoyu geçip tekrar geçilip tekrar geçip tekrar geçilmesi vardı. Orada varya Pedrosa olsa kesin düşmüştü. Lorenzo vucut ağırlık dengesi ve boydan kurtardı. Çok riskli sürüyor. Oyunu kurallara göre oynamayacaksan ne anlamı var şampiyonluğun? her yarış hemen hemen poleden başlayıp ilk viraja 4. giriyor demekki sürüş zayıf. Ama sonra geç fren yapa yapa rakibin içine dala dala 2. liğe yükseliyor. Lorenzo gününde değilse onunda içine dalıyor 1. oluyor. Pedrosada boru değil. Bir 10 cm daha uzun olsaydı efsane olabilirdi. Buna rağmen yıllardır repsol Hondayı sürüyor. Bundan sonrra olacakları söyleyimm, Pedrosa ve Lorenzo dayanışması olacak. Pedrosa aynı şey olursa bu sefer Marquezi düşürür. Hiç affetmez yani.. Pedrosa kini diye bir kavram var. Pedrosa sinirlendiyse bu Marquezi şampiyon yaptırtmaz. Repsol Honda markaları kazanır ama Marquez şampiyon olamaz.

  7. Moto gp burası zaten sınırlarda bir ortam..Moto gp'yi Formula 1'le karıştırmayın adamın kasten çarptığı falan yok…Bir şansızlık adamın çekiş kontrolüne denk gelmiş..

    Bu ikili Lorenzo ve Pedrosa kanlı bıçaklıdır kendi aralarında ama bir çaylak geldi bunların ikisinin havasını aşağıya çekti..Pedrosa birden Lorenzo'yla yanına almış gibi konuşuyor…Motor yarışları böyledir ve bu yüzden o seyirciler o yüzden o kadar kendi sürücülerini desteklerler..Ve motor yarışlarında kolay kolay takım emri yoktur…

  8. Pedrosa'nın liderliği falan alabileceği yoktu..Senelerdir kendi takım arkadaşlarını engellemek vaktini geçiriyor…Marquez'i geçti Lorenzo'yu zorlamaya çalıştı olmadı her zaman olduğu gibi bu sefer takım arkadaşını isteyerek veya istemeyerek engellemeye başladı..Gerisi hikayedir bence….

  9. canlı izledim. çok gereksiz agresifti marques. zaten amacı pedrosayı geçmek değil, bir an önce pedrosa'yı geçip lideri yakalamaktı ki bunu da başardı. burada esas olan pedrosa'nın liderliği almasını bekleyip sonra hamlesini yapmasıydı ama o aceleci davrandı ve honda için buruk bir sevinç sağladı o kadar.

  10. o konuda haklısın ama hiç bir mantık pedrosaya çarpıp yarış dışı bırakıp sonrada hiç bir şey yokmuş gibi devam etmesi sinir bozucu.bana kalırsa çarpışmaya sebebiyetten pitten geçme cezası almalıydı.sonuçta puan olarak önde pek birşey kaybetmeyecekte.nerde bir uğursuzluk var pedrosayı buluyor.bir kere marc ın o kadar sınırlarda kaydıra kaydıra saçma sapan sürmesine FİM in bir dur demesi gerekir.tamam kenanda çok geç fren yapar ama rakibine toslayacak kadar değil.istanbulparkta ne kadar adil yarışılır gösterdi.marquez in sürüşü vettel gibi olan bencilliği beni moto gp den soğutuyor.2 seridede izlenme seviyesi düştü. nerde o 2008 lerden önceki yıllar.

  11. Pedrosa gitsin TC sensörü kablosunu ortalık yerden geçiren takımına laf etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir