Alonso: "Şampiyon Olduğum Senelere Göre Daha İyiyim"

yazar:

kategori:

Alonso, 2005 ve 2006’da Renault ile şampiyonluk yaşadıktan sonra 2007, 2010 ve 2012 senelerinde şampiyonluğa çok yaklaştı ancak bir türlü başaramadı.

Alonso “Son 4 senede 3 defa şampiyonluk mücadelesi verdim. Kazanmaya yakın olup kazanamadığımız için bu üzücü bir şey ancak diğer taraftan oldukça gururluyum.”

“Kariyerimdeki en formda dönemimdeyim ve en iyi yarışları çıkarıyorum. Bu yüzden yatağa girdiğimde çok gurur duyuyorum.” 

“Ferrari ile anlaştığımda bir hayal gerçek oldu. Şampiyonluk mücadelesi verip kazanma ihtimalim olduğunu biliyordum.”

“3 defa şampiyonluk mücadelesi verdim, bu yüzden hemen hemen beklediğimiz gibi oldu.”

“Şampiyonluk kazanamadıysam bu sadece matematikle alakalı değil. 4 sene içerisinde bizden iyi bir takım ve pilot vardı. Onlar bunu hak ettiler ve onları tebrik ediyoruz.” dedi.

Alonso ayrıca daha fazla şampiyonluk kazanma konusunda umudunu kaybetmediğini söyledi.

Alonso “Açıkçası kazanmak istiyorum ve henüz 32 yaşındayım. Kariyerimin son senesinde değilim.”

“Daha fazla fırsata sahip olacağımdan eminim.  Daha fazla şampiyonluk kazanmak istiyorum.” dedi.

ALONSO'nun Ferrari Dönemi

      Poz   Galibiyet    Fark
2010    2       5          +4
2011    4       1          +135
2012    2       3          +3
2013*   2      2          +90

*İlk 15 yarıştan sonra

Yorumlar

  1. sebebi çok basit, Ferrari beklentileri yükseltiyor. Herkes Alonso'dan ve Ferrari'den şampiyonluk bekliyor. Raikkonen ve Lotus'tan beklenen ise çok daha farklı, şampiyonluk mücadelesi versin, 1-2 yarış kazansın, herkes mutlu mesut oluyor. Eee beklentinin yüksek olduğu yerde beklentiler karşılanmaz ise hayal kırıklığının da fazla olması kaçınılmaz. Senin ağlayan zırlayan dediğin insanların büyük kısmı daha kibar sözler ile belirtirsek hayal kırıklığı yaşıyor, olan bu.

    Tabi durmadan komplo teorisi üretip yarış sonucu ve fotoğraflarla mühendislik yapanlar var, ama bu tamamen ayrı bir grup ve sadece Ferrari ile Alonso taraftarından oluşmuyor… Fazla bu konuda yorum yapmayan(araç eşitliği, Red Bull'un potansiyel illegal sistemleri vs.) kişilerin bile(mesela ben) kafasında "acaba… ?" diye soru işaretleri olduğunu düşünüyorum…

    Ağlayanların Kimi taraftarı olmamasına gelecek olursak, ki bunu hayal kırıklığı kelimeleri ile değiştireceğim yorumumun geri kalan kısmında, bu tarz hayal kırıklıklarına 2003'te değişen Michelin lastikleri ile şampiyonluğu kazanamamak, 2004'te rekabetçi bir araca sahip olamamak(hatta sezonun ilk yarısında durmadan motor patlatmak), 2005'te malum dayanıksız araç ve kaçan şampiyonluk, 2006'ta kötü araç, 2008'de "Massa'ya değer veriliyor, araç ona göre düzenleniyor" olayları ve Massa'nın gerisinde kalınması, 2009'da yine rezalet bir araç ve ardından gelen ralliye geçiş. Hayal kırıklığı ile alakalı Kimi taraftarları kitap bile yazabilir bence. Tabi bu hayl kırıklıkları pilot performansına değil genelde dış etkenlere bağlı, zaten Alonso'nun da problemi belli ki kendi performansından ziyade dış etkenler… sonuç? Kimi taraftarları hayal kırıklığı yaşamadıysa bu olanlardan sonra ben o taraftarların tutkusunda sorun ararım…

    adamın ralli'den geri dönüp nispeten düşük bütçeli bir takımla başarı kovalamasından zaten kimse hayal kırıklığı yaşamamalı değil mi?

    bu değil mi olay yani ?

  2. salih yildiz avatarı

    Arada en azından bir 7 sene var be Alonso, iki sene üst üste şampiyonluğun ve nereden baksan 11-12 senelik bir F1 tecrübesinin getirdiği birikimin ardından daha iyi olman lazım zaten… Ben hala sene yıllar geçse bile o Mildseven renklerine sahip Renault daki halini özlüyorum…

  3. bende onu diyecektim yanlış anlaşılır diye soramadım.hani biz nede olsa alonsocuyuz 🙂

  4. bilmeyenler elbette vardır.ama çoğunun bunu bilipte bende dahil dikkat etmediğini düşünüyorum.yani sonuçta burada türkçe dersinden sınav olmuyoruz.eminim sizin bile facebookta selam yerine SLM yazmışlığınız vardır.onun için burada çok göze batmadıkça yada göze rahatsızlık verecek derecede olmadığı sürece kimsenin kimseyi şunu bilmiyor bunu biliyor tarzı eleştirmesi doğru değildir.

  5. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Bizim türk milletinin aklı fikri taa atalarından bu yana her konuda her mizaçta uçkura çalışır..

    Hberlere Allahın izni ile, inşallah diyerek Allahı ağzınızdan düşürmez ertesi elelemin adamının karısı ile yaptığı yatak odası fantazisi yaratırsınız, senin cümleninde haber ile alakası yok git haydar dümene yorum yap.

  6. heralde senin taraftarın daha fazla, vettel f1 e geldiğinde senin çifte şampiyonluğunun üstünden 2 yıl geçmişti.

  7. sen 2005 2006 yıllarınıda fia.ya dua et .yoksa Michael Schumacher,den zor alırdın şampiyonluk . fia durmadan kural değişiklikleri yeni kural vs adamlar Michael Schumacher şampiyon olmasında kim olursa olsun diyiyorlardı ve yaptılar . sanal şampiyon alonso

  8. Bunu sanırım özellikle Ferrari ve diğer taraftarlardan öğrendi insanlar. Hani her yarış garip bir şekilde Weber'i savunucam diye elde kanıt olmadan hiç durmaz birşeyler zırvalayan otoriteler-uzmanlardan öğrendi. Ama şunu da belirteyim seneye ilk yarışlarda Kimi'nin işi çok zor eski takımı olsa dahi farklı bir takıma geçecek. Bildiğim kadarıyla Ferrari'nin süspansiyon özellikleri de farklı ki bu da oldukça önemli bir değişiklik takım değiştirirken.
    Neyse seneye görelim sonuçları. Ama aklına yaz ağlayanlar Kimi ve fanları olmadı hiçbir zaman tam tersine Alonso ve fanları hemen her yarışta ağlıyor…

  9. Dayanamadım artık söyleyeceğim burdaki çoğu arkadaş iki yüzlü davranıyor.Eğer Raikkonen Alonso'yu geçerse herşey iyi ama Alonso Raikkonen'i geçerse hazmedemeyecekler ve aynı araçla yarışmıyor diyecekler adım gibi eminim.

  10. sınan matias avatarı
    sınan matias

    2014 te bir yere ayrılma da görelim ne kadar iyisin.tabi ferrarinin raikkonene aynı aracı vereceğini varsayarak bunu söylüyorum.

  11. Gereksiz açıklamalar. Alonso psikolojik olarak çok zayıf bir karakter. Duygusal, duygularını kontrol etmesi gereken noktalarda başarısız.

    Halbuki hepimiz biliyoruz şuan Formula 1'in en iyisi. Bir açıklamaya ihtiyaç yok. Bu şekilde antipatileri de topladığının farkında olmalı. Ve susmalı, sadece sürmeli.

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Muhteşemsin Alonso şu an en iyisi sensin lütfen böyle devam et

  13. Psikolojisi iyi değil Alonso'nun

  14. Hata elbette yapılabilir ama neler neler görüyorum yorumlarda, burası daha en basitinden ayrı yazılması gereken -de, -da dan, bağlaçlardan, ayraçlardan haberi bile olmayan F1 otoriteleriyle dolu…kendi dilimizden haberimiz yok sonra kalkıp…neyse, biraz dikkat etmeliyiz…

  15. He he redbull sağlam olsaydı. Rüyanda görürdün. 2010'da ve 2012'de

  16. çok aradınız mı resmi..

  17. Bu arada yazım hatalarından dolayı özür dilerim dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen oluyor maalesef.

  18. 2008 Renault pilotu iken de şampiyon olduğum senelerde %30-40 mı verirken şimdi %100 mü veriyorum demişti ve o sezondan sonra %100 nü verdi her zaman peki ya sonuç şampiyonlukluk olarak sıfır. Formula Birde araç başarının bir parçasıdır.

  19. 2005-2006'da da Racquel de Rosario vardı yatağında, pek bir değişiklik yok… Sadece renkler işte o kadar 😀

  20. Alonso bırak bu ayakları her yıl daha iyiyim diyosun ama şampiyonluk yok gelmiyo.Kendini bunlarla teselli etmeye çalışma.(Alonso'cuyum hemen atlamayın)

  21. Evet cok daha iyisin ama maalesef karşında f1 in büyük yıldızı Stefano Dominicali var :S

  22. Bu yüzden yatağa girdiğimde çok gurur duyuyorum."

    Yatağa girdiğimde orda Dasha olsa ben de gurur duyardım.Bu cümlenin yarışlarla bi ilgisi yok,yatağa girdiğinde yarışları düşündüğünü sanmıyorum

  23. Pek söylemek istemiyorum ama bana bariz U dönüşü gibi geldi.Önce Stefano nun onunla konuştum açıklaması falan,gerçekten etkilemiş.2-3 haftası öncesi ile şimdi arasında çok fark var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir