Red Bull Bir Mühendisini Daha McLaren'a Kaptırdı

yazar:

kategori:

Takımın şef aerodinamisti Peter Prodromou’nun kontratının bitiminde McLaren’e geçeceği açıklanmıştı.

Prodromou’nun 2015’e kadar takımla kontratı olduğu düşünülüyor.

AMuS’un haberine göre Prodromou’nun iki numaralı ismi de McLaren’e geçecek.

Bu mühendisin ismi haberde yer almıyor.

Red Bull’dan Helmut Marko: “İki adamımız bir süre daha bizimle çalışacak.

Martin Whitmarsh: “Onlarla bir süre için anlaştık. Halen Red Bull ile anlaşmaları olduğunu biliyoruz ve buna saygı duyuyoruz, ancak ileride bizim için çalışacaklar.”


Yorumlar

“Red Bull Bir Mühendisini Daha McLaren'a Kaptırdı” için 21 yanıt

  1. "Aradaki 4 milyon dolarlık farkı sponsorlara açıklayamazdım.. – Ron Dennis" 2006 yılında Adrian Newey i kaptırdıklarında yaptığı açıklama: )

  2. McLaren zamanında Newey'i kaptırmış. Çok mu? 🙂

  3. rbr için yaprak dökümü başlar her takımın ilerleme-duraklama ve gerileme dönemleri yaşar Mclarenenin yerinde olsam ne yapar ne eder neweyi 2014 için alırdım

  4. demek ki McLaren onlara reddedemeyeceği bir teklif yapmış, değil mi sayın keko? Ron Dennis zaman zaman insanlara reddedemeyeceği teklifler yapar.

  5. İnsanlar başarıya odaklı bakmıyor demekki sadece ismi yetiyor.örnek redbull daki çalışanlar bile takımı bırakıp o beğenmediğin McLarene geliyorsa ismi gayet yeterlidir.

  6. nickinize yakışır bir yorum olmuş tebrikler…

  7. Lewis biraz zor da fernando gelir gibi. Ben ne diyorum ya. sundan 5 sene once alonsonun mclarene donmesi imkansizdi simdi lewisin donusu zor . Dunya cok cabuk degişiyor

  8. o ismi var dediğin mclaren sizi 5le çarpar 4e böler haberin olsun.

  9. Duhan Peker avatarı

    2015'de görüşelim.

  10. Dedigi gibi önemli olan Honda değil. Bedava motor.-ki bu da en az 15milyon € (ferrari motoru) ve 23milyon € (renault motoru) arası degisir. Kazanç bir. İkincisi Mercedes istese!! bile aynı derecede motor vermez. Şampiyonluk veya ikincilik, üçünlülük yarışı var McLaren ve Mercedes arasında. Aynı motor verilmesi Mercedes için mantıken mümkün değil. Fabrika takımı değil artık McLaren. Honda gelince fabrika takımı oluyor. Kazanç iki. McLaren Japonya'danda sponsor kapabilir veya McLaren-Honda gelecegine guvenen Avrupalı Amerika sponsorlarda gelebilir. Yani sponsorlarda hareketlenecek bence. Kazanç üç.
    Not: Ucuncuye katılmayabilirsiniz ama bence ilk iki kesinlikle doğru.

  11. 2015 için mc larenin bu hamleleri yine mclarenhonda için en iyi pilotlardan birini takıma katacağını gösteriyor

  12. Mesele honda değil, beleş motor ve finansal ortaklık. Honda ile McLaren, Formula 1 takımının işletim giderleri, sponsorluk ve pazarlama gelirleri ve teknik,teknolojik anlamda birçok alanda karşılıklı labaratuvar ve test platformlarının birbirlerine açılması gibi geniş kapsamlı bir iş birliğine başlıyorlar. Mesela McLaren'in Formula 1 takımında kullandığı aerodinami açısından daha az yakıt tüketebileceği ve daha dayanıklı bir monokok alaşımını veya telemetri için kullanılan bazı sensör ve yazılım programlarını Honda ile paylaştığını ve Honda'nın da bunu binek otomobil pazarındaki acımasız rekabetçi ortamda rakiplerinden öne çıkmak için kullanabileceğini ve bu teknoloji transferinin çok güçlü iki farklı mühendislik grubu arasında birlikte ve karşılıklı olarak geliştirileceğini düşün. Hiçbir pist üzeri başarı kazanamasalar bile teknoloji ve finansman bakımından çok yol katedecekleri kesin.

  13. ammada büyüttünüz honda,yı . gördür honda,yı tek başına ve bar honda,yla yarıştığı zamanlarıda . BAR HONDA çok büyük bütçelerle gir elde vardı sıfır .

  14. McLaren takımınin 2015 pilotlarınin Nico Hulkenberg ve Fernando Alonso olacağı iddiası ıngiliz spor basınında bu hafta başı geniş yer buldu. Hiç kuşkusuz 2015 yılının bu güçlü ekibi yeniden liderlik çekişmesine getireceği hem Honda ortaklığından hem de bu muhtemel isimlerden belli.

  15. Bunların tek bir anlamı var. O da Newey yavaş yavaş ekipmanını doğduğu takım olan Mclarene gönderecek ortamı 1 sene etüt ettirecek ondan sonra büyük 2015 projesi için gelecek yıl sezon sonu Newey Mclarene geri dönecek. 2 Hafta önce bunları açıklamıştık. Newey en kötü ihtimal 2015'te Mclarene geri dönecek demiştik ayak sesleri başladı. Bu ekip sade ve sadece geçiş sürecinde Mclaren aracını etüt edecek 1 yıl. Red Bull'dan artısı eksisi ne? onu rapor edecekler ve Neweyde gelir gelmez 2015'te yenilmez bir takım yaratmaya çalışacak. Bu bir süreç her bakan göremez geleceği. 🙂

  16. Hedef dominat sezon diyorum 🙂

  17. Bilgileri kopyalasalar ikincilik garanti, sen ne diyosun 🙂

  18. Bu amele olayı ne anlamıyorum. McLaren kimi alsa amele oluyor. Newey gelsede amele değeri yok diyecekler. Formula 1'de her mühendisin değeri vardır- ki Newey'in yanındaysa. Ben böyle düşünüyorum. McLaren'in boşuna mühendis alacagını da sanmıyorum. Sonuçta ortada Honda gerçegi var. Güçlenmek istiyor McLaren. McLaren-Honda yıllarını bilir. (nerden nereye geldik.) Sonuç olarak mühendisler amele falan değildir.

  19. Redbull'dan 1 ameleyi daha kattık takımımıza çok güzel 🙂

  20. Güzel güzel böyle devam. 2015'ten sonrası parlak görünüyor McLaren için. Ancak Alonso-Vettel-Hamilton-Hulkenberg 4 lüsünden birisni takıma katmak lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir