Domenicali Pirelli'yi Savundu, Alonso Eleştirdi

yazar:

kategori:

Hem Fernando Alonso hem de Mark Webber, hafta sonunda Pirelli’yi eleştirdiler. Bu isimlerin ardından MClaren’den Sergio Perez de bazı eleştiriler yaptı.

Özellikle Alonso ve Pirelli Motor Sporları Patronu Paul Hembery’nin karşılıklı sözleri ön plana çıkarken taraflar daha sonra konuşup olayı tatlıya bağladılar.

Domenicali “Fernando ile duruma açıklık kazandırmak için bir toplantı yaptık. Hembery orada özür diledi ve artık geleceğe bakmamız lazım.”

“Her şeyi birlikte düzeltmemiz önemli. Daha iyi iş çıkarabilmeleri için sürücülerin hayalkırıklıklarını duymaları önemli. Pirelli’nin görüşlerini söylemesi de önemli. Onlara istedikleri testi vermiyorsanız bu da doğru değildir.”

“Daha iyi bir gösteri için test yapmamız lazım. Tüm hayatınızı simülatörde geçirseniz de lastiklerdeki sorunu çözemeyebilirsiniz. Ve bu sadece lastikler için geçerli değil.”

“Gelecekte tamamiyle yeni araçlar olacağı için, Pirelli ile daha fazla test yapabilmeliyiz.”

“Aksi takdirde durum sinirbozucu olabilir çünkü üstesinden gelinmesi gereken sorunlar var.” dedi.

Alonso ise eleştirilerinin arkasında durdu. Alonso “Yorumlar doğru muydu yanlış mıydı bilmiyorum bu yüzden söylediklerini öğrenmek için Hembery’i çağırdık.”

“Tam olarak ne söylediğimizi bilmiyordu ve özür diledi. Bizim söylediklerimizi yanlış anladığı için hatasının ardından özür dilemesi iyi.”

“Lastiklerle 5 km yapamadığımızı söyledik. Bu sözde değil, bir gerçek. Pistte lastik parçalarının olduğunu söyledik. İki metrelik bir yarış çizgisi var. Bu bir gerçek, laf değil.”

“Ve bu sene lastiklerde sorunlar yaşıyoruz. En son bugün Sergio’da gördük. Bu da bir gerçek, laf değil.” dedi.


Yorumlar

“Domenicali Pirelli'yi Savundu, Alonso Eleştirdi” için 11 yanıt

  1. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    Allah seni bildiği gibi yapsın domenicali Alonso gibi bir pilotun bile kimyasını bozdun.

  2. Aslında ikiside bir tezi desteklemiş ama birisi sağ kulağından tutmuş diğeri sol kulağından tutmuş.ALonso nun söylediği yanlış değil ; bir tur gidilen lastiği ölçümü yapılıp verileri Hembry e verildiğinde durum onun tarafındanda anlaşılmışdır.Lastiklerin bir turda dahi eridiği söyleniliyor.Bakın… Perez den sert bir fren geldi ve ana lastik anında pes etti.

    Newey difüzörünü öyle çalıştırmaya başlamışki araca sürekli frenlerle ve eni gazla yüklenip lastikleride fazla harcatmadığından Vettel lastik korumacı oluyor.Tek mücadelesi tur bindirmeler olan pilotu örnek göstermek ALonso yu eleştirmek değil Ferrari ye hakaret olduğunu son anda anlamışlar ve Hembry nin kulağına kuvvetli asılmışlar.

    Bu camia da Perez,Button,… vss gibiler lastik korumacı olarak görülürdü oysa şimdi görülen Button da bu lastikleri koruyamıyor Perez zaten aracın o ruhundan faydalanıyormuş diye öğrendik.Hiçbir mücadelesi olmayan ve aracı önde hızlı bir şekilde talimatlara uygun şekilde bitişe getirmek bir vasıfsa; bize eyvallah deyip F1 i izlememek düşer.

    Rosberg antikası Vettel ile mücadele ederken ona yer bırakıyor ve adeta koruma yapıyor ki anında onunla kaş göz olacağını biliyor.Bu yarışda ALonso nun kaçınacağını bilerek adeta onu pistin dışına gönderip hızlanma ivmesini darmadağın etti.Ferrari nin düşük hızlardaki gücü aradaki kaybı telefi etti ama bu seferde Rosberg Massa nın hakkına rahmet okuttururken de arkada facia luşturdu.Bu speinde arka kısım dağıldı ki Massa spin atıp ALonso ya tuşeledi ve pist dışına gönderdi.Bütün bunlar olmasaydı belkide ALonso Vettel e yetişemeyecekdi ama 6. da olmayacakdı.

    Mücadelede ani frenler ani gaza yüklenmeler ,maksimum hıza ulaşmalar ani direksiyon darbeleri sonucunda daha fazla lastik harcarsınız.İlk pit öncesi yumuşak lastiklerle mücadele eden ALonso nun aracının tur zamanlarına bir bakın.Lastikleri nasıl harcadığı ve Raikonen in dahi o kadar rahat nasıl geçebildiğini anlatır.Mücadele etmeyenin kazandığı bir formatı izliyoruz.Raikonen de mücadele etseydi o da performans kaybı yaşıyacak ve ALonso yu geçemeyecekdi.

    RedBull öyle bir yere basma yakalamışki; diğerlerinden daha düşük açılı arka kanat hatta daha küçük arka kanat kullanıyorBuna rağmen herkesden daha önce gaza yüklenecek kadar avantajları varsa… 4-5-6 defa şampiyon olunsada anlamsız çünkü bizler bu seriyi izlemekden vazgeçebiliriz.

  3. Hep öyle derler polat alemdar .

  4. Sorun sadece sendeyse Domenic,defol !

  5. sezon ortasında Alonso aglamıyordu herhalde lastiklerin güvenligi yokda şuda buda diye şimdi neden susuyor rambo mal geldin mal gitcen be…

  6. Hakan ilk defa sana atılıyorum seneye gene vettel şampiyon olacak

    lakin unnuttuğun şey vettelin en az 14 galibiyet alacağı ki bu seni baya baya üzecek

  7. Seneye üzüleceğim tek şey redbull'un 5. Kez şampiyon olması ve kimi raikkonenin ferrariye gelerek hayatının hatasını yapmış olacağı …

  8. Bu lastikleri isteyen FIA dır ..!! prelli test yapalım der fia kabul etmez .. takımlar test yapalım der fia kabul etmez .. nasıl iştir anlamadım … kore de öyle bir hal aldıki pistte lastik kırıntısından geçiş yapamıyorlardı araclar o hale geldi artık .. fia heyeti değişse iyi olur sahidende ..

  9. eskiden bu kadar latik parcasi olmuyordu piste.pilotlar buyuk risk aliyor lar gecis yaparken.pirelli yi elestimek çok dogrumu bilmiyorum FIA hiç bir zaman itiraz veya elestiride bulunmadi lastikler icin.artik fia nin ihtyar heyetini degistirmek lazim

  10. pirelli olmadan önce bridgestone bu kadar eleştirilmiyordu ve bridgestone yetkilileri hembery gibi her hafta demeç vermiyordu.dönüp dolaşıp formula1in geleceği tartışılıyor.yapay geçişler lastik sorunları vs vs. 2005-2008 yıllarındaki formula1i ciddi anlamda özlüyorum.

  11. Diaz neyin peşinde hala çözemedim doğrusu

    patron istanbul boğazı der diaz çanakkale boğazı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir