Hamilton: "Alonso ile Daha İyi Arabaları Hak Ediyoruz"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel bu sene art arda 4. zaferini kazanırken Hamilton ve Alonso yarışın son bölümünde 4. sıra için Nico Hulkenberg’i sıkıştırdılar. Hamilton, ön bölümde mücadele etmemenin can sıkıcı olduğunu kabul etti.

Hamilton “Tuhaf bir şey, anlıyor musun? Ben ve Fernando küçük yarışımızda 5 ve 6. olduk. Ancak bundan daha iyisini yapabilecek durumdayız. Ön bölümdeki şampiyonlarla, Vettel’le mücadele ediyor olmalıydık.”

“Fernando ile mücadele eğlenceliydi ancak bizim için hayal kırıklığı dolu bir yarış oldu. Açıkçası daha iyi yerde bitirmeyi isterdik. Takım olarak daha fazlasını hak ettiğimizi düşünüyorum ancak işler bugün bizim için iyi gitmedi.” dedi.

Hamilton, ön lastiklerde yaşadığı sıkıntıların Hulkenberg’i geçme mücadelesinde yardımcı olmadığını söyledi.

Hamilton “Araç iyiydi. Sadece bir noktada sağ ön lastik yok oluyordu. Ufalanma sorununun geçebileceğini söylediler ancak lastikler bitmişti. Lastik sıcaklık kaybediyordu ve lastikleri kilitliyordum. Virajı dönemiyordum bu yüzden o lastiklerle çok zor 10 – 15 tur atmak zorunda kaldım. Bu yüzden çok yer kaybettik. Ardından Sauber’in arkasında takılı kaldım. Aracın çekişi inanılmazdı.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: "Alonso ile Daha İyi Arabaları Hak Ediyoruz"” için 44 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Kaan bey, arkadaş açıklamaya çalışmış ama okumadınız sanırım mesajını. Dün Hulkenberg'in aracı çok iyi durumdaydı ve Red Bull bile geçemeyebilirdi. Ayrıca 1 yarışa göre pilotları değerlendirmek ne kadar doğru? Hamilton'ın bugüne kadar yaptığı geçişleri hepimiz biliyoruz. Şimdi bir yarışta önündekini geçemeyince kötü pilotmu oldu? Bu mu sizin pilot değerlendirme kıstasınız? O zaman Alonso, Hamilton ikiside kötü pilotmuş diyelim.

  2. Onur Gentas avatarı

    Hamilton Mclaren gibi güçlü bir araçla başarılı olmuş ama normalde başarısızmış. Peki Vettel aracı güçlü olmasa ne yapar bunu biliyormusun? Hemen iyi pilot demişsin ama. Şuna desene ben Vettel fanıyım diğer pilotlarda da iş yok diye.

  3. ne demek bu yani hamilton efendi raikkonen daha iyi bir arabayı hak etmiyormu.bir sizmi iyisiniz aklı sıra politika yapmaya çalışıyor ama her zamanki gibi yarış hayatı haricindeki hayatı gibi notu otur evladım; 1-başarısız..oğlum bak git ! çalış notunu düzelt 🙂

  4. ne yapmış alonso hamiltona.

  5. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Sadece kendinden bahsetsen tamam da yahu ALO'dan sanane? Bu adam senin en büyük rakiplerinden biri 2007'de sana yaptıkları da ortada. Ulan Hamit sana olan güvenim de kayboluyor yavaş yavaş.

  6. 2007 en hızlı araç Mclaren takımındaydı.

  7. Gerçekten öle..Redbull zihni canlandırır derler ama sanırım pilotlara ters etki yapıyor.

  8. Doğruda bunda Vettel'inde suçu yok,RBR yapıyor aracı ve adamda işini yapıyor.Diğer takımlar biraz daha iyi olsalar rekabet edecek araç verseler pilotlarına keşke.Bir F1 sever olarak benimde hoşuma gitmiyor bu kadar dominant olmak.

  9. abi seviyorsan git konuş bence …

  10. çevirisi:en iyi aracları biz haketiyoruz dogrumu dogru pilot olarak bile sıfata konmayan kişide de en iyi arac var diyor hamilton doğru söylemiş mclarende ne zaman en hızlı arac olmuş at yarışından F1 izlemeye başlayanlarda bu sendrom olabiliyor tedavisi at yarışlarına tekrar dönmen bırak F1 zaten iyice sıkıcı olmuş

  11. Bazı rekorlarını geçer mi bilmem ama gridi bunaltmada ustasını geçtiği kesin. 🙂
    İlk ve son yorum mükemmel uyumu 🙂

  12. Mehmedim düzeltme hamilton vettelen 2 yaş büyüktür

    hadi geçmiş olsun

  13. yani mehmetle sen olmasan şu vettelin galibiyetlerinin çekilceği yok yani çok komiksiniz hayır anlamıyorum türkiyede ya espiri anlayışı baya gelişmiş ya da sizin başka problemleriniz var

  14. yani mehmetle sen olmasan şu vettelin galibiyetlerinin çekilceği yok yani çok komiksiniz hayır anlamıyorum türkiyede ya espiri anlayışı baya gelişmiş ya da sizin başka problemleriniz var

  15. hepsinin psikolojisi bozulmuş 🙂

  16. Bu tarz söylemlerinin artmasının sebebi de Vettel'in egemen bir görüntü çizmesi değil mi zaten.haliyle pilotlarda bu durumdan şikayetçiler ve daha iyi aracı hakediyoruz yada doğum günü hediyesi olarak bir redbull istiyorum demekten başka bir çareleri kalmıyor.

  17. Yalakalık değilde birazda bu tarz söylemler arttığı için son zamanlarda dikkat çekiyor.Yoksa elbette daha iyi bir aracı hakediyorlar.

  18. Yalakalık mı ? söylediklerinde haksızlık payımı varmı peki? yarış galibiyeti için mücadele edecek araçları haketmiyorlar mı ? ki buna Kimi de dahil.kendi pilotunuzu övmek için diger pilotlarıda yermek moda oldu.

  19. Yalakalık diye ben buna derim 🙂 Raikkonenin ne kadar karakterli bir pilot oldunu böyle açıklamalardan sonra daha iyi anlıyorum.Griddenki en düzgün adam kesinlikle Raikkonen.

  20. valium (spa2000) avatarı
    valium (spa2000)

    Hamilton'ın aklından geçen,
    McLaren şayet diazı alacaksa ve diaz Hamilton'a göre Prost ve kendisi de Senna ise araçta McLaren-Honda ise……
    Ron ile ilişkilerini tekrar düzeltmiş olduğuna göre diaz ile aralarında hiçbir problem olmadığını 1217 defa deklare ettiğine göre…….

  21. şalu bu sefer doğru söylüyor galiba. Düşmanımın düşmanı dostumdur stratejisi bu. Vettel benden 1 yaş küçük 4 şampiyonlukta ben nerdeyim şimdi diyor. Düşününce 32 yaşındaki Alonsonun 2 şampiyonluk alması normal ama 26ya yeni girecek Vettelin 4. yü alması biraz zor geliyor açıkçası banada koyuyor yani doğruya doğru.

  22. Yorumunun amacı ne anlamadım ama buradaki çoğu kişi cocuklugunda yumiyum yemiştir yemeyenin yaşı yetmemiştir.

  23. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Doğru tespit Rambo adamsın

  24. Hamilton, aga, artık git konuş bence… Al karşına adamı, söyle, seviyorum de, ne bileyim yap bir şeyler 🙂

  25. yumiyumun kağıdı pembeydi. bir de yazın yediğin yumiyumun tadını kışın asla alamazdın.

  26. Alonso'nun ben böyle bir söylemini hiç hatırlamıyorum, hatta kaç kere ne takımla ne Hamilton'la sorunum vardı, sorunum sadece üst yönetimle ve/veya "tek" kişiyleydi diye açıklamalarını da hatırlıyorum. Varsa bilmediğim bir şey aydınlat beni lütfen, bilmiyorsan da bu kadar kesin konuşmanı tavsiye etmem, hiç yoktan insan " bence nefret etse etse Alonso Hamilton'dan nefret etmiştir " gibi yorum yapabilir, malum biri kendi fikrini belirtirken, öteki hakkında kesin bilgin varmış gibi konuşuyor oluyorsun, var mı kesin bilgin falan ? "bence" yok 🙂

    o yazdığım "tek" kişi de Ron Dennis tabi, çok belli ama yinede olaydan uzak olanlar için yazayım dedim…

  27. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Sana anlatmaya çalışırdım ama anlamayacagın için yorum yok.

    Cevap yazmayın şu kişiye.

    Arkadaşlar sadece gülün.Stres atarsınız.Benim gibi .

  28. Benim demek istediğim aslında şuydu. Bi aralar vettel ve rb için geçiş yapamıyorlar geçiş özürlüsü falan diyorlardı. Bugün hamiltonu de gördük daha güçlü motor +daha hızlı araç= buna rağmen hulk u geçemedi demek ki neymiş geçiş için araç önemliymiş. Çekiş+motor gücü +maksimum hız ki bu konuda red bull kötü olduğunu herkes bilir çekiş hariç. yani eskiden bazı arkadaşlar vetteli boş yere suçlamışlar. bunu demek istedim

  29. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hamilton hiçbir zaman Alonso'dan nefret etmedi.

    Alonso Hamilton'dan nefret etti.

  30. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    En iyi pilotu geçen bir pilot olarak böyle konuşman senin aslında bir hiç olduğunu gösteriyor. Zaten demiştim senin altında Mclarende hep hızlı bir araç vardı senin kendi kişisel egoların ve beceriksizliklerin yüzünden şampiyon olamadın şimdi Mercedeste zor şampiyon olursun Vettele gibi üstün bir pilotu kötülemek sen ve Alonsonun haddinemi düşmüş insanlar yemiyor artık bunları.

  31. En şanslı Alonso fanı Hamilton heralde..İdolüyle hem birlikte pistte mucadele ediyor hem sohbeti var iyi arkadaşlar daha ne olsun 😀
    Hamilton kesinlikle haklı ben de bunu soyluyorum Vettel en iyi olmadigi donemlerde araciyla işleri gotururken Alo-Ham gibi pilotlar en verimli dönemlerinde limitte sürseler de istatistiklere geçmiyor maalesef

  32. Bu kadar seviyorsan baldızını Alonso'ya ver Hamilton. 🙂

  33. Zeka yaşın 0-6 arası dostum acı gerçek, yorumlarından cok belli ediyosun.

  34. Little Bambi avatarı

    Göz var izan var , biraz mantıklı yorum yapın lütfen. Hulkenberg'in aracını redbull bile geçemeyebilirdi ilk sektörde çünkü en az redbull kadar iyi mekanik çekişi vardı viraj çıkışlarında. Ferrari ile Alonso yanına dahi gelemedi kaç tur.. Ayrıca Mercedes'in düzlük performansı bugün içler acısıydı. Gerek startta Grojean'ın geçmesi gerek hulk'a yaptığı ataktan sonra drs yi dahi açmadan hulk'un sırasını geri alması bunun kanıtı.

  35. Hulkenberg çok iyi iş çıkardı, çok da iyi pilot bu gerçek ancak pist üzerinde Hulkenbergi hata yapmadığı sürece tek geçebilecek Redbullardı. Çünkü pistin tek gerçekçi geçiş bölümünde (Bu Redbullar için geçerli değil) aracın müthiş bir çekişi ve ivmelenmesi vardı. Hulkenberg de bunu iyi kullandı.
    Bunun yanında Redbullar pistin birden fazla yerinde geçiş şansı bulabiliyorlar. Böyle iyi bir araçla Vettel gibi üst düzey bir pilot birleşince sonuç ortada. Bu yüzden bugün için Hulkenbergi geçebilecek tek aracın Redbull olduğunu düşündüm.

  36. Hamilton 2007 de diazdan nefret ederdi baktı vettel her sene şampiyon olmaya başladı

    dedi ki

    denize düştüm yılana sarılayım bari……………………………………………………………..Şalu

  37. Artık sağa sola çarpmıyor,piskolojik olarak daha da güçlü ama araç şamp. için yeterli değil.
    Artık hızlı araç aslanın ağzında sen o yılları çömertçe heba ettin

  38. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ya hamilton ya ya ,,,22 pilotada lazım, iyi araç sizinki canda ,onların ki patlıcanmı ,,ulan kimi den böyle yorumları neredeyse hiç duymadım amma ağlak adamlarsınız,,, o sebeple kimi ciyim ben arkadaş yok,, daha iyi araçmış,, yok sorunluymuş ,,asıl sorun sende ,geçemediniz işte hulk u ,,acele ettiniz yanlış ataklar denediniz ama önünde kimi olsa ,,,,,,,yada daha sakin bir pilot,, hayvan gibi ölümüne dalardınız,, ben bundan da eminim :d,,,,,,,,,,, neticede iyi yarış oldu ,,,elinize vitesi verdiler 😀 f1 araclarının anahtarı yokya ,,,o sebeple vites diyorum 😀

  39. Aslında her pilot daha iyi bir aracı ister ama aracı pilot değil mühendis yapar. Alonsonun bi ara araca 0.5 saniye kattığını duymuştum. (2007 de mclaren için söylemişti zannedersem) Ama sadece duydum pratikte bir şey göremedim kaç seneden beri 😀 lewis için söylenecek bir şey yok. İyice yalama olmuş artık. Eğer önündeki araç senden daha yavaşsa geçeceksin. hulkenberg i yarışın kahramanı yaptı. geçiş ustası ? pilotumuz.

  40. İşte bunlar hep tecrübe.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir