Lotus: "Japonya'da Red Bull'u Engellememizin Yolu Yoktu"

yazar:

kategori:

Romain Grosjean yarışın büyük bölümünü lider götürmesine rağmen son bölümde Red Bull sürücülerine geçilmekten kurtulamamamıştı.

Alan Permane “Yarışı kazanmamız için bir yol yoktu. Yarış içerisinde neler yapabileceğimizi konuştuk. Vettel’i unuttuk. Onun  her şekilde bizi yeneceğini gördük ve bu yüzden 2. bölümde uzun süre pistte kaldık.”

“O şekilde Mark’ı yenebilirdik. O an deneyelim dedik ve denedik.”

“Bilerek o kararı aldık. Ferrari ve Mercedes’ten puanlar alacağımızı biliyorduk. İki ve 3. sıra arasında kumar oynamak çok büyük bir şey değildi.” dedi.

Eric Boullier “Yarış içerisinde kazanabileceğimizi düşünmedik. Sadece Red Bull’un stratejisinin ne olacağını merak ediyorduk.”

“Onların başını alıp gitmesini bekliyorduk ve bu oldu.”

“Mark pite geldiğinde, opsiyon lastiklerini takmış olsa bile onun performansını gördük. Bizden hızlıydı.”

“Elimizden geleni yaptık ancak zor olacağını biliyorduk.” dedi.


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence de Grosjean yerine, Raikkonen olsaydı en azından ikinci olabilirdik. Her ne kadar yeni lastiklerle Gro C.tesi günleri hızlı olsa da, Pazar günleri Rai yeniden öne çıkmayı biliyor.
    Yarış içerisinde çok daha iyi ritim tutturabiliyor ve daha güçlü performanslar ortaya koyuyor.

  2. Kimi  Raikko* avatarı

    keşke hata yapmasaydı da bi kere olsun önlerde vettel ile kapışmasını izleseydik ..

  3. Grosjean`in yerinde Raikkonen olsaydi bu galibiyeti alirdi gibime geliyor, Grosjean`a ve takima stratejik anlamda biraz daha deneyim sart..

  4. Ya bırakın bu işleri siz Pit süresini bu kadar kısa tutmasaydiniz Vettelle aynı turda pite girseydiniz Ne webber ne de Vettel geçebilirdi.En azından birincilik için şansınız olurdu.Redbull bizi fena avladı stratejide çuvalladik demiyorda şansımız yoktu 🙂 teselli.Redbull pist üstünde aynı şartlarda Gro geçemezdi.Iyi strateji yapmadığınız için pitte güzelce yol verdiniz.

  5. ferrari team avatarı

    3 pitstop yapsaydınız en azından ikincilik şansınız daha fazla olurdu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir