2013 Hindistan GP – Pole Pozisyonu Vettel'in…

yazar:

kategori:

Sıralamalar öncesinde gerçekleştirilen 3 antrenman seansını da zirvede tamamlayan Vettel, sıralamalarda da en üstün isimdi ve 1.24.419 ile pole pozisyonunun sahibi oldu.

Vettel’i Mercedes pilotları Nico Rosberg ve Lewis Hamilton takip ederken Red Bull’un diğer pilotu Mark Webber 4. sırada yer aldı. İlk 4’te Webber dışında diğer isimler yumuşak lastikleri tercih ederken Webber sert lastikle tur atmayı tercih etti.

Ferrari ile son yarışlarına çıkan Felipe Massa, Hindistan’da da takım arkadaşı Fernando Alonso’yu geçmeyi başardı. Massa yumuşak lastikle çoktığı sıralamalarda 5. olurken sert lastikle piste çıkan Fernando Alonso 8. sırada yer aldı.

Lotus’un büyük umutlar bağladığı Romain Grosjean, ilk seansta lastik saklamak isterken 17. sırada kalanarak sürpriz bir şekilde elendi. Takımın diğer pilotu Kimi Raikkonen ise 6. sırada yer aldı. Onu Sauber’den Nico Hulkenberg takip etti.

Son seansa kalmayı başaran Mclaren sürücüleri Sergio Perez ve Jenson Button 9 ile 10 sıralarda kaldılar. Son seansta sert lastik kullanan isimler Webber ve Alonso ile birlikte Mclaren sürücüleri oldular.

İkinci seansta elenen ilk isim Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo olurken onu kendi evinde yarışan Force India’dan Paul di Resta ve Adrian Sutil takip ettiler.

Sezonun 16. yarışı olan Hindistan GP yarın 11.30’da başlayacak.

 

Poz Pilot               Takım                 Süre          Fark   
 1. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m24.119s
 2. Nico Rosberg          Mercedes             1m24.871s  +0.752s
 3. Lewis Hamilton        Mercedes             1m24.941s  +0.822s
 4. Mark Webber           Red Bull-Renault     1m25.047s  +0.928s
 5. Felipe Massa          Ferrari              1m25.201s  +1.082s
 6. Kimi Raikkonen        Lotus-Renault        1m25.248s  +1.129s
 7. Nico Hulkenberg       Sauber-Ferrari       1m25.334s  +1.215s
 8. Fernando Alonso       Ferrari              1m25.826s  +1.707s
 9. Sergio Perez          McLaren-Mercedes     1m26.153s  +2.034s
10. Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m26.487s  +2.368s
S2 elenme süresi: 1m25.458s                                   Fark **
11. Daniel Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari   1m25.519s  +0.951s
12. Paul di Resta         Force India-Mercedes 1m25.711s  +1.143s
13. Adrian Sutil          Force India-Mercedes 1m25.740s  +1.172s
14. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Ferrari   1m25.798s  +1.230s
15. Valtteri Bottas       Williams-Renault     1m26.134s  +1.566s
16. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari       1m26.336s  +1.768s
S1 elenme süresi: 1m26.178s                                   Fark *
17. Romain Grosjean       Lotus-Renault        1m26.577s  +1.003s
18. Pastor Maldonado      Williams-Renault     1m26.842s  +1.268s
19. Jules Bianchi         Marussia-Cosworth    1m26.970s  +1.396s
20. Giedo van der Garde   Caterham-Renault     1m27.105s  +1.531s
21. Charles Pic           Caterham-Renault     1m27.487s  +1.913s
22. Max Chilton           Marussia-Cosworth    1m28.138s  +2.564s


% 107: 1m31.564s


Yorumlar

“2013 Hindistan GP – Pole Pozisyonu Vettel'in…” için 76 yanıt

  1. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ekonomide nasıl düşünülür haberim yok ama F1'de böyle düşünülmez. Formula 1'in olması için en önce seyircinin olması gerekir. Kimse yarış izlemiyorken kimsenin Red Bull'dan da haberi olmaz.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Arkadaş cidden komiksin. Bu puanlama sistemi sadece Alonsoya mı geldi. Massa da aynı ssitemde yarışmıyormu geçildiğinden beri bu sisteme. Çok matah bişeydiyse o yazıdıraydı kaskına 1571 i. Bak 4. şampiyonluğuna sırf bu puan sistemyilen giden Vettel bile yazıdıramamış. Demek ki Alonso'nun eski sistemde de alayından fazlaymış puanı. O zaman da Massa geçememiş demek ki. Pehhh..

  3. Senin bildiğin Gro sıralamada iyi bir sonuç olup sonra Kimi'ye göre vasat yarış çıkaran bir pilot. Gro'dan pek bir şey beklemeyin.

  4. Eğer Vettel aracı zorlamıyorsa ki bence zorlamıyor.Bu da demek oluyor ki 2010dan sonra Vettel ile Webber hiçbir zaman aynı araca sahip olmadı

  5. sınan matias avatarı
    sınan matias

    red bull ve vettel söze gerek yok, klasikleşti artık .''lewis; rosberge 0.5 saniye fark atacak'' diyenler nerdesiniz.sene başında atıp tutmayı biliyordunuz.konuşunda görelim sizi şimdi.ferrari sürünmeye devam ediyor.alonso ve domenicali orada olduğu müddetçe bu takım adam olmaz. raikkonen elinden geleni yapacaktır ancak beklenen başarı bu yönetimle gelmez.

  6. Vettel'i çok büyütüyoruz. Rebbull yoksa Vettel de yok. Vettel şuan olması istenen yerde. Bir zamanlar Shumi'nin olduğu gibi. Shumi'nin aracında, tulumunda Marlboro yazardı. Shumi yarış kazandıkça aslında Marlboro kazanıyordu. Shumi şampiyon oldukça Marlboro içenlerin sayısı artıyordu. Marlboro içenlere özenip ama gücü yetmeyenler de daha ucuza diğer sigaraları içiyor ve sigara lobisi her yıl milyarlarca dolar kazanıyordu. Milyarlarca doların döndüğü bir yerde Yeni Dünya Düzeni'nin kurucularından başkaları olamazdı. En büyük ğay onlarındı. Hem en büyük payı alıyorlar hem de sigara bağımlısı bir toplum oluşmasına neden oluyorlardı. Sigara bağımlıları bir yandan hergün sigaraya para verirken diğer yandan da sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı dünyanın parasını ilaç sektörüne yatırıyorlardı. Bütün sektörlerde olduğu gibi ilaç semtörü de bu düzenin kurucalırının kontrolündeydi ve halen öyle.

    Şimdi gelelim Redbull'a. Bir otomobil üreticisi değil, bir fabrika takımı değil, köklü bir takım değil. Bir içecek markasının yeni kurulmuş bir takımı. Ve dört yıldır şampiyon oluyor. O kadar köklü üretici takımların arasından sıyrılıp dört yıldır şampiyon olması gerçekten sahici geliyormu size? Redbull bir enerji içeceği. Daha çok gençleri hedefine almış bir gıda. Yaptığı tüm etkinlikler gençleri hedef alıyor. F1'den gösteri uçağı yarışlarına kadar bir çok alanda etkinlik yapıyor. Enerji içeceklerinin sağlık açısından olumlu ve olumsuz etkileri halen tartışma konusu. Ve bunu genç nesiller tüketiyor. Acaba gençlerin enerji içeceğine neden ihtiyacı var? Sadece spor yapan gençler için düşünülse neden bu kadar yatırım yapılsın. Genç neslin yüzde kaçı sporla uğraıyor ki bu kadar enerji içeceğine ihtiyaç olsun? Bir enerji içeceğini tüm gençliğe tanıtmak için bu kadar yatırım neden yapılıyor? Acaba sürekli Redbull tüketen bir gençlik ile amaçlanan nedir? Hormonları etkilenmiş, yada beyni uyuşturulmuş, yada bilinç altı şekillendirilmiş bir gençlik mi isteniyor? Acaba sigara bağımlısı yada kola bağımlısı gibi insananlar mı isteniyor? Kusura bakmayın ama bugün sanattan modaya, sinemadan medyaya, bankacılıktan madenciliğe kadar herşeyi yöneten ve yönlendiren bir düzenin milyar dolarlık bir sporu boş bırakacağını hiç sanmıyorum. Onların kurduğu sistemde Redbull'a ihtiyaç var. Sigaraya, kolaya, alkole olduğu gibi. İnanın bana küçücük bir fikri yada bir etkiyi insanlığa aşılamak için milyar dolarlık yatırımdan kaçınmazlar. Biz sporu izlerken onların istediği şey de hayatımıza girmiş olur.

  7. yarın göreceğiz!

  8. zor ama benim bildiğim gro zoru sever.
    büyük pilot olabilmesi için,abileri gibi şumi,kimi.f.alan..vb
    sondan başlayıp yarış kazanacak

  9. ferrari taraftarıyım.bu yorumu görünce dayanamadım cevap vermek zorunda hissettim.böyle saçma bir yorum görmedim.sadece duygusallığn önde olduğu mantık kavramının hiç olmadığı bir yorum olmuş.koskaca fıa bir takımı 4 yıldır kayıracak koskoca f1 camiası bunu göremiyecek evinde televizyondan yarış izleyen bi sen farkedicen.yorum yapmak önemlidir fakat daha önemlisi yorum yaparken küçük duruma düşmemektir.redbull yapılması zor bir işi başarmıştır diğer takımlar özellikle ferrari malesef bunu yapmadı.iğneyi kendınze cuvaldızı başkasına batır dostum

  10. speed trap da son sırada biraz zor olucak ama stratejiyle bişeyler yapabilir tabi

  11. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    beyler sıralama turlarını izleyemedim acaba tekrarını izleyebileceğim bi link varsa atabilirmisiniz buraya ?

  12. Yavaş bilocan, Gro yavaş 3, 5, olsun.

  13. bu anlattıklarına bakınca eskiden bu kadar iyi araçlar olmayınca pilotlar çok zorlanıyordu şimdiki araçlara bakınca f1 nereden nereye gelmiş diyor insan.

  14. morali bozuk gro mu bu hata yaptı. yoksa lotusmu bilemiyorum.
    bildiğim birşey var. yarın. gro ilk üçte%30,ilk beşte%70 tahminim olacak
    seyirciler güzel geçişler görecek

  15. Vettel ve RedBull başarıları saymaya devam ediyor.
    Taşlamaya devam.

  16. Christian = Most Underrated

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sana bir de link yollamıştım fakat silmişler Raikkonen'in sorunuyla alakalı tek olay lastiklerin değişmesi değil. Ek olarak lastik patlamalarından sonra kamber açıları ve lastik basınç ayarları daha da kısıtlandı. Raikkonen otomobilin ön tarafını daha çok kullanan her zaman daha keskin ve ani olarak direksiyonu döndüren bir pilottur. Lastikler sezonun ilk yarısına kıyasla daha sertken ön tarafta istediği yol tutuşu yakalayamıyor ve ekstra olarak kamber açılarında ayarları zorlayamıyor güvenlik kısıtlamalarından ötürü.

  18. Hulkenberg = Underrated

  19. Vettel ve Redbull`a tebrikler, yapacak birsey yok 🙂

    Bence yarin sert lastiklerle baslayanlar buyuk avantaj saglayacak, yumusaklari benzini bitirip hafif aracla ve kaucuk kaplanmis pistte sona saklamak bence cok mantikli bir strateji gibi duruyor..

    Grosjean`a yazik oldu, fazla guvendiler galiba kendilerine..

    Raikkonen normal bir siralama gecirdi ve alistigimiz yerde, Massa son anda gecmeyeydi iyiydi 🙂 5.cep iyi olurdu..

    Mercedes`lerin start yeri iyi ama yarista lastiklerini fazla kullanabileceklerini sanmiyorum, bakalim gorecegiz.

    Son olarak Pirelli icin yarin kabus olabilir ve Vettel buyuk ihtimalle 4. sampiyonlugunu alir..

  20. Berk doğru söylüyor. Formula 1 yönetimi 2008 ekonomik krizinde çok darbe aldı bu yüzden olabilir mi? acaba Ferrari ile mclareni gömmeleri? Türkiyedeki iktidar gibi sıcak paraya ihtiyaç duydular, Özelleştirme adı altında Formula 'i peşkeş çektiler. Bugün Red Bull dediğin içecek tüm uzakdoğuda çin pazarında falan parayı iyi götürüyor. 10 Kişi Ferrarinin 500000 $ lık arabalarını alana kadar 100 milyon kişi hergün 5 lira verip Red Bull alabilir. Ekonomide basit ve yaratıcı düşünmek esastır.

  21. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Biz normalde senin duygu sömürüsü yapmana alışmıştık,
    Massanın Alonso yu sadece sılaramarda gectıgınde zart dıye ortaya cıkıp atıp tutuyorsun 🙂
    Son 3 haftadır piyasada yoktun destekledıgın pilot kayıplardayken (gerçi son 3 sezondur gömüyor), şimdi tekrar piyasaya cıktın 🙂 bence durumun Massa dan daha vahim:)
    İstatistik uzmanı olmuşssun bu arada:) ozaman son 3 sezonun istatistiginide yapta şu Massanın ne basarıları varmıs görelım 🙂 yazık.

  22. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ya arkadaş Red Bull neden kayırılsın? Sence Formula 1 yönetimi en çok kitesi olan Ferrari, McLaren'i gömüp Red Bull'un bu kadar hızlı olmasını mı istiyorlar? Mantıkmış birde..

  23. daha doğrusu yansıtmıyor piste

  24. Dünkü antreman turlarında Vettel ile Massa'nın araç üstü görüntülerini izlediğimde Massa'nın aracı yolda tutmak için ne kadar efor sarf ettiğini buna karşılık Vettel'in çok rahat bir şekilde aracı kullandığını fark ettim. İki araç arasında bu kadar bariz farklar olabilir mi? Pilotlar arasında çok büyük farkların olmadığı biliniyor zaten.

  25. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ben de zaten zorluyor demiyorum. Sen zorlamıyor diyorsan senin içinde problem yok. Çünkü ben zorlayamıyor diyenlere belirtmişim onu.

  26. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    nedense webbere yüklenmiyoruz gerçektende 2 araç eşit degilmi yoksa vettel webberden dahamı iyi pilot bunu genel olarak soyluyorum sadece bu yarış degil gecen yarış ın sıralaması dışında nerdeyse her zaman vettelin arkasında kalıyor araçların eşit olmamasındanmı webberinmi yavaş olmasından mı ?

  27. vettel aracı zorlayamıyor değil aracı zorlamıyor.dikkatli oku! zorlayamamak ayrı zorlamamak ayrı.

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Vettel'e aracı zorlamıyor derken, yeteneğine atıfta bulunmuyoruz. Gerçi hangi yeteneğe…
    RB çok güçlü bir araç. Vettel limitte sürmese bile, kazanabiliyor.

  29. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Vettel kötü bir pilot olsaydı elbette bu başarıları yakalayamazdı ama pol turunu izlediysen adam gezinerek pol alıyor yarış kazanıyor. Yarın da kesinlikle kazanacak. Red Bull'un legal bir otomobil olmadığı çok açık. Günümüzün kurallarında üst üste 4 seneyi bir takımın domine edebileceğine inanmıyorum. F1'de artık birçok şeyi tüm takımlar biliyor.

    Herkes Schumacher Ferrari dönemiyle kıyaslıyor fakat şartlar tamamen farklıydı. Ferrari dominasyonu büyük avantajlarla geldi diğer takımlara oranla. İstedikleri anda otomobili hazırlayıp Fiorano'ya çıkarıyorlardı, testler için Bridgestone özel lastik tedarik ediyordu. Bugünkü bütçe kısıtlamaları yoktu. 1 motor 1 yarışta kullanılıp atılıyordu. Böyle bir ortamda en çok paraya ve FIA kanadında da ağırlığa sahip olan Ferrari'nin domine etmesi çok olağanüstü bir durum değildi.

    Fakat Red Bull veya Newey diğer takımlarda da çok zeki ve değerli mühendisler varken ne bulmuş olabilir de 4 senedir -hatta 2009'da çifte difüzör çelişkisi olmasa 5 senedir- en hızlı otomobil oluyor. Bence Red Bull kesinlikle kayırılıyor. Kaç kez yakalandılar ceza çıkmadı. Bana birisi çıksın da mantıklı bir şey söylesin. Bernie Eccolstone'ın her fırsatta Vettel'i övüp övüp bitiremediği, Vettel'in geçen yarışta daha tur bindirmesine uzun bir mesafe varken FIA'ya Perez'i şikayet etttiği ve Perez'in arka düzlükte durduğu bir F1 ortamında Red Bull'un kayırılmadığını kim söyleyebilir.

    Sadece mantık açısından yaklaşıyorum ve mantıklı bir cevap bulamıyorum kafamda evet strateji pit duvarı çalışma gibi konularda çok iyiler fakat otomobil nasıl bu kadar hızlı. Test yasak sınırsız bütçeler yasak birçok şeyde kısıtlama var..

  30. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    soylediklerin dogruda vettel iyi pilot degil diye diye adam 4. kez sampiyon oldu bizim son yıllarda inanılmaz deyip GO KİMİ GO dedigimiz kimi 1 schumacherle baş etmiş alonsonun 2 ve tek turun ve atakların en iyilerinden hamiltonun sampiyonluk sayısı toplamını yakaladı adam f1 in kötülügüde bu olsa gerek.

  31. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Vettel aracı zorlayamıyor diyenleri anlamak zor hele bunlar Alonso taraftarı olunca. Vettel daha küçük yaştan beri çok hızlı olacağını gösteriyordu. Hiç lafı bir yerlere çekmenin anlamı yok. İleriki zamanlarda yeteneğinin farkına daha iyi varacaksınız.

    Alonso'nun stratejisine gelecek olursak belliki en baştan beri planlanan buymuş. Softlarla turlasa iyi bir yer elde edebilirdi.

    Massa'dan bir podyum gelse harikulade olur, hadi inşallah.

  32. İzlerken kontra bile vermiyor adam. Harika yol tutan bir araç yapmışlar. Hem mekanik, hem aero yoltutuşu harika aracın. Hızlı virajlarda şasi ve aerodinamik açıdan harika, şikanlarda ve yavaş virajlarda amortisör sistemi harika çalışıyor. Motor olarakta araca uygun bir motor. Renault güçlü olmasa bile boyutları küçük. Bu da soğutma sisteminden, yakıt deposuna kadar her şeyi daha kompakt hale getiriyor. Ağrılık dengesi ve ekstra parçalar içinde harika bir olanak sağlıyor.:)

  33. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Massa'nın sadece Alonso yu gectıgı haberlerde zart dıye ortalıga fırlıyorsun, yok MASSA SOYLE YOK BOYLE 🙂 yok soyledıgmın arkasındayım falan diye, son 3 yarıstır kaybolup giden massa ile beraber sende kayıptaydın simdi yine cıktın 🙂 bence senın durumun Massa dan dahı acıverıcı 🙂

  34. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Grosjean ve mühendisleri fazla havaya girmiş Red Bull gibi tek set ana lastik kullanıp ilk seansı geçeriz demişler ama Grosjean darmadağınık bir tur atınca planları tutmadı.

  35. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Adamın pol turunda zorladığına dair en ufak bir emare dahi yok.

    İşin kötüsü F1'i herkes bilgi sahibi olarak izlemiyor. O yüzden Vettel'İn inanılmaz bir yeteneğe sahip olduğunu düşünen çok fazla insan var.

    Gridde o arabayı zorlasa 1.23'ün altına yaklaştıracak adamlar var.

  36. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sıralamaları izlemedim, Grosjean ne oldu da ilk seansta elendi?
    Alonso Q2 de, Vettel'e en yakın isimmiş.
    Nasıl bir stratejidir bu; en kötü ihtimalle ikinci çizgi mümkünken, dördüncü çizgiyi almak? Gerçi burada iki hamur arasında büyük farklar yok. Yarın yine yükselecektir Alonso.

    Raikkonen ise, motor sporlarının zirvesi olan F1'e yakışmayacak bahanelerle canımı sıkıyor!
    Yapılan değişiklikler sana uymuyorsa, uyduracaksın. Lastikler değişti, doğru dengeyi bulamıyorum, sıkıntı yaşıyorum diyeceğine, çözüm bulmalısın. Aynı 2008'de ki gibi dağınık bir görüntü sergilemeye başladı. Hiç hoş değil, sinirim bozuluyor.
    Yarış hızı iyi, ama yarışında iyi geçmesi için, C.tesi gününün önemi çok.

    Bu arada Alonso sert lastiklerle turlamasaydı, bugün -Massathebest- nickli üyemiz burada olamayacaktı. :))

  37. Ama adamlar çok uğraştılar lastikleri değiştirebilmek için. Şampiyon olmak için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar. Fark çok hızlı bir şekilde açıldı ve diğer takımlarda 2014 sezonuna ağırlık verince herkes kabullenip sustu. Sezon başında ki kadar lastik mevzusu konuşulmuyor. Adamlar her alanda çalışıyorlar, sağlam kulis yapıyorlar. 🙂

  38. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aferim Didem öğreniyorsun sen bu işi.

  39. tarihe altın harflerle yazılacak, Massa Alonsodan sıralamalarda fark yemedi diye, sende haklısın…

  40. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ne gerek var zaten 1 sn takıyor adam zorlasa 3 saniye takıcak sonra vay illegal

  41. bana ne hemşerim, o alonso'nun sorunu.

    "1571 puanlı kask", puanlama sistemi değişince 91 galibiyet almış olan schumi'nin değil, 30küsür galibiyetli alonso'nun kafasına geçirildiğinde ekran başında keyifle kaska ve alonso'ya methiyeler düzerken,
    bizim istatistiğin neresi dokunuyor acep??

  42. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ayrıca webber in 1.24.500 ün altına inemeyeceginin arkasındayım.

  43. bencede; vet aracın potansiyelini tam olarak yansıtamıyor piste. tmm vetel kazanıyor ama o araçla bana göre daha fazla fark atılabilir.

  44. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu hafta yumusakla sert arasında büyük farklar yok webber yumusak lastikte napabilecek bana onu açıklasana bi vettel gene 1 saniye önde :))

  45. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla görenler Vettel'in aracı zorlmadığını söylüyor. Örnek Lewis.

  46. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    "sıralama durumu da 9-7 oldu."

    Neyin kafasıdır bu. Yani adam yumuşaklarlan geçmiş buna seviniyorsun.. Helal.. Hala öğrenemediniz haticenin değil neticenin önemli olduğunu..

    9-7 olmuş 🙂 4 senedir kaç oldu peki 70-10 falan mı 😕 O kadar da yokturda neyse işte 🙂

  47. Sıralama turlarını izlemeden 1 saniye fark mark diyen arkadaşlarım vettel rosberg hamılton yumuşaklarla tur attı mark webber sert lastikle tur attı ki sert lastıkle yumuşak lastık arasında 0.9 saniye fark war.

  48. ben şurasını merak ediyorum bu aracın hakkı gerçekten 0.7 sn mi? 1 sn olabilirmi yani vettel aracı aşırı zorluyormu çok merak ediyorum doğrusu

  49. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Ah Dominik Ali Ah. Tamam Arabayı Yaparken Sorun Bende Değil Diyorsun, Ama Senin Şu Strateji Özürlülüğünü Napıcaz. Hızlı Karar Verirken Hep Sınıfta Kalırmı Bi İnsan. Ferrariye Yakışmıyorsun.

  50. Ferrariden öğrenmediler mi kirliliği? 😀 Az biraz aynaya bakın yahu. Adamlar farkı açıyor diye hala Redbull a fırça atanlar var 4. sene oldu insafa gelin az yahu. Beddua ediyorlar artık nasıl bir başarı ise. 😀 Çok komik… Ferrari hızlı olamadığı için Redbull suçlu öyle mi? Birde sıralama oyunlarından bahsediyor. Alonso Massa'nın arkasında düzlükte az topspeed kovalamadı hani.;) İlla ki 6-7 sene eze eze, döve döve şampiyon olması mı gerekiyor Redbull'u kabullenmek için? Mevcut koşullarda zeki kadroları, imkanları ile adamlar şampiyon oldu işte 4 kere daha neyin peşindesiniz? Ferrari ya da Mclaren bazı şeyleri düşünemedi diye bu Redbull'un suçu mu? Sıralamalar bittiğinde aynen şunu söyledim ' Vettel/Redbull bitirdin be arkadaş F1'i, 0.7 sn fark ne demek? ' Bu onları yüceltmenin başka bir yolu. Ferari, Mclaren, Mercedes gibi takımları eleştirip ileriye taşımak varken, en başta ki takımı geriye düşürüp birde hakaretler ederek, küçültmeye çalışmak rezil bir şey.

  51. temiz taraf, yumuşak lastik ve 5. cep.
    öndeki pilot webber ve kirli tarafta ve sert lastikte.
    onun da önünde yumuşak lastiklerde sorun yaşayan mercedesler,
    arada lotus gibi lastik koruyan bir araç yok.
    Allah bereket versin,
    güzel sıralama =)

    uzun sürüşlerde felipe gayet iyiydi.
    düzgün bir startın ardından ön gruba yapışır,
    mercedes'leri (en azından rosberg'i) geçer,
    ve podyum mücadelesi verebilir rahatlıkla.

    takım, fernando'ya zorla sert lastik taktırmış filan değil.
    fernando q2'deki yumuşak lastikli derecesini görmüyor mu?
    elbette bu kararı fernando+mühendisi birlikte aldılar.
    niye bu kadar takıma giydirdiniz anlamadım doğrusu.

    neyse,
    sıralama durumu da 9-7 oldu.
    hala 2 ay önceki iddiamın arkasındayım =)

    grosjean+lotus ikilisi de fazla uçmanın cezasını çekti bugün.
    di resta uzun süre sonra sutil'i geçti.
    bottas, maldonado'yu rezil etmeye devam ediyor.
    rosberg de hamilton'u geçti bu sefer.
    vettel?
    o ayrı bir dünyadan..

  52. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    F1'in gerçekten b*ku çıktı. Vettel ve Red Bull'dan bıktım artık. Ferrari şampiyon olsun yine razıyım.

  53. Birazdan her zamanki gibi yarış saat kaçta tartışması başlar.Bu arada saatleri 1 saat geri almayı da unutmayalım

  54. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Bence Lotus'u S3'te Kimi'nin attığı tur şaşırttı. Yeni lastiklerle Gro 0.3 , 0.4 saniye Kimi'den iyi tur atıyor nasıl olsa dediler aldandılar. Halbuki tam olarak hangi lastikle attığını bilmiyorum ama Kimi s3'te sondan bir önceki turunu eğer medium'la attıysa herhalde 1.26.532 idi onda bile Gro'dan hızlıydı sanki. Ayrıca Gro görebildiğim kadarıyla turunda hata yaptı ve daha sonra artık trafikten midir lastiklerin aşınmasından mıdır daha hızlı bir tur atamadı. Bir diğer konuda Kimi S1'deki turunu kullanılmış lastiklerle mi attı yeni lastiklerle mi? Kullanılmış ise normal bir tur , yeni lastiklerle ise S2'ye göre kendini hiç geliştiremedi hatta hatırlamıyorum ama daha yavaş kalmış bile olabilir. Seneye İnşaallah lastiklere biraz daha uyum sağlar. Yoksa mevcut durumun benzeri tekrarlanırsa Alonso'ya Massa gibi mağlup olması kaçınılmaz bir son olacak gibi.

  55. Pole icin beklenen oldu acikcasi. Podyum mucadelesi zevkli olacak gibi. Kimi web in arkasindan kalkiyor. Eger web i start ta temiz sekilde gecerse iyi bir yaris izletebilir bence bize. Bunun disinda gro da arkalardan yukselme mucadelesi verecektir. Bakalim artik yarini bekleyecegiz.

  56. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bütün tur zamanlarına bakarsan zaten 1.24.500 ün altına inme ihtimali yok Webberin. Vettel o turu araca ayrıca turbo,modifiye fln yaptırıp attı heralde

  57. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    tum pilotlara tur bindirir derken gerçekte şaka yapmadığını biliyorum bu mümkün gerçektende 🙂

  58. 0.7sn büyük yetenek canım.

  59. Webber sert lastikle çıktığı için 0.9 saniye fark var Vettel ile.

  60. Ferrari son derece saçma bir taktik anlayışla Red Bulla özendi. İşin kötüsü kaderden midir bilinmez Alonso lastik ısıtayım ve Webberle araya 9-10 saniye koyuyum derken önce piste çıkan 2-3 dangoz sonrada Red Bull tarafından uyarılan Mark Webber yavaşlayınca Alonso orada çok değerli 0.7 saniye falan kaybetti. 1 saniye veya 0.9 saniye yavaş olacakken 1.7 saniye yedi. Red Bull sen ne çirkef bir takımmışsın arkadaş, vicdansızlar Alonso sizin hızlı setupunuzun arkasında tur atsa ne olur? atmasa ne olur? sanki sizi geçecek miydi? boktan gıcık kapmaktan beter tiksindim bu yarış Red Bulldan. Sende orada yavaşlamayacaktın Mark Webber. Başına ne gelirse müstehakmış onu anladım. Ferrarinin biraz iyi göründüğü haftasonunu taktikle, çirkeflikle, kaçak dövüşle yıktılar. Q2 de 0.3 saniye yiyen adam Q3 te aynı lastikle 0.6 saniye yese yine 2. olurdu. Alonsonun haftasonu mahvoldu. Monte başkan paraysa para kirlilikse kirlilik bu red bullu bitirmek farz oldu. 2014'te tüm bu günlere pişman olup lanet edecek vicdansızın uşakları.

  61. sert lastiklerle 1 saniye fark yes yes yeeeessss!!!!! işte pilotluk budur sert yumuşak dinlemez

  62. vettel'in şampiyonada çok sorunları var. nasıl baktı live timing'e gördünüz mü? lanet olsun dostum! ciddi ciddi bak o ekrana ki bir şey sansınlar.

    bu arada lastikler değiştiğinden beri vettel macaristan hariç tüm yarışları kazanmış hindistanla 7 yarış olacak. 6'sı ardı ardına.

    2014 hemen gelsin yoksa zamanın poposunu tekmeleyeceğim! dostum.

  63. Massa yarışı kazanır.

  64. bi cehennem olup bitse artık şu lanet sezon da yarış izlesem ben de

  65. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Şampiyon Vettel. Hayırlı olsun. Artık önemli olan kaç saniye farkla lider bitireceği. Belkide tüm pilotlara tur bindirir 🙂 hakikaten çok çok hızlı.

  66. Site yönetimi de Pole pozisyonu Vettel'in yazmaktan bıkmış 😛

  67. Yumuşak lastikler 5 tur dayanmaz bunu anladık.Ama 3.sırayı almak varken 8.lik ? Scuderia Ferrari.

  68. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Vettelin polu almasını geçtimde takım arkadaşına bile 1 saniye fark atmış zaten ne diye tekrar piste çıkarıyonuz amaç nedir dünyanın en iyi pilotları nın bütün yetenekleri birlesse bile red bullu başka bir f1 aracıyla geçemezdi ama red bull bunu anlamamazlıktan mı geliyor milleti aptal yerine koymak kendilerine ne kazandırıyor acaba bari o turuda atsaydı vettel 1.23 lere fln inseydi çıkmış kendiyle yarışıyor zaten.Neyse Rai bugün yine yavaştı massanın son turu olmasa 5. lik iyi bir pozisyon olacaktı start iyi olursa birilerinin arkasına düşüp takılmazsa podyum dan ümitliyim. Grojeana da değinmek gerekiyor kendini red bull sanan lotus hangi akılla 2dk kala grojeanı sert lastikle piste sürüyor bari sert lastikle çıkacaksın biraz erken çıkta her ihtimale karşın süre bırak çok basit ve lotustan beklenebilecek bir hata bana gore yarın yarışa zevk katacaktır bu hata.

  69. yumusakla orta sert lastik arasında fark fazla baya alonso 8. bakalım neler olucak start onemlı olucak da

  70. Alonso'nun Q2 zamanı bile 3. sıradayken, 2. sırayı almak muhtemelken sert lastikle 8. olmak umarım yarışta işe yarar…

  71. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Biri artık dur desin

  72. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Sert lastikle sekizinci başlıyoruz kesin kazanırız zaten.. 🙁

  73. Biz, Onları İbret Olsun Diye Yarattık. (Bakara 103)

    bkz. Ferrari pit ekibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir