Button: "Kvyat Formula 1 Teklifini Kabul Ettiği İçin Pişman Olabilir"

yazar:

kategori:

Antonio Felix Da Costa’yı seçeceği düşünülen Toro Rosso, bir anda GP3’te mücadele eden 19 yaşındaki Kvyat’ı seçerek sürpriz yapmıştı.

Button “Şu anda durum kesinlikle daha zorlu. Geçmişe göre çok daha az test vr bu yüzden onun için durum benim yaşadığım döneme göre daha zor olacak.”

“Tabi ki onun F1’de yarışacağını düşünmesi kendisi için harika bir şey. F3’te ya da GP3’te bir sene geçirdikten sonra F1 geçme ya da farklı seride bir kaç sene daha geçirme seçimi olsa bir kaç sene daha deneyim kazanma seçilmeli.”

“O şekilde oluksuz lastikler ve kanatlar hakkında çok daha fazla şey öğrenirsiniz. Yarıştığınız pistleri ve F1 takımlarının çalışma şeklini çok daha iyi öğrenirsiniz.”

“Bu her şeyden farklı. Küçük serilerde etrafınızda 12 kişi çalışır. Ancak F1 takımında 700 kişi çalışır. Çok farklı atmosfer var.”

“Ben spora geldiğimde, anlayamadığım ve öğrenmem gereken çok şey olmuştu. 19 yaşındaki birisi için hem F1 aracını sürmeyi öğrenmek hem de bir çoğuğumuz için tamamiyle yeni ve yabancı olan KERS’li motorla çalışmak gerçekten şok edici bir şey.”

“F1’de olmayı istemek çok kolay bir şey. Bu yüzden fırsatı değerlendirirsiniz. Bir şeyi geri çevirmek çok zor şey ancak bir çoğu için doğru olan şey bu olmalı.” dedi.


Yorumlar

  1. Ulen Button, elalemin derdi seni mi gerdi 🙂 Bir sus da işine bak sadece.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir