Hamilton: "Red Bull Alonso'da Olsaydı O Çok Daha İyi Olurdu"

yazar:

kategori:

Hindistan’da konuşan HamiltonSeb hakkındaki düşüncelerime açıklık getirmem lazım. O harika bir şampiyon.” dedi.

Vettel’in aracında kendisinin olması halinde 4 şampiyonluk kazanıp kazanamayacağının sorulması üzerine Hamilton “Gerçekten bunu söyleyemem. Bunu söylemem aptalca olur.”

“Ancak açık olan bir şey var ki Fernando o araçta olsaydı… Vettel’in olduğundan çok daha ilerisinde olurdu. Çok daha kolayca kazanırdı.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: "Red Bull Alonso'da Olsaydı O Çok Daha İyi Olurdu"” için 64 yanıt

  1. onun şansızlığı bunun şansıyla bu işler olmaz ozaman m.schumacherin 15 şampiyonası olması gerekirdi.O yıllarda heyecan adralin vardı ben ayakta yarış izlerdim bügün 20.turdan sonra uyuya kalmışım bi baktım yarış bitmiş…

  2. 2005'te Kimi'nin şansızlığı sayesinde şampiyon oldu, 2006'da da kıl payı kurtardı.

  3. Vettel – Red Bull eşleşmesi neredeyse kusursuz, Alonso da geçemezdi.

  4. alonso önce vettel,i yensin . vettel alonso,ya sadece plakasını seyrettiriyor . schumi,yi alonso değil fia yendi . fia abuk sabuk işler yapmasaydı değil alonso 10 tane alonso gelse gene para etmezdi . sonra ne oldu gitti tekrar renault,a döndü sezonu altıncı bitirdi bumu yani

  5. çelişki nasıl yaptım diyorsun, çelişkiyi nasıl yaptığını gösteriyorum. hadi diyelim ki ron alonso hamilton'ı engelledi diye alonsoyla yarışıyoruz demiş olsun, o yarışa kadarki durum? yine 2 pilot aşağı yukarı eşit performans gösteriyordu. alonso ilk yarı 1. pilot olmasına rağmen.

    macaristanda da hamiltona polü alonso'ya bırakması söylenmişti mclaren tarafından. o da neden diye sordu ve alonso'nun istediğini söylediler, hamilton da bırakmadı olay bu. alonso da hamilton'ı engelledi ve ron da alonsoyla yarışıyoruz dedi.

    alonso iyi deyip hamilton abartılmış demen zaten başlı başına bir çelişki. alonso ne kadar iyiyse hamilton da o kadar iyidir neden? hamilton alonso'yla ilk senesinde başedebildi. birkaç test ile f1 tecrübesi zaten bir tutulamaz. testte yarış içindeki mücadeleyi öğrenemezsin, diğer pilotların davranışını da öğrenemezsin. ama hamilton daha F1'deki ilk yarışının ilk virajında bu aralar efsane olan kubica ve alonso'yu dışarıdan geçmiş bir pilot. testte yarış mı öğrettiler bu adama acaba?

    webber çok iyi pilot ama vettel çok kötü demeye benziyor. vettel kötüyse iyi pilot dediğin webber'i nasıl yendi diye sorarlar adama. sonra dersin ki soruyla cevap veriyorsun. heralde soruyla cevap vereceğim kullandığın mantıksızlığı anlamaya çalışıyorum. biraz mantık.

  6. Sen benim yazdıklarıma soru ile cevap veriyorsun öncelikle bunu bilmeni isterim.

    şimdi, madem lewis abartılmış bir pilot, bu adam nasıl oldu da ilk senesinde alonso'ya kafa tutabildi

    Çok güzel bir soru sormuşsun bende elimden geldiğince şöyle cevaplayayım Lewis Mclaren Mercedes takımı ile uzun yıllar bağlantılı kalan bir pilottur 2005-2006 yıllarında Mclaren simülasyonunu ve araçlarını test yasağının da olmaması ile aktif kullanan bir çaylaktı. Bunun getirdiği avantaj bir pilot için harikadır hele de yanına 2007 yılında bir başka takımdan gelecek bir pilot varsa. Bunu da geçtim 2007 sezonu aracı ile Lewis 2006 yılında Silverstone’de sınırsız testler yaptığını asla unutmamak gerekir. Şimdi sana sormak istiyorum günümüzde hangi çaylak Lewisin yaptığı bu testleri yaparak yada Mp4-22 gibi bir paketle F1 sezonuna giriş yapıyor? Tecrübe eksikliği vardı zaten bunu kimse yadırgayamaz zaten Tecrübeli bir pilot olsaydı zaten Çin yarışında Pit yolunda çakıl havuzuna oturmazdı.
    Alonso’ya kafa tuttu bunun bir kısmını yukarıda saydıklarım ve takımın sayesinde yaptı. Eğer bir takım patronu 2007 Macaristan da biz o sıra Ferrari ile yarışmıyorduk Mclaren den Alonso ile yarışıyorduk diyorsa her şey bitmiş demektir. Yarıştığı arabada pilotta kendinin.

    Çelişkiye gelirsek de sende kralını yapıyorsun anlamak istemiyorsun. No Problem. Problem tarzım değildir insanlığımdan hiç bir zaman taviz vermem Saygılarla.

  7. alonso daha iyi olmazdı . gercek şuki vettel her polu alıyor her yarısı kazanıyor ve her sene sampiyon oluyor. alonso bundan farklısını yapamazdı cunku redbull zaten hep zirvede . redbul aracıyla zirveden daha oteye gidemezsiniz. ama gercek şuki alonso ve raikoneni izlemek bir baska haz.

  8. Rai'yi niye övsün, Rai'nin övülmeye ihtiyacımı mı var 😉 herkes uzak olsun, yıkama yağlama yapmasın kimse bizim pilotumuza, işine baksın herkes yeter 🙂

  9. Arkadaşım… sen F1 i pek bilmeden yazıyorsun.Geçenlerde yine öyle tutarsın bir yorumun vardı ve eleştirilmişdin. ALonso nun şampiyon olduğu araçlar gridin en hızlı aracı değildi.Mücadele edebilecek bir araçdı ama en hızlı kesinlikle değildi.2005 de McLaren den çok yavaş fakat ondan daha dayanıklıydı.2006 da ise başta en hızlı idi ama sonradan Ferari yetişdi ve McLaren in kütle amortisöre itirazı ile bir kademe (Ferrari den) yavaş kalması ile oldyukça tedirgin bir sezonda şampiyonluğu ilan etmişdi.Üstelik yeni denenen motorunu patlatınca puan farkının erimesi ALonso nun epeyce bir stres yaşamasına sebep olmuşdu. Sonrasında Ferrari de motor arızası yaşayınca puan stresi azalmasada tedirginliği üst düzeyde kalmasını önlemişdi.

    2005 ve 2006 yıllarını bir izle ve McLaren ile Ferrari nin nasıl bir hıza sahip olduğunu görüp yazdıklarını tekrar gözden geçir.

  10. Dediklerimle çelişen şeyler değil hatta dediklerimi tamamlayan şeyler demişsin. Alonso'nun şampiyon olmasını sağlayan şey Kimi'nin şanssızlıkları olmuştu.Yoksa Alonso çok hızlı bir araca sahipti de çok yarış kazanamadı diye bir şey yok.

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yazının her harfine katılıyor ellerinden öpüyor saygılarımı gönderiyorum

  12. birincisi benim pilotum senin pilotunu döver mantığı olmadan bu spordan zaten zevk alamazsın. belgesel gibi izlenmez F1. taraftarlık yapılarak izlenir. diğer türlü de izlersin izlemesine ancak aynı tadı bulamazsın.

    bunlar bizim anamız babamız değil demişsin doğrudur ancak vettel'i savunmak ve hamilton'ı yermek niyetine 10 paragraf yazı yazmışsın. neden çünkü vettel'in jenerasyonunda en iyi olmak için önünde hamilton gibi koca bir engel olduğunu biliyorsun.

    çelişmek nedir ? Her hangi bir kişinin konuşması ya da bir köşeye yazı yazması bir konu hakkında överek sonrada ikinci paragrafta karalamasına çelişki denir.

    çelişki tanımın bu demek. ben de o zaman sana çelişkiyi nasıl yaptığını göstereyim;

    Alonso harika bir pilottur Rbr aracını bıraksın 2008 de dünya şampiyonu olduğu araç Alonso da olsaydı son yarışa bırakmazdı Alonso şampiyonluğu
    Lewisin en başından beri abartıldığını düşünmüştüm ve öyle de oldu harika bir Mp4-22 ile kastı kavurdu hepsi bu

    şimdi, madem lewis abartılmış bir pilot, bu adam nasıl oldu da ilk senesinde alonso'ya kafa tutabildi? yoksa alonso kötü bir pilot mu? hayır, alonso harika bir pilot diyorsun. ha o zaman lewis alonso'yla ilk senesinde mücadele edebildiyse iyi pilot mu? yok ona da hayır lewis abartıldı diyorsun. madem lewis abartılmış pilot, alonso da harika bir pilot, lewis 0 tecrübe ile 2 dünya şampiyonu alonso'nun yanına oturup nasıl kafa tutabildi? hem de son 2 yarıştaki sorunlara rağmen. çelişkinin daniskasını yapıp farkına varamıyor musun problem nedir?

  13. Hızlı ama en dayanıksız araç Kimi'de idi. O dönemdeki klasik Newey dizaynı.
    İllegal hızlı ve dayanıklı araç Alonso'da idi. Kütle amoryisörünü unutmayın.

  14. Kendimle mi çelişiyorum?

    bunu demiş, 2008 değil 1 sene önce ne oldu? hamilton ilk yılında alonsoyla başa baş bitirdi. alonso çok iyi pilotmuş hamilton ise abartılmışmış ama hamilton ilk yılında alonso ile başa baş mücadele sergiledi.

    ben senin bu yazdıklarınla alakalı yorumumda bir kelimesini daha göremiyorum.

    Gelelim buna

    rosberg hamilton'ı yer diyen bir schumi taraftarı vardı o cümle tam tersi olacak.

    neden tersi olacak benimle aynı yorumdan yada farklı bir yorumdan bahsettiğimi nerden biliyorsun ?

    Çelişmekten bahsetmişin çelişmek nedir ? Her hangi bir kişinin konuşması ya da bir köşeye yazı yazması bir konu hakkında överek sonrada ikinci paragrafta karalamasına çelişki denir. Ben yazdığım yorumda Lewisi ya da Alonso’yu övüp sonrada karalayıp çelişkiye düştüğümü düşünmüyorum.

    Lewis de bir an önce kendine gelmeli F1 de yok şu olsa böyle olurdu yok böyle olsa şu olurdu deme kavramı yoktur profesyonel bir sürücü her zaman kendinden bahseder olgun davranışlar sergiler. Ben artık yabancı kişilerin konuşmalarını yadırgamıyorum 2008 sezonunda Lewis Hamilton’un şampiyon olmaması için elimden geleni yapacağım bunu da Massa’ya yardım ederek gerçekleştireceğim diyen bir pilottur Fernando. Böyle diyen bir adama bu kaçıncı övgüsü ben sayamadım şahsen.

    Erinmeden hemen hemen yorumlara göz attım. Şöyle bir açıklamada yapmak istiyorum tek sana cevap olarak nitelendirilmesin bu yazdığım. Her pilotun kendine has bir sürüş sitili kendine has bir çalışma şekli vardır. Örnek verecek olursam Lewis Perşembe günleri padokta köpeğiyle oynarken görüntülenirken eleştirilen Vettel yarış mühendisi ile motor mühendisi ile arabanın hazırlanmasını yapan kişilerle elinde bir mühendismiş gibi kâğıtla pistin her köşesini incelenirken görüntüleniyor.

    Her pilot hata yapabilir onunda duyguları vardır onunda kafasında dolaşan tilkiler vardır insan psikolojisi bu çünkü hele de bu motor sporlarının zirvesi ise üzerinde ki baskı daha da artar. Gelmiş geçmiş en iyi F1 pilotlarının bile kazaları vardır bu gayet normaldir burada bazen çok şaşırıyorum anaokulunda 6-7 yaş gurubu çocuklar benim babam seninkini döver tartışması yaparlar bazıları da burada aynen bunu yapıyorlar benim pilotum senin kini geçer seninkinden daha üstün düşmanca lütfen biraz sakin olalım bu adamlar Monoca da yarış bittikten sonra lüks yatlarda bir araya gelirler ve keyiflerine bakarlar arkadaş değiliz o pilotla diyen bir pilot bile onu dediği pilot ile oturur yemek yer.

    Fazla uzatmayayım ben son olarak Vettel’in 2010 Spa kazası bir çok kez dile getirildi yıl oldu 2013 halende bu söyleniyor peki 2008 Kanada kimlerin aklında ?

  15. Seni görende 20 yıldır F1 seyrediyorsun da yorum yapıyorsun sanır. 2005'te en iyi araba Kimi'de idi Renault genelde McLaren'in bir tık altındaydı. 2006'da daha iyi idi ama her yarış Ferrari'den iyi değillerdi. Şimdi izlemediğin sezonlar hakkında yorum yapma.

  16. Hamilton kendini ne sanıyor görende zanneder . 20 yıllık pilot üstün başarılar elde etmiş,de . sonra onun bunun hakkında şu bu iyi diyiyor . senin alonso raikonen,ni birbirinize yağ çekmeniz vettel,in ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösterir . alonso,ya 2005 2006 yılında en iyi aracı verdiler kazandığı yarış sayısı 7 . yedi,yide hiç geçememiş 13 yıldır

  17. Hamiltonun usta pilotluğundan şüphe duymuyorum fakat 2007de inanılmaz şanslı başlangıç yaptığıda bir gerçek. 9 yarışta 9 podyum bunlar boru değil. Sezonuda inanılmaz istikrarlı götürdü esasında. Bu 9'da 9 podyuma rağmen Alonsoyu tam manasıyla yenemediyse bu Alonsonun müthiş üstünlüğünü ve asla vazgeçmeyen gerçek bir savaşçı olduğunu gösterir. Alonsonun yerine hangi usta pilotu koyarsan koy o başlangıç ve devamında takımda yaşanan mutsuz hava ve de çalkantıya rağmen puan puana bitirmek şöyle dursun 30 puan fark yerdi 10 puanlık sistemde. Alonsonun tüm bunlara rağmen puan olarak yenilmemesi esasında bir nevi zor şartlarda dahi herkesi yenme potansiyeli olduğunu gösterir. Berabere kaldılar hatta podyum farkı vs. o sene Lewis yendi ,doğruya doğru ;ama averajla yani şans faktörü diyelim. Hamiltonun ham güç olarak gridin en iyi pilotu olduğunu düşünüyorum yani fizik kalitesini kullansa kimse önünde duramaz ancak Alonsoda inanılmaz inanç ve asla vazgeçmeyen bir yapı var. Vazgeçmeyen yapısı ve inanılmaz süreğen konsantrasyonla Alonsoyu şu an Hamiltonun önüne koyuyorum. Fizik olarakta asla vazgeçmiyor. Dna'sı Lewis Hamilton kadar fizik gücünü konuşturamasada beyni inanılmaz. Bu açığı kapatıyor. Şu da var Hamilton %100'ünü koysa sadece azim ve beynin asla vazgeçmemesiyle Alonso kazanır mı? derseniz zor derim. Usain boltu dünyanın en inançlı ve kararlı asla vazgeçmeyen beyaz adamının yenemeyeceği gibi Hamiltonuda Alonso; Hamilton yüzde yüzünü verirken yenemez. Hamiltonu kimse yenemez o durumda. Belki Brezilyalı hafif esmer bir pilot çıkarsa birgün yalnız fiziğe dayalı şekilde o yenebilir. Bunlar bir faraziye. Benim tanıdığım Hamilton ne yüzde yüzüyle yarışır ne de duygusallığından ve kadın düşkünlüğünden kurtulup Alonsoyu net yener! O zaman şöyle diyelim fiziksel potansiyel olarak gridin en iyi pilotu Hamilton, İnanç, azim, inat, kararlılık ve asla vazgeçmeyen yapısıyla gridin en iyi pilotu Alonso. Gridin arkasına rüzgar aldığında en iyi pilotuda Sebastian Vetteldir.

  18. dostum son sıralamalarda webbere attığı 1snye çok büyük fark demişsin ama webberin Q3 teki lastiği orta sertlikteki hamurlardı yani 1 sn olması doğal

  19. Eray Parlak avatarı

    Hamiltonun raikoneni övünce harika bir pilotmu oluyor ? 🙂

  20. kendiyle çelişiyor.

    Alonso harika bir pilottur Rbr aracını bıraksın 2008 de dünya şampiyonu olduğu araç Alonso da olsaydı son yarışa bırakmazdı

    bunu demiş, 2008 değil 1 sene önce ne oldu? hamilton ilk yılında alonsoyla başa baş bitirdi. alonso çok iyi pilotmuş hamilton ise abartılmışmış ama hamilton ilk yılında alonso ile başa baş mücadele sergiledi.

    rosberg hamilton'ı yer diyen bir schumi taraftarı vardı o cümle tam tersi olacak. 3 cümlelik yazının içinde 100% biçimde çelişilir mi? isteyince oluyormuş.

  21. hamilton F1'e yanında alonso gibi 2. pilota baskı yapan ve gridin en iyi pilotlarından biriyle takım arkadaşı olarak girdi. başka bir çaylak alonso'nun yanına gelse 1 sene sonra gönderilirdi.

    o dönemde de GP2'deki lastikler slickti. F1'dekiler ise olukluydu. yani lastikler benzer değildi.

  22. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ula hamilton bi kere de raikonenden bahset be kardeşim.dünyada alonsodan başka pilot yok mu.Bi aralar vetele övgüler yağdırdın şimdi alonsoya.Bi kere de en iyisi raikonen desen bi tarafların mı eksilir.

  23. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kardeş hangisinin yanında usta pilot var bana onu söylesene sen ?

  24. hep laf hep laf.lafı güzaf.vettele bakıyorum ha bire icraat.hamilton sanıyorki gridde kendisi ve alonsodan başka iyi pilot yok ama var.en başta kimi var.vettel var…

  25. Vettel'e haksızlık yapılıyor. Daha son sıralamada en yakın rakibine 0,75 sn fark atmış. (Takım arkadaşına da neredeyse 1 sn, ama Webber ile aynı şartlarda değil diye tartışma çıkacak, yine de büyük bir fark bence) Alonso olsaydı 2 sn mi fark atacaktı? Komik.

    Hamilton'un son açıklamaları hiç mantıklı değil.

  26. alonsonun şeyiyle gerdege girmekte denilebilir.

  27. bazıları bana kızabilir ama hamilton F1 girdigi yılda GP2 deki lastiklere benzer lastiklerle girdi,birde mp22-mp23 malum çalıntı ferrari dataları ile mclaren dataları birleştirilerek çok güzel bir araç olmuştu,özellikle yagmurda.Hamilton F1'e girdiginde şanslıydı.

  28. Senin burdaki aciklamanin tek amaci, herkesin dedigi ve bildigi uzere Hamiltonun vettelden daha iyi olmasini mide agrisi yapip Hamiltonu kotulemekk…
    Ve herkesin bildigi Hamiltonun daha ilk ve caylak senesindr koskoca Alonsoyu yenmesi daha neee olabilrki ???Yigitin hakkini ver distumm.Soledigin gbi basit bir pilot dil Hamiltonn…
    Vettelede gelince asa tarafta yazdimm Vettel suan F1 deki en cabuk ogrenen ve hatlarindan en iyi dersi cikaran pilott….ama en iyi dill !

  29. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bana kalırsa hedefte vetel değil şampiyonadaki 2.lik var.Hamilton akıl oyunları oynayarak alonsoyu rehavete sokmak istiyor.Hamiltonun hedefinde 2.lik var.Vetel çoktan şampiyon olmuş.Ne konuşulursa konuşulsun bu saatten sonra vetelin ne motivasyonu bozulur ne de rehavet sorunu olur.Bundan sonra alonso ve hamilton birbirlerine oynayacak ve 2.lik için herşeyi yapacaklardır.Hamilton ilk adımı attı sıra alonsoda.Olayı vetele bağlamak yanlış olur.

  30. Psikolik çöküntü içerisinde Lewis acı ama gerçek Nico Rosberg'i yer deniliyordu ama yiyemedi. Bunu da geçtim bir pilot sponsor desteği hariç F1 e gelmişse bu zaten yeteneğinin sayesindedir. Lewisin en başından beri abartıldığını düşünmüştüm ve öyle de oldu harika bir Mp4-22 ile kastı kavurdu hepsi bu ve yine harika bir Mp4-23 ile şampiyon oldu ve sonrası malum.

    Alonso harika bir pilottur Rbr aracını bıraksın 2008 de dünya şampiyonu olduğu araç Alonso da olsaydı son yarışa bırakmazdı Alonso şampiyonluğu bunu kendisi de biliyordur

  31. yitik dediğin pilot schumi'yi 3 sene yenen adamı yeniyor şuan. önümüzdeki sene yenmek yerine eziyor diyeceğiz muhtemelen.

  32. Hamiltondan Alonsoyu yıkama-yağlama festivali number 350937…

    Bari ben olsaydım de. Küçük düşünen büyük zannedilen yitik pilot. Siz çenenizi yoradurun adam sizi katlaya katlaya bi hal oldu

  33. O zaman herhalde f1 kapıya kilit vururdu kimse izlemezdi yarışları sıkıcı bulup.
    Ne bileyim şuanki durumdan daha kötü bir senaryo ama milletin ağzının suyu akmış.
    Ulan şimdiki sızlanmalar sadece Vettel kazandığı için miymiş yoksa?
    Hamilton da sabah erkenden kalkıp startan sonra tv kapatmaz Alonso en önde olduğu için yarışı sonuna kadar izler(Geçenlerde Shumi dönemi yarışları için birşeyler söylemişti Hamilton)

  34. Kısa bir matematik hesabı yaparsak ve "Çok daha iyi olurdu" ifadesinden de yola çıkarsak Alonso 5 yılda 10 şampiyonluk, ayrıca 100 yarışın 101'ini kazanabilirdi.

  35. Şuanki Diaz kaç yaşında 32 bu yaşta vettel bence alonsonun ferrarisiyle 2012 de banko şampiyon olmuştu la

  36. Alonso`nun da hakkini yeme ama, her seferinde "en hizli 5. takimiz" diyen Hamilton degil :))

  37. aynen her gece başının etini yiyodur Nicole'ün de ..''Ya aşkm Fernando çk gzl dnmüyomu vrjlarıı'' 😛

  38. Emir Çolak 1 saat önce
    Seviyorsan git konuş bence panpa 🙂

    Bende tam bunu yazacaktim :)))))))

  39. vettel'in aşırı baskın aracı pilotları sürekli böyle demeçler vermeye itiyor ve vettel'in her polünde, diğerleriyle dalga geçer gibi 0.8 saniye farkla pole alışında ham üzerinde baskı oluyor. ama bence şöyle demek daha doğru; alonso redbull'da olsaydı 2009'daki şampiyonluğu da alırdı ancak vettel ferraride olsaydı 2010 ve 2012 sezonlarında şampiyonluğu son yarışa kadar götürmeyi rüyasında görürdü. yani son 5 sezonda brawn gp dahil kimsenin şampiyonluk ümidi olmazdı. vettel aracı biraz yavaş olduğunda kayboluyor. 2012 ilk yarısında gördüğümüz gibi. fazla değil, hafif yavaş olsa unutuluyor hemen.

  40. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Ne yapacak 4 -sezonda 5 şamp. Alacakti, yaptigi birkac hatayi yapmayip50kusur daha fazla puan alacakti ama hizli turlarda yine de geride kalacakti. Ama uzaya cikarabilecegini dsunuyorsa biz f1 den anlamiyoruz

  41. Lewis gerçekten kendi işine bak dostum.İçten içe herkes kıskanıyor artık adamı daha doğrusu altında bir RBR olmasını.Adamın kalitesini sürekli tartışıyorlar(hadi tartışılması normal) RBR uçak yaptıysa bu adamda hakkını veriyorsa suç ondamı.Sonuçta tarihte iyi yada kötü şukadar şampiyonluğu var denilecek.RBR baskın olması benimde hoşuma gitmiyor ama senin böyle bir pilotu övücü diğerini küçültücü demeçler vermen canımı sıkıyor.Normalde seni çok severim ama bu aralar çenen daha çok iş yapıyor.Bu şampiyonanında erken bitmesi kötü oldu pilotlarında canı sıkılıyor artık.. Newey mücadeleci(baskın değil) bir araç yapsada millet savaş izlesin belki kurtuluruz bu demeçlerden.

  42. :DD nicole dayanamamış artık bu Fernando sevgisine bırakmış bizimkini.

  43. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Rivayete göre Lewis'in doğum gününde diaz "Hepimiz Lewis'iz" diye not düştüğü bu fotoyu tüm McLaren çalışanları ile paylaşmış.
    Sevgisi buradan gelebilir.
    Ya da gelmeyebilir.

  44. Yaw arkadas Ham diyorki ;
    Vettelin aracinda Alonso olsa daha iyi is cikarirdi e bende Alonosyu yendigime gore ben ikisindende daha iyi is cikarirdim..
    Yaniiii diyorki saun F1 krali benim….Herseferinde de ayni seyi demek istiyorr bu kadr basit …
    Yoksa Alonsoyu sevmekle falan alakasi yookk.
    Ha birde cokta haksiz dil suan Alonso-Raikkone ve Hamilton olmasa F1 kim izler ?????
    bu ucu baba konumunda ..simdi Vettelciler kizacaktir ama Vet yaninda kaliteli bir pilot olmadigi surece kendini ispatlamadigi surece bu bole devam edecktir..Ha Vettel kotu demiyorum.Henuz usta mertebesine ulasamadi aslinda ulasti ama Ispat edemediii sorun bu …Yoksa benc Vettel suan F1 in en iyi ogrenen ve hatalarinda en iyi dersi cikaran pilot….

  45. Ferrari ile başardıkları ortada bunu kimse inkar edemez.lakin sürekli olarak böyle demeçler vermen hiç hoş değil.bırak alonsoyu sen kendine bak sıpa 🙂

  46. Teyzemde de bıyık olsa dayım olurdu… Hey Allahım ya Rabbim,hamilton nicole den ayrıldı da çok mu yanlızlık çekiyo anlamadım ki,bu ne alonsoculuk,alonso kendini bu kadar övmüyo be,vetteli küçük göstermenin alternatif yollarını mı bulmaya çalışıyolar belli değil…

  47. Lewis gibi bir sürücünün bir başkasını bu kadar övmesi hiç iyi bir şey değil. Alonso taraftarları ile arasını düzeltebilir ancak bu şekilde konuşarak kendi değerini düşürmekten başka bir şey yapmıyor. Uyguladığı stratejinin yanlış olduğunu düşünüyorum.

  48. Seviyorsan git konuş bence panpa 🙂

  49. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Doğru söylemiş.

  50. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    duygularını alonsoyla iyiye yorumluyor kimiyi pek fazla tanımadığı icin ondan bahsetmiyor onu geçtim vettelin aracı o kadar bitirmiski kendini normalde alonso o araçta vettelden hızlıysa kendi de o araçla daha hızlı olur vettelden bence hamilton once kendine bakmalı rosberge geçildi sıralamada budamı vettelin suçu ? 🙂

  51. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    hahahahaa pişikolojik çöküntüler yaşamanın son evresine yaklaştı Hamilton artık

  52. bence evlilik önümüzdeki yaza

  53. doğru soyluyorsunda yapacak sey yok ferrari ruzgar tuneli cozulurse hersey daha guzel olur

  54. Hamilton başkasının ki ile gerdege girme be oğlum…

  55. Nicole ile niye araları bozuldu şimdi daha iyi anlıyoruz… 🙂

  56. Lewisin ruh hâli nasıl biliyor musunuz? kendinden yaşça küçük bir pilotun iyi bir araçla 4 şampiyonluk almasından ötürü son derece duygusal bir ruh hali. Alonsoya da babasının hayrına iyi demiyor, biliyorki yaşça kendinden büyük, tecrübesi fazla, edinmişlikleri fazla. Alonso'nunda tıpkı kendisi gibi çok baskın bir aracı en fazla 1-2 sezon sürdüğü için bu velet bu yaşta 4 senedir baskın araç sürüyor, bizden farkı ne? Yine Alonso zor günleri ve sonlarda yarışmayı gördü, bu herif geldiğinden beri kazandı hiç kaybetmeyi bilmiyor diye aşırı nefret ediyor. Esasında doğru, Alonso Minardide süründü, Renaultta 2008 ve 2009 da süründü görece. 2009 da 1 senede olsa sürünmeyi Lewis Hamiltonda test etti. Bu herif diyor Toro Rossoda yarım sezonda 1 galibiyet aldı en süründüğü anlarda bile balı var bunu kıskanmayımda Justin Bieberi mi kıskanayım diye kendini içkiye vermiş Raikonen gibi ☺ ☺ ☻ Şaka bir yana Hamilton biraz abartmakla beraber aslında doğruları söylüyor. Onun duruunda bizde olsak şampiyon pilot ünvanımız olsa ve bu rekorları elimizden alan birisi olsa ve o bunu çok baskın bir araçla yapsa bizim ruh halimizde böyle olurdu.

  57. lan arkadaş,
    hızından kalitesinden şusundan busundan şüphe edilmeyen,
    parmakla gösterilen pilotlardan birisin.

    anladık, alonso ile birbirinize "kompliman yapma" adı altında vettel'e olan öfkenizi sağa sola kusuyorsunuz,
    açık açık birbirinizin sırtına (gönüllü olarak) basıyor ve vettel'i yermeye çabalıyorsunuz bu şekilde.

    de,
    bu işi bu kadar abartıp "yalakalık" mertebesine ulaştırmanın manası nedir?
    hayır,vettel'e giydireceğiz diye hiç farkında olmadan alo ile kanka filan olacaksınız,
    aslında birbirinizi pul kadar sevmediğiniz halde …

  58. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    vettel'e karşı psikolojik baskı da denebilir.

  59. yıkama yağlamaya devam ..

  60. doğru söze ne hacet, bunu ancak yürekli pilotlar söyler. Kimse aracın içinde olan pilotlar kadar bu işten anlamaz. Hamilton ve alonso gibi cesur yarışçılar f1 tarihine gelmedi.

  61. Bunlarla mangala gitsek birbirlerine ikram etmekten etleri soğuturlar 🙂

  62. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    hamilton amacın nedir kanki ağzını burnunu kırmak istediğin adam ile ilgili neler soyluyon ve soylediklerinin ardı arkası kesilmiyor bu kaç oldu sayamadım vettel kafana bitane vurdumu acaba ?

  63. anlayana :::)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir