Alonso: "Ferrari'nin Başka Bir Kategoride Araca İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Yarışı 6. sırada tamamlayan Alonso “Açıkçası artık sürpriz olmuyor. Pazar günü sürpriz ya da hayalkırıklığı yaşamıyoruz. Webber’in 6. virajda beni geçtiği yerde başka kategoride bir araca ihtiyacımız vardı. Bu mümkün değilse 4. virajı ve 5. virajı bir başka aracın arkasında yan yana dönmek imkansız olur.”

“Süper performans gösteriyorlar ve şu anda en iyisi onlar. Her şeyi kazanıyorlar ve bizim daha iyi iş çıkarmamız lazım.” dedi.

Alonso, yarışın başında Hulkenberg’e geçilmelerinin yarışta belirleyici olduğun söyledi.

Alonso “İyi değildi. Saf performans açısından rekabetçi değildik. Bunu biliyoruz ancak normalde pazar günü performansımız iyi oluyordu. Burada pazar günü de beklediğimiz performansı bulamadık.”

“Cuma günü uzun sürüşlerde, diğer yarışlara göre rekabetçi olmadığımızı gördük. Bu yarışın zor olabileceğini düşündük ve bugün bu hisler doğrulandı.”

“Startta da iyi değildik. 3. virajda Nico’ya yerimizi kaybettik ve ardından tüm yarış onun arkasında kaldık. Bu da lastikler konusunda yardımcı olmadı. Performansımız yoktu. Umarım Suzuka’da daha iyi oluruz ve tekrar podyum mücadelesi veririz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: "Ferrari'nin Başka Bir Kategoride Araca İhtiyacı Var"” için 17 yanıt

  1. Hulk olduğundan kötü gözüktürdü, ama webber yarış dışı kalıp rosberg sorun yaşamasa 6. lık bile zordu bugün, durum içler acısı. Pist ile de alakalıydı bu sefer muhtemelen. Bakalım şansımız tutarsa belki Suzuka'da hızlı oluruz biraz daha

  2. ferrariye kibarca KAMYON dedi …!!!

  3. ayhan nahya avatarı

    ferrari sen kalk git kumda oyna der gibi olmuş, üzüntü verici formula 1 adına ferrarinin düştüğü durum

  4. cgdsny_Ferr  avatarı

    Bırak ya!

  5. Rezil durumdalar çözüm ortaklarını dahi geçemiyorlar.

  6. Bu arada ben Alonso'nun sonuna kadar haklı olduğunu bilsem de bunları fazla dile getirerek bilerek yaptğını düşünmeye başladım özellikle geçen hafta Prost'un kariyerini detaylarıyla inceledikten sonra.

    Alonso'nun idolünün Prost olduğunu ciddi şekilde düşünmeye başladım profesörlüğünden tüm detaylarına kadar hatta o kadar etkilenmiş ki kariyerine onunki gibi bir hal aldırmak istiyor.Yani geçen haftaya kadar Alonso'nun Ferrari'yle cidden aile gibi olduğunu ve burda bitireceğine emindim çıkan tüm aptal transfer sezonu gibi düşünüyodum Mclaren,Red Bull gibi söylentilere ihtimal bile vermedim.

    Ancak şimdi en azından ihtimal veriyorum buna,ki böyle olursa Mclaren veya Red Bull gibi bir takıma gitmek isteyebilir 2015 için.Yine de sadece bir teori ve çıkarsa garip de olabilir bu takımlarda devam etmesi..Yine de Ferrari ile arasının iyi olmasını isterim ve 2020li yıllarda yani bıraktıktan sonra gelip paşalar gibi karşılanmasını,garajda ekiple beraber yarış izlemesini

    Çünkü aksi takdirde Ferrari'den ayrılırsa Prost gibi olmayı başarmış olur ancak pek iyi hatırlanmaz Ferrari tarafından..Bunu isteyeceğini zannetmiyorum

  7. sınan matias avatarı
    sınan matias

    dikkat ettiniz mi yine berbat bir yarış geçirdi ve 3. çoğul kişi agzıyla konuşuyor.yani alonso yine bildiğimiz gibi: Araç iyise ve önde bitirirse ben kazandım , araç kötü ise ve geride kalırsa biz şöyle kötüydük böyle kötüydük vs vs…

  8. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kısaca arkadaşlar bir pilotu genelde değerlendirmek lazım ,şuen iyisi bu, en iyisi ,dememek lazım ,işte geçen yarışta 2. olan alonso, şimdi 6.sırada, bunları anlatmaya uğraştık hep, bu yarıştan sonra alonso dandikmi diyeceğiz, yada birbaşkası için dandik mi diyeceğiz ,monacoda da alonso yu kötülemedim, bazı yarışlarda şüphe duydum, limit meselelerinde, ben araca bakarım nasıl diye, iyiyse zaten bu pilotlar moral v.s gibi sıkıntılar yoksa genelde limitlerdedir zaten ,olamdığı zamanlarda da söylüyoruz işte

  9. Ayrıca şunu da söylemek lazım sanırım,çünkü son zamanlarda diğer pilotların fanları bu konuyu fazla dile getirmeye başladılar tabi onlara da eğlence oluyor..bilgilendirme amaçlı söyleyelim mantıklı gelecektir eğer objektif bakabiliyosanız.
    Alonso geçiş yapamıyor cesaret edemiyor diyenler,Alonso geçiş yapıyor hem de estetik açıdan da göze hoş gelen sağlam,temiz ataklar..Ancak bu Ferrari'nin çekişi çok zayıf bunu duymuşsunuzdur bir çok kez ancak çekiş cidden özellikle atak yaparken çok gerekli bir unsurdur ve araçlara göre fazlasıyla farkettirir:)
    Diğer bir durum ise Alonso,aracı yıllardır şampiyonluk için mücadele ettiği rakiplere göre zayıf araçlarla yarışmasından dolayı,maalesef kaybedilecek puanları yarış içinde düşünen buna göre davranan bir ''komple'' pilot.Emin olun Alonso da o kadar ister ki cesur atakları sık sık yapmayı ancak maalesef Vettel hatta Raikkonen,Hamilton vs.gibi şampiyonlar kadar 2 kez düşünmeden atak yapma şansı yok karşısındaki pilota onlar kadar güvenme,yarışı riske atma şansı yok..
    Küçük bir örnek verecek olursak Alonso da şampiyonluğu henuz yeni garantilediği 2005 Suzuka'da Schumacher'e geçişin pek mümkün olmayacağı bir yerde tarihin en hoş geçişlerinden birini yapmıştı ve buna benzer bir cok atağını da gerektiğinde gördük,yani Alonso da boyle hamleleri seven ancak pek bir seçim şansı olmadığından temkinli ve sonuna kadar emin olarak atak yapıyor..

  10. hulkenberg,ten utanın be . her hafta aynı araç muabbeti

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alonso gerçekleri öğrendi ama geç oldu şimdi acaba hatırlıyormu Ferraride yarışmak bir içecek firmasında şampiyon olmaktan daha değerli benim için sözlerini.Renkle şampiyon olunmuyormuş öğrendi 4 sene sonunda.

  12. Little Bambi avatarı

    Dün alonso gerçekleri söylerken atıp tutan ulemanlar nerde acaba ?

    Yok efenim alonso beklentileri düşürüyormuşta , yarın yarışta uçacak kaçacakmışta..

    Adam bugüne kadar pazar günleriyle alakalı araçta ne hissettiyse doğru çıktı genelde..

    Kazanabilir dediğinde kazandı ya da kazanmaya yakındı , 10. sıradan başlayıp podyuma çıkabiliriz dedi çıktı , dünde kötüyüz dedi araç rekabetçi değil dedi gerçekler bugün gün yüzüne çıktı..

  13. blablabla.burası oyun parkı değil yeğen.

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aha monte çıkar şimdi, ne yaptın be Alonsom.

  15. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    en büyük hataları ,rbr nin incelenmesini istememeleri, parantez açalım ( ferrari nin geçmişi şikayeti mümkün kılmıyor olabilir 😀 )

    diğer bir hata da lastik değişimine izin vermeyeceklerdi ,ferrari lobisinin gücünü ortaya koymaya çalışacaklardı ,,rbr zaten diyordu ,aşırı downforce üreten aracımız var ,fakat lastiklerden yarışa hepsini yansıtamıyoruz diye ,,,şimdi yansıtıyorlar ,işte ,sizde böyle gerilerde takılın,umrumda da değilde ,vettel sıktı baya, birde vettelin o sevinme olayları ,,,,,,,,,,çok basit bence

  16. Ferrari sezona iyi başlamıştı ama devamını getiremedi. Yoksa lastikler yüzünden mi iyiydiler?

    İyice orta sıra takımına doğru gidiyorlar. Sonuncu olsa bile şampiyondan fazla para alan bir takım oldukları düşünüldüğünde durumları içler acısı.

    Ama bu yarış Hülkenberg'in arkasında kalmasalardı daha yakın olabilirlerdi.

  17. redbull gibi bir takım nerelere geldi yazık!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir