Küçük Takımlar "Müşteri Aracı" Fikrinden Endişeli

yazar:

kategori:

Bir süredir Formula 1 Strateji Grubu’nun çalışmaları küçük takımları rahatsız ediyor. Yeni kurulan bu grubun yasalara aykırı olabileceği yönünde endişeler bulunuyor. Bu grubun içerisinde Red Bull, Ferrari, Mclaren, Mercedes, Lotus ve Williams takımları yer alıyorlar.

Strateji Grubu’nun bugün toplanması ve lastikler, testler, harcamaları kısıtlama gibi bir çok konuda değişiklikleri gündemine alması bekleniyor.

Bunun yanında kurallar kapsamında müşteri araçlarının yolun açacak, Listelenmiş Parçalar konusu masaya yatırılacak.

Bu fikir hayata geçerse F1’in çehresi değişebilir ve büyük takımların isteyenlere araç tedarik etmesinin yolu açılabilir.

Force India’dan Bob Fernley “Ajandada neler olduğunu birileri söylemeli. Diğer taraftan her türlü harcamaların artışı karşısında aldığı ekstra paralarla korunan 4 takım var.”

“Diğer takımlar ise tüm harcamalar karşısında daha fazla yük altına giriyorlar. Niçin bu oluyor? Birileri F1’in gelecekte farklı yolda ilerlemesi için bunların yapıldığını söyleyebilir.”

“Takımları bu sektörden uzaklaştıramazsanız müşteri araçları olmaz. Ve bu şekilde olması yolunda ilerliyoruz.”

“Bu doğru mu yanlış mı emin değilim. Emin olduğum tek şey, bazı takımlara oy hakkı verilmediği ve aynı zamanda sürekli olarak artan harcamalarla onlara daha fazla yük binmesi.”

“Onları bu şekilde başarısız yaparak müşteri araçlarının gelmesini hedefliyorlar.” dedi.

Fernley’e göre yeni Concorde anlaşması ile bazı takımlara orantısız bir şekilde fazla para verilmesi yönünde anlaşılırken tüm takımlar için çıkan ekstra ödemeler, para almayan takımları daha fazla mali yükün altına sokuyor.


Yorumlar

  1. ishak osman avatarı

    Çok güldüm

  2. Kendi aracını kendin tasarlayacaksın arkadaş! Kendi motoru kuralı bile getirilebilir, olmayacaksa tek tedarikçi bile kabul edilebilir kriz zamanlarında.

    Müşteri araçları> Red Bull Ferrariye şasi tasarlasın, Ferrari Sauber'e, Sauber Marussia'ya, sonra hepsi Marussia'ya!

    Max Chilton Marussia ile şampiyon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir