Alonso: "Kimin En İyiler Arasında Olduğuna Taraftarlar Karar Versin"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in şampiyon olmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu olduğunda Vettel art arda 4. kez şampiyon olmuş olacak. Vetel’in art arda gelen başarılarının ardından kimin en iyisi olduğu konusunda sorular da artmaya başladı. 

Alonso “Kimin en iyiler arasında olduğuna karar vermek yıllardır televizyondan Formula 1’i takip eden taraftarlara bağlı. Onlar bazı sürücüleri daha fazla desteklerler ve bu daha çok ülkesine bağlı olur.”

“Bazılarına göre o, tarihteki en iyilerden birisi olacak. Bazılarına göre ise onun gelecekte neler yapabileceğini görmemiz için beklememiz lazım çünkü daha çok zamanı var.”

“Bazılarına göre tüm zamanların en iyisi Ayrton Senna’dır çünkü dünyadaki en popüler olan o. Michael Schumacher ve bir çok isim daha var. Bu soru, hangi ülkede sorduğunuza bağlı.” dedi.


Yorumlar

  1. sen o kadar yaz sonuna Apoş'u ekle.

    "önce insan ol ve insanlara nasıl hitap edeceğini öğren"

    yani seni veya başkasını sevmediğimden değil ama eleştiri madem hakkımızmış yapayım dedim, ben malum arkadaşın yazısını 5 kere okudum, küçük düşürücü yada hitap konusunda çok aşırıya kaçan bir şey göremedim, seninkini okudum, adam yerine koymayalımlar, küçük düşürücü nitelemeler, emir kipleriyle dolu cümleler. Hayır arkadaş eleştiri hakkını kullanmış işte niye alındın ki bu kadar… bende eleştireceğim hatta, adam şampiyon kim ona taraftar karar versin demiyor, tüm zamanların en iyisi kim tarzı şeyleri taraftar karar versin diyor, bana sormanıza gerek yok gibi bir şey bu. Vettel'in önünde daha zamanı var demişsin, ee Alonso da onu demiş işte. Hayır adam ne dese başka yere çekmeniz sevmemenizle alakalı zaten o belli, zaten taraf olun, taraftar olun, objektif olmak zorunda değilsiniz. Ama sen bunu yazarsan altına başka birisi bir şey yazdığında ve seni eleştirdiğinde senin verdiğin cevabı vermek, eleştirme hakkını falan vurgulamak… komik değil, trajikomik

    "bu yorumcu bu yorumda hem eleştirme hemde ironiye vurgu yapma hakkını kullanmıştır"

  2. T tutamazdı… sen bu sezon Vettel'in formsuz olduğu hatasız bir yarış söylesene bana. Ama alonso'nun sezonun 2. Yarısındaki performanslarına bak bir de eğer okuduysan motivasyon vs farklı olurdu ama basma kalıp performansları üst üste koysan Alonso geride kalırdı… Alonso yetenekli mi yetenekli itirazım yok. Ama şu an Vettel'de uçuyor. Sizler dediğimi anladığınızda kabul edersiniz umarım…

  3. Önce insan ol ve insanlara nasıl hitap edeceğini öğren! Olamıyorsan söyle biz de seni insan yerine koyup cevvap vermeyelim!
    Alonso'yu sevmiyorum. Eleştirmek hakkım. Ben senin gibi düşünmüyorum. Düşünmek zorunda da değilim. Kimi'nin en iyi olmadığını bende biliyorum sizin gibi havalarda uçup hayali yakıştırmalar yapmıyorum. Ama Kimi'nin yeteneği konusunda ki yorumları bir araştır istersen. Alonso öyle demiş olsa bile şu anda Ferrari'de yarıştığı için ve Vettel şu an F1'i domine ettiği için şu an Almanya dışındaki bütün ülkelerde Vettel sevilmeyen pilot anlatabildim mi?
    Kafan bunu anlayacak kadar var mı apoş?

  4. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Burdaki Yorumlardada Görebileceğimiz Gibi Doğru Düzgün Okumadan Yorum Yapan İnsanlar Kaynıyor. Ya arkadaş Alonso Kimi Kötülemiş Kendinimi Övmüş Bi bakın bakalım. Azcık Beyin Lütfen.

  5. mesela sen; ´sen en iyiler klasmanına ne zaman girdin` ben yukari da ben iyiyim diyen, en iyiler klasmanindayim diyen bir Alonso demeci goremiyorum. Soyleyin sirriniz ne? Hologram falan mi var? Ekrana ozel bir açi ile bakinca farkli bir haber mi okunuyor?

    cok ilginc

  6. adam bazisina gore Senna, bazisina gore Schumacher en iyidir falan diyor. Bunu ulke bazinda sorarsaniz daha farkli cevaplar da alabilirsiniz diyor; Bu sorunun cevabi taraftarlara bagli diyor. Ne ben iyiyim ya da Vettel kotu diyor. Ama yorumlarda yazilanlar cok daha farkli seyler. Oteki haberde yazdigim seyi yazacagim, ben mi farkli haber okuyorum yoksa digerleri mi? herkes ayri telden caliyor…

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen gibi temiz pilotların adını, öyle mikrop adamlarla anacaksa hiç anmasın daha iyi!

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    craşır kardeş bu açıklamanın neresi ilginç.Okudun mu ki böyle yazıyorsun.
    Alonsonun son cümlesi herşeyi özetliyor.Bu soru hangi ülkede sorduğunuza bağlı diyor.Demek ki alonsoya en iyi kim diye sormuşlar.alonso da bazısı senna der bazısı şumi der vesaire demiş.Ben en iyiyim ya da vettel kötü dememiş.Cevap verip senin diline düşmemek için topu taraftarlara atmış.Sana göre denmesi gereken nedir.?
    Aslında ben senin derdini anladım.Günlerdir vettel alonso kıyaslamaları yapılıyor.Senin pilotun adının başharfini bile konuşan yok.sen kıskanıyorsun.Toro rosso başkanı alonso ve vettel hakkında konuşmuş.herkesin dilinde alonso vetel var.Sen de haklısın biraz da raikonen demeleri gerekir.

  9. heralde senin taraftarın daha fazla, vettel f1 e geldiğinde senin çifte şampiyonluğunun üstünden 2 yıl geçmişti.

  10. yahuı adam 22 pilot içinde hatta bazı yarışlarda kendinden daha hızlı araçtaki pilotlara rağmen şu an şampiyonada ikinci sırada.siz neyin kafasındasınız anlayamıyorum.

  11. tabiki sevmek zorunda değilsin.takdirde etmeyebilirsin.ama eşit şartlar altındaki araçla vettel e kafa tutamazdın dedinya daha diyecek bir şey kalmadı.

  12. Fernando'da bir karar veremedi izleyicilerin kararları önemli mi değil mi…. Umursamamanın ötesine geçen adam başvurular yapıyor.

  13. sen en iyiler klasmanına ne zaman girdin . vettel,in ben en iyiyim dediğini kimse duymadı . alonso senin önünde en az 15 kişi var

  14. Ferrari pilotu olup bu açıklamayı yapmak? Ilginç gerçekten de. Ki Alonso'nun kariyerinde şampiyonluk aldığı zamanlar bu derece seviliyor muydu ki taraftarlar karar verssin diyor. Performans konusunda Vettel her sezon olgunlaştı gelişti ve gelişiyor. Kendisinin de dediği gibi şampiyonluklardan sonra pilotlar olgunlaşıp gelişiyor. Şimdi neyin kararını taraftar verecek? Geçen sezon muazzam bir sezon geçirmene rağmen bu sezon bence eşit araçta bile olsanız bence Vettel'e kafa tutamazdın. He tabi aynı araçta motivasyon vs farklılığı olacak ama şu anki performanslar doğrultusunda ortaya çıkan sonuç bu. Ama sen Ferrari'de yarıştığın sürece hep gönüllerin şampiyonu olacaksın bazıları için. Benim içinse gerçekten hızlı ama özel bir yeteneği olmayan bir pilot. Osonuçta sevmek zorunda değlim takdir edebilirim ama neyse…

  15. Alonsomania  avatarı

    Anlamadım, daha doğrusu ilişki kuramadım Alonso kategorisinde tek dğl ki

  16. Alonso ne kompleks varmış be arkadaş…Sana ne sana böyle bir soru sorsalar bile bu kadar uzun cevap mı verir komplekssiz insançççVettel ne dokunmuş elemana…

  17. Apple'da en iyi "iOS" tabanlı akıllı telefon üreticisi seçilmiş!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir