Mclaren 2014'i Umursamamazlık Yapmayacak

yazar:

kategori:

2015’te Honda motorunu kullanacak olan Mclaren, Red Bull’dan Peter Prodromou gibi önemli bir isimle anlaştı. Son haberlere göre Mclaren, Red Bull’da Prodromou’dan sonra gelen önemli bir isimle daha anlaştı.

Jonahtan Neale “Mercedes ile çalışmamıza ve gelecek seneki hazırlıklarımıza bakarsak, bu sene içerisinde takımı zaten güçlendirdiğimizi söyleyebilirim.”

“Takım içerisindeki sorunları çözüyoruz ve organizasyonumuzdan beklediğimiz üzere daha bazı yenilikler olacak.”

“Basında yer alan Prodromou haberleri en uzaktaki gelişmelerden. Ancak kısa vadeli gelecek için çok daha fazlası oluyor.” dedi.

Neale ayrıca, gelecek sene Mercedes ile son senelerinin olmasına ve Mercedes’in fabrika takımı olmayacaklarına rağmen bu durumun olumsuz olmayacağını söylüyor.

Neale “Mercedes’le uzun zamandır çalışıyorum ve onları tanıyorum.”

“Sınırlı sayıda motor olunca -her sene 5 motor var- motorun yüksek kalitede olması için tüm parçaların üretim anında aynı olması gerekiyor. A, B ya da C modeli olamaz.”

“Mercedes kalitesi ve marka tanıtımı açısından herkese eşit olacaktır. Bu yüzden bundan korkmuyorum.”

“Ancak alacağımız servis açısından kendi içlerindeki çalışmaları bize söylemeyecekleri açık.” dedi.


Yorumlar

  1. Ne demek rica ederim. Asıl ben teşekkür ederim.

    İşte sorunda tam burada başlıyor. Geçen Brawn’un yaptığı bir açıklama vardı 2014 V6 turbo motorları ile fabrika takımları avantajlı olacak diye çünkü V6 turbo motoru kendi şasimize göre tasarladık dedi ve de müşterilerimiz bizim şasimize göre olan motoru kendi şasilerini uyarlamak zorunda kalacak dedi bu da şu demek ön planda biz varız ikinci planda müşterilerimiz. Birisi elindeki kendi motoruna göre tasarımda özgür olacak diğeri ise motor aldığı firmanın uyguladığı adımlara bağlı kalacak ki buda can sıkıcı.

    Mclaren 2014 sezonunda Mercedes motoruna göre tasarım yapacak elbette veriler elde edecekler ellerinde ki paketle azda olsa 2015 paketine veri aktaracaklar ve ellerine Honda motorunun bizim bilemediğimiz ölçüleri geldiğinde sil baştan yapacaklar ama öğrenilin teknik ellerinde olacak. Örneğin 2014 sezonu kış testlerinde ve sezon içerisinde takımlar yeni kuralların motorun getirdiği sorunları aşacaklar ve 2015 de bir adım daha ileri gideceklerdir, Mclaren ise Honda motoru üzerine kurulu olan sistemi anlamaya çalışacaklardır diye düşünüyorum. Büyük sorunlar yaşamayacaklardır çünkü rüzgar tüneli simülasyonları harika doğru insanlarla beraber çalışacaklar. Tek sorun gelişimde diğerlerini yakalamak olacak.

    Mclaren başarıyı hak eden bir marka inşallah bunu başaracaklar. Mclaren Honda ismi Williams Renault ismi kadar efsanedir keşke Williams’da Renault motoru ile devem etseydi bu iki ismi tekrar bir arada duymak güzel olurdu. Saygılarımla arkadaşım.

  2. ayhan nahya avatarı

    Renault Engine arkadaşım yorumlarınızı gayet dikkatlice takip ediyor ve çok faydalanıyorum, düşünce ve yazıların için ayrıca teşekkür ederim, olaya bir de şöyle tersinden baksak, herkesin altındaki motor, şasi ve aerodinamikle 2015 te de yarışacaklar, bunların yaşadıkları tüm olumsuzları bertaraf edici şekilde honda motorunda olumluluğa dönüştürürlerse McLaren honda motoru ile hiçbir test yapmadan dahi çok büyük bir veri elde etmiş ve büyük sükse yapmış olamaz mı? sevgi ve saygı ile

  3. Yok bir de umursamayın.

  4. 2015-2014 ün evrimi olacaktır büyük bir ihtimal. Mclaren mühendislik ekibine diğer ekiplere göre daha fazla iş düşecek. Örneğin 2014 sezonu için Mclaren Mercedes motoruna göre arka kısmı tasarlayacak Mercedes motoruna göre vites kutusu üretecek aynı şekilde bu sistemlere göre aerodinamiği yapacaklar ve sezon sonuna kadar Mercedes motorları ile tecrübelenecekler motoru tamamen anlayacaklar soğutulması kilit nokta her şey oturacak ama bu sefer motor değiştirecekler ki bu da dezavantaj demek diğer takımlara göre. Örneğin Ferrari 2014 sezonunda ki şasi ve motor üzerinde ki iyi yönleri alıp 2015 paketine aktarıp zayıf yönleri de 2015 paketinde gidermeye çalışacaklardır ve böylece gelişme elde edeceklerdir. Maalesef Mclaren bu durumda bir nebze geride kalacaktır.

    Renault-Ferrari-Mercedes 2014 sezonunda değişik şasi ile veri elde edecekler bu da daha fazla tecrübe kazandıracaktır. Honda yine bu durumda dezavantajlı olacaktır. Benim tahminimce Mclaren-Honda birlikteliği meyvelerini 2016 sezonunda vermeye başlayacaktır.

  5. 2015, 2014'ün evrimi olmayacak mı? O zaman McLaren'in her türlü kasması gerek. Yoksa 2015'in başı bu sezona döner. Sürekli hızlanmaya çalışmak gibi. (2015 2014 un evrimimi olacak onu bilen varsa cevaplayabilir mi?

  6. Her ne kadar böyle desede Neale 2014 yılı geçiş yılı olacak McLaren için. Motorların çok önemli olacağı bi dönem olacak 2014 ve Mercedes'in McLarene kendi kullandığı motorun aynısını vermeyeceği bir gerçek. Motora yapılan güncellemelerde McLaren 3-4 yarış sonra gelecektir. Fabrika takımı olmamak böyle bir şey. Çok bir şey beklemiyorum ben 2014'ten açıkçası ama burası Formula 1, belki de başka takımların bulamadığı bir şey buluruz öne çıkarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir