Webber: "Ona Yardım Etmeyeceğim"

yazar:

kategori:

Vettel Pazar günü dördüncü şampiyonluğunu hedeflerken sıralama turundaki hatası ve KERS sorunu ile polü takım arkadaşına kaybetti.

Vettel yarışta kazanırsa ve Fernando Alonso dokuzuncu olur veya daha geride kalırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

Formula 1’den emekli olan Webber ise takımın Multi-21 takım emirlerini hatırlatacak şekilde takım emirlerini dinlemeyeceğini belirtti.

“Seb inanılmaz bir yıl geçirdi. O kendi yarışını yapacak, ben kendi yarışımı yapacağım.”

“Normalde bu tür şeyleri daha olmadan konuşursunuz, evet, yarın kendimiz için yarışa çıkacağız.”


Yorumlar

“Webber: "Ona Yardım Etmeyeceğim"” için 23 yanıt

  1. Adamın senin yardımına ihtiyacı oldugunu hiç sanmıyorum

  2. madem bu kadar isyankardın, davanda haklı gördün kendini başta niye en yükseklerde dalgalandırmadın isyan bayrağını? işte bunu hiç anlıyamadım webber.

  3. zaten ne zaman yardım ettin,ki . yardımın hep başkalarına dokunuyor . vettel senin yardımını bekleseydi sezon,u ancak 6.ncı bitirirdi

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettelin yardıma ihtiyacı yok zaten.Yıl boyunca hatta 2011 den sonra hiç yardımın oldu mu ki ? Nerde aynada kırmızı görsen buyur geç dedin Vettele yaptığın savunmaları onlara yapmadın sen egolarının kurbanı oldun böyle bencil olursan böyle zorla durdurulursun.Takım senin için gelecek vaat eden pilotundan vazgeçecek değildi.Vettel startta büyük ihtimal seni geçecektir ama umarım öyle birşey olmaz adam gibi kalkıp yarışı kazanabilecek performans gösterirsin 2010 da neredeyse şampiyon olacaktın ama istikrarsızlığın ve koredeki hatandan dolayı şampiyonluğu kaptırdın kariyerinin son yarışlarında bir galibiyet alman senin için iyi olur.

  5. Ya artık F1 bizim süper lige benzedi heyecan yapay olmaya başladı geçen sezonki süper lig de heyecan devam etsin olayı bu bence Vettelin arzızası filan hikaye. İlk sıralama seansında gezerek tur attı adam araç üstü görüntüye bakın ve alonsodan biraz yavaş kaldı sonra yine uçmaya başladılar.

  6. Bu arada start sonunda kaçıncı sıraya düşeceğine dair tahminler mi yapsak 🙂

    Ben 3 diyorum 🙂

  7. Webber ne açıklar bilemem, massa ne açıklar onu da bilemem, belki de açıklayacak bir şey yok, farazi konuşuyoruz, bunlar hep ya olursalar…

    2010 almanya ve massa ile ilgili düşüncelerimi özetleyeyim istiyorsan, aklında uyanlarla örtüşüyor mu sen karar ver; Massa takım emrini almış, kabul edememiş, sonra da takımını rezil edip ceza alacağı şekilde göz göre göre yol vermiştir, yani bu tabi ki bir tepki, ama bunun üzerine "takım oyuncusu" sıfatı ile geçiniyor senelerdir, Ferrari tarafından da "Massa takım oyuncusu" açıklamaları geldi kaç kere, ben olsam o olaydan sonra Massa'ya Ferrari'de tencere kapağı vermem direksiyon yapıp etrafta dolaşması için, değil F1 koltuğu, mühendisiyle sepetlerdim. Alonso eleştiri yaptığında durup durup Prost eleştirdi takımı diye Alonso gönderilsin diyenler, Massa takımının bu şekilde ceza almasına yol açarken, direk üst yönetimi zor durumda bırakırken gönderilmediğinin farkında mı ? Yani ya pistte onu yapmayacaksın, yada yaptıktan sonra tavrını devam ettireceksin, gerekirse bana haksızlık yapılan takımda kalmam diyip kapının önüne koyulmadan başka takıma geçeceksin. Yada yol vermeyeceksin, diyeceksin ki vermiyorum, sıkıyorsa geçsin, herkes Raikkonen'e son yarışta takım emri gelse ne olurdu keşke gelseydi de reddedişini izleseydik diye düşünmüştür, Massa'ya geldi, karşı çıksaydı, vermeseydi yol… O zaman bende derdim ki helal olsun çocuğa… Onu yapmıyor, işine gelince takım oyuncusu, işine gelmeyince ezilen takımı tarafından haksızlığa uğratılan pilot. En azından taraftarlarının çoğunun aklında olan bu. O olay 2010'da oldu sene 2013 Massa hala Ferrari'de… 2014'te Ferrari istese yine orada olacaktı… Demek ki adam muameleden hoşnut değil mi? Ama başta fanları dahil herkes Ferrari'yi suçluyor, ben ise suçlanacak bir kişinin olduğunu düşünmüyorum, alan memnun, satan memnun gibi bir durum söz konusu… Eğer Massa 2010'da gerçek takım oyuncusu gibi davransaydı Ferrari de böyle sıkıntılara girmezdi. Hayır takım emri yasakken de takım arkadaşına yol veren hiç mi görmedik, aynı pistte u virajda açılıp yol verdi göz göre göre Kovalainen Hamilton'a, yine 2008 di, Grosjean geçtiğimiz sene, Kimi'ye yol vereceğim diye takla atmadığı kaldı, hayır sanki hep önündeymiş gibi 🙂 Demek istediğim bu, takım emrini uygulamayı bile beceremedi, ben mühendisiyle beraber yollardım açık söyleyeyim. Ve bu tabiki benim profesyonelce olmayan görüşüm.

    Keşke böyle şeyler hiç yaşanmamış olsaydı, keşke telsizden Grosjean'a söylenen Alonso'ya söylenseydi, Alonso'da geçmek için daha fazla çabalasaydı, olmuyorsa da 2. 3. falan olsaydı.

  8. Duhan Peker avatarı

    Tamam çoğu kişi Red Bull ve Vettel'in durumundan hoşnut değil ama bu kadarı da ilginç doğrusu. :/
    Ne yaptın sen kardeşim. 🙂 Oldu olacak Grid'de savaş çıkaralım,olsun bitsin. 😀

  9. İş artık çığrından çıktı:D adamların düşünce yapısına bak.kardeşim RBR egemen bir araçsa bundan Vettel in suçu ne adam işini yapıyor hepsi bu.

  10. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Öncelikle şunu belirteyim Massa bu saatten sonra açıklama yaparsa senin söylediklerine genel olarak katılırım. Şunu belirlememiz gerek Webber neyi açıklayacak? Arkadaşın kast ettiği bence takım emri değil. Ha eğer takım emriyse bunu zaten herkes biliyor konuşmaya gerek yok. Webber'de ayrıldıktan sonra istediği gibi konuşsun.

    Ha ama yok bana komploydu, oydu buydu derse Massa ile aynı duruma düşer.

    Şunu da belirteyim sanırım birkaç hafta önce Almanya 2010'u tanımlarken Massa tüm dünyaya nasıl olduğunu gösterdi tarzında konuşmuştun(yanlış hatırlama olanığım yüksek). Bana göre bu olayda Massa'nın yaptıkları çok net olarak tepkidir. Özellikle basın toplantısında.

  11. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    önce start almayı öğren sonra konuş

  12. Massa daha ayrılmadan açıklamalara başladı zaten, örneğin "hiç 2. pilot olmak için sözleşme imzalamadım" gibilerinden… Yani kontratlı 2. pilot değil, performansı yüzünden 2. pilot olduğunun bir nevi itirafı sayılabilir.. Ferrari adama haksızlık yapmışsa da çıkıp tepkisini ortaya koysaydı, Ferrari onu bırakmasa paşa paşa bir sene daha geçirecekti. Oysa Webber 2010 yılından beri sesini hem takıma karşı yükseltip hemde basına karşı aklına gelenleri söyleme konusunda çekimser değil, tepkisini her daim gösteren bir pilot

    malezya 2013'e o sıralar bol bol tepki verdi, ama belki de en büyük tepkiyi komple F1'i bırakarak veriyor. İşte belki de bu yüzden Webber çıkıp bir şey söylerse insanlar helal olsun diyecek, ama Massa bir şeyler söylerse " bu zamana kadar nerelerdeydin" "takım seni istemeyince mi erkeklik aklına geldi" diyecek

    hain demeyeceğim belki ama, yukarıda yazdıklarımı söyleyeceğim, hatta daha da ileri gidedebilirim duruma göre, mesela; "her sene ağzına emzik gibi verilen Ferrari koltuğu başkasına verilince, ağzı boş kaldı, konuşuyor" gibi… Ama bunlar varsayım, ne söyleyip neyi söylemeyeceğini göreceğiz önümüzdeki aylarda allah ömür verirse…

    Ama evet, yarın umarım Webber kazanır, Vettel'inde Webber'in yardımına ihtiyacı yok, Malezya'da zaten gördük. Zaten Vettel şimdi bir batı akdeniz tatiline çıksa, 3 yarışa falan katılmasa, sonra gelip tekrar yarışsa, yine şampiyon olabilecek yetenek+araca sahip… öyle yani…

  13. yardım etmesine gerek kalmayacak, çünkü webber startta geri düşecek.

  14. ne massa bişi açıklar nede webber anlaşmaları o yönde yapılmıştır ona göre sus payı olarak para öderler ve eğer o bişey çıklarsa takımda onun hakkında bir şey açıklayarak tehdit edebilir bence

  15. Niye hayır olsun? Herkes başarı için Alonso, Vettel diyerek F1 seyretmiyor. Dolayısıyla Massa ve Webber'e yapılan haksızlıklara da bir insan olarak kızgınlık duymaları normal.

  16. Yok bir de yardım edeydin. Bütün pilotlar Vettel'i boykot etmeli, yalnızca Webber değil. Tabii karakterliyseler eğer.

  17. aklın varsa onu startta biçmendir.o adinin malezyada yaptığını ancak böyle rövanş edersin.ayrıca alonso fanları ve seyirciler adına son yarışa kadar giden bir mücadele olur.vettel çok ps3 oynuyor galiba,arkalarda iken beceriksiz önde iken fark açmak.

    ama içimden bir ses,klasik sabotaj olarak startta webberin yavaş kalacağı ve arkalara düşeceğidir.belki şampiyonluktan etmesin nefretini söndürsün diye zafer kazandırabilirler.zira börni amcayı da yuhalıyorlar galiba ratinglerin rezilliğinden dolayı.vettel yd kalsında kim kazanırsa kazansın.

    bir kaç yarıştır arşiv yapmıyorum.çünkü farklı bir hava koşulu ve kazanan olmadıktan sonra sonuçlar hep aynı kalacağı için arşivlemeyi durdurdum.ne zaman yeni bir kazanan ve velletin bocaladığı bir yarış olursa onu ripleyeceğim.

  18. Massa Alonso ya yardım etmeyeceğim dediğinde verilen tepkileri bakalım bu haberde de görebilecek miyiz ? Tabii ki hayır daha o seviyelere gelemedik bu kafayla gelemeyiz de
    WEB startın her zaman kaybedeni olmuştur. Hatta yıllardır startta en çok kaybeden pilot ünvanına sahip Yine aynı şey başına gelecektir. Serhan Acar a sormuştum takıma göre WEB ,aracı startta hissedemiyor patinajda kalıyor ve yer kaybediyor.
    VET e yardım etmesine gerek yok çünkü adam zaten şampiyon olmuş. WEB kendi yarışına bakmalı. Aynı şey Massa için de geçerli Alonso nun da şampiyon olması artık imkansız MAS da kendi yarışına odaklanmalı. Bu iki sürücüden birinin kazanması çok isterim.

  19. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ya Massa'da bir şeyler açıklarsa? Webber açıklarsa helal olsun Massa açıklarsa vay hain olur bence.

    Bu saatten sonra aklı olan takım emri falan istemez zaten. Yarın umarım Webber kazanır.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Benim asıl merak ettiğim Webber bu takımdan ayrıldıktan sonra bakalım neler açıklayacak.

  21. webber niye böyle diyorsun şimdi kesin yarın bir mekanik arıza yaşayacaksın yada pitlerde dalavere çevirecekler. Sus payı olarak sana bir galibiyet hediye edecekler, kızdırma adamları. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin :))

  22. yapma böyle webber, sonra startlarda aracında problem oluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir