F1 Dünyası Maria de Villota'yı Takdirle Anıyor

yazar:

kategori:

Marussia takımı ile geçirdiği test ciddi kazasının ardından hayata tutunan De Villota’nın cuma sabahı Seville’deki otel odasında hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Başkan Martin Whitmarsh FOTA tarafından yapılan açıklamayı okurken, de Villota’nın ilham verici bir örnek olduğundan bahsederek, “Maria’nın artık aramızda olmayacak olması tüm padoğu fazlasıyla şaşırttı. Sadece bu sporda bir kadın olarak yer almasıyla değil, aynı zamanda o ciddi kazanın ardından hayata tutunmasıyla da herkese örnek olmuş bir kişilikti. Kendisini çok özleyeceğiz. Ailesine de başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.

de Villota ile “FIA Motor Sporları’ndaki Kadınlar Komisyonu”nda birlikte çalışan Monisha Kaltenborn da “Tamamıyla şaşkın durumdayım. Olayı yeni öğrendimde gerçekten inanamadım çünkü kendisinin çok mutlu olduğunu biliyordum. Yeni evlenmişti. Kadın Komisyonunda onu tebrik etmiştik. Motor sporlarındaki kadınlar ve genç kızlar adına fark yaratma konusunda çok istekliydi.”

“Maria özellikle kazadan sonraki cesareti ve isteğiyle tam aranan bir elçiydi. Şimdi FIA ve komisyon içerisinde bize düşen onun arkada bıraktığı mirası en iyi şekilde ileriye taşımak. Yaşadıkları gerçekten trajikti. Kazanın ardından geri dönmesi ve bir amaca hizmet etmesi gerçekten takdire şayan.”

“FIA elçileri olarak seçildikten sonra onunla ilk tanıştığımda, ki üzerinden çok zaman geçmedi, Paris’te birlikte bir buçuk gün geçirmiştik. Hayat doluydu ve (Marussia ile gerçekleştireceği test için) çok heyecanlıydı. ‘Bu şansı yakaladığıma inanamıyorum’ diyordu ama işler hiç yolunda gitmedi. Ancak durumunu gördükten sonra o kadar çabuk iyileşmesine de inanamıştık.”

“Ondan öğrenebileceğiniz en büyük şey hayatta nasıl güçlü olabileceğinizdi. Yüzünde gülümseme olmadan onu gördüğüm tek bir an bile olmadı. Ne olursa olsun yüzünde daima bir gülümseme olurdu.”

“Öyle bir kazanın ardından başkaları motor sporlarıyla ilgilenmeyi bırakmak isteyebilir ama o, kazadan önceki aynı tutkuyla yoluna devam etti ve bir fark yaratmak istedi. Formula 1’de her zaman hayalini kurduğu gibi yer alamasa da bunun için olan tutkusunu hiç kaybetmedi.” diye konuştu.

Marussia takımı da bir bildiri yayınladı:

“Maria de Villota’nın aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Dualarımız Maria’nın ailesi ve sevenleriyle.”

İspanyol pilot Fernando Alonso da twitter’dan, “Bugün İspanyol sporu için çok üzücü bir gün. Güzel gülüşlü büyük savaşçı aramızdan ayrıldı.” diye yazdı.

 

 

 


Yorumlar

  1. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Bir hayat bu kadar kısa sürede nasıl olurda tepetaklak olur. İlahi Takdir… Çok üzüldüm arkadaş ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir