Lotus: "Grosjean Takımın Kararını Kabul Etti"

yazar:

kategori:

Grosjean’ın güvenlik aracından sonra Raikkonen’e geçilmesinin ardından telsizden yerini geri istemesi takım tarafından olumsuz karşılanmış ve yarışmaya devam etmesi gerektiği söylenmişti.

Permane “Sinir olmuştu. Bu sene bir kaç kez Kimi’nin geçmesine izin vermesini istedik ve o zaman o kararların iyi nedenleri vardı.”

“Nurburgring’de Kimi’nin Vettel’i yenme şansı olduğunu düşündüğümüz için bunu istedik. Silverstone’da yarış ortasında Kimi çok daha hızlıyken bunu istedik.”

“Ancak bugün Vettel’i yenme konusunda gerçekçi bir şansımız yoktu. Bu yüzden sonuna kadar yarıştılar.”

“Romain muhtemelen kendisine kızdı ve bu yüzden sonunda sakinleşmesi için küçük bir mesaj gönderdim.”

“Ve şu anda kesinlikle iyi. Yarış sonrası yaptığımız toplantıda kızgınlıklar olabilirdi ancak hiç bir şey yoktu. Hata yaptığını ve bundan ders çıkaracağını söyledi.” dedi.


Yorumlar

“Lotus: "Grosjean Takımın Kararını Kabul Etti"” için 33 yanıt

  1. osman erener avatarı

    raikkonen yine birilerinin canını yakmış..abi herkesin yorumuna cevap yazılır mı? "herkesin yorumuna cevap verecek kadar" sinirlendirdiğine göre raikkonen grosjean'ı eski lastikleriyle gectiğinde neler düşündürttü acaba?

  2. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    fotoğrafa ister istemez bakıyor gözüm 🙂

  3. Duhan Peker avatarı

    Sizle sözlü olarak bir yere varamayınca artık bu yolu denedim.İnsanca ricada bulundum haklısınız siz hatanızı kabul etmeyin evet hata bende…Hata bende ki insan gibi bir rica da bulundum sizden.

    Üst üste ikidir bana sözlü olarak sataşıyorsunuz üçüncüsü tekrarlandığı takdir de site yöneticilerinden gereğinin yapılmasını isteyeceğim.

    Daha fazla ağız münakaşasına girmiyorum.İyi akşamlar.

    He bu arada dediğiniz gibi çoğu zaman pilot değiştim ve şu an da bir McLaren taraftarıyım bunu bilin sonra muhalefet olmayın.

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Benim sana iade edecek ne saygım var, nede sevgim. Zamanında harcadın bunları, şimdi burada lugat yapma bana.
    Senin nasıl bir kişiliğe sahip, ne seviyede olduğunu ben biliyorum. Edebiyat yapıp da, sütten çıkmış ak kaşığa bürünme!

    Sana ilk attığım yorumda da dedim; seninle zaten münakaşa etmek isteyen yok ama, bilinçsizce konuşman, beni buna sevk etti. Önünü arkasını düşünmeden konuşuyorsun, kendini bilmez bir yorum atıyorsun. Sonra tepki alınca da lugat parçalayıp işin içinden sıyrılmaya çalışıyorsun. Yersen…

  5. ya kerdeşim kiminin sırtında sağlık problemleri var ve çıktı ikinci oldu. kendisini zinde hissetmeden yarışıyor birkaç yarış.

  6. gro'nun hızı vardı. vettel'den kopmadan yarışı götürdü. rai ön sırada başlasaydı büyük ihtimalle o da vettel'den kopmadan önde yarışı götürürdü. geriden kalkması ve trafikte kalması vettel'den 25-30 saniye kopmasına neden oldu. hulkenberg podyum favofilerini arkasında tutmayı başardı. hulkenberg'in arkasında alonso rai hamilton webber gibi podyum favorisi pilotlar vardı. malesef bu gurubu hulkenberg yavaşlatıyordu. ama grosjean'ın vettelle mücadele etme şansı nerdeyse yoktu. hem tecrübe eksikliği hem de lotus aracı buna izin vermezdi. yapacağı en iyi iş vettel'in temposuna mümkün olduğunca ayak uydurup farkın açılmamasını sağlamak olurdu. sonra güvenlik aracı peryodu oldu. kimi güvenlik aracından önce pite girdiği için durumdan şanslı olarak çıktı. güvenlik aracının pistten ayrılmasıyla da tecrübesiyle gro'yu geçti. bu sırada vettel 6 tur daha yeni lastiklere sahipti. durum gösteriyorki lastikler eşit olsa bile lotus araçlarının redbul aracıyla kafa kafaya gitmesi pek mümkün değildi. yarışın başından beri de zaten grosjean vettel'i yakalayamadı. lotusların bu yarışta birinci gelmeleri vettel'in aracının hasar alması yada yarış dışı kalmasıyla mümkündü. bunun haricinde grosjean vettel'i geçerdi demek çok gerçekçi olmaz.

  7. yarış esnasında serhan acar telsiz mesajını yanlış çevirdi sanırım. "grosjean'a kimi'den hızlı olduğu ve geçebileceği söylendi, gro'nun cevabı 'geriye düşebilirim geri düşmemi mi istiyorsunuz' şeklinde bir çeviri yaptı.

  8. Ben Teşekkür ederim dostum yücelttin beni.

  9. hangi emir Kiminin değerini düşürmüş anlamadım?? Gro ya git yarış dediler, Kimi faster than you dediklerini duymadım ben. Bilakis geçemeyeceğini söylediği için kızmadılar mı

  10. aman zaten yoruma Alonso'yu koymasanız şaşardım, ne zaman birisi gönderme yapcak diye bekliyordum bu konuda

    Alonso zaten o yarışı saf hızı sayesinde değil, iyi yarış stratejisi, yaptığı geçişler, iyi yarış hızı, güvenlik aracı ve Vettel'in sorun yaşaması sayesinde kazandı. O yarışın üzerine de ben fanboy gibi buraya gelip

    "Alonso herkesten hızlıydı herkesi yendi" demediğim için benim kendimden yana bir sıkıntım yok. Zaten benim eleştirdiğim kısım Raikkonen'in 9. luktan 2. liğe gelmesini "sadece" hıza bağlayan yorumlar…

    bu arada yorumumu parçalara bölüp ayrı ayrı yorum yapman ayrı bir hava katmış ama " hızlıysa geçseydi niye geçememiş" yazıp ardından benim niye geçemediğime dair yazdığım bölümü oraya kopyalayıp üzerine bir daha ayrı ayrı yorumlar yazman olmamış 🙂 bu yeni stili ileride geliştirebileceğini umut ediyorum

    sana da iyi akşamlar bu arada eyvallah

  11. işte benim anlamadığım konuda bu; ben Kimi şanslıydı demedim, hatta güvenlik aracı ile fark kapatmak anormal bir şey de demedim

    sadece insanların kimi'nin "saf hızı" ile o farkı kapattığını ve Grosjean'ı geçtiğini ima eden yorumlarınıza karşı hala diyorum ki, güvenlik aracı olmasa Kimi Grosjean'ı ancak podyumda görürdü. Birisinin 9. sıradan gelmesi çokta önemli değil bu noktada… güvenlik aracı ile farklar sıfırlanmasa 9. sıradan 3. sıraya çıkmış olan Raikkonen, 3. ile 2. araç arasındaki farkı eski lastiklerle kapatamayacaktı ve Grosjean'ın arkasında kalacaktı… Kimi nasıl 3. lüğe çıktı ? rakiplerinin başına gelenleri tek tek yazmayacağım, dediğim gibi Kimi hızlıydı, aracı hızlıydı, zaten hak ettiği bir sonuç aldı, ama bu sonucu doğru strateji, diğerlerinin sorunlarını iyi değerlendirme ve güvenlik aracınında yardımı ile aldı, ki bu oldukça normal Anormal olan şey ise sizin bunu "sadece" hıza bağlamanız

    anormalde değil sadece, komik birazcıkta 🙂 taraftar olmayın demiyorum, yine olun, ama allah aşkına bu şekilde olmayın

  12. 3. sırada değil miydi? peki 2. ile kaç saniye fark vardı ? onu da yaz bari şuraya…

    güvenlik aracı 2 kere girmese lastikleri daha da kötü duruma düşecekti.

    Grosjean'ın hem stratejisi hem yarış hızı iyiydi, dediğim gibi, güvenlik aracı girmeseydi Kimi'nin Grosjean'ı geçmesi imkansızdı.

    O yüzdendir ki saf hızla 9 tan 2 ye çıktığını söylemek çok yüzeysel bir yaklaşım

  13. ayhan nahya avatarı

    dostum objektifliğine ve adalet duyguna saygı ve şükranlarımı sunarım, teşekkürler

  14. Duhan Peker avatarı

    18 Yaşında olan insan yetişkin bir bireydir.Bunu bilmenizi tavsiye ederim.Bana lütfen küçük bir çocukmuşum edasıyla yaklaşmayı bırakın.

    Burada ya da başka bir yerde sizin hakkınızda atıp tutmadım ya da size sözlü olarak sataşmadım.
    Bakın insan gibi rica ediyorum.Yetişkin bir insan gibi isteğimi yerine getirirseniz sevinirim.Bir daha benimle muhatap olmayın lütfen.

    Size karşı saygımı bozmamaya çalışıyorum ve bunca hakaret ve küçümseyici laflarınıza rağmen bir kötü söz söylemiyorum.Lütfen sizde aynı saygıyı bana iade edin…

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sen, benim fanı olduğum pilot hakkında bilinçsizce atıp tutma, veyahutta beni ilgilendirecek bir şeyler yazma, ben zaten seninle muhattap olmam. Çocuk bakıcısı değilim!

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Güvenlik aracı girmese, şöyle olmasa böyle olmasa… Bunlar şans işidir birader, benden çok senin daha iyi bilmen lazım. Valensiya 2012. 🙂

    Grosjean'ın hakkını da vermek lazım. Hata yapıp yerini kaybetti fakat Kimi saf hız ile 2. liğe çıkmadı.

    Grosjean'ın hakkını veriyoruz zaten. 2012 lastik türleri kullanılmaya başlandığından beri, hızlandı. Raikkonen'de, tıpkı Alonso gibi yavaşladı.
    Grosjean hata yaptı, ama ya telafi edecekti, yada bedelini ödeyecekti. Bugünden beri sitede konu ile ilgili eleştirilerim mızmızlanmasınadır.

    Amacım Kimi'nin yaptığını küçümsemek değil

    Raikkonen zaten küçümsenecek bir iş yapmadı, senin ne demek istediğini de biliyorum. Ayrıca takip ettiğim kadarıyla da, bu performansı küçümseyecek karakterde birisi değilsin. Vettel'i bile takdir ettiğin oluyor, daha ne. :))

    fakat öyle bir yazmışsın ki "9. luktan 2. liğe çıkan daha hızlıdır

    Birader bunu nasıl yazarsan yaz; dokuzunculuktan, ikinciliğe çıkmak hemde senden daha iyi lastiklere sahip takım arkadaşını geçip, bu işi yapmak her türlü övgüyü hak etmek manasına gelir.

    Grosjean bir tek hata yaptı, Kimi bunu değerlendirdi, sonraki DRS noktasında da sarı bayraklar sallanınca zaten karşı atakta yapamadı.

    Zaten Raikkonen'de, sarı bayrakları duymuş ve bu yüzden düzlükte atağa kalkmış. Yoksa oda bekleyip, uzun düzlükte DRS ile geçebilirdi. Bunlar bahane değil. Ha bahane diyorlarsa, kalan turlar da neden geçememiş?

    Ardından atak yapıp geçememesi adamı yavaş kılmaz, Hamilton ile Alonso'da Hulkenberg'i geçemedi tüm yarış, fakat önleri açık olsa Hulk'tan daha hızlı turlar atabilirlerdi.

    Örnek doğru ama, Grosjean son tur haricinde, Raikkonen'e 1.2 sn'den aşşağı yaklaşamadı. Ayrıca verdiğin örnekte mücadele çok yakındı ve araç farklılıkları vardı. Sauber aracının çekişi ve düzlük hızı muazzamdı. Zaten Hamilton'da, yarış içerisinde bunu dile getirdi.
    -Yetmedi ve dedi ki; Geçişi yapabilmem için önerisi olan var mı?-
    Ancak bizim bahsettiğimiz mücadele ki araçların her civatası dahi aynı…

    Grosjean bugün hızlıydı bence de, ama fark 0.1-0.2 ancak o kadar oynardı, günümüzde de bu kadar hız farkı ile geçiş yapamazsın önde ki hata yapmadıkça.

    Ben sadece bu yeni üretim lastiklerle tek turda hızlı olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında üstün olduğu bir yer yok. (Nickimden dolayı subjektif damgası yapıştırmayın. Gerçekten dikkat ederek takip ediyorum.)

    Aslında günümüzde bahsettiğin kadar farkla geçiş yapabilecek bir kaç pilot var. Ama bir elin parmağını geçmez.

    Grosjean yaptı, Kimi yapmadı. Bu kadar basit 🙂

    Yukarıda da yazdım.
    Hata yapıyorsan; ya telafi edeceksin, yada bedelini ödeyeceksin. Çocuk gibi mızmızlanmamak gerek. 🙂

    İyi akşamlar

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet saf hızla çıkmadı gökten inen bir hızla çıktı. Yapay yani. Katkı maddeli.

    Güvenlik aracı girdiğinde Raikkonen kaçıncı sıradaydı acaba. Neyse.

  18. Duhan Peker avatarı

    İyi ya da kötü bak geçen ki haberde de yazdım konu F1 ya da başka bir konu olsun benimle muhatap olma kardeşim olma.
    Seninle tartışmaktan bıktım usandım yahu.Bak son kez rica etmek istiyorum karışma yorumlarıma…

  19. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen
    Bugün bariz Grosjean,Kimi'den daha hızlıydı.Grosjean başa baş mücadele edebilirdi Vettel ile.

    Bu emirler gözümde Kimi'nin değerini düşürmeye başladı.

    Seninle münakaşaya girmek istemiyorum ama, kendini bilmez yorumların, çileden çıkarıyor.
    Gro, bariz hızlı olabilir. Ama C.tesi günü hızlı, puanlar pazar günü veriliyor. 😉

    Vettel ile mücadele edebilir diyorsun, ama sadece demekle kalıyorsun. Boş konuşuyorsun.
    Gro zaten, 45 tur Vettel'in arkasında gitti. 45 tur da bir şey yapamadı da, son turlarda mı yapacaktı? Peh!
    Gro ile, Raikkonen'in lastikleri arasında tam 6 tur fark var. Ama o 6 turda, hep mor dereceli turlar. Arada ki farkı sen düşün yani.

    Bu arada Raikkonen neden gözünden düşüyormuş? Fırsatları değerlendirip, elindekinden maksimumu aldığı için mi?
    Ha gözünden düştüğüne sevindim, orası ayrı konu. Şimdiye kadar kendine 4-5 tane pilot seçtin, bu benim pilotum dedin, sonra vazgeçtin. Sıra Raikkonen'e gelecek diye korkmuştum!

  20. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Yarışın başında armut mu topluyordu peki öyleyse? Ayrıca Grosjean bile Kimi ile yarışması istenince lastiklerinde ufalanma olduğunu imkansız olduğunu felan söylemiş telsizden. Kimi ile yarışamayacak haldeki lastikleriyle Vettel'e yetişip atak mı yapacaktı yani. Buna kargalar bile güler. Ayrıca Vettel de "Kimi istikrarlıydı ama bizim de sakladığımız saliselerimiz vardı gibi bir açıklama yapmış" herhalde o da gözünden kaçmış. Hepsini geç tur zamanlarına bak yine anlarsın ne olduğunu. Yarış içinde Kimi'nin yaptığı fastest lap ekrana geldiği halde Grosjean'dan hiç fastest lap göremedik. Peş peşe fastest lap yapan Vettel ile mi mücade edecekti?

  21. Vettel'le bugün birinin başa çıkabileceğine gerçekten inanıyorsan aslında sana cevap yazmamak gerek ama eline muhtemelen sadece Sc çıktığı anda fırsat geçebilirdi. Ama Romain orada hata yaptı ve geride kaldı ve Kimi de cezayı kesti. Sen sahiden bugün RBR'nin tüm performansını yansıttığını mı düşünüyorsun. Geçen yarıştan sonra söylenenlerden sonra takım asla bunu yapmazdı zaten. Kendilerini riske atmadan aradaki farkı salise salise kontrol ettiler… Ben bunu daha önce de dile getirmiştim. Redbull diğer herkesten çok daha üstün bir araca sahip ama bunu her yarış ortaya koyduklarında illegal birşey olmasa bile 2011'deki gibi sezon içi yasaklamalarla önlerine geçilmesin diye fazla göstermiyorlar. Sonra da neymiş Romain'in şansı varmış… Tabi haklısın.

  22. Kimi_ in_Rai avatarı

    Yarış bittikden sora 'son turlarda telsiz'den Grosjean'a verilen mesajda ilginc' yorumunu yaptım.Yani bende anlam veremedim…?

  23. Duhan Peker avatarı

    Vettel'e baş edebilecek hıza sahip olan Grosjean'dı.Belki de o kalan turlar içinde Vettel ile başa baş gidebilirdi Grojean.
    İşte Lotus Pit Duvarı sağolsun gene Vettel'e yarış verdiler.

  24. Grosjean hata yaptı mı? Yaptı. Güvenlik aracı da bu yarışların doğasında var mı? Var. her türlü koşulda anında tepki göstermek bir F1 pilotunun görevi mi? Evet. Bugün Kimi güvenlik aracını iyi değerlendirdi -ki bu alan aslında bence Kimi'nin en zayıf olduğu alanlardan birisidir-. Dolayısıyla o 2. liği hakkıyla almış oldu. Geçen yarışlarda Vettel uçup gittiğinde Sc girince buna bayram eden bir çok kişi vardı Seb i geçebileceğiz yada deneme şansımız var diye. Demek ki Sc bölümünde fark kapanması da yarışın genel kurallarına uygun bir durum.
    Birisi 9. sıradan geliyor diğeri zaten yarışın önemli kısmını 2. sırada götürmüş. Ayrıca da arkadakinin lastikleri daha yeni ama geçemiyorsa işte bu durumda Bence Kimi haftasonunda daha hızlı olmuştur.

  25. Pit duvarı yaptı zaten ne yaptıysa. Gresjeana git ve savaş dediler Kimi ile oda bunu yapamam ön lastiklerim ufalanıyor dedi Grosjean ve bunun arkasına fırçayı bastı pit duvarı sağolsun 🙁 Hayır yani bu nefret kime ? Git savaş dediğin adam kim senin ekibinin bir parçası değilmi altın da ki senin ürettiğin araba değil mi bu kadarda olamazdı gerçekten'de. Herkesin kararına saygı duymak gerek Ferrariyi seçti tamam ama bunu yapmalarını anlamıyorum…

  26. aynen ben de öyle anladım

  27. alonso bunu hep yapıyor bizim gibi alonsocularada o yüzden normal geliyor… 🙂

  28. güvenlik aracı girmese Grosjean'ı podyumda görürdü ancak Kimi. Grosjean'ın hakkını da vermek lazım. Hata yapıp yerini kaybetti fakat Kimi saf hız ile 2. liğe çıkmadı. Amacım Kimi'nin yaptığını küçümsemek değil, fakat öyle bir yazmışsın ki "9. luktan 2. liğe çıkan daha hızlıdır" gibilerinden. Grosjean bir tek hata yaptı, Kimi bunu değerlendirdi, sonraki DRS noktasında da sarı bayraklar sallanınca zaten karşı atakta yapamadı.

    Ardından atak yapıp geçememesi adamı yavaş kılmaz, Hamilton ile Alonso'da Hulkenberg'i geçemedi tüm yarış, fakat önleri açık olsa Hulk'tan daha hızlı turlar atabilirlerdi. Grosjean bugün hızlıydı bence de, ama fark 0.1-0.2 ancak o kadar oynardı, günümüzde de bu kadar hız farkı ile geçiş yapamazsın önde ki hata yapmadıkça.

    Grosjean yaptı, Kimi yapmadı. Bu kadar basit 🙂

  29. Bugün bariz hızlı olan kişi Kimi'yi ama görmek isteyene tabi ki… Kimi 9. sıradan kalktı bilmem dikkatini çektimi. Formula 1 gibi bir sporda 9. sıradan kalkıp 2. olabiliyorsan bariz hızlı olan sensindir…

  30. Ben telsiz konusmalarini tam tersten anlamisim, Grosjean lastiklar biter diye Kimi'yi gecmeye gonulsuzken pit duvari israrla Kimi'yi gecmesini emrediyordu. Ya Serhan Acar yanlis cevirdi ya ben yanlis anladim..

  31. bira mantıklı olun grosjean madem vettel ile mücadele edebilirdi de kim tuttu onu kimiyi geçip mücadele etseydi. geçme mi dediler kimiyi

  32. Duhan Peker avatarı

    Bugün bariz Grosjean,Kimi'den daha hızlıydı.Grosjean başa baş mücadele edebilirdi Vettel ile.

    Bu emirler gözümde Kimi'nin değerini düşürmeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir