Webber, Red Bull'un Japonya Stratejisi Konusunda İkna Olmadı

yazar:

kategori:

Red Bull’un Webberi çin uyguladığı 3 pit stop stratejisi karşısında Sebastian Vettel için uygulanan 2 pit stop stratejisi Alman sürücüye galibiyeti getirmişti.

Webber “Son yarışa dair herhangi bir veri almadım. Hâlâ o zaman söylediklerimin arkasında duruyorum. Benim için aldığımız karar karşısında biraz şaşkınım.”

“3 pit stop yapınca yarışı kazanmak için pist üstünde iki aracı geçmek gerekiyordu. Ancak Romain’in arkasına takıldık ve onu geçmeye odaklandık. O zaman bunu söylemiştim ve aynıları hâlâ geçerli.” dedi.


Yorumlar

  1. Vettel 2 saniye hızlı yada ona benzer birşey demedim. Singapur dışında öyle bir farkta görmedim. Ama haftasonunda Weber'in bir ara neredeyse herkesten 2 saniye hızlı bir Weber vardı ve eğer Vettel gibi çabucak Romain'i geçebilseydi yakalayabilirdi. Sonuçta yarışın sonunda Vettel'in lastikleri de Weber'e kıyasla daha eski olacağı için bir şansı olacaktı ama hiç kimse bunu görmeye cesaret edemiyor.

  2. Ayni itirazi neden 2010 Italya'da da yapmadi? Ustelik sampiyonluk kazanma sansi varken.

    Biraz gercekci olun lutfen!

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sabret dayı az kaldı.Birkaç yarış sonra bitecek bu işkence , kurtulacaksın bu durumdan.Sakin ol.Fazla konuşma.

  4. suçu başkalarında aradığın kadar kendine baksan en az 1 şampiyonluğun olurdu.

  5. kim anladıki sen anlayasın.hala daha bazıları yok araç hızlı sen yavaşsın diyorlar. groyu geçemedin falan filan .kaç tur gro nun arkasında kaldı bu adam.veya bu kaldığı turlarda vettele en az kaç saniye fark atarak arayı kapatıp geçebileceğini sanıyorsunuz.kaldıki vettelin arkasına yapışsa bile vettel gel geçmi diyecek.bu adam takım tarafından sabote edilmiştir o kadar .

  6. Kendisi icin cok daha onemli olan, sampiyonluga oynadigi 2010 sezonundaki Italya'dan sonra itiraz etmeyen adam neden bugun bu konuyu boylesine uzatiyor?

  7. Bilemeyiz, belki de 2 saniye hızlı olan Vettel'dir ya da 2 saniye yavaş olan Webber'dir. Hiç fark etmez. Sonuç olarak: 2 saniye hızlı olan araç Webber'de değil, hatırlatırım.

  8. Ya tamam farz edelim ki takım seni bilerek geriye düşürdü – inanmıyorum ama – o kadar yeni lastiklerle ve bizim atmasyon yorumcuların tabiriyle 2 saniye hızlı olan aracınla ne diye Romain'in arkasında o kadar takıldın ki? Vettel'de senin gibi takılıp kalsa farklı bir senaryo izleyebilirdik ama adam geldi ve geçti senin gibi turlar boyunca Romain'i izlemedi. Bence senin stratejiden çok ben niye geçemyorum bu adamı diye düşünmen gerek…

  9. o araçla aracın potansiyeline göre genelde hep kötü sonuçlar aldı..

  10. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    bakışlar herşeyi anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir