Formula 1 Dünyası, Yeni Strateji Grubu'nun Hileli Olmasından Korkuyor

yazar:

kategori:

Yeni kurulan Strateji Grubu bugün ilk toplantısını yapıyor. Formula 1 padoğundan önemli isimler, bu yeni çalışma grubu ile birlikte radikal değişikliklerin önünü kapayan engellerin kaldırıldığını söylediler.

Strateji Grubu’nda FIA’nın 6 temsilcisi, FOM’un 6 temsilcisi ve 6 takımın temsilcisi yer alıyor. Bu şekilde olunca takımların çoğunun isteğinin aksine kararların çıkabileceğinden endişe duyuluyor.

Sauber’den Monisha Kaltenborn “Tüm sistemin bu şekilde olması tehlikeli. Temsil açısından 5 takım ortaya atılan fikre karşı olsa bile onu durdurma hakkına sahip olmayacak.” dedi.

Williams’tan Pat Symonds “Benim korktuğum şey, Teknik Çalışma Grubu’nun şu anda olduğu gibi o zamanda sadece teknik tartışma kurulu olacak olması. Teknik tartışmalarda sonuca varılacak çünkü tartışmalar onun için olur.”

“Eskiye göre artık FIA ortaya çıkan sonuçlara karar verecek. Ve bu konuda çok seçici olmalarından endişe duyuyorum.” dedi.

Takımların F1 Komisyonu seviyesinde üyeleri olduğu için kural değişikliklerini veto hakkı bulunacak ancak Bob Fernley’e göre bu şekilde bir oluşum iyi bir şey değil.

Fernley “Her takımın F1 Komisyonu’nda üyesi olacak ve F1 komisyonunun karşı çıkma hakkı olacak. Ancak bu yapıcı bir şey değil. Her şey F1 Komisyonu’na gitmeden önce takımların yönetimde olmasını istemelisiniz.” dedi.

Concorde Anlaşması’nda resmi olarak Strateji Grubu konusunda anlaşılmadığı için takımların bu yöndeki çalışmalara resmi olarak karşı çıkması bekleniyor.

Martin Whitmarsh “İnsanlar şu anda yasal olarak mücadeleyi seçmiyorlar ancak bir noktada sorun büyüyüp o hale gelebilir.”

“Her birey bu konuda yasal yönden mücadele edebilir ve o zaman spor çok dağınık olur. Umarım bu konunun üstesinden hep birlikte geliriz.”

“Ticari hak sahileri, FIA ve takımlar birlikte çalışmalı ve Concorde Anlaşması’na karar vermelidir. Ne kadar hızlı olursak o kadar iyi. Ancak öncesinde bir anlaşmazlık var.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir