McLaren Magnussen ve Vandoorne'a F1 Koltuğu Bulma Peşinde

yazar:

kategori:

İki pilot ta McLaren genç sürücü programının üyesi ve Formula Renault 3.5 serisinde mücadele ediyorlar.

Kevin Magnussen şu an şampiyonanın bitimine bir yarış kalmışken Vandoorne’un hemen önünde lider durumda.

Martin Whitmarsh genç pilotlarını övdü.

“Bence ikisi de gerçekten iyi çocuklar ve Formula 1’e gelmeyi hakediyorlar, bizim görevimiz de onlara bunu sağlamak. İkisinin de çok özel olduklarını düşünüyorum.”

McLaren Lotus, Force India ve Marussia ile Magnussen hakkında görüştü.

2007 şampiyonu Kimi Raikkonen’in Ferrari’ye geçmesiyle Lotus’un boş bir koltuğu var ve Alman Nico Hülkenberg koltuk için en büyük adaylardan.

Diğer iki takımın McLaren ile teknik ortaklıkları var, fakat Marussia artık Ferrari’ye daha yakın ve Force India ise Mercedes ile bağlarını güçlendiriyor.

Force India eş takım patronu Bob Fernley’e Magnussen soruldu.

“Vijay Mallya her zaman bulabileceği en iyi sürücüleri tercih eder. Bu felsefesini değiştireceğini sanmıyorum.”

“Sürücülere karar vereceğimiz zaman geldiğinde önerilerimizi ortaya sınarız. Eğer Kevin da bu listedeyse bu olabilir.”

“Bence bir çok iyi sürücünün ortada olduğu bir duruma yaklaşıyoruz. Bence McLaren kendilerine bakmalı. Eğer Magnussen harika bir sürücüyse, neden ona bir şans vermiyorsunuz?”

Kevin’ın babası Jan Magnussen McLaren ve Stewart takımlarında yarışmıştı, ancak başarılı olamamıştı.

Geçtiğimiz yılki Abu Dhabi testinde Danimarkalı pilot Formula 1 yarışında altıncı cebi elde edebilecek bir zaman yapmıştı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Silverstone’daki testlerde ise Magnussen’in Force India ile anlaşması feshedilince McLaren ile teste çıkmıştı.

Martin Whitmarsh Kevin’ın Silverstone’daki performansını değerlendirdi.

“Onunla sürüş yapmayı planlamıyorduk, fakat testsiz kalınca onunla çalıştık. 110 tur attı ve en hızlı zamanı yaptı, en ufak da bir hata yapmadı.”

“Bir şekilde onu Formula 1’e getirmek için bir yol bulacağız.”

“İkisi de bunu hakediyor. Gelecekte Formula 1 pilotları olacaklar. Soru ise onları ne zaman oraya getirebileceğimiz. Yeterince gençler, önümüzdeki yıl gelmek zorunda da değiller.”


Yorumlar

  1. vandoorne daha zayıf bir takımda ve nispeten daha zayıf bir araba ile magnussenden daha iyi.tecrübeside daha az sanırım.tüm bunlar olmasa bile vandoorne da sanki farklı bir ışık var daha önceki kıyaslamamdada bunu yazmıştım.vandoorne geleceğin pilotlarından olma yolunda olabilir ama her zamanki gibi f1 başka bir dünya alt serilerde başarılı olan f1 de başarılı olacak diye bir kural yok.

  2. Force india seçeneği gayet mantıklı duruyor aslında Kevin için.Olmazsada McLaren'de şans verin işte yeni Lewisimiz olmaya aday bi yetenek sonuçta.

  3. Magnussen geçen izledim ilk defa ve çok etkilendim. Açıkçası diğer pilotlardan farkını hemen koyuyordu. Şuan yarıştığı seriye aitmiş gibi yarışmıyor zaten.

    Aracı kullanışı filan ultra iyi. Virajlarda ki istikrarı aracı viraja sokuşu çıkarışı diğerlerinde çok çok iyi ve daha iyi de olur inşallah. Bu adam bir cevherdir bu açık. Bize düşen yani McLaren a bu cevheri daha değerli hale getirmek.

    Yanlız bu dandik takımlarda yarıştırarak olmaz bence. F1 çünkü diğer sporlara benzemez. İşin bir çok ayrıntısı var. Yani arkanda mücadele edicek bir araç ve iyi bir teknik ekibin olması lazım.

    Bence seneye ya Force İndia yada Sauber de yarışsın daha kötüsünde yarıştırmayın. Ancak böyle daha iyi olur. diğer türlü ileriye gidemez olduğu yerde sayar.

    Birde olacak sa McLaren da yarışmaya başlasın. O daha iyi olur herkes için. Perez le olmayacak gibi çünkü.

  4. Whitmarsh'ın kafasından geçen: diğer takımlarda en az 1 yıl tecrübe,
    2015 veya 2016'da McLaren koltuğu.

    tabi seneye çoğu şey yeni olacak,
    buna belki pilot kadrosunu da dahil etmek ister.

  5. Bence McLaren kendilerine bakmalı. Eğer Magnussen harika bir sürücüyse, neden ona bir şans vermiyorsunuz?

    Asıl sorulması gereken soru buydu. Whitmarsh efendiden cevap bekliyoruz 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir