Vettel, 7 Galibiyet Daha Alması Halinde Senna'yı Yakalayacak

yazar:

kategori:

Vettel geçtiğimiz hafta düzenlenen Kore GP’sini kazanarak kariyerindeki 34. yarış zaferini elde etmişti.

Singapur GP’sini kazanarak en çok galibiyet alan pilotlar listesinde Fernando Alonso’yu geride bırakmayı başaran Alman pilot, 7 galibiyet daha alması halinde listede 41 galibiyetle 3. sırada bulunan Ayrton Senna’yıda yakalamış olacak.

Japonya GP’sinde kariyerindeki 116. F1 yarışına çıkacak olan Vettel, %29’luk bir galibiyet yüzdesiyle mücadele ediyor.

Bu sezon şuana kadar 8 galibiyet almayı başaran Sebastian Vettel, 2008 sezonundan bu yana düzenli olarak galibiyet almayı başarıyor.

 

En çok yarış kazanan pilotlar listesi

1-) Michael Schumacher – 91 Galibiyet

2-) Alain Prost – 51 Galibiyet

3-) Ayrton Senna – 41 Galibiyet

4-) Sebastian Vettel – 34 Galibiyet

5-) Fernando Alonso – 32 Galibiyet


Yorumlar

“Vettel, 7 Galibiyet Daha Alması Halinde Senna'yı Yakalayacak” için 39 yanıt

  1. 1 yıldır F1 izleyip ve bu süre zarfında geçmişi araştırıp Senna veya Clark'dan haberdar olamaz mıyım 🙂 98'den beri F1'i takip ediyorum.

    O cevabı yazdığım arkadaş sanırım buradaki herkesi 20'li yaşlarının başlarında genç insanlar olarak görüyor ve bir şekilde kandırabileceğini sanıyor ki o ve benzeri yorumunu en az 3 defadır okuyorum. Polemiğe girmemek için sustum ama bir yere kadar. Bakayım ne yumurtlayacak diye de geçen sene izlemeye başladım dedim 🙂 Şimdi burayı okur, ona göre cevap yazar 🙂

  2. bence vettel de artık bunu farkında , tahminim ALLAH ömür verirse , ileriki yıllarda farklı bir vettel izleyebiliriz ..

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    galiba ironi yapmış :):)
    Birçok kişinin ne zamandır üye olduğunu bilmiyorum ama sen çok kibar bir arkadaşmışsın onu öğrendim.

  4. mehmet ceviz avatarı

    amacım cevap vererek tartışma çıkarmak değil ve onur aybarsı savunmak banada düşmez ama;onur aybars nickli arkadaş eskiden beri buralarda.1 yıldır f1 izliyorum diye nerde yazmış acaba merak ettim.

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sormadan geçmek olmaz.Az önce ^^bir sene önce f1 izlemeye başladım^^diyorsun şimdi de senna dan clarktan bahsediyorsun.

  6. Senna'ya istatistiki manada çok az kaldı. Senna tüm zamanların en iyilerinden gösterilirken Vettel son zamanların en iyisi. Senna dönemin en iyi aracına sahipken yanında dönemin en iyi sürücüsü Prost vardı. Vettel dönemin en iyi aracına sahipken yanında dönemin ortalama sürücüsü Webber var. Senna'nın altındaki araç orta sıra mücadelesi verebilecekken, Senna o aracı galibiyetlere taşıyabildi. Vettel'in altındaki araç orta sıra mücadelesi verebilecekken, Vettel podyumlar aldı.

    Hiç kimse yanlış anlamasın. Vettel'in yaptıklarına saygım var. Bana göre benim tarihteki üç favori sürücümden Jim Clark'a benziyor. Dahi bir mühendisin tasarladığı, zamanının ötesinde, hızlı ve kırılgan bir araç ve bu aracın hakkını sonuna kadar veren Clark. Senna ise "Olmaz" denilen atakları yapan, "İmkansız" denilen galibiyetleri alabilen bir sürücü.

    Senna'yı istatistiklerde aşağıya aldıktan sonra Prost'a çok yaklaşmış olacak. Peki Schumacher? 2000'li yıllardaki çadır tiyatrosu günümüzde de oynanırsa neden olmasın?

  7. En azından DRS ve KERS yoktu hiç birinde 🙂

  8. Peki Senna, Schumacher
    Fangio, Brabham ile aynı özellikte ki araçlar ile mi yarıştılar. Yani Fangio'nun yanında sürünürler bir hiçtirler mi diyorsun?
    Biri diğerlerinin bebekliği, portakalda vitaminliği zamanına denk gelen şeyleri kıyaslamamak lazım.
    Bunu ben de fazlaca Kimi ve Fernando için yapıyordum ama düşününce doğru gelmiyor.

  9. "rakiplerini adeta ezdikleri performansları ve galibiyetleriydi" bu zaten eşittir istatistikler değil mi?
    Schumacher'in ilgi uyandırıcı yeteneği = istatistikler…… istatistikleri sonucunda değil miydi? Rakamları nasıl ayrı görüyorsunuz anlayamıyorum. Performans = sayısal.
    Rakamlar haricen oluşmuyor ki bir bütün. Bu paragraf ile aslında sizde istatistikleri anlatıyorsunuz ancak farkında değilsiniz galiba. İstatistik yapmadan efsane ilan edilen bir tane isim var mı? yada nasıl olacak bu. Sonuca gidemese bile fastest lap şeklinde kavramlar var. Mesela Gilles şampiyon olmadı peki onu efsane ilan eden yeteneği ile oluşturduğu istatistikleri değil miydi?
    Galibiyet sayılarına göre yetenek düzeyi ilan etmek o bam başka bir konu. Böyle davranan da pek görmüyorum. 50'lerin 60'ların insanları hayatı boyunca daha az yarışa çıkmışken dominasyonları ve müthiş performansları sonucunda dahi 80-90'ların insanların dan çok aşağılık olarak mı görülmesi gerekir. Bu ortam şartları, zaman, dünya düzeyi ile ilgili bir konu. Bu sebeple ne yani biri diğerinden 2 kat mı daha yetenekli bakışı doğru olamaz.

  10. Ezici pilota örnek olarak sennayı verebiliriz ikinciye tur bindirerek kazandığı yarış gerçek bir efsane olarak nitelendirilebilir vettel bunu yapsa bile aynı özellikteki araçlarda yarışmadıkları için onları asla geçemez …

  11. Eskiden pilotları efsane yapan dikkat ederseniz rakamlar değil de rakiplerini adeta ezdikleri performansları ve galibiyetleriydi… Rakamlar günümüz F1 inde iş görüyor.çünkü bu hale getirdiler,bu asla vetteli yeteneksiz veya kusurlu gösyermez.ama rakamlarla senna prost veya schumi olunmaz. Schumi de ezici rakamlara sahip ama ilk senelerindeki ilgi uyandırıcı yeteneği asla unutulmadı. Ve o senelerde efsaneler de aynı pistteydi. Senna öldüğünde bile schumi ensesindeki pilot konumundaydı. Bu performanslar onları efsane yaptı. Zaten rakamlar da kendiliğinden geliyor bu tip pilotlarda… yoksa 91 nerdeee 34 nerde, ne yani vettel schuminin neredeyse 3te biri mi,veya schumi senna nın iki katı yeteneğinde bir pilot mu!? Efsane olmak başka birşey rakamlar yetersiz kalır…

  12. Duhan Peker avatarı

    Ama bir Senna olamayacak.

  13. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Arkadaşlar Formula 1 tarihinde en hızlı araca sahip olan en çok puanı toplar,şampiyonlukları alır pole almayı sürdürür,Ferrari bir zamanlar en hızlı araçtı kimse geçemiyordu,Şimdi bu durum 4 senedir Redbull da oluyor Vettele en hızlı araç verildiği sürece bu böyle devam eder ama şu var 2014 de ne kadar hızlı olurlar bilemem belkide serisi bitebilir belkide en hızlı araç olamazlar en güçlü motor kimdeyse o daha güçlü olacak gelecek sene auro dinamik çok az etkili olacak,Daha farklı şeyler bizleri bekliyor şu anda gelecek sene motorun ömrü çok önemli olacak ilk yarışı çok merak ediyorum Redbull bence 2014 de riskli durumda Vettelin liderlik mucadelesi Brezilyada son bulabilir farkındaysanız Adrian NEwey Korea yarısında yoktu ve 2014 aracına odaklanmış durumda seneye farklı bir platforma hazır olun….

  14. Eğer vettel bir yarışta 2.ye tur bindirip kazanırsa bir ayrton senna gibi olabilir yoksa asla …

  15. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    seb isterse 7-8 şampiyonluk, 100 galibiyet bi o kadar da pol alsın asla bir senna veya prost olamaz. vettel kim SENNA kim?? tabi sen senna'yı çok iyi bilirsin ona göre böyle yorum yapman çok doğru!!!

  16. Çok açık ve ciddi bir şekilde söylüyorum ki: Vettel'in üstüne pilot; senin üstüne de taraftar yok şu Formula 1'de Rambocuğum. Adam öyle bir sürüyor ki sıralama turlarında cebinden 7 saniye; yarışlarda da cebinden 4 saniye çıkartıyor yetenekleriyle. Yoksa o araç özünde çok değilse de epeycene yavaş. Bas gaza Vettel bas gaza; aşığın Rambo için bas gaza.

  17. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Ben sistemi eleştiriyorum, yoksa Ne RB nin ne de Vettel in sürüşüne laf etmedim, yapıyorlar bunun ötesi yok, tebrik ermek gerekiyor, ama benim demek istediğim birinin diğerine bu farkı atacak yeteneği yok buna Shumi de dahil.

  18. Vettel, 7 Galibiyet Daha Alması Halinde Senna'yı Yakalayacak

    tarihin en iyi pilotu olma yolunda ilerliyoruz çok az kaldı

    daha bu yaşta 4. sıradayız seneye sennayı ertesi sene prostu

    8 veye 9 sene sonra şumi yi geçeceğiz

    harikasın vettel adamsın vettel kralsın vettel

  19. Yeni F1 düzeninin şampiyonu. Her birini haketti ama FİA masrafları kısalım araçları birbine yaklaştıralım derken yenilmez bir Redbull yarattı. Önceden sürekli Ferrari ve McLaren mücadelesi izlerdik bugün tek bir takım aldı başını gidiyor. 2014 te işler değişecek ama bu sefer de başka bir takımın tekelinde birkaç yıl daha izleyebiliriz. Sonuç olarak sporun içine öyle bir ettiler ki battıkça batıyoruz

  20. burdaki yorumların nerdeyse hepsi palavra.. sınırsız kaynak ve sınırsız teknik ekipmanla şampiyon olmuş adamlar nerden vettel den iyi oluyor. vettel'in kullandığı kaynaklar ekipmanlar sınırlı.

  21. ulan arkadaş ne günlere kaldık şu herifi senna ile yan yana yazmaları bile insanın içini burkuyor bir sennanın yarışlarını hatırlayın, birde bunun gerçekten f1'İ gönülden takip edenler bilirlerki her şey istatistlik degildir,eger öyle olsa demek ki bu adam sennadan, alonsodan,hamiltondan,raikonenden daha iyi bir pilot gerçekten buna inanan varsa söyleyecek sözüm yok onlara

  22. Ana yönleriyle katılmamak elde değil ancak burada bir durdurma operasyonu yok topyekün olguyu yanlış yönetme var. FIA tüm motorsporları dallarını yanlış yönetiyor yada birileri bunun böyle olmasını istiyor bazı devler karar veriyor vs vs. Bu da bir derece ile 2002, diğer bir derece ile 2004-2005 de başlayan 2006 ile kuvvet bulan 2008 ile de rezil hali görüp yarım yamalak uygulamalarla yada sonuçlarını öngörerek kasti olarak çizilen çizginin sonucu diyebilirim. Ortada Ferrari ve Mclaren'a karşı yapılan birşey yok herkese karşı var onlar büyük olduğu için etkilenme derecesi artıyor ve her durumdan da bir olumlu sonuç üreten mutlaka vardır. Motorsporlarında ki her uygulamada böyle oldu.
    Geçmişleri de çok önemli değildir takımların. 80'leri bi incele. Mesela 90'larda ismi bir tekstil ürünleri firmasının şampiyonluğu var. Var mı bunun Redbull dan bir farkı. Motorsporlarını böyle değerlendirmemek lazım zira garaj takımları zihniyeti vardır ve olacaktır.

    1. paragrafın için ise sadece şu eklenebilir. Motorsporlarında şampiyonluklar için illa üretici olma gereği yok Williams'ın inişlerini çıkışlarını bilirsin eskiden de birşey çıkar birileri yükselir birileri kayıp yaşardı.
    Ne oldu da bu durum oluştu çok kısaca onu ifade etmeye çalıştım zaten. Amiyane tabirle değişim kararının sonucunda 4 birim yere basma varsa 6 birime çıktı ve bunu en iyi şekilde paketleyebilenler kazandı. Adamların rüzgar tüneli sonunda iflas etti tabi ki geride kalacaklar. Mclaren zaten aerodinami de müthiş bir paketleme yapamıyordu yapamadığından Ferrari'ye o kadar zaman mağlup oldu ya. Kısaca bakmayın siz Newey isminin öne sürülmesine tek başına geliştirmiyor o aracı. Redbull tüm mühendisleri ile hedefi başardılar, yukarı taşıdılar diğerleri bunu yakalamadı bu kadar basit. Halen de öyle değil mi sezon için geliştirmede dahi yetişemiyorlar. Şu durumda yetişememeleride gayet doğal.

    Evet, adaletsiz oluyor ancak bu hayatın gerçeği mekanik sporlar böyledir. Biri mutlaka daha iyi bir çözüm bulur. Difüzör çözümünü aynı an da kaç takım buldu kaç takım bulamadı ve hangileri çalıştırabildi cevap zaten bunda yatıyor. Biz de eskisi gibi olsun istiyoruz ancak maddi gücüyle Ferrari işin suyunu çıkardı 2 küçük takımın değer toplamı kadar yıllık test harcaması yapılmaz. Adaletsizlik ise bu da adaletsizlik o adamlar sahaya bilye olmaya gelmiyorlar o kadar para harcayıp. İşini suyunu Ferrari ve Mclaren çıkardı. Renault şampiyon olabildiği yılda dahi daha çok harcayamıyordu bu adamlardan.
    Benim takımım Ferrari ise bırak harcasın önde olsun mantığı geri tepiyor birgün malesef yalnızlaştırıyor bu mücadeleleri.

  23. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Dediklerinin Bazılarına Katılıyorum Ferrari Mücadele edememiştir Ama Sonuç olarak Motor Gelişiminin Durdurulma Sebebi Belliydi. Şimdi Hadi Bizim Gibi Araç Yapında görelim Havasında Olan Redbulla Sormazlarmı "Kardeşim Bu kadar Böbürleniyorsun Tamamda O senelerde Niye Geçemedin bu takımları.O zamanda kadronda Dahi Newey yokmuydu Ne olduda Birden En iyi Takım oldun?" sadece ferrari ve mclarende değil redbull 2008 den önce her zaman orta sıra takımı olmuştur.

    Şunada Katılmıyorum hayatı boyunca sezon içi testlerle gelişimini sürdüren takımların maliyet düşürme bahanesiyle(sanki şuan 2 katı harcanmıyor ki Seneye turbo motorlarla dahada artacak)bütün gelişim yöntemlerini yok edersen burda bi durdurma operasyonu varmı yokmu diye şüphelenirim.Emin Ol sezon içi testleri yapan bi takım bu kadar dominant olamasaydı sene sene başka takımlar kazansaydı şampiyonlukları bu testler kaldırılmazdı.Sezon içi testleri motor gelişimini durduran zihniyet,o zaman rüzgar tünelinide yasaklamalıdır. Böyle Bi yasak olsa o zamanda insanlar redbull'u durdurmaya çalışıyorlar derler.Yani Bunun Sonu Yok

    Yani kısacası dostum bir takımın iyi yönlerini durdurarak bir başka takımın yükselmesini sağlamak bana adaletsizce geliyor. Ne yapılmalı diye sorucak olursan her türlü gelişim açık olmalı takımlar en iyi olduğu kozlarıda kullanmalı ama belirli kısıtlamalar dahilinde olmalı. Tamamiyle durdurulunca bu adaletsizce oluyor. Benim Kendimce Sıkıntı Yaşadığım durum bu.

  24. Yalnız o kararları almaya sebep olan da Ferrari, Mclaren idi araçların her tarafından kanat fışkırıyordu. Buna bir dur demek istediler. Araçlar yine birbirini takip edemiyordu. Kurulan teknik heyette de Ferrari'nin de Mclaren'in de mühendisi vardı. Sonucunda bu ikisi değil başkaları daha iyi çözümlerle geldiler ilkini Brawn yaptı kalanı belli. Redbull o yıl da gelişim bakışıyla o 2 meşhurdan üstündü. Birşeyler yapalım dediler yaptılar Ferrari'nin rüzgar tüneli yetmedi işin sonucunda. Aerodinami 2009 'da başlayan birşey değil yükselen birşeydi sadece buna da sebep olan zihniyet belli. Son motor sporu olmaktan da 2006 da çıktı 2008 de değil. O periyodun downsizing'i 2006'dır. 2008 sonunda uygulama değişikliği oldu sadece ve en iyi motor ürettiği düşünülenler yine Mercedes ve Ferrrari idi Renault değil.

  25. Senna'yı da Senna yapan istatistikleri, eziciliğiydi. Prost hakeza diğerleri hakeza. Unutuluyor bazen Mclaren'in malum aracının bir sezon boyunca herkesi ezmesi. Makinelerin dünyası böyledir. Ezici üstünlükleri olmasa Senna'yı, Prost'u, Schumacher'i kim takar. Sevecenlikleri, adalet, vurdum duymazlıkları, sevdalı görülen ruh etkisi hep bunun üzerine kurulu. Aynılarına sahip ne pilotlar gelip geçmiştir kim bilir bilmez çünkü istatistiklere ulaşamamıştır. O yıl dahi hakkında pek az şey konuşulur.
    Prost'u da eleyecek sanırım. Herşey önümüzde ki yıllar için Renault'ya bakıyor zira bu Redbull bu sürecin yakasını bırakmaz. 🙂

  26. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Yazık Çok Yazık 2008de Ferrari Ve Mclarenı kurallarla durdurarak "motor"sporları sınıfında bulunan bu sporu, uçak yapmaya yönelterek saçma bi yöne çeken o zamanın FIA sına Yatsın Kalksın Redbull Dua Etsin, Newey Dediğiniz adam 2009 dan öncede Redbull Aracını Tasarlayan adamdı. Hayatımda Bu Kadar Suni Şampiyonluklar görmedim.

  27. Seneye 15-20 galibiyet alacağını düşünürsek michael schumacher felan tarih olur .

  28. başlığa baktıktan sonra, sadece rakamların pek bir şey ifade etmediğini tekrardan anlayabiliyoruz

  29. ferarinin sorunları çözülseydi o zordu işte alonso yu geçmesi

  30. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    On imkan verilseydi buna imkan verilseydi 1 değil 2 değil 3 değil tam 4 sene arkadaş elleriniz armut topluyorsa o imkanı Vettel mi verecek size ? Bırakın bu işleri çalışmayıp yan gelip yatıyorsunuz sonra bahane uydurmakta üstünüze kimse su dökemiyor.

  31. çok güzel bir acıklama ama kimse anlamıyor ben bazen yarış esnasında fetil efendinin arac sürdügüne inanmıyorum bence otomatik pilot bunlarda da var…

  32. Algersuari çakma gazoz teamdayken fetil efendiye yol vermedi diye göndermişlerdi

  33. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Kötü pilot değilsin ama klasmanında ki pilotlara es geçip 4 şampiyonluk ayarında değilsin, açık konuşmak gerekirse kimse değil. Ne Shumi nin, Mika ve diğerlerine attığı fark ne de senin şu an geçmiş ve yarışan diğer şampiyonlara attığın fark gerçekçi değil, düşünebiliyor musunuz rakamsal olarak şimdi değil ama gelecek sezon Senna dan iyi bir pilot, iyi pilotsun ama rakamların yansıttığı kadar değil, Mika ya verilseydi o Ferrari onunda 7 şampiyonluğu olurdu vs… elinde ki aracı şampiyon pilotlara versen onların da en az 5 olacaktı, işlerin bu noktaya gelmesi F1 için üzücü NBA sistemine benzer bir sistem olmalı ve gelecek senenin en iyi takımı değil en kötü takımı için şartlar en iyi olmalı ki ne bir pilot 5 defa arka arkaya şampiyon olsun ne de takım, 2000 li yılların döneminden sonra bir şampiyon pilotun diğer şampiyon pilottan bu kadar fazla şampiyon olması haksızlık olmaya başlıyor. çünkü pilot rekabeti eskisinden fazla ve araca etkisi az. Hamilton un söylediği gibi aracın izin vermiyorsa 20m erken gaza basamazsın

  34. schumacher'e çok yaklaşacağını düşünüyorum kesinlikle, geçer mi bilemiyorum ama tahminim geçeceği yönünde.

  35. 2009da Algersuari geçseydi mesela RedBull'a genç adam sonuçta..Rekor üstune rekor kırardı o yaşıyla daha iyi bir tercih olabilirdi ama hayat işte enteresan

  36. eger seneyede redbull boyle baskin olursa schumiyi yakalama sansi olan tek kisi diye dusuyorum.

  37. kariyerinin sonuna kadar prostu geçer diyorum

  38. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    yes yes yes and yes again tarihin gelmiş geçmiş en iyi pilotu olma yolunda ilerliyor koçum benim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir