Hamilton: "Vettel Çoktan Şampiyon Oldu"

yazar:

kategori:

Vettel, Kore’de kazandığı art arda 4. zaferinin ardından artık şampiyonluğa daha da yaklaştı. Red Bull pilotunun Japonya’da şampiyonluğunu ilan etme şansı bulunuyor.

Hamilton “Çoktan şampiyonluğu kazandı. Kalan yarışları tamamladığı takdirde, hatta yarışları tamamlamasa bile yine de şampiyon olacaktır.”

“Kişisel olarak ben seyircileri düşünüyorum. Michael Schumacher’in kazandığı dönemleri hatırlıyorum.”

“Sabahları yarışın startını izlemek için uyanıp tekrar uyuduğumu hatırlıyorum. Ardından yarış bittiğinde uyanırdım çünkü ne olduğunu bilirdim. Bugün de bir çok kişinin böyle yaptığına eminim.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: "Vettel Çoktan Şampiyon Oldu"” için 53 yanıt

  1. Bu arada edebi yazmışım yanlışlıkla; ebedi olacaktı o.

  2. Uzun yorum yazarken lütfen satır başları bırak olurmu.böylelikle hem insanların gözleri yorulmaz hemde daha sağlıklı okuruz.mesela şimdi okuyamadım yorumunu 🙂

  3. Hamilton un şu bakışları herşeyi anlatıyor.

  4. haklı olduğu yerler zaten 2010 ve 2012 sezonunda hep ikinci yarılarda redbul nasıl oluyorsa coşuyordu.ferraride tam aksine gerilerde kalıyordu.düşünsene ferrari artık felipenin vites kutusu mührünü dahi açmak zorunda kaldı.geçen sene son yarış gerçekçi bir yarış olmadığı kanısındayım.yağmurlu desen değil kuru desen değil.geçen senede bana göre 2010 daki taktiksel bir hata yapıldı.button ve hulkun devam edebildiği yaışta alonso extra pit yaparak alınabilecek maksimum puanlardan oldu.tabi ferrarinin yine her zamanki gibi sezon sonu performansını redbulun ona keza gelişimini görmezden gelerek.

  5. Lewis'i seven arkadaşlar belki yorumuma bozulabilir ama Lewis 2007 ve 2008 sezonunda kazanırken de zaten toplam 2 tajım yarış kazanıyordu. Onda da 4 pilot piste göre değişerek kazanıyorlardı. Hani ne bileyim Istanbul'da Felipe Kanada'da lewis gibi. Lewis artık hazmedememenin dibine vurmuş bir yorum yapıp Vettel~n emeklerini başarılarını küçümsemeye çalışıyor hatta bunu trf1 de yorum yapanların hemen hepsi yapmaya çalışıyor ancak kabul edilmesi gereken ne kadar itici gelse de şu an Vettel'in sezon genelinde en istikrarlı pperformans gösteren pilotlardan. En az Alonso kadar Kimi kadar. Hep ne diyoruz Alonso ve Kimi için elindeki araç buna izin verdi ve bunu başardı. Hani bazen öyle yorumlar yapılıyor ki Ferrari sanki en gerideki takım ama onu Alonso bir şekilde podyuma çıkarıyor. Yok öyle birşey. Tamam Alonso çok iyi pilot aracı hakettiğinden bir sıra üste oyabilecek bir pilot ama Ferrari sıralamalarda her ne kadar geri de olursa olsun yarışta bir şekilde en hızlı 2. Yada taş çatlasın 3. Takım olmayı becerdi. E Weber'in hali ortada ondan hayır yok. Lewis'in de dalgalanan formu yani Mercedes'in dalgalanan formu sayesinde onların da çok önünde kalabildi ki Mercedes sıralamalarda her ne kadar iyi olursa olsun yarışta asla ama asla diğer takımlarla eş değer lastik aşınmasına sahip olamadı uzun süre ki hala daha önde sayılmazlar yani lastik performansı açısından fazladan 1000 km lk teste rağmen. Herkes bunları göz önünde bulundurmadan Vettel'e başarısız aracıi sayesinde şampyon falan diyor. Iyi tamam da Vettel aracın yapabileceklerini zaten layıkıyla yerine getiriyor. Fernando aracın hakkı 2.lik iken onu 1. Yapamıyor zaten çünkü 1. Lik genel de hakedenin olur geriye kalan sıralarda çekişme daha ön plandadır. Ne yani Alonso şampiyon olduğu yıllarda aracı yavaş mıydı? Hiç sanmıyorum tamam tek başına değildi ama 2012 de Vettel de tek başına değildi takımın inişli çıkışlı evreleri oldu. Hattta Abu dhabi de en geriye atıldığı yarışta Vettel'in son turlarda Button'a yaptığı atak çoğu kişi tarafından gereksiz risk olarak görüldü ama Brezilya'da ortaya çıktı ki hiçte öyle gereksiz bir hamle değilmiş. Vettel kabul edilmesi gereken gerçek bir şampiyon. Hızlı mı? Hızlı. Istikrarlı mı? Evet. Geçiş yapabiliyo mu? En geriden başladığı Abu dhabi 2012 yeterince iyi bir örnek bunu yapabildiğine e daha ne o zaman? He diğer araçlar daha güçsüz onları geçmek falan hikayesini okumasın kimse aynısını Alonso yapınca kahraman oluyor ama..
    Her zaman söylerim. Formula 1 de atak yapmak için düzlük hızınız olması gerekiyor. Bu haftasonunda bunu gördük. Hamilton ve Alonso gibi çoğu kişilere göre araçlarının performansına neredeyse 5 sıra daha ekleyen 2 canavar pilot çekiş ve düzlük hız kesimlerinde kendilerinden hızlı olan ama tur baına neredeyse 1 saniye yavaş olan bir aracı geçemediler. Redbull takımı da bizler de artık biliyoruz ki Weber asla tek tur anlamında Vettel kadar iyi bir pilot olamadı olamayacak. O yüzden Weber'in aracında Vettel'e göre farklı vites oranları ve ayarlar kullanılıyor. E bir araç her halükarda hızlı olaabilir ama bu hızlı olması onun en ideal ayarının bu olduğu anlamına gelmiyor. Bence Vetttel ile Weber arasındaki yarışlardaki farka buradan kaynaklanıyor. Vettel en önde başlayıp orada devam ettiği için de DRS kullanmayacağı hesaplanıp ona göre bir 7. Vites dişlisi ayarlanıyor ve bu da aracın baştan sona tüm çekiş düzenine etki ediyor. Geçen sene Abu dhabi de sson sıraya atıldıktan sonra düzlük hızını yükselttiklerinde gördük ki aslında Vettel'de gayet güzel ve tertemiz ataklar yapabiliyor. Ama düzlükte rakibinden hızlı olamayınca pilotun elinden neredeyse hiçbirşey gelmediğini en iyi Alonso fanlarının bilmesi gerekiyor bence. Petrov düzlükte Alonso'dan hızlıydı ve Alonso ne yapabildi? Hiçbirşey. Hatta öyle ki geç fren bile yapamadı. Demekki neymiş düzlük hızınız yoksa yarış içerisinde geriye düştüğünüz olağanüstü durumlar da öndekilere atak yapmak düşündüğümüz gibi bir mesele değilmiş.
    Neyse konuyu çok fazla uzattım. Bence Vettel şampiyonayı skıcı bir hale getirmiyor. şampiyonayı skıcı hale getiren şey diğer takımların beceriksizliği onlarda pole alacak bir araç üretseler Vettel de aak yapar Vettel'de geç fren yapar. Hamilton en iyi atak yapan pilottu dimi? Sahi bu haftasonu pistte yarışan kimdi o zaman? Bence bu yazdıklarımı biraz değerlendirmelisiniz arkadaşlar çok uzattım ama bence Vettel'e saygı duyulması için biraz rambonun yazdıkları dışında bizlerin yazdıklarını da okumalısınız…

  6. Nebi kardeşim geçen sene Vettel şampiyonluğa nasıl uzandı? sezon finali nasıl oldu unutuluyor sanıyorum. Vettel'in 3 şampiyonluğunda her yarış en önden kalkar durumda değildi özellikle zorlu geçen sezonunda ve gençliğini, geçiş becerisini sorguladığımız zamanlarda.
    Sonuç olarak bakılıyor……her yarış 1,5-2 sn fark atan bir çocuk değildi bu 3 tane şampiyonluk konuşuyoruz burada. Bu derece dominasyon ortaya koyanlarda gridin ortasından başlayıp lider tamamlamıyorlardı C.tesi ile başlıyordu dominasyonları. Formula'nın 30 yılında da bu farklar ilk defa olmuyor. Ne dalgalar geçti insanlar insanlarla. Ölünce herkes badem gözlü oluyor ancak itici bir sürü hareketiyle Ayrton, Michael bu kadar sevildiyse bu çocuk da sevilir. He fark var diyeceksiniz o fark,
    Kimi, Fernando, Lewis için de var onlar da 90'ların müthiş adamlarıyla bir sevilmiyorlar. Fanatikleri etiket yapıştırıyor sadece.

  7. b**bs değil miydi? b**bs diye okudum. ama şimdi anladım. teşekkürler.

    hamilton hafiflemek için birşeyler yapacağım dedi ya geçen, o bölgeymiş arkadaşlar. 🙂

  8. ama unuttuğun bir şey var.diğerleri her yarış polden kalkıp alıp başını gitmiyordu adamlar zorluyordu spin atıp geriye kalıyorlardı zaman zaman.araçla boğuşarak alıyorlardı saniyeleri.bence burada anlatılmak istenen bu aracın ne olursa olsun yenilemeyeceği.vettelin değil redbuldan bahsediyorum.vettel iyimi kullanıyor elbette iyi kuşllanıyor ve kaliyesi belli bir pilot ama bu kaliteyi diğer alanlardada göstermesi gerekiyor ki sevilsin.

  9. royal o göğüs değildi ya neyse:)

  10. bir nebze haklısın ama bu eşek şeyine kazık çakar gibide olmamalı tabi.mesela senin tezinden yola çıkarak şöyle diyebilir.

    "evet bizim iyi bir aracımız var ve bende bunu iyi kullanmaya çalışıyorum şampiyonadaki durumumuda biliyorum kendimi geliştirme anlamında daha fazla efor harcıyorum."

    "mercedesler bazı yarışlarda hızlı hatta sıralamalarda bazen bize zorluk çıkarıyorlar ama yarış performansı konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.yarışlardan onlardan daha iyiyiz."

    "düzlük hızımız geçen senelere göre daha iyi en iyisimi bilemiyorum ama geçen senelerden daha iyi olduğu kesin."

    bu şekilde demeçlere hiç kimsenin bir şey diyeceğini zannetmiyorum.birde seninç gösterileri abartılı olduğu için bu kadar antipati topluyor.illaki kulağına gitmiştir sevinmesini daha dikkatli yapmalı.sanki son sıradan kalkmış herkesi pist üzerinde geçmiş gibi değil.aracının ne olduğunu biliyorsun diğer pilotların nasıl bir duygu içinde olduğunuda biliyorsun.onun için biraz daha dikkatli olması gerek.yoksa herkesce bilinen saygı kavramını hiç bir zaman tadamayacak.

  11. Alonso trulliye ne takmış?

  12. Çıkıp yarışma o zaman. Şimdiden başlamışlar değersizleştirmeye. Bizi düşünüyormuş çok da inandırıcı hani. 🙂
    Kendileri bunu yapsalar anında Senna ruhlu ilan edilirler. Bizi düşünen adam Senna taklidi olabilir mi.
    Bunlar çok dan bunalıma girmişler eh kolay değil tabi.
    Schumacher de millete 2 sn taktığında arkadaşı sürünüyordu yağmurda az mı dalga geçti insanlarla kaldı ki o dönemler 90'ların etkisinin silinmediği dönemler. Mika da alayına 1 sn taktığında David sürünüyordu bu çocuk da takıyor Mark sürünüyor. Fernando, Felipe'ye Trulli'ye takınca harika sürücü bu çocuk takınca kesin makinesinde birşey var. 🙂
    Bu çocuk Mark'ın şu yıl sergilediği halden çok farklı olduğu zamanda 2 nciliğe yaklaşamadığı anlarda şu ismi Lewis'den müteşekkil performansın suyunun suyunu çıkaran adamı sn'nin 10 dalık birimleriyle az mı geçti. O zaman taraftarlar hariç saygı vardı tabi birşey diyemiyorlardı telemetri çıktıları önlerinde.
    Yıllardır 3'e gidicem diye elindekinin suyunu çıkarmaya çalışan, önüne doğru bir çizgi çizmeye çalışan adamı 2 ye katlıyor bu sene sağlığına zeval gelmezse tabi ki parmağını sokacak herkesin gözüne.

  13. "Sabahları yarışın startını izlemek için uyanıp tekrar uyuduğumu hatırlıyorum. Ardından yarış bittiğinde uyanırdım çünkü ne olduğunu bilirdim. Bugün de bir çok kişinin böyle yaptığına eminim." dedi.

    Her zaman ki gibi kim kazanırsa kazansın Gece yarısı sabah fark etmez uyanırım. Kaybetsek bile teselliyi başka şeylerde ararım. Bir gün Japonya için uyandım Antrenmanları izliyorum hava aydınlanmamıştı daha kafamı bir çevirdim Annem pür dikkat bana bakıyor aferin dedi gitti 🙂

  14. Tıpkı burada olduğu gibi yarışta düşman yarış sonunda gayet güzel anlar.

  15. vettelin şu an aklında olan tek birşey var o da 2011 de aldığı 392 puandan fazlasını almak bunun içinde kalan 5 yarışı kazanmak zorunda bakalım başarabilecek mi?

  16. Little Bambi avatarı

    Yazdığım maddelerin genel özelliği vettelin yapıtğı bütün açıklamaları yalan , samimiyetten uzak ve milleti aptal yerine koymaya çalışan açıklamalar olduğudur. Rakibine saygı falan duymuyor, kimine hıyar der kimine çekin şunu önümden der.. Sen nereden anlamak istiyorsan oradan anla.

  17. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel Mesela Şöyle Cevaplar Verse ;

    Şampiyonluk garanti sülalem rahat diğerleri çok yavaş en hızlısı biziz kimse bizi geçemez.

    Şampiyon olacağım 3 ay sonra düşünmeme gerek yok ben önümüzde daha 10 yarış daha olsa bile şampiyon olacağım.

    Diğerlerinden 2 saniye hızlıyız kimse bana yetişemez .

    Mercedes mi ? Onlar hızlı mıymış benim niye haberim yok ?

    Düzlük hızımız da mükemmel biz herşeyde diğerlerine 1000 basarız.En büyük biziz !

    Bunları deseydi Vettel gözünde ne olacaktı ? Kibirli ve kendini beğenmiş bir ukala falan dimi.(hayır demezsin heralde buna kimse yemez yani .) Siz o adam ne derse desin başarıları yüzünden kıskanacaksınız.Çok çalışmalarının sonucunu aldığı ve sizin tuttuğunuz pilotu yendiği için kıskanacaksınız.tuttuğunuz pilotun rekorunu kırdığı için kıskanacaksınız.takım-pilot kombinasyonunda en iyisi olduğu için kıskanacaksınız.

    Kimse çıkıp açıklama yapmaz böyle kendiliğinden sormuşlar ki cevap vermiş o tarzda.Benim yukarda dediğim gibi cevap verse ne diyeceğinizi hepimiz biliyoruz çünkü ben de kibirli ukala falan derdim.Adamın rakiplere saygı duyması bile suç olmuş ilginç.

  18. Hakkinen-Schumacher çekişmelerinin yaşandığı yıllarda Schumacher kazanıp da podyumda zıpladığında bir Hakkinen taraftarı olmama rağmen ben seviniyordum Abdullah. Çünkü adamlarda yarış esnasında iki ezeli düşman; yarış bitiminde 2 edebi dost vardı pistlerde ki bizim taraftarlar olarak saygımız da burdan geliyordu.

    Haklısın: Ülkemizde pek de Vettel taraftarı yok. 1-2 tanesi hariç alayının anaokulu terk yorumlar yapması nedeniyle bizler de ne Redbull ne de Vettel tarafına duyacağımız bir saygı varsa da sağ olsu lar sayelerinde duymuyoruz.

  19. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yanlışın var kimse 7 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilotu unutmaz unutamaz unutmak istese bile hatırlatırlar eğerki bu sporu izliyorsa mutlaka o 7 şampiyonluk adamın gözüne sokulur aynı şekilde Vettelin kısmetse alacağı 4 üst üste şampiyonluk gibi.

  20. Duhan Peker avatarı

    Vallaha abi bu sözlerden sonra diyecek bir şey kalmadı. 🙂
    Bana da hak vermek düşer artık. 🙂

  21. schumacher şu anda olmadığı için ve en son galibiyetini 2006 senesinde aldığı için senin bunu demen normal. schumacherin karakteri vettel ile aynı olmayabilir ancak konu galibiyet kazanma olunca schumacher'i tutmayanlar için galibiyet anında yaptığı hal ve hareketler rahatsız edici olacaktır ki öyleydi. çıksın mclarenci arkadaşlar desinler o dönemlerde biz schuminin galibiyet kutlamalarından çok keyif alıyorduk diye.. var mı öyle birisi? yok. adam 91. galibiyetinde bile çocuklar gibi seviniyordu.

    Al bak Schumacher'in 91. ve sonuncu zaferi. 2006 çin gp

    Vettel'in özellikle bizim ülkemizde pek taraftarı yok. Tüm dünyada öyle sayılır. halihazırdaki f1 izleyenler, vettel'in geldiği dönemde zaten belli sürücü ve takımları destekledikleri ve f1 dünyasına yeni katılan pek taraftar görülmediği için, vettel'e olan kinin buradan geldiğini düşünüyorum. diğer pilotlardan pek farklı bir şey yapmıyor. dominasyon olduğu için her türlü hareketi rakiplerinin gözüne batıyor.

    sevmesek de beğenmesek de adam başarıyor. başardıkça mutlu oluyor. olmakta da haklı. kaç yaşında ancak buna rağmen f1 tarihinde çok önemli şeyler başardı. ve o kadar başarısına rağmen de şımarmadı. gerçekten takımın söylediği gibi olgunlaştı. sanmıyorum ki vettel'in yerinde olmak istemeyen sürücü yoktur. Hamilton bıraksın ara sıra yaptığı kahramanvari açıklamaları. bizzat yerinde olup domine etmek, şampiyonluğuna ve başarılarına yenilerini katmak isterdi. ama olmuyor işte.

    Kazandığında sevinmeyecek bir pilot istiyorsak herkesin Kimi gibi olması lazım. ama o bile elini kolunu kaldırıyor. onun da stili o.

  22. yani şimdi vettel şampiyon oldu geri kalan yarışları izlemek gereksizmi yada çokmu tatsız oluyor.hayır .alo-rai-ham var.onların kandi aralarında çekişmesi ayrıca zevkli ve arabalarıda birbirlerine yakın sayılır.vettel uçsun gitsin önde.zaten kameralarda onu göstermiyor 🙂 yani kamereman bile işini bliyor nereyi çekeceğini biliyor.gridde boşuna 22 araba yok.vettelide 4 kez üst üste şampiyon oldu diye (bariz diğerlerinden üstün bir arabayla ham-rai-alo üçlüsünün kategorisine koyamıyorum.vettel yanında onlar kadar güçlü bir takım arkadaşıyla yarışırsa o zaman bir kıyas yapabilirim çok hızlı bir pilot ama mücadele etmeden yani rakipsiz çoğu pilot kazanır.rakibin varken mücadele ederek kazanmak asıl mesele.

  23. yok zaten o yüzden söylemedim. hamilton'ın alonso'yu son zamanlarda fazla övmesine değindim.

  24. Duhan Peker avatarı

    Çünkü olgunlaştığının farkında olan bir insan!

  25. ''yarışın startından sonra uyuduğumu hatırlıyorum''.sonuna kadar izlerim.biraz iç geçmesi olabilir ama o öğleden sonraki yarışlarda oluyor ama yarıştaki hiç bir enstanteneyi kaçırmama engel olacak kadar değil.izlemeye başladıysam sonuna kadar izlerim.kaçırmak zorunda olduklarım varsada internet dene icat var bir tek çay kahve yenek yapamıyor gerisini hallediyor.zafer için olmayabilir ama podyum ve puanlar için savaşan pilotlar her zaman olacaktır ve şu anki gridde (aslında schuminin 2.kariyerini geçirdiği ve kimi nin geri döndüğü sezon yani 2012 sezonu her açıdan izlemeye değerdi) 2012 haricinde son 15 yıla bakarsak hatta 20 yıl seyir zevki var.yani kaliteli pilot sayısı fazla.tek bir pilot genellikle kazanıyor ama geri kalanlar kıyasıya çekişiyor ve hepside dünya şampiyonu.yani vettel yarışları kazanıyor diye zevk almıyorum değil sekte vuruyor bir rai taraftarı olarak rai nin zafer için her zaman çekişmesini isterim ama olmuyorsa 2.lik için diğerleriyle savaşmasınıda zevkle izlerim.şampiyon olamayanlar arasındada 1-2 iyi pilot var onlarda renk katıyor

  26. Bu sporda hiç kimse ilelebet uçamadı ya hep kullandıklarının etkisi bitti yada biri kanatlarını kesti seninde kanatlarını kesecektir biri er yada geç şampiyon ol ol michael schumacherde oldu bak şimdi kimse hatırlıyormu istersen 20 kere şampiyon ol bence bu sporda takımın şampiyon olması daha önemli takım kalır pilot gider diyorum ve ferrarinin seneye takımlar şampiyonluğunu kazanmasını canı gönülden istiyorum ama olmayacak biliyorum … 🙁 #dopingkullanferrari 😀

  27. Şimdi ben düşünüyorum da, Vettel'in yerinde olsam, Alonso, Raikkonen ve Hamilton gibi pilotların önünde bir şekilde yarışlar kazansam tamamen aynısını yapardım. Burnu havada olan, rap yıldızı gibi dolaşan pilotlara nispet olsun diye gözlerine gözlerine sokardım parmağı. Orası da ayrı konu 🙂

  28. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Mantarite nedir kardeşim mantar tarlası falan mı? 🙂 O kelimenin doğrusu mantalitedir, İngilizce'den, 'mentality' kelimesinden gelir, haberin olsun.

    2. Nokta, aklın eriyor mu ermiyor mu bilmiyorum ama Vettel'in o demeçleri vermesinde milyon tane etken var, yoksa o adam daha lastiklerin değiştiği ilk günden emindi şampiyon olacağına.

  29. Kesinlikle. Yani drs olsa bile bari lastiği uzun ömürlü yap da adamlar aracın canına okusun.biz de yetenek görelim:)

  30. Keşke şu drs ve kers hiç olmasaydı dimi kers zaten tek vettelin işine yarıyor fark açma konusunda nitro gibi etki ediyor kersi vettelin ama hep webberin bozuluyor 😀

  31. Keşke şu drs ve kers hiç olmasaydı dimi kers zaten tek vettelin işine yarıyor fark açma konusunda nitro gibi etki ediyor kersi vettelin ama hep webberin bozuluyor 😀

  32. Ben ferrarinin domine ettiği yılların şuan Redbull un domine ettiği yıllardan farklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ferrarinin çok çok üstün olduğu yarışlar elbette ki oldu ama bu kadar devasa bir fark asla olmadı.Redbull şuan farklı bir gezegende gibi,ayrıca kural değişiklikleri ferrariyi hep vurmuştu ve zaten vurması için uygulanmıştı,ama şuan bakıyoruz ki ne kurallar ne lastikler Redbull a dokunamıyor bile hatta daha da işine yarıyor.Araç komple paket halinde süper düzeyde. Göz açıp kapayıncaya kadar vettel 4 ledi neredeyse… Hamilton schumacher yıllarına dokundurmuş ama buradaki fanların hiç biri o yıllarda yarişlarin ortasında zannettiği gibi uyumamıştır… Birincinin çok bariz belli olduğu yarışlar çoğunlukta olsa da yarış V12 motorlu canavarlarla her zaman kürsü için mücadelelerle doluydu.ve hatta yakıt ve pit stratejileriyle maksimumda limitlerde atılan pit öncesi ve sonrası turlarla doluydu. Şimdi yarışın ortasından sonuna kadar birbirini takip eden 3 araca mücadele ettiler diyoruz,ne mücadelesi,onca geçiş amaçlı yeniliklere rağmen sonuç çoğu zaman değişmiyor.tabi lastiği bitmez ise.ve aracın limitlerini asla göremiyorlar çünkü lastiği ömrü buna yetmiyor.ben hamiltona katılmıyorum

  33. Vettel in durumu kişiye göre değişir .. bana göre hareketleri antipatik değil .. size göre öyle .. alonzo nun triplerini , kazandıktan sonra shumiye üstten bakışlarını , hamiltonun en büyük benim burnumdan kıl aldırmam edalarını unutmadık .. vettel de farklı bişey yapmıyor ( bana göre ) vetteli sevdiğimden değil , ama bazen abartıyoruz yahu .. görüyorsunuzdur bazen öyle nefret ve kin dolu kelimeler yazılıyor ki inanamıyorum .. ben hakinen den sonra rai ciyim .. kalın sağlıcakla …

  34. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alonso o hareketi yapmıyor çünkü yarış kazanmıyor ondan olabilir mi ?

  35. Vettelin amacı heyecan yaratmak yok hızımız kötü yok hızlı olabilirler falan filan ama anasını satıyım hiç icraat yok yarış dışı kalmak yok yavaş kalmak yok alternatör sorunu yok lastik sorunu yok "KERS" sorunu yok yokta yok 😀 sağolsun bu sene webber senesiymiş … Ama nasılsa 100 küsür puan fark atmış redbull ama en korkutucusu seneye vettelin 20 yarış kazanabilirmi düşüncesi 500 puan da fark adama pis koyar be ferrari ve mclaren in ayağını denk alması gerek 🙂

  36. Duhan Peker avatarı

    Abdullah Abi saydığın şeyleri zaten biliyorum fakat bu saydığın pilotlar zaten belirli bir süre sonra bu hareketleri yapmayı bıraktı…

    Misal Alonso eskisi gibi yapıyor mu pamak hareketini?
    Evet Michael Schumacher de yapıyordu ama o adamın en azından bir duruşu vardı yerine göre hareket yapardı.

    Bundan dolayı biraz olgunlaşması gerektiğini söyledim kötü bir amaç yok yani. 🙂

  37. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    QapaQ tebrik eder ellerinden öperim.

  38. vettel'in hareketleri vatandaşı rosberg'in bile sinirini bozmuş, geçen gün şöyle birşey demişti, millet havuzda göğüslerini açarken biz çalışıyoruz bu şekilde kazanıyoruz gibi birşeyler, bunun üzerine rosberg de bizim ne kadar çalıştığımızı bilemez, biz yatmıyoruz biz de en az redbull kadar çalışıyoruz o boş konuşuyor ve çalışıyoruz diyerek kibirli davranışıyla kendi kendini yuhalatıyor. benim göğüslerimi bıraksın tarzı bir cevap veriyor.

    button da böyle demesi yanlış, tabiki redbull kadar iyi iş çıkaramıyoruz ama bu çok çalışmadığımız anlamına gelmez diyor.

    yani vettel kendi çapında diğer takımları tembellikle suçlarken kendi takımını ise çok çalışmalarıyla övüyor ve bu şekilde kazandıklarını iddia ediyor. 2007-08den beri şampiyonluk alamayan ferrari ve mclaren gibi takımların redbull'dan az çalıştıklarını iddia edebilecek biri var mı vettel'den başka?

  39. İşte tam bir Vettel özeti. Sonra bu adam niye sevilmiyor diyince ayrı ayrı 1000 tane sebep saysak, yok başka pilot ta bunu yapıyordu öbür pilot ta şöyle yapıyordu, öbürsü bunu yapıyordu o daha mı iyiydi diye laflar geliyor Vettel'i savunanlardan.
    İyi de kardeşim bi tane adamın bin tane hareketine karşılık diğer bin tane pilot örneği veriliyor bu durumda. E ne yapıp edip bin tane pilotun yaptığı gıcıklığı tek bünyede toplamayı başardıysa bu dünya şampiyonu muhteşem pilotumuz, bi zahmet böyle herkes tarafından gıcık olunmayı ve istediği saygıyı görmek için daha 40 fırın ekmek yemesi gerekeceği gerçeğini de kabullensin lütfen.

  40. herkesin bir hareketi vardır. sevseniz de sevmeseniz de.
    Schumacher yıllarca podyumda sıçramıştır ve bu insanları gıcık etmiştir
    Alonso dönem dönem boğa boynuzları, zaman zaman yılan ve turna teknikleri gibi kutlamalar yapmıştır. Bizzat Alonso'nun da pole pozisyonu sevincini parmakla kutladığı olmuştur.
    Webber kazandığında şekilden şekle girmiştir.

    Bir çok sürücünün kendine has kutlamaları vardır. Vettel de açık bir şekilde 1 diyor. Ben 1 numarayım arkadaş diyor. haksız da sayılmaz başardıklarına bakarsak. biz ki (aslında benim kazandığında sevineceğim bir pilotum dahi yok :)) tuttuğumuz pilot sevindiğinde deli gibi seviniyorsak, bizzat o başarının sahibi olan kişi her türlü eğlenme ve kutlama hakkına sahiptir. Bizi gıcık eden Vettel'in parmak hareketi değil, bizzat onun başarılarıdır.

  41. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ben bir numarayım demek istiyor.

  42. Duhan Peker avatarı

    Hamilton-Alonso-Kimi sırf böyle saçma sapan hareketler yapmadığı için seviliyor.

    O parmak hareketinin anlamı ne yani?Bebekler gibi aynı.

  43. İşte vettelimin farkı burda yatıyor o işi asla garanti görmüyor geçilebiliriz diyor şampiyonluğu kaybedebiliriz diyor

    ama hamilton ne diyo vettel şampiyon

    hatırlıyorum 2010 du diaza soruyalar son yarış öncesi adam ben şampiyonum diyor ama sonuç ortada

    —————————————————————————-

    vettelim bu mantarite ile daha çok şampiyonluklar kazanıp çok canlar yakacak benden söylemesi

  44. elvan dalton avatarı

    Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Benim gönlümün şampiyonu Alonso değil mesela.

  45. Little Bambi avatarı

    Vettel'e sorsalar ;

    -Şampiyonluk garanti değil. Zaten şampiyonayı şuan düşünmüyorum 3 ay sonra düşünebilirim.

    -2 Saniye hızlıyız ama her an diğer takımlar yetişebilir.

    -Düzlük hızımız kötü.

    -Mercedeslerin formu beni hala korkutuyor.

    -Düzlük hızımı çok kötü.

    -Düz…

  46. Sabahları yarışın startını izlemek için uyanıp tekrar uyuduğumu hatırlıyorum. Ardından yarış bittiğinde uyanırdım çünkü ne olduğunu bilirdim. Bugün de bir çok kişinin böyle yaptığına eminim." dedi.

    Yarışı bırak sıralamaları dahi izlemiyorum bazen çünkü sonucu biliyoruz.2007-08 sezonuna hasretim doğrusu 🙁

  47. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Schumacher'i televizyondan izliyormuşsun bak şimdi şanşlısın şimdi aynı pistte yarışarak şahit oluyorsun.

  48. sebastian gridte seni hamilton kadar kıskanan birisi yok…aynı durumda kendisi olsa hiç seyircileri düşünürmüydü acaba..Dur ben bu yarışı kazanmamayım dermiydi acaba…

  49. Hamilton : ''Vettel çoktan şampiyon oldu ama gönüllerin şampiyonu Alonso''

    demeliydi bence 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir