Whiting: "Vettel'in Aracında Kurallara Uymayan Bir Şey Yok"

yazar:

kategori:

Özellikle Singapur’daki üstün performansın ardından Red Bull aracının legalliği gündeme geldi. Giancarlo Minardi araçta çekiş kontrol sistemi olduğunu iddia ederken bazıları egzoz beslemeli difüzör tarzı bir sistemin olduğunu söyledi.

FIA Yarış Hakemi Charlie Whiting “Jo Bauer kurallara aykırı bir şey bulmadı. Her şey kontrolümüz altında. Vettel’in aracı kurallara uygun.” dedi.

Bu arada Bild gazetesi, Red Bull’un her yerde hızlı olma kararlılığının takımın yeni 100 Bin Euro’luk krikosundan anlaşılabileceğini söyledi.

Habere göre Red Bull’un yeni sistemi, pit stop esnasında 4 lastik araca takıldığı anda aracı indiriyor. Bu sistemin pit stoplarda yarım saniye kazandırdığı söyleniyor.

Ferrari ve Mercedes’in de aynı sistemi geliştirmek için çalıştığı belirtildi.


Yorumlar

“Whiting: "Vettel'in Aracında Kurallara Uymayan Bir Şey Yok"” için 14 yanıt

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    he he öyledir hep bakarsınız ama göremezsiniz nedense ,ayrıca kriko miriko ile ne alaka pistteki yarış sırasındaki 1.2 saniye fark 😀 pit stopla ne alaka

    haber kısaltılmışda olabilir heralanda hızlandılar diye yoksa dalga geçmişler herhalde 😀

  2. 2009 beri uyutuluyordunuz yenimi uyandınız…

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Jo Bauer de bu durumdan pek hoşnut değildir en az sizin kadar. Ama ne yazık ki sizin birçoğunuz herşeye at gözlükleriyle bakmaktan başka birşey yaptığı yok.Kendi tuttukları takım gelişemiyor diye çok disiplinli bir şekilde çalışıp başarıları elde eden ve hala daha başarıya aç bir RedBull takımına sürekli illegal araç iddiaları yakıştırmaya devam ediyorlar.

    Birazcık kendi takımınıza baksanız diyorum mesela ? Acaba onlar gelişemiyor olamazlar mı ? Baştan savma bir şekilde çalışıp saçma sapan güncellemelerle araçlarını +'ya değil -'ye götüren hani ?

    Siz hala daha avutun RedBull illegal diye kendinizi.Takımınız biraz çalışıp downforce üretmeyi denesin … RedBull takımına şahsen ben hayranım ve çok keyifle izliyorum çünkü adamlar 4 yıldır bütün tarihi takımları rezil ettiler ve hala daha başarılara açlar.O Mühendisleri emeklerini gece gündüz çalışmalarını hor görüp ''illegal'' kelimesiyle kirletenlere de denilecek söz yok malesef siz böyle devam edin adamlar 4 yılda 8 şampiyonluk alacak siz de 2.likleri hedeflersiniz.

    RedBull Mühendisleri,Teknik Şefleri,Mekanikerleri .. Kısacası bütün çalışanları tebrikleri hakediyor..

  4. vettel cok sevıyomus sızı 😀

  5. Özetle Redbull hızlı bir araca sahip boşuna ağlamayın diyor.

  6. Jo Bauer denen adam zaten tam bir Redbull dusmani, illegal birsey bulmak icin sizden fazla calisiyordur emin olun.. Adamlar calisiyor yapiyor kardesim, saygi duyun biraz, ayiptir ya..

  7. aynen herşey kontrol altında çok güzel uyutuyoruz milleti, masabaşı işlerle sponsorlar ve reklam uğruna çakma yıldız estebanı uçuyoruz :)))

  8. aynen. Bazıları sürekli hasetlk yapacağına kendi takımlarının kusurlarını görebilseler çok iyi olacakta neyse… bazılar red bullun illegal olduğuna öyle şartlanmış ki bunlara ne dense boş..

  9. Schumacher'e saygi? '94 Avustralya, '97 Avrupa ne olacak peki?

  10. hasedden çatlayacaksınız ..Vettelın de cok umrundaydı saygıları yokmuşmuş.. onun size saygısı çokmuş

  11. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Whiting: "Araçtaki her şeye baktık. Çekiş kontrol sistemi, motor haritaları, çift katmanlı difüzör falan hepsi yasalara uygun. Kimseyi öldürmüyor falan yani, uyuşturucu derseniz o da yok. Eh, F1 aracılığıyla beyaz kadın ticareti de yapılamayacağına göre, ne varmış yasa dışı olacak yani? Abartmasınlar. On takım, yirmi araç, binlerce mühendis milyarlarca dolarlık teçhizatlarıyla bi Newey'in bulduğu şey neyse onu bulamamışlar ki tur başına 2,5 saniye yiyor en hızlısı. Ne tuhaflık var ki bunda? Yine de bi ara yavaşlar gibi oldular hemen lastikleri değiştirdik o mevzuyu da hallettik. Öhö öhö, şey, o başka konuydu. Neyse, demin dürüm söylemiştim o gelmiştir, soğutmadan yiyeyim. Müsaadenizle"

  12. Bulamıyor ya da bulmak istemiyor olmanız; olmadığı anlamına gelmez. Anca kör olduğunuz anlamına gelir. Sizi gidi görmedim duymadım bilmiyorumcu 3 maymunlar sizi 🙂

    Senna'dan sonra tuttuğum tek pilot Hakkinen oldu. Sıkı bir Hakkinen fanı olmama rağmen bir Hakkinen fanı için en gıcık kapılacak adam olan Schumacher'e büyük bir saygımız vardı. Çünkü Schumacher adam gibi adam ve Ferrari takım gibi takımdı.

    Vettel'e gram saygımız yok. Çünkü hem ne idüğü belirsiz bir araçla saçma sapan şekilde 1 başla 1 git 1 bitir ile mücadelesiz ve ruhsuz bir şekilde yarışıyor. Ardından da takım olarak komple sanki en sondan başlayıp birinci olmuş gibi 12 yaşındaki kız çocuğu misali çığlık çığlığa seviniyorlar. Hayır yaşları da büyük… Kısacası ne Vettel adam gibi adam ne de Redbull takım gibi takım. Pis, çirkef, üçkağıtçı, ne idüğü belirsiz.

    Yalnız nedense sadece F1'de böyleler. Diğer spor dallarına bakıyorum da Redbull helal olsun her sporu destekliyor ama hiçbirisinde böyle kumarbazın çırağı durumunda değiller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir