Hulkenberg: "Kendimizi Aştık"

yazar:

kategori:

Sauber pilotu, Kore yarışı boyunca Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’un baskısına maruz kalsa da geçilmedi ve damalı bayrağı 4. sırada görmeyi başardı. Böylece Sauber ve Hulkenberg bu sene en iyi sonucu aldı.

Hulkenberg “Gerçekten kendimizden büyük iş başardık. Bu araçların önünde olmamalıydık ancak her şeyi doğru yaptık ve pistin önemli noktalarında hızlıydık.”

“Startta bunu beklemiyorduk ve Mclaren’lere karşı, arkadan gelecek Kimi ve Red Bull’a karşı savunma yapmayı planlıyorduk.”

“Ancak bugün bir fırsat doğru ve biz de onu yakaladık.”

“Gerçekten zorlu bir yarıştı. Sürekli baskı altında uzun bir yarış oldu. Hamilton’un önüne geçtiğimde onun önünde kalacağımdan % 100 emin değildim. Ancak yine de bugün çekiş gücümüzün mükemmel olması ve mega maksimum hızımız sayesinde bunun mümkün olabileceğini biliyordum.”

“Hepsi bir araya geldi ve KERS planımızla  onların geçmesini zorlaştırdık.” dedi.

Hulkenberg, Hamilton’un kendisini geçtiği birinci virajda buna kendisinin izin verdiğini söyledi.

Hulkenberg “Bunu yapmak zorundaydı çünkü savunması arka düzlüğe çıkışta yavaş kalmasına sebep olurdu.”

“Ritm tutturduğunuzda rakibinizin nerede hızlı olduğunu, onun güçlü ve zayıf yönlerini bilirsiniz ve ne yapmak isediğinizi anlarsınız.”

“Burada birinci sektörde arka düzlüğe çıkış çok önemli. Ardından birisinin sizi geçmesi zor olur.”

“Lewis 3. sektörde heryerdeydi ve bazen çok yaklaştı. O aracın kirli havadan hiç etkilenmediğini düşündüm. Son virajda o kadar yakın olmasını görmek etkileyiciydi.” dedi.


Yorumlar

“Hulkenberg: "Kendimizi Aştık"” için 21 yanıt

  1. Süperdiniz, nerdeyse kürsüye çıkacaktınız. Tebrik ederim.

  2. Serhan acar ın sunduğu , yarış videosun varmı arkadaslar .. indirip izleyim şu yarışı .. teşekkürler ..

  3. Ferrari henüz daha kimi ile anlaşma yapmadan önce hulkenberle görüşmeler devam ettiği anlarda kararlarını nasıl bildirdiklerini hatılayanlar vardır. dominikali mesaj çekerek cevabını bildirmiş ferrarinin.. hulkenberk de buna çok içerlemişti. şimdi gör bakalım Dominik.

  4. ikisi de iyiydi. hulkenberg'in aracının çekişi inanılmaz derecede iyiydi ve çok hızlı çıktığı için DRS'e ihtiyacı olmadan geçiyordu. lewis atak yapıp geçiyor, frenlemeden sonra hızlanmada hulk df kaybetse de devasa bir çekiş farkı olduğu için kolayca yetişiyordu. yani sauber ne olursa olsun mercedes'e yapışacaktı, geçip kurtulmak çok zordu. lewis'in onboard kamerasından farkı gördük zaten, resmen uçup gidiyordu hulk. aracının avantajını kullandı. işini iyi yaptı ve 4.lüğü aldı. keşke podyuma çıkabilseydi.

  5. 4. lüğün bana 2004 te Alonso'nun Brezilya'da aldığı 4. lüğü hatırlattı. O yarışta da Alonso kendinden hızlı araçları arkasında tutmayı başarmıştı. tabi insan tuttuğu pilotun bu tarz şeylerini hatırlayınca taa geçmişlere gidiverdim. İyi savundu helal olsun, 2. virajın çıkışında ne çekişi vardı ama aracın öyle 🙂

  6. cgdsny_Ferr  avatarı

    Lewis'i övüyor, tamam; Lewis'in Hulkenberg'i geçtikten sonra başına geleni bir hatırla Sauber'in inanılmaz bir çekişi vardı ve o kirli hava ile Hulkenberg de yere basma gücü kaybetmeliydi ve kirli hava kötü yanma anlamına gelir. Ee, şimdi iyi olan kim Lewis(Mercedes) mi, hulkenberg(Sauber Ferrari) mi?

  7. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    Bugun yaris bittikten hemen sonra erteledigim islerime kosturdum.aksam eve gelip hic bakamadigim siteye girinci kimi gro meselesinden ortalil karismis.ama hepsi yalandi bugun.tek bir gerecek ve kahraman vardi:HULK.

    Super otesi yaristi bugun.helal olsun.yoluda acik olsun.

  8. Sauber, Ferrari'ye bugün büyük kapak çaktı. Alternatif setup işte böyle yapılır. Kral olamayacaksan durumdan vazife böyle çıkarılır.
    Bu çocukta fizyolojisinden gridden uzaklaşırsa yazık olabilir. Vettel'e yakın şekilde değişik işleri var.

  9. "Ritm tutturduğunuzda rakibinizin nerede hızlı olduğunu, onun güçlü ve zayıf yönlerini bilirsiniz ve ne yapmak isediğinizi anlarsınız."

    büyük pilot böyle olur işte. kilo ile alakalı saçma sapan şeyler başına gelmezse f1 geleceğinin en önemli şampiyonlarından biri olacak hülkenberg.

  10. Ritm tutturduğunuzda rakibinizin nerede hızlı olduğunu, onun güçlü ve zayıf yönlerini bilirsiniz ve ne yapmak isediğinizi anlarsınız.

    Adam işi çözmüş.

    Ancak takım bulmada şansı aynı devam ederse bahtsızlığına isyan edip samuray olmaya karar verebilir 🙂

  11. hızlı ve mütevazı 🙂

  12. bu adam şampiyon olmalı.

  13. Duhan Peker avatarı

    Gör bu çocuğu Lotus lütfen gör.Parası olan Massa'yı almaktansa bu adamı al…

  14. Hulkenberg bugün harika bir iş çıkarttı bu adam kesinlikle iyi bir takımı hak ediyor. Umarım Lotus bir an önce bu adamla anlaşma imzalar ve gelecek vadeden bir pilot. Yarış esnasında aklından nelerin geçtiğini kısacası röportaja aktarmış zekice.

  15. bir alonso'cu olarak hamilton'ı yeteneksiz olarak görmek alonso'yu da yeteneksiz olarak görmek demektir. lewis ve alonso başabaş çekiştiler lewis ne kadar yetenekliyse alonso da o kadar yetenekli. bunun farkında olduğunu sanmıyorum.

  16. 2014 zorda. 2015 de inşallah olur çünkü alonun raiyle yarışmadan gitmesi kaçması gibi algılanacaktır

  17. Lewis 3. sektörde heryerdeydi ve bazen çok yaklaştı. O aracın kirli havadan hiç etkilenmediğini düşündüm. Son virajda o kadar yakın olmasını görmek etkileyiciydi.

    lewis'e zaten bu yüzden geçişte çok iyi deniyor. rakibin arkasındayken çok farklı ve mantıklı çizgiler kullanıyor. hızlı turunda kullanmayacağı çizgiler, frenlemede aracın tam arkasında frenlememesi (öndeki araçtan etkilenmemek için) cut back underneath vesaire 🙂

    aracın kirli havadan etkilenmemesi diye bir mantık zaten yok çünkü bu araçlar havayla çalışıyor ve öndeki araç havayı hızlandırdığında veya deldiğinde arkadaki yere basma gücü sağlayamaz. hulk aslında burda lewis'i övüyor diyebiliriz.

  18. Bence Hamiltonun yeteneği değil Hulkun Mütevazılığı bu.

  19. Şüphesiz yarışın en iyisiydi. Artık büyük bir takımda yarışması gerekiyor. Hulk ve Alo 2014 Mclaren de olmalı 🙂

  20. Adam 1 cümlesinde bile kendini övmüyor ya buna büyük pilot demeyen çarpılsın. Hay sana kurban olsunlar Hulk senin gibi efendi mütevazi bir adam daha f1e gelmedi ya kutluyorum. Ölçülü olmak budur.

  21. Hamilton'un önüne geçtiğimde onun önünde kalacağımdan % 100 emin değildim. Ancak yine de bugün çekiş gücümüzün mükemmel olması ve mega maksimum hızımız sayesinde bunun mümkün olabileceğini biliyordum."

    Lewisin yeteneğini sorgulayanlara gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir