Vettel: "Asla Red Bull'un Sırlarını Öğrenemeyecekler"

yazar:

kategori:

Singapur’daki üstün zaferin ardından Red Bull aracında çekiş kontrol sistemi ya da egzoz beslemeli difüzör tarzı bir sistemin olabileceği iddiaları hız kazandı.

Bu söylentilerin kendisini endişelendirip endişelendirmediğinin sorulması üzerine Vettel “Kullandığımız sistemden dolayı gurur duyuyoruz çünkü diğerleri asla bunu nasıl yaptığımızı bilemeyecek.”

“Sürekli olarak aracımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Yapmaya çalıştığımız ev ödevimizin bir parçası bu.”

“Singapur’da antrenmanlarda çok fazla çalıştık ve sistem ilk defa yarışta çalıştı. Ancak diğerlerinin bunu asla bulamayacağından oldukça eminim.” dedi.

Vettel, Singapur’daki performansın diğer yarışlara yansıyacağı konusunda emin konuşmuyor.

Vettel “Pazar günü yağmur tahmini var. Hem de öyle az değil, yoğun yağmur olabilir. Ancak her zamanki gibi cuma günü aracı iyi ayarlamaya çalışacağız. Bu sene nereye gidersek gidelim paketimizin güçlü olduğunu gördük. Ancak son yarışlarda hızlı olduğunuz için yine önde olmayı bekleyemezsiniz.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: "Asla Red Bull'un Sırlarını Öğrenemeyecekler"” için 33 yanıt

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Bu sır Weberede söylensin diyenler?

  2. Aynen katılıyorum. 2008'de helal olsun gerçek yetenek diyenler, 2013'de, 180 derece dönüş yapmışlar. O kişiler kendileriyle çelişiyorlar. 🙂

    Not: Ama araç iyi 🙂

  3. Size öyle geliyor. Geçen de buna benzer şeyler yazmıştın. Bu şekilde düşünen de çok burada, bu ülkede. Ben mesela taraftarı felan değilim öyle özel ilgim felan da yok sevgi namına mesela hiçbir şey yok diyebilirim ancak konuşmaları yönüyle Lewis ve Fernando'dan daha antipatik gelmiyor. Tabi bunlar biraz daha uzun süredir buradalar ve takımları sebep farklı zorluklarla karşılaştılar. Ama nedir taraftarlar bunlarda Vettel'in taraftarı henüz yok denecek kadar az. Kimi bir dondurma yedi diye ti ye aldılar italyada, dalga geçti insanlar burada oysa o kadar basit birşeydi ki bu. Bence insanlar yaklaşımlarını gözden geçirmeli bir parmaktan nem kapacaklarına çünkü birçok kişide farklı şeylerden nem kapacak nedenler bulunabiliyor. Michael'ın da zıplamalarından nem kapıyordu bazıları, taraftarı coşkusunu sevmesine rağmen. Geçmişi farklı göstermeye çalışmayın. Herkesin sevgi, saygısını felan kazanmamıştı hatta basının üzerine en çok gittiği pilottur Michael. Diğer birçok pilot o kadar laf sokma yese birçok gazeteciyi, taraftarı dövebilirdi. Michael'ı Ferrari taraftarı seviyordu sadece çok az diğer ve Mclaren taraftarı saygı duyuyordu. Ekşi gibi eski sitelere bakın, karıştır yurt dışı sitelerin archive'lerini göreceksin. Senna ölene kadar da öyleydi ölünce badem gözlü oldu. Onu da tüm dünya sevmiyordu şimdinin gençleri ne kadarlık bir Prost kitlesinin olduğunu bilmiyor. Hakkinen kitlesini az çok biliyor ancak.
    Yumurta atarlar tabi çünkü kendi pilotları olarak görmüyorlar. Schumacher ve Hakkinen'e de dünyanın diğer yarıları yumurta atsak mı diye düşünüp duruyordu ama nedir bunlar bazen omuz omuza poz, diyalog veriyorlardı ne diyeceğini bilemiyordu fanatikler. Al madem Schumacher etkisi diyorsunuz o bu çocuğu destekliyor 50 defa söyledi madem o kadar etkili böyle şeyler referans olsun hani. 🙂
    Redbull'un diğerleri gibi bir kitlesi yok olması da kolay değil otomotiv ve motorsporları sanayisinden gelmiyorlar çünkü geçmişlerinde Lemans başarıları, Mclaren F1, F40, Dino, F50 gibi araçlar yok olmaması da gayet doğal. Ancak dünyada bir çok insan iç güdüsel olarak kazananı, başarılıyı tutar işin başında yada eninde sonunda. Schumacher'in tekrar dönüşü ve yarışmasında ki geçmiş öfkelerin bir kısmının yıkılması da böyle birşeydi oysa biz bu sitelerde ne laflar edildiğini yine iyi hatırlıyoruz. 🙂
    Biraz fazla uzattım. 🙂

  4. ne kadar itici antipatik nefret edilesi bir adam bu yahu. michael schumacher 'de boylesine ustun bir arqac ve performansa sahipti fakat taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmıstı. taraftarlar resmen tapiyordu adama . bu antipatik nereye gitse yuhalıyorlar. şu acıklamalara bakarmısın . yakında herkes yumurta atmaya baslayacak. bu hala baş parmagı gostermeye devam etsin .

  5. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    mesele gerçekten bilinmedik bir sistemmi ?yoksa insanları sazana getirip, bilindik birşeylerimi gizliyorlar ,mesele budur bence wettelin açıklamalarından, anladığım ,seneye ferrari gümbür gümbür gelir ,,işte buraya yazıyorum 😀 ,ben ferrari yi tutmasamda ,kimi ci olduğumdan sebep ,desteklemek zorundayız artık :d,, takım iyi,,,,,,,,, pilot iyi tezinden dolayı 😀

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İki kişinin bildiği sır değildir.. 🙂

  7. Bastır be Rambo 🙂
    Resmin haberi de cuk oturmuş: çözün de görelim! der gibi

  8. Yani redbull'un kers'i bildiğimiz nitro gibi etki ediyor diyorsun need for speed teki gibi 🙂

  9. weber o takımdan ilişkisini kessin zaten söyleyecek ama sezon birmiş oluyor

  10. Little Bambi avatarı

    Okuduğum bir yazıya göre Redbull'un Kers kullanarak bir nevi çekiş kontrol yakaladığı söyleniyor.

    – En önemli ipucu olarak ise kimse sorun yaşamazken RB'nin sürekli Kers problemleri yaşaması gösterilmiş.

    – Kers ile ilgili değişik birşeyler deniyorlar ki sürekli problem çıkıyor. Kers bataryalarıyla değişik birşeyler! vettelin motorundan gelen virajlardaki ilginç sesin sebebi olabilir.

    – Diğer bir madde ise Redbull'un düzlüklerde yavaşız diyerek salağa yattığı gerçeği.

    – Redbull araçları 4 yıldan beri düzlüklerde istikarlı olarak en yavaş araçlar arasında. Ancak gerçekleri görmek için hızın asıl ölçülmesi gereken yerin düzlük sonu değil orta kısmı olması gerekiyor. Çünkü diğer araçlar Top Speed hızlarına düzlük sonunda ancak ulaşabilirken RB araçları 3-4 saniye limitörde gidiyor.

    – Redbull araçları düzlük sonunda kendisinden 10 km/s hızlı olan araçlardan, düzlük başından itibaren 10 km/s 'den de daha fazla hızlı oluyor. Sadece son saniyelerde hız avantajını kaybediyor. Bu da diğer araçların RB'yi düzlükte DRS ile bile yakalamasını imkansız hale getiriyor.

    – Tabi ki Redbull'un bu sözde Top Speed dezavantajını böyle muazzam bir avantaja çevirebilmesi için 3 şey gerekli.

    1- Viraj girişlerinde daha iyi çekiş
    2- Virajı dönerken daha iyi çekiş
    3- En önemlisi Viraj çıkışlarında daha iyi çekiş. (Hamilton'un bahsettiği vettelin 20 metre önceden gaza basmasını sağlayan şey)

  11. Hep aynı terane.Seneye yarış kazanabileceğinizi nereden biliyorsun?Diyelim ki Alternatör sorunu gibi bir sorunla bir çok yarış yolda kaldınız yada bolca motor patlattınız ki geçiş dönemlerinde olmayan şey değildir.Ya Pirelli dandik lastik üretmeyi bırakırsa. Mercedes iddia edildiği gibi 100 HP güçlü bir motorla gelirse ne olacak?Motor dondurma kuralından önce 70 HP fark vardı.

  12. Adamsın Vettel asla red bullun sırlarını çözemeyecekler istedikleri kadar uğraşsınlar

    Asıl bomba seneye patlayacak gençler

    Seneye en az 14 galibiyet alacağız kırlımadık rekor bırakmıcaz

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Webber varken çok fazla bekleyeceğimizi sanmıyorum.

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    webber bilmiyor olamaz.newey horner vettel üçlüsü kadar detay bilmese bile diğer herkesten daha fazla bilgiye sahiptir.

    Birgün elbet birgün webberin açıksözlülük damarı tutacak ve bazı gerçekleri açıklayacaktır.Bizler bunu sabırla bekleyeceğiz.Pike gibi webberde sonradan ötecektir.Horner bu konuda tedbirler alacaktır.Webbere gitmeden önce yarış kazandıracak ve onun dünyanın en iyi sürücüsü olduğunu filan söyleyecek.Övgülerin ardı arkası kesilmeyecek.Bu övgüler webberi ne kadar idare eder biz de bekleyip göreceğiz.

  15. Hiçbir sır sonsuza dek saklanamaz … 😀 😀

  16. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Sende asla bir MC. FA. KR. LH. AS. MH. Olamıyacaksın bır arkadasın dedıgı gibi tarihin en ballı pilotu james hunt ile beraber ( bence arada villeneuve de var ) ile beraber gercek bir sampıyon saygısı hak etmeyeceksın.

  17. Rakipler'den önce FIA öğrensin derim Onay çıkıyor mu çıkıyor olay bitmiştir. Buluş başkalarıyla aynı şeye bakıp farklı düşünenler tarafından yapılır bu da böyle bilisin. İstikrar başarıyı getirir. Bu gün RB9 un tasarımında Rb5 den izler görmek mümkündür 3 yıl önceki arabadan. Ama bu gün baktığımız zaman Mp4-24 ile Mp4-28 arasında bir benzerlik göremeyiz bunu'da geçelim Mp4-27-Mp4-28 arasında dağlar kadar fark vardı zaten bunu şampiyonlar klasmanı da kanıtlamaktadır. Aynı şekilde Ferrari F60 ile F138 arasında hiç bir benzerlik yoktur.

    Ama bu gün F1 in üst üste 3 kez dünya şampiyonu olmuş ekibine baktığımızda Rb5-Rb6-Rb7-Rb8-Rb9 u bir birinin dahada gelişmiş halidir.

  18. Ne gizmiş arkadaş.Webber bile bilmiyor.

  19. Zaten bu yüzden webberle vettelin aracı farklı.

  20. Bu ifadeler uyguladıkları yeni yada değil çözümlerin FIA tarafına sunulup onaylanıp uygun olduğu iznini aldıklarını anlatıyor bana.
    Bitsin artık şu TC hikayesi 🙂

  21. kesin yakita redbull koyuyordur bu arkadaslar :p

  22. Kerametin Red Bull'un gizli bir sisteminde olduğunu tahmin ediyorduk, ilk ağızdan onay geldiğine göre tartışmaya gerek yok artık 🙂 Artık bu gizli sistemin olup olmadığını değil ne olduğunu tartışırız 🙂

  23. Webber'in aracında bu sistemi kullanmazlar, kontrat bitince webber herşeyi Ferrari'ye anlatır çünkü…

  24. o bu değilde bu gidişle 2014, 2015 … hep böyle geçecek gibi görünüyor. yapsa yapsa Bay E birşeyler yapabilir, fia gidip izlenme oranları düştü millet artık yuhalıyor diye veryansında bulunursa ancak köklü kural değişiklikleriyle birşeyler olabilir, yoksa F1, 2000 li yıllardanda daha sıkıcı olacaktır…

  25. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Redbull taraftarı olarak gurur duyuyorum işte takım ruhu işte başarı öyküsü işte gelmiş geçmiş en iyileri yenmenin büyük hikayesi adamım Vettel sen bir efsanesin

  26. bu da hareketlisini isteyenler için 🙂

  27. Demek ki gerecekten farkli bir sistemleri var ve testlerden geciyor, sapka cikarmaktan baska bir sey yok bu durumda 🙂

  28. cok dogru gelmis 🙂

  29. Sır o kadar sıkı saklanıyor ki Webber'in aracında bile yok anlaşılan 🙂

  30. hareketli resim olsa daha iyi olacakmış 🙂
    ama süper bir benzetme.

  31. hahahhaaa 😀

  32. nedense bu geldi aklıma 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir