Alonso: "Massa Raikkonen'den Yavaş Değil"

yazar:

kategori:

Alonso, “Gelecek sene Kimi ile birlikte Ferrari adına çok iyi bir şampiyona çıkarabiliz.”

“Ancak hız açısından bakarsam Felipe’nin daha yavaş bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Birlikte yarıştıkları zamanlarda Felipe de onun kadar hızlıydı.”

“Eğer rekabetçi bir aracımız olursa (Kimi ile) birlikte güzel bir sezon geçirebilir, iyi şeyler yapabiliriz.”

Ferrari artık 2014 sezonuna odaklanacak olsa da Alonso bu sezonda yapmaları gereken işler olduğunu düşünüyor.

“Çok mutlu edici bir durum olmasa da dünya şampiyonasında ikincilik için mücadele veriyoruz. Takım için markalar şampiyonasındaki durumun önemli olduğunu düşünüyorum.”

“Son yarışlarda Felipe ile birlikte podyuma çıkarak markalarda puanlar kazanmak güzel olur. Tüm takımın böyle bir mutluluğu hak ettiğini düşünüyorum. Bunun için çalışacak ve motivasyon sağlayacağız.”

Alonso, şampiyona lideri Vettel ile ilgili olaraksa şunları söyledi:

“Geride kalan yıllarda kazandığı şampiyonluklarda kusursuza yakındı.”

“Araç performansı açısında avantajı olduğu doğru ancak ne kadar iyi olduğunu kariyerinin ilerleyen bölümlerinde göreceğiz. Şu anda herkesten daha iyi ve sürekli şampiyon oluyor”

“Ancak Hamilton da ilk senesinde neredeyse şampiyon oluyordu. İkinci senesinde şampiyon oldu. Ama sonrasında bir daha şampiyonluk kazanamadı.”

“Bazen bunu yapabilecek bir araca sahip olursunuz bazen olamazsınız. Şu anda Red Bull-Vettel ikilisi bize göre fazla iyi.”

 

 


Yorumlar

“Alonso: "Massa Raikkonen'den Yavaş Değil"” için 21 yanıt

  1. sınan matias avatarı
    sınan matias

    evladım 23 nisan geçeli çok oldu.her sene o koltuğa başka bir çocuk oturuyor. sen hala orda mısın.

  2. Nasıl ıspat etmemi istersin

  3. 2008 de massa kimiyi dağıtmış madara etmişti ondanmı densizlik.2007 dede zar zor mclren pilotlarının şampiyon olmaması gereken bir sezonda son yarışta yine massanın yardım ederek sadece 1 puan farkla alınmış şampiyonluk.başka.

  4. senmi 42 yaşındasın.hadi kardeşim hadi.yanlış diyorsun demiyorum yalan söylüyorsun diyorum.sende 42 yaşındaysan bende bu ülkenin cumhurbaşkanıyım.

  5. Alonso daha şimdiden başladı düşünmeden konuşmaya, böyle devam ederse kendi kaybeder çünkü Raikkonen tarafından kaale bile alınmayacak.

  6. yazılan diğer yorumlarıda okursan çoğu arkadaşımız da benimle aynı fikirde .. alonzo çeneyi bırakıp işine baksa bende bu şekilde yorum yapmam zaten .. çok konuşmaya başladı , kendi kuyusunu kazıyor haberi yok .. shumi zamanında o bir hiç en büyük benim edalarından sonra ben bu adama gıcığım .. kendini beğenmiş ukala .. not : rai ciyim ..

  7. 42 yaşımdayım , yeteri kadar izlemişliğim var , ben ne demek istediğini anladım .. lakin sen beni anlamamışsın .. saygılar …

  8. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Maalesef ki Alonso'nun en sevmediğim özelliği bu, içerik her ne kadar Raikkonen'i kötülemek değil de Massa'yı övmekle alakalı olsa da sanki bunlar bir psikolojik savaşın ayak sesleri. Kötüleme kardeşim milleti, zaten en iyilerden birisin ve seneler boyu da konuşulacaksın, düşürme değerini böyle demeçlerle, Raikkonen'in nasıl pilot olduğunu dünya alem biliyor

  9. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Sanırım F1 izlemeye bu haberi okuyarak başladın. 2010 ve 2012 senesi şampiyonalarına bakmanı tavsiye ederim, gör bakalım o hünerli eller o yavaş araçlarda ne büyük işler başarmış

  10. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Tahmin oyununda ne yazık ki çok problem yaşanıyor, seneye düzeleceğini umuyorum neticesinde bu sene bu oyunun ilk senesiydi. Abdullah ağabey veya bir başkası bakıyorsa buraya benim de nick değişikliğimden dolayı puanlarımda karışıklık olduğunu belirtmek isterim

  11. konu dışı konu tahmin oyunu:singapurt dahil 155 puanım olması gerekirken klasmanda 133 görünüyor ayrıca klasmanda ilk sıralardakilerin puanlarıda fazla hesaplanmıştoplamaları excell de yapmıyormusunuz neden yanlış çıkıyor.puanlarımı ekleyiniz 15.sıradayım ilk 10 a girip puan almak istiyorum 🙂

  12. Her zamanki Alonso… Yaklaşan Kimi tehditi karşısında kontrol dışına çıkmaya başladı, kendince akıl oyunları oynuyor ve korkum gittikçe de çirkinleştirecek bu işi… Herhangi bir pilotun hızı hakkında başka bir pilotun yorum yapmasını hiç anlamıyorum ve hoş karşılamıyorum ama laf Alonso' dan çıkıp da Kimi gibi bir pilotu, tabir caizse bel altından vurmaya çalışmasına gelince, iyice afallıyorum… Kimi gelecek sene beklenen rekabeti önüne koyduğunda Alonso iyice kontrolden çıkacak ve kendini yok eden diske dönüşecek, bunlar akıl oyunları değil, sonu belirsiz akılsızca oyunlar… Ben Kimi' nin herhangi bir pilotun hızı hakkında yorumuna şahit olmadım, F1' de Kimi' yi Massa ile kıyaslamak hani en basit tabir ile densizlik…

  13. Duhan Peker avatarı

    Psikolojik savaş başlamış gibi gözüküyor.

  14. Sende Hamiltondan hızlı değildin hemde çaylak senesinde, aynı açıdan baktığımızda çokta iyi değilmişsin demekki senin düz mantığa göre.Şimdiki zamanın getirdiği drs kers gibi sistemler Kimi gibi yarış hızı sıralamaya göre çok iyi olan pilotlar için 2007 2008 e göre büyük avantaj.Yarışta yer kazanabilmesi açısından.Büyük konuşmak istemiyorum ilk yarışta hep birlikte görüşeceğiz.Massa şuaan görünürde sana eziliyor demekki Kimi'yide ezerim düşüncesindesin, zaten kucumser tarzından, birkaç açıklamandan belli.Gün geldi Ezeli rakibinle aynı takımda yarışacaksın zaman yaklaşıyor.

  15. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Doğru, Massa yavaş değil Raikonen hızlı

  16. o kadar iyi pilotsan bu araçla kazanda görelim .. güyya massa yı övüyor gibi görünüyor ama değil .. rai de massa ayarında AMA ben ikisindende iyiyim diyor uyanık .. bu aralar çok konuşuyor sıkıntısı çok belli … demekki iyi araçla şampiyon olunuyormuş alonzo efendi !! sende diğer pilotlar gibiymişsin demekki , iyi araç kimdeyse o şampiyon olabiliyormuş demekki .. şans sırası vettel de , aynı sende hamilton da , rai de , shumide ve diğerlerinde olduğu gibi .. ( vettel ci değilim ) gerçekler batar !!! redbull aracını bilmem legalde olabilir illegalde , bunu işin içindekiler bilir .. ama varsa eğer bir pislik vettelde bunu biliyorsa tarihin en tozlu yollarında kaybolacak , hakkı yenenler nefretle anacak .. buna yatarmı vettel bilemem … yazacak çok şey varda alonzo dan bize vakit kalmıyor … saygılar …

  17. massa 2008'deki massa da, ferrari 2008'deki ferrari değil.

  18. Ne alonso ne massa ne raikkonen hiç biri yavaş değil ferrari yavaş ve hiçbir zaman hızlanacağını düşünmüyorum …

  19. çok yanlış bir kıyas yapmış alonso. ne massa 2008'deki massa ne de kimi ozaman ki kimi, 5 yıl birisinden çok şey götürürken(kaza, takımdaki durum, vs.) birisine çok şey kattı (ralli deneyimi, yaşın ve tecrübenin getirdiği olgunluk, vs.).

    eğer alonso gerçekten bu şekilde düşünüyorsa, melbourne'de yanlış yaptığını anlayacaktır bence.

  20. massanın asıl sorunu lastikler.lastiklerin yapısı 2007 2008 de çok sertti ve bu massa için hatta lewis için de artı oldu.alonso ve kimi içinde eksi.

  21. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Buralar karışır.
    Tabi doğru okunmayıp sadece başlığa bakılırsa elbette karışır.
    Alonso massayı övmüş.Araç yavaş olursa raikonen bile fayda etmez aslında.
    Massaya kötü pilot diyen sadece bizleriz galiba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir