Ferrari Takım Emri Yüzünden Massa'ya Ceza Vermeyecek

yazar:

kategori:

Sekizinci turda Alonso Massa’nın hemen arkasındaydı ve yarış mühendisi Rob Smedley sürücüsüne “Multifunction strategy A. Şimdi Lütfen” mesajını verdi. Yarıştan sonra Massa bunun bir takım emri olduğunu kabul etti, ancak yerini vermek istemediğini söyledi.

“Bu bir emirdi. Emirlerle asla mutlu olmam.”

Massa yarıştan sonra takımla görüştüğünü ve Alonso’nun onu eşit şartlarda geçtiğini belirtti.

“Bunu zaten tartışmıştık, ancak cezamdan dolayı benim için şanssız bir yarış oldu. Beni pistte geçtiğinde bu emir sonucu değildi, emir çok önce gelmişti.”

Takım patronu Stefano Domenicali ise Massa’nın emirlere karşı gelmesinin takımın ona olan yaklaşımını değiştirmeyeceğini söyledi.

“Günün sonunda Fernando onu pistte geçti. Felipe’nin elinden geldiğince hızlı olmaya çalıştığını biliyoruz ve hissettiklerini anlayabilirim. Sezonun sonuna kadar takımını tam olarak arkasında olduğunu görecek.”

“Bugün yaptıklarımız en iyimizdi ve bunlar için bir hikayemiz yok. Odaklanmamız gereken bazı şeyler var ve bu aracı şampiyonanın sonuna kadar geliştirmek.”


Yorumlar

“Ferrari Takım Emri Yüzünden Massa'ya Ceza Vermeyecek” için 14 yanıt

  1. yazdıklarına bakıp tebessüm ettim.nickine ( kullanıcı adına ) baktım kahkaha attım.F_Alonso Diaz. OLAYLARA DOĞRU dobra bak rica ediyorum. her lafında alonso alonso ondan dolayı bir ferrari ve f1 fanı olamassın çünkü alonsocusun .tekrar rica ediyorum olaylara doğru bakın.kendi pilotunuzunda kusurlarınıda söyleyin doğru söylemek size zarar vermez F_Alonso Diaz

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sor bakalım o raikonen fanı arkadaşa..Grocan leblebi gibi raikonene yol verirken raikonen şampiyonluk mu kovalıyordu.HAyır.Sadece grocanın geçemediği adamları raikonenin geçebilme şansından dolayı yer değiştiriyorlardı.Grocan bilmem kaç tur vetelin arkasında öylece gezdi.Eğer bişeyler yapılabilecekse bunu massa ya da grocan gibi adamlar yapamaz.Bunu alonso raikonen gibi adamlar yapar.Grocanın kiminin önünde olması ve massanın da alonsonun önünde olması sadece vetelin ekmeğine yağ sürer.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Terbiyesizliğin luzümü yok, kendine gel. Birezilya değil, USA idi o. Ayrıca adam şampiyonluk için çekişiyordu. Pist yeni olduğundan kirli taraf çok kirliydi, Alo'nun alacağı her bir puan altın değerindeyken sen kalkmışın tebiyesizlik yapıyorsun. Yüzsüz senin gibi adama denir. Kusura bakma.

  4. Kaçında bilmem ama, Massa ne zaman öndeyse Alonso'ya yer verdi. Hatta Brezilya 2012'de grid cezası alarak Alonso'nun pistin temiz tarafından kalkmasını sağladı. Yüzsüz yüzsüz konuşmayın bir de, adamın yaptığı yardımları kabullenin.

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Massa çnde oldumu ???, Bu dediğin kaç kere oldu ve Massa'nın önde olmasının takıma ve pilotlar şampiyonluğuna getirisi neydi ?? Yukarıda detaylı cevap verdim.

  6. Alonso Gutierrez'i geçer de takım daha fazla puan alır diye düşündüler, ne şampiyonluğu…

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hiçte taraflı değil arkadaşım. 4 seneden bahsediyoruz.Sen kalkmışın 4-5 yarış diyorsun. Adam geçen sene 4 puanlan kaçırdı şampiyonluğu. Massanın kaç puanı vardı ?. Yardım etmeyip ne yapacaktı.

    4 sene demek aşağı yukarı 80 yarış demek, 80 yarışın kaçında Massa öndeymişte Alo'ya yardım etmiş Allah aşkına. Bırak Alo'yu takıma puan kazandırsaydı belkide çok farklı şeyler konşuyorduk. Ayrıca da Massa 2014 te de Ferrari adına yarışıyor olurdu.

    Şimdi takım Massa'yı Alo'ya yardım etti diyemi göndeiryor, yoksa hiç bir türlü işe yaramadığı için mi ??

  8. hala daha alonso'nun şampiyon olabileceğine mi inanıyorlar da takım emri uyguluyorlar şaka gibi resmen…

  9. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Sakin. İspanyollar bu kadar abartmıyor.

  10. sen çok subjektif birisin ve yorumların çok taraflı..massa geçen sene bilhassa son 4-5 yarışın hepsinde çok daha hızlı olmasına rağmen alo ya yol verdi hatta alo webber etc..geçmesi için tehlikeli manevralar-sıkıştırmalar bile yaptı..şimdi unutuldu tabii..adam yol vermemekte haklı..alonun şamp. ümidimi var ki yol versin!

  11. Takma onları kafana boşver.Alonso'nun başarılı olmasını çekemeyip çamura yatıyor onlar.

  12. Iyide sen simdi ne demeye calisiyosun? Massa önde oldumu hep bir takim emri duyuyoruz. Massa siralamalarda hep geride kaldigi icin takim emrine gerek kalmiyor.Yoksa geride kalmayip önden baslasa biz bu senaryoyu her hafta görürüz pilotlara müdahale etmek Ferrarinin kaninda var.

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan adam bir kere 2010 da millete göstere göstere yer verdi, duyanda sanırkı 4 senedir hep yer vermiş Alo'ya. 2010 da bile Alo her geçiş denemesinde Massanın agresif defansıylan karşılatığında telsizden vettel gibi çekin bunu önümden diye ağlamadı. Ne yapmaya çalışıyor bu demişti sadece.Takımda durumu görup Alo senden hızlı demişti.

  14. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bırakın artık bu işleri sezon bitti yer verse ne vermese ne kaldıki massa nın kendine hayrı yok gibi birşey artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir