Vettel: "Henüz Schumacher Kadar Baskın Değilim"

yazar:

kategori:

 

Suzuka’da basına demeç veren Vettel, bu sene sadece Kore ve Spa yarışlarında rakipleriyle arasındaki hız farkını 3 ila 6 saniyede tutabildiğini bunun dışındaki yarışlarda farkın tur başına 2 saniyenin üzerine çıkmadığını söylüyor ve, “Schumacher zamanında bu fark 30 saniye oluyordu, ki bu çok büyük bir fark” diyor.

“Rakibinizden 3 saniye önde olmak güzel bir şey ama Kore’deki gibi tek bir lastik kitlenmesiyle bu fark kaybolabilir.Üç saniye otuz saniye oranla hiçbir şey.”

Vettel ayrıca performansları konusunda da “Yarışlarda daima iyi olduk ama son zamanlarda önceden Mercedes’in iyi olduğu sıralamalarda da gelişim kaydettik.” diyor.

 

 

 

 


Yorumlar

“Vettel: "Henüz Schumacher Kadar Baskın Değilim"” için 10 yanıt

  1. Dostum amacım tezini çürütmek değil.
    Ancak söyle bir sey var ki.
    2012 yılında hatrı sayılır son 7 yarış Redbull fırtınası vardı.Vettel şampiyonluğu orada aldı.Bitime 8 yarış kalaya kadar eşit bir şampiyona rekabeti vardı.
    Ama işler hiç öyle gitmedi.
    Singapore dan itibaren sürklase ettiler öyleki Abu dhabi de süspansiyon geometrisindeki değişiklik v.s pite dönemeyen Vettel son sıradan 24 den baslamısana rağmen yarışı 3.bitirdi Webber o yarış 2.çizgiden kalktı.
    Son yarış üzerindeki büyük baskıdan Webber in de arkasından kalktı aracdan daha fazlasını alabilirdi ama tabi kolay değil buna birsey diyemem.Yani sizi 7 yarış diğerlerinden ciddi anlamda ayıracak hızda bir aracınız varsa bu sizi sampiyon yapar.Sezonun başından ortasına kadar olan sürecteki aracın performansı aynı kalsaydı yani diğerleriyle benzer tablo devam etseydi ve bu sekilde sampiyonluk gelseydi daha farklı konuşurduk Diğerleri durmuş 7 yarış Redbull fırtına gibi esmiş.Şöyleki İtalian gp den sonra Rakibi Alonso 179 puan da iken o ana kadar problem anlamında her ikiside birer kez yarış dışı kalmışken Vettel 140 puan da idi.39 puan lık bir fark vardı.
    Kaldıki son 7 yarış dan sonun cusu olan Brazilian gp yi Alonso Vettel in önünde 2 . sırada bitirmesine rağmen şampiyon olamadı.Vettel hem 39 puanı eritti hemde son yarış daha az puan almasına rağmen bir 10 puan daha kaybetmesine rağmen sampiyon olabildi.6 yarış Redbull a yetti.Kısacası Ferrari son bölümde Redbull la başa çıkamadı gayet dominant bir sekilde Redbull ezdi geçti.Yoksa benzer kafa kafaya bir sampiyonluk mücadelesi olsaydı Alonso kazanırdı yeterli farka sahip di ama araç bazında rekabet edemedi.Çarpıcı bir örnek vereyim Redbull un dengeyi bozduğu son bölümdeki açık gücüne ilişkin Vettel in rakibi Alonso Singapore gp de Vettel den 15sn fark yedi Japan gp de Vettel en yakın rakibine 20 sn fark attı.Ardından Korea gp de Alonso ya 13,9 sn fark attı.ındia gp de Alonso ya 10 sn fark attı.Abu dhabi de Vettel 24 den başlayıp son sıradan Yarışı Alonso nun sadece 4,5 sn gerisinde bitirdi.United states gp de Vettel Alonso ya tam 39,5 sn fark attı.Bu son 7 yarış da Alonso hep zorladı ya 2 ya 3. oldu ama Redbull o kadar egemendiki hem üst üste yarışları kazandı hemde bunu yaparken açık ara eze eze büyük zaman farkları ile kazandı veya önde bitirdi.Güç budur.Farkı yaratan ortalarından sonra ortaya çıkan dominasyon.

  2. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    gerçekten yazık bizlere hiç zevk almıyorum artık f1 den , moto gp izliyorum artık marquez ve lorenzo mücadelesi ,esk montoya'lı f1 zamanlarını hatırlatıyor bana :))

  3. marc marquez avatarı

    2012 brezilya gp'de yarış başında kaza yapıp en geriden gelip artı yarış içince pit stop kazasına mağdur kalıp (10 sanie üstü bir pitstop'tu) gene de 6. olup şampiyon olması bence zorlu şampiyonluktur beyler.

    ben de sıkılmaya başladım dominant yarışlardan fakat yiğidi öldür hakkını yeme . 2012 şampiyonluğu zordu.

  4. Vettel in değerlendirmeleri bir çok noktadan isabetsiz olmuş.
    Öncelikle size rahatlıkla sezonu domine ettirebilecek açık ara hızlı bir araca sahipseniz bu aracın diğerlerinden 2 veya 5 sn daha hızlı olmasının bir anlamı yoktur.
    Vettel in dönem karşılaştırmasında ve baskınlık üzerine yaptığı yorumda da bazı sıkıntılar var.
    Şöyleki;Schumacher döneminde açık ara hızlı diyebileceğimiz üç yıl vardı.Bunlar 2001-2002-2004 yıları.
    Ancak Vettel bu yıl ile birlikte 4 Yılla Schumacher den daha fazla açık ara hızlı bir araca sahip oldu.
    Kaldıki bu sürecin daha ne kadar süreceği de belli değil.
    Belki 1 kaç yıl daha bu dominasyon sürecek.
    Schumacher 30 lu yaşlarında böyle bir araca sahip olabildi ondan önce kazandığı sampiyonluklar ferraride ki ilk ve 2003 sampiyonlukları da zorlu sampiyonluklar oldu.
    Yani birseyleri fazlasıyla ispat ettikden sonra O araçlarla geçiş gibi bir çok rekoru kırdıktan sonra açık ara hızlı bir araca sahip oldu.
    Vettel ise kariyerindeki ilk şampiyonluktan başlayarak bugüne kadar tam tersi imkanlara sahip oldu
    Yani Schumacher in tam tersi bir kariyer.
    Ama şunu herzaman söylerim niyet okumayı hiç sevmem
    Bütün bunlar Vettel in de zor şampiyonluklar kazanabileceği düsüncesine gölge düsürmez.
    Ama kariyerleri çok çok farklı.
    Vettel 4 şampiyonluk yaşamış birisi olarak hakettiği saygıyı görmediğini düsünüyor.
    Bu yüzden bazı dönem karşılaştırmaları yapmış.
    Ama gerçek şu ki Vettel daha genç ve zor lu şartlarda da başarılar elde ettiğinde büyük saygı görecektir.

  5. evet.
    schumide parmak göstriyo 😀

  6. Vettel o mor renkli saçma arabada şampiyon olman sorun gel ferrariye bir michael schumacher kadar fanın olacak .

  7. Vettel o mor renkli saçma arabada şampiyon olman sorun gel ferrariye bir michael schumacher kadar fanın olacak .

  8. şuan ağlıyorum biliyor musun 🙁

    10 sene sonra vettel emekli olunca, bir yerde resmini görürsem keşke gelse de yine 2. turu atmadan polü alsa ve 35 saniye önceden yarışı kazansa deyip yine duygulanacağım.

    F1'in geldiği hal için ama, yanlış anlama.

  9. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Hepimiz Biliyoruz Sizin Her Piste 2 Saniye Hızlı Olabileceğinizi. Eğer Araçla İlgili Küçük Bi şikayet olduğunda bi sonraki yarışta yakalanmamak için yavaş gittiğinizi, yok lastkleri kullanamıyoz tarzında demeçler verdiğinizi hepimiz biliyoruz.

  10. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    o değilde haber resmine baksanıza bi gözleriniz dolmuyor mu ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir