Webber: "Pilotlar Pirelli İçin Önemli Değil"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, Sergio Perez’in aracından fırlayan parçaların ardından lastik patlattığı için ekstra bir pit yaparak 11. sıraya kadar geriledi.

Webber “Durum böyle. Sürücüler çok büyük öneme sahip değiller. Diğerlerinin görmek istediği bu.”

“Lastikler çok fazla parça topluyorlar ve patlıyorlar. Ancak Pirelli bunu çözmek zorunda.” 

“Pirelli Perez’in olayını sürücünün lastikleri kilitlemesine bağlayacaktır ancak sürücülerin lastikleri kilitlemesinin nedeni geride lastiğin kalmamasından kaynaklanıyor.” dedi.

Bu arada Pirelli ile sürücüler arasında bir zıtlaşma olduğu açık bir şekilde görülüyor. Fernando Alonso’nun Pirelli’yi eleştirilerinin ardından bugün Paul Hembery Alonso’yu eleştirdi ve “Ona 4 defa dünya şampiyonu olan sürücüye gidip aynı lastiklerden nasıl maksimumu çıkardığını sormasını öneririm.” demişti.

Ancak Hembery daha sonra Alonso’dan özür diledi.

Alonso ise “Tartışılacak bir şey yok. Biz gerçeklere bakarak konuşuyoruz, onlar ise sadece kelimeleri kullanıyorlar. Herkes olanları görüyor.”

“Bunlar bir tur tamamlayamayan lastikler ancak dün dediğim gibi performans sorunumuz yok. 2012 lastiklerine adapte olamayan biziz. Gelişmek Ferrari ve sürücülere bağlı.” dedi.


Yorumlar

“Webber: "Pilotlar Pirelli İçin Önemli Değil"” için 15 yanıt

  1. Ha şunu bileydin. Ülkemizde üretiliyor ya kesin malzemeden çalıyorlardır:)

  2. Yakup ERCAN avatarı

    Bridgestone özledim.

  3. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    FIA mı? Atak yapan pilot lastikleri koruyayım diye savunma yapmıyor. Rakiplerinden 5-6 saniye yavaş olan araçlar yola devam etmek zorunda kalıyor. Takım arkadışından 2 saniye yavaş turlayan pilota telsizden bu tempoyla devam etmek zorundayız diyorlar. Bunu mu FIA istedi?

    En az iki pit stop olayını kabul ediyorum. Ama pirelli en az iki pit yaptırayım olayını eline yüzüne bulaştırmıştır bana göre.

  4. FIA .. en az iki pitstop istiyor prelliden hatta bazı pistlerde üç pitstop .. seyir zevki açısından bunlar isteniyor .. gerçek bu ..

  5. Doğru söylemiş Webber peynirelli için tek amaç kendi reklamlarını yapmak reziller !

  6. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Birde 5 yıl falan diyorlar. Pirelli geçen sene diyordu hep bizden böyle lastik istiyorlar yoksa bizde biliriz 100 tur giden lastikleri yapmak diye. Şimdi merak edilen lastiklerden kim memnun? Kim böyle istedi?

  7. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    lastik iyi olur ,,,,,,,iyi aracı kimse durduramaz ,şimdiki rbr gibi ,,,,,lastik kötü olur ,diğerleri laf söyler ne ona, ne buna geliyor milletde,bence lastikler iyiydi,, en azından az çok zevk verdiriyordu çekişmeden değilde ,,şampiyona rekabetinden dolayı ,,asıl terslik mercedes 1000 lik test ve en büyük sorun, sezon içi hamur değişimiydi ,,asıl bastıracağınız kısım oydu ,geçti borun pazarı gibi oldu artık

  8. Hembery de her eleştiriye cevap veriyor. Bu itici olmaya başladı.

    Lastiklerin ne kadar kötü olduğunu biliyoruz, ancak yapacak bir şey yok. Webber sene sonunda kurtulacak bu lastiklerden.

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    FormuLASTİK

  10. kimse bridgestone gibi olamadı malesef.

  11. Bridgestone ve michelin f1 tarihinin en iyi ve asil lastikleriydi

  12. Webber: "I think I got a Pirelli puncture from a Pirelli tyre."

  13. paul hembrey'e bak sokak ağzı ile konuşan varoş çocuğu. gibi. varoş oğlu varoş.

  14. lastik, lastik, lastik, gene lastik, yine lastik. bıktım lan pirelli senden, neredeyse her yarışın kaderini sen mi belirlicen?!?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir