Grosjean, Telsiz Konuşmalarını Önemsemedi

yazar:

kategori:

Raikkonen yarışın son bölümünde 1. virajda Grosjean’ı geçmeyi başardı. Olayın ardından Grosjean ile takım arkasında telsizde, Raikkonen’i tekrar geçip geçemeyeceğine dair biraz sert bir muhabbet oldu.

Grosjean “Ne yazık ki güvenlik aracı geldi ancak bu Kimi için iyi oldu. Küçük bir hata yaptım ve Kimi beni geçti. Ardından sarı bayraklar vardı ve DRS’yi kullanamadım.”

“Telsiz konuşmalarının çoğunu duymuyordum. Bu gün daha hızlıydım. Ancak burası neredeyse geçişin imkansız olduğu bir pist.”

“Benim hatamdı ancak dünyanın sonu değil.” dedi.

Kimi Raikkonen “Sondan ikinci virajda hata yaptı ve ben iyi çıkış yakaladım. Bir kaç kez sola geçtiğini düşünüyorum.”

“Düzlükte sarı bayrakların olabileceğini duydum bu yüzden DRS ile tekrar geçemeyeceğini biliyordum.”

“Bu yüzden geçme kararı aldım ve çok zor olmadı.” dedi.


Yorumlar

  1. Geçişin neredeyse imkansız olduğu falan yok geçen nasıl geçiyor

  2. Öncelikle bunu bir yarış konuşması olarak görmek lazım yüksek tempoda, çok stresli bir ortamda yapılıyor. İfade etmek oldukça güç. Bu kadar takılmamalı insanlar. Raikonen gibi yapın takılmayın fazla.;) Benzer bir çok olay yaşanıyor yarışlarda. Bir çok pilota aynı yaklaşım ile bakmaya çalışıyorum sadece. Kendisi takılmamış, takım takılmamış, Raikonen takılmamış F1 izleyen seyirciler koca yarıştan bunlara takılıyor. İşin magazinsel yönü de var fakat ezmeye çalışmak vs bunlar güzel tavırlar değil. Sanki git yarış sırasında önünü kes magandalık yap der gibi tavırlar F1 seyircisine yakışmıyor.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Geçemeyişinin haberi neymiş birader, söyle de bilelim. Boullier bile, yarışmalarına izin verdik diyor.
    Bilip bilmeden konuşmamak gerek.

  4. öyle birşey yok.kimi ye telsizden gro birazdan drs alanına giricek dendi

  5. grosjean da hafif bir kıskançlık emaresi var. daha yeni bir lastikle olmasına rağmen kimi ye geçilmesi gerçekten keyfini kaçırmıştır. elbette genç bir pilot takım da açtı önünü fakat her ne olursa olsun kimi kategorisinde bir pilot değil…ilerde olurmu olur Allah bilir. ama olması için ustalara saygı göstermesi lazım…gerçi bu tavırlarını kimi de pek takmıyor zaten…

  6. Neden sonra geçmediği haberi geldi .. takım her hangi bir aksilik olmasın diye izin vermemiş .. bence doğru karar .. 2. ve 3. sıradasın aranmanın bir anlamı yok .. tebrikler ikisine ve takımlarına çalışınca oluyormuş ..!!

  7. yok kimi beni geçti onu geçemiyorum.podyumda gülücem ama yarıştan sonra bunu konuscaz.bunları söyletmemesi gerekir bence.daha sert olmalı.höt demeli 🙂

  8. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yanlış işler,, kimi gidecek olsada,, ilk 3 te bitirirse takımın emekleri boşa gitmez ,,,kimi faster than you ,,,,,,,,,emirleri var var diyenlere de ,kapak olsun soda kapağı :d ,grojean geçilebilir ,yada geçer sorun o değilde, mesele sonradan kasmaları ,araçları zorlamaları yanlış, hatta telsizden ,daha hızlı yavaşla, tarzında bir konuşma oldu ama tam anlayamadım ,belikede hızını koru gibi ,neyse iyi yarış oldu, lotus takımı ve pilotları açısından

  9. tam konuşmanı yazarsanız sevinirim

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Grosjean "Ne yazık ki güvenlik aracı geldi ancak bu Kimi için iyi oldu. Küçük bir hata yaptım ve Kimi beni geçti. Ardından sarı bayraklar vardı ve DRS'yi kullanamadım."

    Atağı yedikten sonra DRS kullanamadın. Eyvallah. Peki yarışın geri kalanında neden kullanmadın, yada kullanamadın? Hemde daha yeni lastiklere sahipken…

    "Bu gün daha hızlıydım. Ancak burası neredeyse geçişin imkansız olduğu bir pist."

    Gerçekten hızlı olan, becerebilen, atak yapıp geçiyor.
    Ayrıca bu pist de de atak yapamıyorsan, senin ilacın otobanda!

    "Benim hatamdı ancak dünyanın sonu değil."

    Hatalarından ders almak veyahutta telafi etmen gerek. Söylediğine göre hızlıymışsın da, neden hatanı telafi etmedin efendi!

    Savunma yapmak da ki başarını, atak yaparken de göster. Maşallah öyle bir savunma yapıyorsun ki, az kalsın TAKIM ARKADAŞINI pistte yalın ayak bırakacaktın!

    Bu arada Kimi-Lotus ayrılığı kesinleştiğinden beri, Enstone da gergin bir atmosfer olduğu belli.
    Lotus mühendisleri, Grosjean'ı ne kadar motive etse de; (haydi aslanım, haydi koçum, ayrıl da gel oğlum be) yetişemedi. 😉

    Süper Hızlı Gro…

  11. Bu kadar konuşabilmesine senin karar vermemen iyi olmuş. Çok garip. 🙂

  12. Kimi_ in_Rai avatarı

    Neden?

  13. kimi nin yerinde ben olsam grosjeanın bu kadar konusmasına izin vermem.

  14. gerçektende romain kiyi sola ittikçe itti ama kimi geripas yapmadı bile çok güzel bi ataktı tebrikler.

  15. Tebrikler Kimi. Gerçekten güzel bir ataktı. Almanlar sayesinde telsiz konuşmalarını duyamadım. Ama Romain'in pistin neredeyse sonuna kadar zorlayıp Kimi'nin lastiklerine zarar verme riskini göze almaları biraz fazlaca şaşırtıcı. Ayrıca beni şaşırtan bir diğer olay Kimi güvenlik aracından sonra hep iyi devam etti. Eskiden olsa sıra kaybeder yada kaybetmemek için mücadele ederdi lastiklerini ve frenlerini yeterli düzeyde ısıtmadığı için ama bugün her iki seferde de iyi gitti hoşuma gitti doğrusu….

  16. Yarıştaki en heyecan verici geçişti. Bu arada Raikkonen'i güvenlik aracı ve formasyon turları sırasında çokça eleştiririm. Herkes zikzak yapıp lastikleri ısıtırken Kimi resmen uyukluyor ve dümdüz gidiyor. Açıkçası güvenlik aracından sonra inşallah yerini koruyabilir diyodum ama güzel bir atak yaptı.

  17. emiko emiko avatarı

    Sıralama performansını geliştirse kimi harika olacak.Harikaydı Alonso ve Grojan'ı geçişi.

  18. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    grojean daha güvenlik aracının cıkısından beri yeteri kadar hızlı olamadı rai güvenlik aracı cıktıktan sonraki tur bitince geçti ama ondan öncede baya zorladı grojeanı bu tür durumlarda eşit araçtaki pilota gecildiyse suç grojeanındır.Rai icin yarış devam ediyor sonuçta az bişey daha hızlı olabilse araç fark ettiginiz gibi red bulldan cok büyük farklar yemedi en azından arkasına yaklasabilse vettelide geçmek icin sansını denerdi ama imkansızdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir