Raikkonen Kötü Kalkışı Yüzünden Kaybetmiş

yazar:

kategori:

Dokuzuncu sıradan başlayan Raikkonen kalkıştan sonra 11. sıraya kadar geriledi ve Gutierrez ve Perez’e geçildi. Raikkonen trafikte kalmanın yarışını mahvettiğini, temiz havayı bulduğu zaman önündeki araçları yakalamayı başardığını ve son turda Nico Hülkenberg’i geçebildiğini söyledi.

“Gerçekten kötü bir kalkış yaptım, patinajda kaldım ve biraz yer kaybettim. Yani harika bir kalkış değildi, ancak sonlarda araç iyi çalıştı ve birkaç sıra kazanabildim.”

“Yarışın ilk zamanlarında araç oldukça sinirliydi ve kayıyordu, elbette trafikte çok kaldım ve bu günümü sınırladı.”

“Gayet normal bir yarış olduğunu söyleyebilirim. Burada geçiş yapmak zordu ancak biraz puan alabildik.”


Yorumlar

  1. artık lotusu unuttuk her kötü sonuçta şöyle oldu böyle gitti vs vs..

    lakin Alonso ve ferraride bu durum aynen devam ederse sonuçlar vahim olur.

    açıkcası rekabetçi bir kimi görmek istiyor herkes gro ya ezilen değil

  2. Kaptan_Magara_adami avatarı
    Kaptan_Magara_adami

    Buyrun Raikkone'nin Hulkenbeg'e yapmış oldugu ve Liselerde '' Ders Niyetine Gösterilecek '' Mukemmel atagı…

  3. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Kimi eski sıralama formatında sıralamalarda daha iyiydi. Ne zaman ki bugünkü formata geçildi kendisine dezavantaj getirdi. Bu senenin ortasında yapılan lastik değişimi de üstüne tuz biber eklemiş oldu. Sıralama formatı değişmeyeceğine göre kendisine bu konuda biraz geliştirmesi gerekiyor. Objektif olmak gerekirse mevcut sıralama performansı ile seneye Alonso'ya karşı işi zor görünüyor. (Tabii 2015'te beklenen Mclaren birlikteliği seneye gerçekleşmezse eğer)

  4. Kaptan_Magara_Adami avatarı
    Kaptan_Magara_Adami

    Buyrun Kimi Raikkonen'nin Hulkenberg'e yaptıgı Lisede '' Ders Niyetine Okutulacak'' Mukemmel Atagı…

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi yeteri kadar kötü degil aslında sıralamalarda şartlar kendine göre degil lastikler yeteri kadar katkı saglamıyor kimiye kimi schumi,montoya,couldhartd gibi pilotlar döneminde araçlar ve lastik koşulları da kiminin bu kadar geride kalmasına sebep oluyor normalde sezon ortasındaki lastik degisimden once kimi sıralamalarda suankınden kat kat daha iyiydi lastiklerden istedigi verimi alırsa seneye kimiyi sıralamalardada daha önlerde görebiliriz.

  6. Açıkçası ben Kimi'nin şu anki sıralama performansıyla iyi ki Ferrari'ye gittiğini düşünüyorum. Alonso'da Kimi'de yarışta şu anki griddeki en iyi iki pilot. Ama her ikisi de Vettel'den sıralama performansı olarak geride. O yüzden yarıştaki üstünlüğün şu anki günümüz F1 inde pek bir anlamı olmadığı için( adam akıllı zorlayamıyorsun) Kimi'nin durumu daha zor olabilirdi. Şimdi bana göre Kimi'nin en büyük rakibiyle aynı koşullarda benzer özellikleri sayesinde güzel ve rekabetçi bir sezon bizi bekliyor bence.
    Sıralamalarda bu kadar geride kaldıktan sonra her yarış podyum hedeflemek zor. Kimi en hızlı olduğu zamanlarda dahil ki buna 2005 japonya GP'si de dahil yarış içinde bazı küçük hatalar yapabiliyor. Normal bir insan gibi. Ancak bunu şu an ki neredeyse tek bir kere zorlama şansınız olan sıralama turları formatında yapınca ortaya çok zor bir durum çıkıyor. Olası bir hatayı Kimi yarış içinde çok daha kolay kapatabilecekken bu iş sıralamalarda meydana geldiğinde malesef telafisi mümkün değil.
    Neyse yine de Kimi'yi izlemek çok güzel. Her atağında sanki kendim ataktaymışım gibi heyecanlanmak falan çok güzel. Hulkenberg'i geçerken önündeki düzlük hızı – çekişi senden biraz daha yüksek araca nasıl atak yapılması gerektiğine dair çok güzel bir ders verdi bir çok pilota. Öyle ben en iyisiyim diye dolaşıp şöyle uçarım böyle kaçarım. En iyi atağı ben yaparım deyip turlar boyu takip edenlerde oluyor nede olsa. Kimi en azından çıkıp sürekli en iyi şunu yaparım ben ilahım modundan ziyade sessizce çıkıp dersini verip gidiyor.
    Teşekkürler Kimi 🙂

  7. starttaki sıkıntılar yada hatalar bir kenara.kimi-hamilton gibi pilotları bu lastikler kısıtlıyor.bu tür pilotlar arabalarını sonuna kadar zorlayan pilotlar ama lastik meselesi nedeniyle işte böyle öndeki arabayı yakından takip edememe lastikleri koruma olayı kendilerini göstermelerini engelliyor.örneğin alonso bu ikilinin aksine ne fazla atak nede fazla defansif şampiyonadaki konumuna göre hareket eden bir pilot ama ihtiyacı varsa sonuna kadar zorlayan bir pilot yani alonsoya şampiyon olmak için 2.lik yetiyorsa oda 2.likdeki yerini korur risk almaz.ama rai-ham gibi pilotlar kendilerine yeten sonuca rağmen 1.olmak isterler.bu lastikler onların doğasına ters aslında onlar arabanın limitörü ne vurursa o limitörü vurdurmak isterler ve sonuna kadar yarışmak onların genlerinde var.yeni lastik-eski lastik.ahmedinki şu kadar tur daha yeni mehmedinki sert alininki yumuşak bu hesaplardan gına geldi.yeter artık.herkes kullanılmış lastikle yarışa başlamak zorundamı ? (hayır herkese eşit set sıfır lastik verir kullanılmışları toplarsınız) herkes sıralamalarda lastik saklamak zorundamı ? (hayır sıralama bitince toplarsınız hepsini bizde sıralama zevki ve hızlı pilotu izleme zevki yaşarız) ama yok yok oğlu yok.f1 en azından benim için ilk yıllarımdaki gibi tutkulu değil tuzumu eksik biberimi eksik yağımı eksik.eksik bir şey olduğu kesin tamamlamakda her zamanki gibi fia nın görevi

  8. Kimi  Raikko* avatarı

    sıralama ve kalkışı kendi hatası … Kalkışlarda hep sıra kaybediyor , sıra kazandığı yarış görmedim.

  9. Kimi için hedef artık Alonso' yu geçmek olmalı… Sezonu ikinci bitirirse hem gelecek yıl Ferrari' de Alonso' yu bu yıl yenmiş adam olarak psikolojik avantajla başlar hem de bu yılın son yarışlarında Lotus' a çok değerli puanlar ve paralar kazandırır… Ben inanıyorum bunu yapabileceğine…

  10. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    hata değil aslıında ,hep olan sıralama meselesi, he birde takım artık gro yu destekliyor ,o sebeple gerileme olur ama hala puan toplamada önde kimi ,gro hemen bu yarışla değerlendirilemez ama istikrar yakaladı

  11. adam ferrari ile anlasinca performansi dustu mu ne anlamadim.. yapmadigi hatalari yapmaya basladi..

  12. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ee ne yapıcan kimi neredeyse 2 sezondur hep geriden kalkıp tırmanıyorsun ,kalkışın iyi bile olsa karambolun ortasında kalmakda var ,nasıl temkinli olduğunu biliyoruz, boşver sezonun geri kalanına bakmak lazım, 3 lüğü korumak, yada alonso yu geçmek de var, son yarışlara asılmaya devam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir