Donington Yenileme Planını Açıkladı

yazar:

kategori:

Donington Park sahipleri, 2010 senesinde Formula 1’e evsahipliği yapmadan önce pistte yapılacak yenilikleri açığa çıkardı.

En son yarışa 1993 yılında ev sahipliğ yapan 2.5 millik pist, son bölümde yapılacak değişiklikler ile biraz uzatılacak.

Starkey düzlüğüne yeni pit ve padok alanı inşa edilecek ve yeni start finiş düzlüğünü genişletmek için Esses şikanında da değişiklikler yapılacak.

Pistin ortağı Simon Gillett yaptığı açıklamada pistte çalışmalara Ekim ayında başlanacağını ve çalışmaların meşhur tasarımcı Hermann Tilke tarafından kontrol edileceğini söyledi.

Gillett ayrıca pistin F1 yarışının yapılabilmesi için yeteri kadar geniş olduğunu ancak sadece bazı kaçış alanlarının genişletilmesi gerektiğini söyledi.


Yorumlar

  1. Tilke nin yaptığı tüm pistler birbirinin aynı geliyor bana.Uzun düzlüklerden önce sert şikan veya virajlar, hızlı viraj kompleksleri. Sadece virajların yerleri değişiyor. Eski Hockenheim, Spa veya Nürburgring gibi karakterli pist göremiyorum son yapılan pistler arasında.

  2. herman tilke iyidir. türkiye,malezya,cin,bahreyn..gibi pistleri ben beyeniyorum.bayagi genis ve gecise uygun pistler yapiyor bu adam
    ferrari de (tilkenin) el atigi pistlerde hep basarilidir :D:D

  3. şu Tilkemidir nedir tüm pistlerle bu adam ilgileniyor başka yok mu yav 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir