Mercedes, Hamilton'un Stratejisindeki Kafa Karışıklığını Kabul Etti

yazar:

kategori:

Hamilton, 2. pitlere gelirken lastiklerinin bittiği konusunda telsizden şikayet etmişti. Tur zamanlarının da açık bir şekilde düşmesine rağmen Hamilton uzun süre piste alınmadı.

Ross Brawn “O an karar vermek zordu. 22. turda ekstra bir pit stop yapmak çok yavaş bir 3 pit stop stratejisi yapmamıza neden olacaktı. Ya da Lewis iki pit stop stratejisinin çalışması için önü boşken hedeflenen tur zamanına ulaşmaya çalışacaktı.”

“İkincisine karar verdik ancak Lewis’in kaybı minimum seviyede tutmaya çalıştığı bir kaç tur çok acıydı.” dedi.


Yorumlar

  1. Güvenlik aracı olmasaydı ve erken lastik değiştirmiş olsaydı… o zaman tur zamanları rezalet olmayabilirdi ama yarışın sonuna doğru aynı senaryoyu izleyebilirdik.

  2. adamın yarışının içine et bi turda 10 saniye fark yesin siz hala tmm kabul edioruz bu saaten sonra kabul etmessen ne fayda

  3. drs takılması, ön kanat sarkması gibi değişik arızaları sadece mercedes'de görebilirsiniz 🙂

    iki mercedes sürücüsünün de yarışı ziyan oldu bugün. birini tur başına 2,5 – 3 saniye kaybetmesine rağmen 3-4 tur gezdirdiler, diğerinin de rüzgara dayanması için üretilen kanadı rüzgara dayanamadı. hamilton siyahı ağzıyla cmoon meaaan gibi bir çıkış yapınca da rosberg'i aldık dediler. o kadar tur gezdireceğine 2.5 saniyeyi kaybettiği ilk tur içeri alsaydın, takılan lastiği koruma modunda gitseydi adam çok daha az zaman kaybederdi. çok basit hata yaptılar. bu kadar hataya rağmen güvenlik aracı lehlerine işledi ve normalden daha iyi yerde bitirdiler.

    önümüzdeki hafta japonya, soru ise kim kazanır değil, vettel kazanır mı kazanamaz mı 🙂

  4. Süründü resmen sizin yüzünüzden pistte ! belkide podyumdan ettiniz Lewisi.

  5. İki ile üç pit kararı arasında kaldılar sanırım. Daha iyisi mümkün müydü onlar için bilemiyorum.

    Bu arada Rosberg'e de yazık oldu. Ön kanat rüzgarı görür görmez başını eğdi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir