Red Bull'un Kore GP'sinde Isınan Tabanı Açıklandı

yazar:

kategori:

Kendi blogu ScarbsF1’de Formula 1 araçlarının teknik yönlerini açıklayan Craig Scarborough Red Bull aracının ısınan tabanı hakkında açıklamalarda bulundu.

Termal kameradan alınan görüntülerde lastiklerle birlikte Red Bull aracının T-Tray adı verilen tabanın ön kısmında diğer yerlere göre çok daha yüksek sıcaklık olduğu görülmüştü.

Bazıları bu ısınmayı KERS bataryaları ve soğutmasına bağlamıştı, ancak ScarbsF1’e göre bu doğru değil.

“Bir çok izleyici bunun aracın altındaki plaka olduğunu düşünmüştü, ancak gerçekte ısınan zemine bağlanan Titanyum sürtünme parçaları.”

“Bu Titanyum parçalar aslında T-Tray’in FIA’nın esneme testlerinden geçebilmesi için ekleniyor. Çünkü karbon fiber oldukça esnek bir malzeme.”

“Takımlar bu parçaları aynı zamanda aracın yere ne kadar sürttüğünü görmek ve yükseklik ayarı yapmak için kullanıyor.”


Yorumlar

  1. Alternatörün neden arıza yaptığına cevaplardan bir taneside bu olabilir. Egzoz un verdiği ısının yerine reziatans kullanmış olabilirler.Üstelik bunu destek oldun diye iskelet olarak kullanılan metal aksam yardımıyla yapabilirler.Tek başına yeterli değil…

    Ferrari iki senedir aero parçalar namında oldukça güzel etkinliklerde bulunuyorlar ama RTinden midir nedir bir türlü efektif çalışmasını başaramadılar.Bir şeyi iyi yapmışlar ama çalıştıramıyorlar ve Newey i ne zaman görsem araca bir göz atıp büyük ihtimal o kısmı gözlemliyorki başarabilmişlermi? Newey gibi cin bir mühendis bunu çözmüş ve sürekli olarak kontrol ediyor ama Ferrari nin aero mühendisleri hala çabalıyorlar.Ferrari, parçalarını çalıştırmış olsa Vettel şimdi ağlanıp duruyordu ama şu an tam tersi söz konusu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir