Raikkonen: "Direkt Olarak Güvenlik Aracı Sayesinde Podyumda Değiliz"

yazar:

kategori:

Yarışa 9. sıradan başlayan Raikkonen, ilk güvenlik aracı öncesinde pite erken girmesinin ardından attığı hızlı turlar sayesinde 4. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Raikkonen daha sonra ise takım arkadaşı Grosjean’ı geçerek ikinci oldu.

Raikkonen “Fena değildik ve 2. olduk. İnsanlar şansla olduğunu söyleyebilirler ancak biz bu durumda olabilecek pozisyona girmeyi başardık. Hızımız olmasaydı o konumda olmazdık.”

“Araç tüm hafta sonu boyunca önden kayıyordu ve bugün de öyleydi. Bu yüzden ön lastiklere bakmam gerekiyordu. Bu yüzden zorlama konusunda sınır vardı. Ve pit stoplardan sonra hep başka arabaların arkasında kaldık.”

“Çok erken pit yapma kararı verdik ve bu iyi bir hamleydi. Güvenlik aracı biraz yardımcı oldu. Ancak hızımız vardı ve güvenlik aracı olmasaydı yine de o lastiklerle devam edip podyuma çıkabilirdik. İyiydi ancak ideal değildi.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: "Direkt Olarak Güvenlik Aracı Sayesinde Podyumda Değiliz"” için 7 yanıt

  1. F1'i pistte ve pist dışında izlenir hale getiren adam. Gönüllerin şampiyonu. F1 dünyasının en çok konuşulan en tartışmalı ismi. Onun yeri farklı. Herkes şampiyon olabilir ama herkes Kimi Raikkonen olamaz.

  2. Doğru söylemiş Kimi..Güvenlik aracı olmasa 2.lik yerine 3.olacaktı sadece..
    Takımına da şükretsin o erken piti Hulkenberg veya Alonso'nun ekipleri akıl edip yapsalardı bugün Raikkonen'in yerinde onlardan biri olacaktı ama tabi özellikle Ferrari'den böyle çakalca bir taktik beklemek haksızlık olur:) En azından Alonso'yu yine 2-3 tur sonra pite sokmasa yani her zamanki boşa beklemese lastik korurum diye zırvalıklarla,Alonso Hulkenberg'in önünde çıkar belki bir podyum şansı bulabilirdi Lotus'un temposundan çok uzak olsa da Ferrari aracı

  3. FirarşKimi avatarı

    sıralama dan sonra bazı arkadaslar burda kımı ıcın cuvalladı ferrari ile anlaştıktan sonra motivasyon kaybetti diyenlere kapak olsun bu ikincilik. kimi pilot var KİMİ var benzerleriyle karıştırırılmaması rica olunur..

  4. güzelliğini kem gözden gizlemeyen ceylanı dağların ardından duyan bir kartal pençesi yakalar…

    boşver deme böyle şeyler…nasip de şartlar böyle oldu da kazandık de olmasa daha geride bitirirdik de hep alttan al mütevazi ol bil ki ne gelirse başa bela bu dil belasından gelir…ne gelirse de başa deva edepten susmaktan gelir…

    ne demişler….Edep bir tac imiş Nur-u Hüda'dan. Giy ol tacı, emin ol her beladan…

    f1 camiasına her yönünle örnek bir insan olmanı temenni ederim kimi…

  5. f1 in drogba sı kimi…yaşlandıkça pilotjında daha iyi olsun inşaallah…

    hadi ferrari kimi yi daha evvel yollamanın kefarreti olsun güçlü iyi bir araç…

  6. gözümüzün önünde yaşlandı adam ya

  7. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yürübe kim tutar seni kimi ,sarhoş diyenlere ,gönderme yaptı 2 yarıştır :d birde mütevazi açıklamalar diğerleri ,kendisi hariç, herşeye laf atıyor, az kimi den pilot demeçleri nasıl olur öğrensin diğerleri başta vettel 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir