2013 Hindistan GP – Vettel 6'da 6 Yaptı ve Şampiyon Oldu

yazar:

kategori:

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Sebastian Vettel, damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başararak art arda 6., Hindistan’da ise art arda 3. zaferini kazandı.

Mercedes ile yarışa 2. sıradan başlayan Mercedes pilotu Nico Rosberg, startta Felipe Massa’ye geçilmesinin ardından ikinci pitlerde yerini geri aldı ve yarışı güçlü bir şekilde 2. sırada tamamladı.

Dünkü sıralamalarda Lotus’un hata yapmasıyla 17. sırada kalan Romain Grosjean, tek pit stop stratejisi ve inanılmaz lastik kullanımıyla birlikte 3. olarak podyumu tamamladı.

Yarışa fırtına gibi başlangıç yapan ve 5. sıradan 2. sıraya yükselen Felipe Massa, ikinci pitlerde Rosberg ve Grosjean’a geçildikten sonra daha yükselemedi ve 4. oldu. Fernando Alonso’nun ilk turda yaşadığı temas nedeniyle erken pite girmesinin ardından Massa takımı için puan kazanabilen tek isim oldu. Alonso ise büyük mücadelenin ardından ancak 11. olabildi.

Mclaren ile en iyi yarışlarından birisini çıkaran Sergio Perez, uzun bir ilk bölüm geçirmesiyle ön sıralara yükseldi ve 5. sırada damalı bayrağı gördü.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, ilk turda takım arkadaşı Nico Rosberg’in arkasında kalmasının ardından pek yükseliş gerçekleştiremedi ve çoğu zaman trafikte kaldı. Hamilton yarışı 6. sırada tamamladı.

Tek pitle yarışı tamamlamaya çalışan Kimi Raikkonen, son turlarda adeta sürünerek devam ediyordu ve yarışın bitmesine bir tur kala pite geldi. Raikkonen en hızlı turu attı ve yarışı 7. sırada tamamladı.

Kendi evinde yarışan Force India, özellikle lastiklerin değişmesinin ardından geçirdiği sıkıntılı dönemi kendi evinde çifte puanla geride bıraktı. Paul di Resta 8., Adrian Sutil 9. sırada yarışı tamamladı.

Yarışın son puanı Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo’ya gitti. 

Sauber pilotu Nico Hulkenberg, iyi bir yarış çıkardı ve 8. olacak gibi görünüyordu. Ancak aracın zemininde yaşanan sorun nedeniyle Hulkenberg 6 tur kala yarışa veda etti.

Yarışa sert lastiklerle 4. sıradan başlayan Mark Webber de ikinci olacak gibi görünüyordu ancak alternatör sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

 

Poz Pilot       Takım                       Süre
 1.  Vettel         Red Bull-Renault           1h31:12.187
 2.  Rosberg        Mercedes                   +    29.823
 3.  Grosjean       Lotus-Renault              +    39.892
 4.  Massa          Ferrari                    +    41.692
 5.  Perez          McLaren-Mercedes           +    43.829
 6.  Hamilton       Mercedes                   +      52.4
 7.  Raikkonen      Lotus-Renault              +  1:07.900
 8.  Di Resta       Force India-Mercedes       +  1:12.800
 9.  Sutil          Force India-Mercedes       +  1:14.700
10.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +  1:16.200
11.  Alonso         Ferrari                    +  1:18.200
12.  Maldonado      Williams-Renault           +  1:18.900
13.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
14.  Button         McLaren-Mercedes           +     1 lap
15.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +     1 lap
16.  Bottas         Williams-Renault           +     1 lap
17.  Chilton        Marussia-Cosworth          +    2 laps
18.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +    2 laps
19.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +    6 laps

Hızlı tur: Raikkonen, 1:27.679

Yarış dışı:

Webber         Red Bull-Renault             40
Pic            Caterham-Renault             36
van der Garde  Caterham-Renault             2


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel        322        1.  Red Bull-Renault          470
 2.  Alonso        207        2.  Mercedes                  313
 3.  Raikkonen     183        3.  Ferrari                   309
 4.  Hamilton      169        4.  Lotus-Renault             285
 5.  Webber        148        5.  McLaren-Mercedes           93
 6.  Rosberg       144        6.  Force India-Mercedes       68
 7.  Massa         102        7.  Sauber-Ferrari             45
 8.  Grosjean      102        8.  Toro Rosso-Ferrari         32
 9.  Button         60        9.  Williams-Renault            1
10.  Di Resta       40       
11.  Huleknberg     39       
12.  Perez          33       
13.  Sutil          28       
14.  Ricciardo      19       
15.  Vergne         13       
16.  Gutierrez       6       
17.  Maldonado       1 

Yorumlar

“2013 Hindistan GP – Vettel 6'da 6 Yaptı ve Şampiyon Oldu” için 166 yanıt

  1. İsmail Fatih Alkan avatarı
    İsmail Fatih Alkan

    Hatırlayamadığım bir zamanda bir mclaren ve button aşığı yarış kazanacak , kazanacağım gibi bi açıklamada bulunmuştu benim verdiğim cevaba o arkadaşa sesleniyorum ne oldu be sen bırak yarış kazanmayı biz unuttuk podyumu GO FERRARI GO

  2. hayatın hangi alanında yada çalışma hayatının neresinde adelet var ?

  3. Tebrikler MCLAREN..

  4. yetenek ayrı şey adil mücadele ayrı şey. ben şartların adil biçimde oluşturulmadığına inanıyorum.

  5. Kapitalizm ve emperyalizm kavramlarının sonuçları bunlar. Ben insanların Kahrolsun emperyalizm/kapitalizm diye bağırıp, bahsettiğiniz zincir mağazalardan yemek yediklerine şahit olmuş biriym. 😀 İyi niyetli yazdığınızın farkındayım ancak dediğimi yineliyorum çok fazla kafa yormayın. Siz kendinizden emin olun yeter. Bu düzenin içinde bir çark, bir dişli oluyor herkes.

  6. arkadaş sen f1 değil hiçbir spor olayını izleme bu nasıl bi yaklaşım vettelin yada saydın diğer isimler için yetenek ölçüsü nedir yavaş araçla yarış kazanan yada şampiyon olan sürücü var mı?

  7. Dün yarıştan sonra dışarıdaydım. Eve döndüğümde de müsait olamadım, yazamadım.

    Öncelikle Vettel'i ve Red Bull'u tebrik ederim.

    Vettel, ne kadar eleştirirseniz de ne kadar çekemesenizde 4'ledi. Red Bull, Formula 1'in en büyük iki takımına 2009'dan itibaren uygulanan kurallarla ders verdi.

    2009-2013 arasında uygulanan formülü ne McLaren ne de Ferrari becerebildiler. Adamlarsa "işlerini çok iyi yaptıkları için" sürekli eleştirildiler. Sürekli yaptıkları işlerde bir kural dışılık arandı. Bulunan en büyük kural dışı iş, 2011'in ilk 7 yarışında sıralamaya çıktıkları araçla yarışa çıktıkları aracın aynı ayarlara sahip olmamasıydı. Ve bunu da büyük bir "cinlik"le başardılar. Evet, kural dışı bir hareket yaptılar ama malesef karşılaştıkları bir yaptırım olmadı. McLaren ve özellikle Ferrari, sürekli Red Bull'un cinliklerini ortaya çıkarmayı düşündükçe kendi işlerine de odaklanamadılar. Her seferinde atı alan Üsküdar'ı geçti.

    Vettel de altındaki aracın hakkını teslim etti. Elbette gayri resmi 1. sürücü olmasının da bunda payı vardı. Hem Webber'in Vettel ile her yarış çekişememesi hem de gençliği sayesinde enerji içeceği firmasının reklam faaliyetlerine daha uygun olduğu için Red Bull Vettel'in üzerine daha çok odaklandı. O da bunun karşılığını hemen hemen her yarış verdi.

    Nihai sonuca bakıldığında da düşünceleri ve yaptıkları işler doğruydu ki 5 sezonda 8 şampiyonluk aldılar.

    Vettel 2. şampiyonluğunu alıp bu ünvanı elde eden en genç sürücü ünvanını Alonso'dan alınca Alonso; "Bakalım kim daha önce 3'leyecek" gibi bir açıklama yapmıştı. Adam en genç 4. şampiyonluğu aldı.

    He belki şu an 2009 öncesi oynanan çadır tiyatrosu başrol değişikliğiyle devam ediyordur, bilemiyorum… Eğer öyleyse bunu da 8-10 yıla kalmaz öğreniriz.

    McLaren ve Ferrari'nin 2009 kuralları ile ilgili özrü olabilir. Çünkü 2008'in son yarışına kadar 2009'a dönüp bakmadılar. Ancak, siz dar bütçeli F. India değilsiniz. Elinizde istediğiniz her şey var. 2009 ve sonrasına bir ekip ayrılamaz mıydı? Belki, "Biz büyük takımız, 2009 gelsin onu da hallederiz" düşüncesiyle işi savsakladılar. Ancak ortada A. Newey gerçeği var.

    Newey 2006'nın başında Red Bull'daydı. Red Bull'un 2007 aracını tasarladı. Yaprığı tasarım, 2005'de McLaren için yaptığı tasarımın neredeyse birebir kopyasıydı. RBR 2008'de de sıfırdan araç tasarlamadı, 2007 aracının üzerine koyarak devam etti. Red Bull'un en büyük değişikliği 2007'de Ferrari motorundan Renault motoruna geçişiydi. Yanılmıyorsam C. Horner'ın bu konuda bir açıklaması vardı: "Anlaşmada, yarışları Renault Takımı'nın ardında bitirmeliyiz diye bir madde yok". Anlayana… RBR mühendisleri 2007 ve devamı olan 2008 araçlarına gözle görülen ve aklıma gelen yeniliklerden şunları eklediler: McLaren'in köprü kanadı, BMW'nin ön boynuz kanadı ve kendi icatları olan örs motor kapağı. Yani 2006-2008 arası Newey yan gelip yatmıştı. Tabi bu görünüşte öyleydi. Benim nazarımda modern Colin Chapman olan Newey, oturmuş kurallarla McLaren-Ferrari ikilisine kafa tutmanın çok zor olacağını düşünüp "yatıyor" görülen süre zarfında 2009'daki büyük değişikliklere çalışmıştı. Brawn'ın çift katmanlı difüzörü olmasaydı büyük ihtimalle o sezon da iki şampiyonluk alacaklardı.

    Çok derine girmeyelim… Şu an ki kuralların en büyüğü tartışmasız Red Bull Racing. Yok efendim McLaren-Ferrari'nin önünü kestiler, sezon için test olsaydı böyle olmazdı v.s. anlamam. Kurallar herkes için aynı. Ve McLaren-Ferrari ikilisi bu kurallarda Red Bull'a mağlup oldular. Bu kurallarla koşulan son sezonu yaşıyoruz. RBR bu kurallarla durdurulamadı. Bakalım yeni kurallarda McLaren-Ferrari ne yapacaklar. Gerçekten merak ediyorum.

    Renault'ya da değinmek gerekir. Küçültülen ve sabitlenen motorlarda Ferrari ve Mercedes'in gerisinde kaldılar. Hoş, daha önce de geridelerdi. Gelişim izni aldılar. Hala da güç olarak Ferrari ve Mercedes'in arkasında oldukları söyleniyor. Ancak yakıt tüketimi ve kullanılabilirlikte daha iyi oldukları da konuşuluyor. Renault, yanılmıyorsam geçen sezon sonu, kendilerinin yeterli tebriği görmediğine dair bir açıklama yapmıştı. Red Bull'un 2010 için güçlü Mercedes motoruna geçmek istediği ve McLaren'in onay vermemesiyle bunun gerçekleşmediğini unutmuş gibiler. Yaptıkları "üfürme"lere gerçekten saygım var ama motorların birbirine bu kadar yaklaştığı dönemde iş şaside bitiyor. Motorla olsaydı Caterham geride kalan 55 yarışta puan alırdı.

    Yarışa gelirsek, galibiyet mücadelesi Vettel öne geçene kadar fena değildi. Sonra Webber'in yetişemeyeceği belli oldu. Bir de üstüne Webber tırtlayınca orada boşa yaptığımız heyecan da bitti.

    En anlamsız işi Lotus Kimi'ye yaptı. Perez 2. pitini yaptıktan sonra 30'lu turların sonundan itibaren Kimi-Perez farkını takip ettim. Kimi 2. pite gelince Perez'in önünde mi arkasında mı çıkacak diye bakarken 40'lı turların ortalarında arkada çıkacağı belli oldu. Ama Lotus Kimi'ye neredeyse tüm yarışı orta sert lastikle tamamlatmaya çalışınca 7.'likle yetindiler.

    Perez ve stratejisi fena değildi. Aşağıda verdiğim Perez'in turlarına bakarsanız ilk stint bir kaç tur daha uzun tutulabilirdi. İkinci stint'te de orta sertle devam edilip yumuşaklar son stint'e saklanabilirdi. Ama öyle yapmadılar. Uygulanan stratejiye göre Perez, Lewis'den daha çabuk kurtulsaydı zor ama belki podyumda olurdu. 58. turda Kimi-Lewis ikilisini geçişi güzeldi. Geçişte Kimi'nin lastiklerinin bitmesi ve DRS etkiliydi ama göze hoş gelen bir geçişti ve iki şampiyon sürücüyü aynı anda geçen birini hatırlamıyorum.

    Button orta sertlerle erken pit yapınca tıpkı Alonso gibi tırtladı.

    Normalde şampiyonluğu garantilemiş sürücü ve takımın sezonun geri kalanında rahatlaması ve gevşemesi beklenebilir. Ama Hem RBR hem de Vettel'in bu düşüncede olduğunu sanmıyorum. Adamlar istatistik basmaya çalışıyorlar. Aynı ciddiyet, adanmışlık ve kafa yapısıyla son 3 yarışa çıkacaklarını tahmin ediyorum. Ayrıca tüm gridin 2014'e odaklanmasıyla çok ekstra durumlar dışında RB9'u kimsenin geçmesine de pek ihtimal vermiyorum.

    2013 Hindistan GP, Perez

    2013 Hindistan GP, Button

    2013 Hindistan GP, son 25 tur, Perez-Lewis-Kimi karşılaştırma

  8. eyvallah arkadaş

  9. mesele kendi kararlarımızla yaptığımız şeylerden ziyade, bize kendi kararımızmış gibi yaptırılan şeylerin olması. ne yiyeceğimize ne içeceğimize ne giyeceğimize onlar karar veriyor. basit görebilirsiniz belki ama bu ülkede lahmacun zinciri yokken hamburger zinciri var. kendi geleneksel yiyeceklerimiz içeceklerimiz seyyar arabalarda satılırken onların kültürüne ait yiyecekler ülkemizde lüks mekanlar haline geldi. şekillendiriliyoruz. elimizden çok bişey gelmiyor tabi. bu böyle diye f1 yada futbol izlemeyelim demiyorum. ama bazı gerçeklerinde farkında olalım.

  10. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    patronundan taraftarına kadar redbull f1 takımını tebrik ederim..

  11. Aynı benim gibi yazmış. Kendime dedimki lan nick mi değiştirdim ne yaptım?

  12. Bakış açınızı tebrik ederim. Bir ara bu tip şeylere takmıştım ve işin içinden çıkamamıştım. Açıkçası bunun farkında olsanız ya da olsak bile elimizden gelen bir şey mevcut mu? Değil. Ben bu tip teorileri çok fazla düşünmemiz gerektiğine inanmıyorum. Aksi taktirde hayattan zevk alamayız. Dünya'da 5-6 milyar insan varken farkındalık yaratmak oldukça zor. Figüran gibi doğup ölüyoruz. Sigara hiç kullanmadım, alkol de çok nadir kullanıyorum. Enerji içeceği tüketmiyorum. Bunlar çok kişisel. Bunları kullanan birine ayrıntılı bir açıklama yapsanız dahi çok kişisel bir şey. Herkesin kendi kararı.

  13. Hindistan yarışı sıralama turları haberinin altına yaptığım bir yorumumu biraz daha genişleterek burda da paylaşmak istiyorum. Odaki yorumum şu şekildeydi:

    "Vettel'i çok büyütüyoruz. Rebbull yoksa Vettel de yok. Vettel şuan olması istenen yerde. Bir zamanlar Shumi'nin olduğu gibi. Shumi'nin aracında, tulumunda Marlboro yazardı. Shumi yarış kazandıkça aslında Marlboro kazanıyordu. Shumi şampiyon oldukça Marlboro içenlerin sayısı artıyordu. Marlboro içenlere özenip ama gücü yetmeyenler de daha ucuza diğer sigaraları içiyor ve sigara lobisi her yıl milyarlarca dolar kazanıyordu. Milyarlarca doların döndüğü bir yerde Yeni Dünya Düzeni'nin kurucularından başkaları olamazdı. En büyük ğay onlarındı. Hem en büyük payı alıyorlar hem de sigara bağımlısı bir toplum oluşmasına neden oluyorlardı. Sigara bağımlıları bir yandan hergün sigaraya para verirken diğer yandan da sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı dünyanın parasını ilaç sektörüne yatırıyorlardı. Bütün sektörlerde olduğu gibi ilaç sektörü de bu düzenin kurucularının kontrolündeydi ve halen de öyle.

    Şimdi gelelim Redbull'a. Bir otomobil üreticisi değil, bir fabrika takımı değil, köklü bir takım değil. Bir içecek markasının yeni kurulmuş bir takımı. Ve dört yıldır şampiyon oluyor. O kadar köklü üretici takımların arasından sıyrılıp dört yıldır şampiyon olması gerçekten sahici geliyormu size? Redbull bir enerji içeceği. Daha çok gençleri hedefine almış bir gıda. Yaptığı tüm etkinlikler gençleri hedef alıyor. F1'den gösteri uçağı yarışlarına kadar bir çok alanda etkinlik yapıyor. Enerji içeceklerinin sağlık açısından olumlu ve olumsuz etkileri halen tartışma konusu. Ve bunu genç nesiller tüketiyor. Acaba gençlerin enerji içeceğine neden ihtiyacı var? Sadece spor yapan gençler için düşünülse neden bu kadar yatırım yapılsın. Genç neslin yüzde kaçı sporla uğraşıyor ki bu kadar enerji içeceğine ihtiyaç olsun? Bir enerji içeceğini tüm gençliğe tanıtmak için bu kadar yatırım neden yapılıyor? Acaba sürekli Redbull tüketen bir gençlik ile amaçlanan nedir? Hormonları etkilenmiş, yada beyni uyuşturulmuş, yada bilinç altı şekillendirilmiş bir gençlik mi isteniyor? Acaba sigara bağımlısı yada kola bağımlısı gibi insananlar mı isteniyor? Kusura bakmayın ama bugün sanattan modaya, sinemadan medyaya, bankacılıktan madenciliğe kadar herşeyi yöneten ve yönlendiren bir düzenin milyar dolarlık bir sporu boş bırakacağını hiç sanmıyorum. Onların kurduğu sistemde Redbull'a ihtiyaç var. Sigaraya, kolaya, alkole olduğu gibi. İnanın bana küçücük bir fikri yada bir etkiyi insanlığa aşılamak için milyar dolarlık yatırımdan kaçınmazlar. Biz sporu izlerken onların istediği şey de hayatımıza girmiş oluyor."

    Şimdi bazı arkadaşlarımıza bunlar komplo teorisi gibi gelebilir. Ancak müzik dünyasında dönen olaylar yavaş yavaş dışarıya sızmaya başladı. Artık çoğu insan İllüminati gibi gizli örgütlerin müzik dünyasına nasıl hakim olduğunu biliyor. Birçok dünya starının müziklerinde kliplerinde işlediği temaların İllüminati'ye hizmettiğini görebiliyoruz. Kullanılan semboller ve işaretlerle insanların bilinçaltlarına istenilen mesajlar verilebiliyor. İnternette bu konuyla alakalı hazırlanmış videolar bulabilirsiniz. Tabi bunu kavramak için İllüminati ve diğer benzer gizli örgütlerin ne olduğunu ne için var olduklarını amaçlarının ne olduğunu bilmek gerekir. Bunu internetten kolayca bulmanız mümkün. Ülkemizde de durum farklı değil. Müzik ve sanat dünyası yine aynı gurubun etkisi altında. Onlardan olmayan yada onlara çalışmayan biri müzik piyasasında tutunamaz. Bunun Türkiye'de örnekleri çok. bir arkadaşım şunu demişti. Eski Konya milletvekillerinden birinin ağzından duyduğu söz şu "S.A'nın onayı olmadan kimse müzik dünyasına giremez, girse de tutunamaz". Adı geçen ünlü büyük bir bayan sanatçı. Mesela geçenlerde aklıma takıldı. Fatih Terim Galatasaray'dan ayrıldığında şunu düşündüm. "Kendimi bildim bileli neden hiç Senol Güneş adını Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anıldığını duymadım?" Başarısız bir insan mı? Hayır. Milli takımı dünya üçüncüsü yapmış bir isim. Peki neden hiç adını anmazlar? Bunu düşünmek lazım.

    Şimdi böyle bir ortamda F1 gibi büyük ve etkili bir organizasonda bu örgütlerin etkisinin olmamasını mümkün görmüyorum. Böyle bişey F1'de nasıl olur demeyin. Birkaç takım yetkilisi, mühendis vb. yönlendirildikten sonra olmayacak bişey yok. Yakıttaki bir karışım, yanlış bir dişli oranı, hatalı bir lastik, yanlış bir strateji, takım emri vs. gibi birşey herşeyi etkileyebilir.

    Ben Vettel'in yeteneğini ve gayretini küçümsemiyorum. Redbull yoksa Vettel de yok derken Alonso Hamilton Rai ne kadar varsa o kadar var demek istiyorum. Yoksa ard arda dört şampiyonluğu Vettel'in yeteneği ile kazandığına ihtimal veremiyorum.

  14. 4. şampiyonluğumuzu aldık harika harika

    kırılmadık rekor bırakmayacağız bu başarıların devamı gelecek

    Not. Adamsın Vettel

  15. Şöyle oldu böyle oldu demeyeceğim Aynen sen haklı çıkmış oldun, pist üstünde kimseyi geçmemesine rağmen 3 oldu tebrikler Lotusa Gro ya gösterdiği titizlikten pıtı çok hızlı yaptıkları için, ve strateji için.

  16. Teşekkürler Grosjean

  17. Erendost 26.10.2013 16:56:40
    Yavaş bilocan, Gro yavaş 3, 5, olsun.
    Cevap verBeğen 3 Uygunsuz yorum bildirimi
    avatar
    bilo can 26.10.2013 18:10:55
    yarın göreceğiz!
  18. bilo can 26.10.2013 15:50:50
    morali bozuk gro mu bu hata yaptı. yoksa lotusmu bilemiyorum.
    bildiğim birşey var. yarın. gro ilk üçte%30,ilk beşte%70 tahminim olacak
    seyirciler güzel geçişler görecek
    Cevap verBeğen 2 Uygunsuz yorum bildirimi
    avatar
    Soydan 26.10.2013 17:20:37
    speed trap da son sırada biraz zor olucak ama stratejiyle bişeyler yapabilir tabi
    Cevap verBeğen 2 Uygunsuz yorum bildirimi
    avatar
    bilo can 26.10.2013 18:09:49
    zor ama benim bildiğim gro zoru sever.
    büyük pilot olabilmesi için,abileri gibi şumi,kimi.f.alan..vb
    sondan başlayıp yarış kazanacak
    Cevap verBeğen 1 Uygunsuz yorum bildirimi
    avatar
    jayleen 26.10.2013 22:30:11
    Senin bildiğin Gro sıralamada iyi bir sonuç olup sonra Kimi'ye göre vasat yarış çıkaran bir pilot. Gro'dan pek bir şey bekle
  19. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    hindistan,kore,singapur takvimden çıkarılmalı.bir tane abu dhabi kalsın yapmacık pistlerden.imola,istanbul park,magny cours bu pistlerin yerine gelmeli.sıkmaya başladı bu yapmacık pistler.

  20. " Çok heyecanlandım Yaşayan bir efsane ! "

  21. Tebrikler çocuklar Muhteşem bir sonuç.

  22. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yarışı izlemedim, bazı enteresan durumlar olmuş, kimi ile lotus arasında, terbiyesizliklerine devam etmişler ,her ne kadar sürekli ,lotus u desteklesekte ,ipin ucunu kaçırmışlar , grojean kalan yarışlarda, şampiyon olsa ne yazar, kimi yi yense ne yazar ,bizim kalbimizde herkesin yeri belli ama kimi sezonu 2. bitirebilir, takımlarda da 3. olabilir lotus ,fakat ezik adamlarmış, olgunluk zor dönemlerde olur, kimi ye yapılan haksızlıklar, eziklik ve basitliktir

    vettel şampiyon olmuş, aracının altına doğru :d ,çokda önemli değil, bana göre, bedavadan kazanılan bir şampiyonluk daha ,mücadelesiz, zevksiz ,antrenmanlarda, sıramalarda ve yarışta hep 1. olan araçla şampiyon olunur tabiki ,başka ne olucak !

    geçen dominicte bir söyleşisinde demişti ama bu site haberinde yayınlanmadı ,rbr yi iyi incelesin fia diye demeci olmuştu, alonso kulak çekme röportajında, yani insanlar aslında neyin ne olduğunun farkında ama bunları açığa kavuşturacak ve takım olarak bastıracak en büyük 2 takım ferrrari ve mclaren de geçmişinden dolayı bastıramadı ,bence böyle, birde bu kadar ezici bir araç 1.2 yıl oldu f1 de, fakat 4 senedir olmamıştı yazık

    eskiden böyle illegal işler olsa bile pilotlar ve takım patronları seyir zevkini düşünerek ,rekabete girerlerdi ,shumi bile büyük zaman farkları ile 1. giderken arada spin atardı, uykumuz açılırdı ne oluyor derdik 😀 basit bir sezon daha bitti sayılır

    seneye ferrariciyiz mecburen, seneye elbette, biz gene buralarda olucaz, ölmez kalmassak ama vettel ciler ne olucak bilemiyorum 😀

    birde unutmadan rbr illegal değil zart zurt, ya da diğerleri de çalışsın gibi laflar, bence olaylara yanlış yaklaşım, birde şu yönden olaylara bakmak lazım, 4 senedir aşağı yukarı aynı kurallar ve araçlar varken, diğer büyük takımlar rbr ye yetişemiyorsa, o kadar mühendis boşuna mı para alıyor o kadar takım patronu aptalmı o kadar para veriyor mühendislere ,kapatır gider adam garajını :d hani birisi ,uzman da ,,diğeri profesörmü ? yok böyle birşey ,atom parçalamıyor bu insanlar neticede illaki hızın nereden kaynaklandığını bulur ama kurallar içinde kalınca olmuyor demekki ,,,,,,,,,,,dediklerim anlayana tabiki

  23. sinanmısın mehmetmisin her neysen aslında kaale bile alınmayacak birisisin ama ilk önce adam gibi konuşmayı öğren ki seni burda adam yerine koysunlar ikincisi merak etme ne dediğimi senden daha iyi biliyorum ki dediklerimin de her zaman arkasındayım son olarak da iğneyi biraz da kendine batır ha pardon hep sen haklı olucaksın dimi burdaki insanlar f1 den ne anlar?

  24. fake hesaplar ve isim ve resim değişikliği ile aramızda

    biz bu yavaş araçla hiç beklemiyorduk tüm antipati si ile herkese gösterdi be

    ne yarıştı diğerlerini sanki oyuncak araba ile yarışırcasına geçerken..))

    nede keyifli di çokta rekabetçi..)))

  25. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vay arkadaş derdin ne bilmem ne siz IVettele sallarken iyide Alonsoya laf gelince derdin ne mi oluyor ne derdim olucak benim Alonso ile ? Sen IVettel öyle böyle şöyle dersen bende çok övdüğünüz adamla kıyaslarım kıyaslayıncada bakıyorumki kıyaslamaya değmeyecek biri için ammada savunuyorsunuz kendinizi bile bile yalan bile bile kendinizi kandırma bile bile çaresizlik.Sanal arkadaş aklınca bana AYI demek istemiş ama senin gibi armutları çok gördüm ben sıkıntı değil.

  26. Kimi_ in_Rai avatarı

    Şampiyon Vettel'i kutluyorum!
    Nico Rosberg'i yeniden podyumda görmek çok hoş
    Grosjean yazmadan geçemiyorum çok harika bir yarış geçirdi.

  27. aşağıda bir arkadaş gro-mas-web-ros dan behsetmiş ve hepsinin 2.pilot olduğunu yazmış.aralarında 2.pilot olmayan (ross brawn giderse çok iyi olacak tamamen eşitlik olacak) ve aşağı yukarı denk yarışan bir pilotuda 2.pilot olarak adletmiş ki o 2.pilotun hesabıma göre 30-35 puan civarında kaybı var kendi hatası haricinde yaşadığı ve kaybettiği puanlar.ve bunlara rağmen hem zafer hemde podyum olarak takım arkadaşınıda geçmiş durumda yani o adam 2.pilot değil.ayrıca o 1.! pilotla denk yarışmasıda schuminin ne kadar zorlu olduğunu ve mercedes kariyerinde yaşınında etkisinin olduğunu istatistikler ve görüntüler kanıtlıyor.

  28. Tarih şampiyonları yazar.

  29. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Üzerinde enine boyuna düşünülmüş, zekice bir yorum.
    Tebrikler!

  30. evet Alonso Scuderia Ferrari pilotu hilebull değil onu hakeden kullanır…

  31. merak etmeyin Ferrari takımı onu almaz alsada lastikçi olur…

  32. bu arkadaşa ölü numarası yapın sonra bakar bakar gidecektir…

  33. Yarışı izle zaten Webber sert lastiklere geçmişti yarışı izlemiyorsunuz gelip burda laf yetiştiriyorsunuz.

  34. Kimi'nin lastikleri iyice bitmişti ve Grosjean tur başına 2 saniye farkla peşindeydi. Massa da hemen arkalarındaydı. Kimi yol vermek için biraz geç kalınca telsizden küfürlü şekilde "yoldan çekil" dediler, o da "bana bağırma …" diye küfürle cevap verdi ve yolu verdi.

  35. Ben yarışı izlemedim, hatta özellikle izlemedim.
    Acaba Kimi'nin bu küfür olayı nedir?
    Bi ufak açıklama yapar mısın sana zahmet.

  36. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    Sen rebbullcu musun yoksa Alonsocu mu karar ver veletin resmini koy Alonsoyla sizin gibi hileciler dalga geçemez çünkü o veletten zor şampiyonluklar aldı o gibi 1 saniye hızlı araçla almadı….!

  37. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bilmem sen söyle istersen neden bu kadar dillerden düşmediğini..Özelliği yoksa neden uğraşırsınız.bırakın gitsin.

  38. ya arkadaşım senin derdin ne? alonsoya laf atmak için her zaman fırsat kolluyon tmm pilotun şampiyon olmuştur ve sevinmekte hakkındır ama bu sana daima alonsoya laf atma hakkı vermez insaf yahu!

  39. ya bi söylesenize alonso,nun özelliği ne

  40. telsiz konusmalarinda gercekten kimiye kufur mu ettiler?

  41. Hep rekabetçi araç istemek ayıp değil bunu en iyi Kimi taraftarları bilir.Sahip olamamakta öyle adamı psikolojik çötüntüye falan sokacağını zannetmiyorum.
    Gördü durum kötü kaçar gider Vettel.
    Niye kendini strese soksun bunların piskolojik falan her türlü danışmanları var.
    Ha şartlar oluşursa 2 yıl sonra gene gelir.

  42. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    alonsodan bahsetmene gerek yok. o arkadaş alonso odaklı yazdığı için oluyor bunlar..İstersen la fontenden masallar anlat o arkadaş yine lafı alonsoya getirecektir.

  43. Scuderia Raikkonen06 avatarı
    Scuderia Raikkonen06

    Aynen delirdim zaten son 3 turu izlemedim boyuna kufrettim ama sabrediyorum sadece gelecek seneyi bekliyorum Kimii her zaman en iyisi anla bunu permane ve bouiller.

  44. Sayın Günaydın,Vettel şampiyon oluyor ikinci Alonso oluyor.Ferrari sürüyor bu adam Mclaren değil.

  45. Webbere yarasın ☺ dün yazdım takım için gereksiz yerde yavaşlayıp Alonsonun 0.6-0.7 saniyesine mâl olan adama acımam. Önce dürüst olacaksın hergünün adamı olmayacaksın. 3 ay önce yemek yediğin adama sırt dönmeyeceksin sana sürtük muamelesi yapan takım için. Ki bugün yine istemedende olsa Alonsonun yarışını mahvetti. Webber sürekli Alonsoya yol veriyor diyenlerde görsünler bunları. Massanın aracında sorun mu vardı bilmiyorum ama hakkı 2.likti en kötü podyumdu. İlk yarım saatten sonra kapattığım için ve son 5 tur açtığım için bugün sorunlara vakıf değilim. Ferraride Massaya biraz soğuk davranmanın bedelini takımlar ikinciliğinde gördü. Alonso bu kafa yapısıyla artık ilk 5'e zor girer kalan yarışlarda adam çökmüş resmen. Hele dün Webberden yediği dost kazığı ve bugün yine yediği çifte voyvoda onu etkiledi. Çok sinirli sürdü sakin düşünemedi. Umarım seneye kafasını toparlar, umarım son 3 yarış en azından 1 mercedesin önünde kalır. Massadanda yine aynısını istemek zorundayım. Vettel bu sene puan rekoru kırdı, hatta 400 puan barajınada yaklaşacak muhtemelen. Zaten alınacak 475 puan var 398 ini alacak bu gidişle. Şimdi Herifede birşey diyemiyorum müthiş adanmışlığı var, Facebooka twittera girmiyor kazanmak için yaşıyor. Anasının ak sütü gibi helaldir şampiyonluk. Hele bu seneki daha bir helal. Araç iyi olabilir hatta çok iyi ama asla rehavete girmeden son turlarda fastest laplar yapmak her yiğidin harcı değil. Vettel Pişmiştir iyice umarım yanmaz bundan sonra. Hele şu İlk formla deneyiminde altıma sıçtım demesi beni çok etkiledi. Doğallık etkiledi. Vettel önyargım kalkmıştır. Webber gibi günün adamı olan birinede takımın acımaması gayet normaldir. Webber gözümden düşmüştür. Hayatta herşey geçerde dostluk devam eder düşüncesi bu haftasonu aktivasyonunu kaybetmiştir. Demekki takımın psikologları ve yaşam koçları Webberin ruh halini çözdüki; takım ondan bu adama böyle davranıyor. Webber tam teşekkürlü şizoid. Kendine değerli gelen günü kurtaran şeyler için kendi ailesini bile yıkar. Red Bullada tebrikler bunca zaman hep doğruları yaptıkları için 4 şampiyonluk aldılar. Parayla falanda olsa sonuçta bir disiplin çalışma ortamı ve hakedene hakettiği değeri verme vardı. Ağlasalarda zırlasalarda en azından boşa ağlamadıklarını gösterdiler. Gelecek yıl bu boyunduruk devam eder mi bilinmez? lakin Red Bullun 5 yıldır parayla yada başka şeylerle yaptıkları sonuçta bir emektir. Parayı kontrollü kullanmakta tebriği hakeder. Kazanan her zaman haklıdır bize söz söylemek düşmez bu noktadan sonra.

  46. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben yorumumda hiç Alonso'dan veya Kimi'den bahsetmedim ama atlamışsın. İlginç.

  47. webber,de seni kullanıyor sadece kullanıyor

  48. Sende ekran başında sinirden ağlıyorsun sanırım. Biraz sakin olmakta fayda var. Ferrari gelecek sene inşallah bu kaliteli sürücü kadrosuna yakışır bir araç tasarlar. Nedense Ferrari ekibine güvenim inanılmaz düşük. Seneye Mclareninde çok güçlü olacağını düşünüyorum. Bir çok takım birbirinden puan çalacaktır.

  49. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alonso Kimle yarıştı ? Şuan sadece adı en iyi pilotlardan biri olarak anılan Hamilton ile o da çaylakken. Yada Alonso Schumi,Kimi,Senna,Prost,Hakkinen gibi pilotlarla aynı takımda yarıştıda biz mi izlemedik ?

  50. Bu yarış için bir alkış da Williams pilotlarına gitmeli. Arkalarda oldukları için ve de Williams taraftarlarından başka takip eden olmayınca pek fark edilmiyor ama bu gün gayet iyi sürdüler. Keşke araç da bu sürüşleri gösterebilecek kadar iyi olsaydı. Özellikle yarışın ilk yarısında Bottas, eski lastiklerle gayet istikrarlı turlar atmıştı. Umarım seneye daha mücadeleci bir araca sahip olur bu takım. Gerçi takımda kimler kalacak kimler gidecek o durumda karışık, ama Williams her şeye rağmen daha iyisini hakediyor.

  51. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sizin tarzınızla cevap vermeyeceğim Yavuz ve AvantiferAvanti. McLaren bu sene kötü olabilir ama Ferrari hep öyle son 7 yıldır. Şizofrenik hareketlerinizden de vazgeçmenizi diliyorum. Vettel birkaç şampiyonluk daha alsa demekki iyice kaybedeceğiz sizi.

  52. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu arada Sebastian Vettel 4 kez şampiyon oldu ama bence kariyerinin kalanı için bu pek iyi bir durum değil.

    Vettel'in yarışlara yaklaşımı ve stili tamamen en hızlı otomobil üzerine kurulu. İleride illa ki yavaş kalan veya zar zor şampiyonaya tutunabilecek bir otomobil sürecek. Kariyerinizin her anında böyle bir otomobile sahip olamazsınız. İşte o zaman ne yapacak? Bence çok büyük zorluk çekecek çünkü kariyerinin başından beri müthiş otomobiller kullanıyor ve yavaş bir otomobille kalırsa psikolojik olarak çöküş yaşayabilir.

    Son yaptığı hareketler de antipatik olduğunu bildiği için fanlara ve dünyaya kendini sevdirme gösterisi. Daha hiçbir şey kanıtlamadı. Sebastian Bourdais ve kazanacağı zaman hep önü kesilen Mark Webber ile yarıştı. Ayrton Senna, Alain Prost, Michael Schumacher, Juan Manuel Fangio gibi isimlerle kıyaslanması tek kelimeyle şuursuzluktur.

  53. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    evet o yüzden vettel ferraride yarışmak için alonsonun tüm maaşını verebilirim demişti dimi bi röpörtajda sevgili mehmet(sinan) günaydın! 🙂

  54. McLaren de bu sene şampiyonluk mücadelesi verdi zaten.Gerçekten bu kadar beyinsiz nasıl olabiliyorsun ?

  55. Scuderia Raikkonen06 avatarı
    Scuderia Raikkonen06

    Bu grosjeani kayirip kimiye sirtini donen ve ustune telsizdende kufreden Lotus pit ekibine tek bir sozum vat kimi seneye bunlarin hepsini odetcek size o zaman anlayacaksiniz biz ne buyuk bir adami kaybettik diye gro ve hulk veya massa ile suruneceksiniz hele o Boullier ve a.permanemidir nedir bu ikisi gorecekler buyuk kimmis ama bu burda bitmez seneye aglayacaksinz lotuss.Sonuna kadar FERRARİ ulan

  56. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu arada Mark Webber tam emin değilim ama sanıyorum kalan yarışlara çıkmayacak. Öyle bir izlenim aldım.

    Stratejisi ve temposu mükemmeldi ve yarış Webber'in hakkıydı.

  57. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Lotus'un kısıtlı bütçeyle yaptıklarına büyük saygı duyuyordum ama son dönemde olanlardan sonra bu takıma duyduğum saygıyı tamamen kaybettim.

    Geçen yıl Hamilton McLaren'dan ayrılacağını açıkladıktan sonra (hem de McLaren'ın çocuğu olmasına rağmen) McLaren takımı Hamilton'a karşı asla sırt çevirmedi, Amerika'da galibiyet aldı, son yarış Brezilya'da takım emri verilmedi ve Button ile kıyasıya rekabet etti ve galibiyete oynadı.

    Helal olsun McLaren'a. Taraftarı değilim ama helal olsun.

  58. Kimi bu nankör takımdan ayrıldığı için çok memnunum.

  59. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Vettel'e pite girmeyecekti.

  60. Webber in yarış dışı kaldıktan sonraki gülümsemesi redbull un özetiydi…2.turda pit stopa giren vettelin herkesi tur bindirir gibi geçtiği bir formula 1 de vettel asla büyük bir şampiyon olamaz…

  61. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Biz pazardan giymeyiz kardeş alıcaksan ben sana adresi göndereyim : http://www.redbullshop.com/redbull/de/rb-racing/women/c/rbr-collection-wc

  62. Uyumakla uyumamak arasında kaldım. Mevcut şartlar düşünüldüğünde iyi yarış oldu diyebiliriz yani 🙂

    Vettel'e tebrikler. Gayet güzel sürdü, çok az trafikte kaldı. Sabah Vettel'in şanzımanının dog ringlerini FIA'dan özel izinle değiştiren Red Bull Webber'inkileri değiştirmemişti. Webber'e önce 'altıncı vitesi kaybettik' dediler, sonra da kenara çek dediler. Bence alternatör diyerek Webber'in şanzıman arızasının üzerini kapamaya çalışıyorlar. Çünkü ben dahil millet soracak: "Sabah Webber'inkini neden değiştirmediniz?" Çünkü iki aracı birden force majeure'a dahil edemezlerdi, yüzsüzlük olurdu. Haliyle Webber'e yazık oldu, o da bunun farkında. Bir şey demesine gerek yok, kameralar her şeyi gösterdi.

    Red Bull takımının şampiyonluğu çok daha önceden garantilemiş olması gerekirdi, şimdi bile sorunlarla birlikte kazandılar. Bu onlar için pek iyi olmadı.

    Sorunlardan başlamışken Hülkenberg ve Alonso'dan da bahsedelim. Hülk'e harbiden yazık oldu, önceki yarışlar kadar baskın değildi ama yine de iyi puanlar kazanabilecekti. Alonso da öncekiler kadar iyi olmayan bir kalkışın ardından araya sıkışmaya çalışıyordu, Webber'in lastiğini kesmeye kilitlenmişken Webber de sıkışınca birden temas çarpışmaya dönüşünce kanat gitti. Haliyle Alonso'nun sert lastikle uzun ilk stint planı yalan oldu.

    Bir de Raikkonen var. Altında Bridgestone var sandı heralde 🙂 Ki o Bridgestone'ları bile patlatmayı başarmıştı kendisi. Araç hafiflemişken ve yumuşak lastikler daha uzun dayanabilecekken neden birkaç tur daha önce pite almadılar çok merak ediyorum. Sonra küfürle yol verdirtir, peşinden de kü**ü yersiniz işte.

    Hamilton neden yavaştı bilen var mı? Sıralamalarda farklı kanat ayarı diyorlardı. Arka kanat setup'ı yine mi tutmadı? Tweet bekleyelim 🙂

    Grosjean'ın slalomla yol istemesi, Hülkenberg'in dışarıdan geçişine ceza gelmemesi, Button'ın bu yarış aslan kesilmesi ve içten dıştan adam geçmesi ilginçti. Ama Perez uçarken o da arkalarda kalmaktan kurtulamadı. Bakalım ne diyecek o da.

    Mercedes markalarda ikinci sıraya çıktı, ancak Lotus istediği puanları alamadı. Ancak hala çok yakınlar.

  63. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İlk on mücadelesi içinmi Ferrari'ye geçmeye çalışmalı sence ? Vettel'e McLaren gibi bir takım yaraşır Ferrari değil.

  64. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Lotus'un sevgili büyük pilotu Grosjean, yarışı takım tarafından bir kez daha pit duvarı tarafından katledilmiş olan ve 49 turluk lastiğiyle savunma yapmayı başarabilen Raikkonen'i geçmeyi beceremiyor.

    Alan Permane telsizden "S.min yolundan çekil" diyor.

    Raikkonen 183 puana sahip. Grosjean yarışın sonunda 103 oldu. Geçen yıl ve bu sene Lotus'un puanlarını taşıyan Raikkonen'e takım sırtını dönmüş durumda.

    Yazık.

  65. o araca bir tek adam bindi sen biliyorsun onu

  66. Buraya yanlışlıkla yazdım.

  67. Vettel daha Ferrari'ye geçmek için çalışmalı,adam olmayı öğrenmeli.

    Şampiyon bir pilot için kırmızıya binmeden emekli olmak evlat acısı gibidir.Adam olursa belki biner bu araca.

  68. aynen öyle.. webber'e yapılanı bana yapsalar yemin ediyorum ağlardım sonra da gece gizlice fabrikaya girip elime balyozu alıp her şeyi kırardım.

  69. Vettel daha Ferrari'ye geçmek için çalışmalı,adam olmayı öğrenmeli.

    Şampiyon bir pilot için kırmızıya binmeden emekli olmak evlat acısı gibidir.Adam olursa belki biner bu araca.

  70. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    aynen ben bi kaç tane gördüm sağlam salladıkları hemende beğenmişler yorumları mesela raikkonende sonra lotus sıfır demişler mesela biri raikkonen için biri içmişmi ne yazmış onu hemen spamlamışlar 😀 yani fanlar pek yerinde durmuyo 😀

  71. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Videonun altındaki yorumlarda iyi saydırmışlar

  72. vettel bu kask da kalmalı çok iyiymiş

  73. vetteli değil beni tebrik ediceksiniz.
    vettelin yarış sonrası bana tapması herşeyi göstermiyor mu?

  74. " Guess what, Alonso can wear the same helmet in Abu Dhabi… "

  75. yeni SCHUMİ,yi alkışlayın beyler . boşuna kıvırmayın oraya buraya

  76. hulk,a yazık oldu mahvoldu yarışı adamın

  77. Kimi  Raikko* avatarı

    dogru mu bu … ayıp bişi lotusun yaptıgı.

  78. hayır o kızın elini sıkmadı. diğerlerinin elini sıktı ama o üç kere uzatmasına rağmen kızın elini sıkmadı. kızda arkasından baka kaldı öyle

  79. burak bilgin avatarı

    Kimi bir röportajında en büyük rakibin takım olduğunu söylemişti 🙂 Adam haklı.

  80. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Vettel'e ve Red Bull'a tebrikler. Yine geçen sezon olduğu gibi geliştirme yarışında en iyi işi çıkardılar. Bu gelişimi sadece lastiklere bağlamak olmaz.

    Ferrari için sezonun ilk yarışıyla birlikte büyük bir umut beslemiştik ancak olmadı. O günkü performansı düşündüğümüzde bu duruma gelmek can sıkıcı. Geçen sezonlarda her türlü her ne olursa olsun bir şekilde geride kaldık.

    Grosjean, Rosberg, Massa, Perez günün başarılı isimleriydi.

    Aklım hala Button'ın stratejisinde 🙂

  81. Elbette Sinan adına olacak. Mehmet Günaydın sahne adı 🙂

  82. ammada webber.ci var burda

  83. Kimi  Raikko* avatarı

    ne diyo merak ettim. Yazabilir misin.

  84. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Birkez daha tebrikler bu fotoğraf muhteşem

    http://l1310.hizliresim.com/1g/v/tys3g.png

  85. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    25 senedir bir şey anlayamadıysan ben öğretemem sana bu saatten sonra.

  86. anında sildiler link i 😀

    buyrun

  87. günün olayı (: raikkonen atar yapıyor 😀

  88. zeki arkadaşım webber zaten vettelden 10 saniye öndeyken mecburen yumuşak lastiği takmak için pite gelecekti. Her halükarda vettel kazanacaktı zaten

  89. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    :))))

  90. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    çoklu hesapları banlamanın vakti gelmedi mi yetkililer

  91. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    25 yıldır bu sıtedeyıtm daha hangi pilotu tuttugunu ogrenemedım yaptıgın yorumlar icin 1 den fazla pilot tutmak ilginç .

  92. XIVettel yaptırıyorum 10 sene buralara uğrama diye uyar mi >:)

    Kargo kimin adına gitsin M. Günaydın mi S. Uzunoğlu mu >:)

  93. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    "Stop the car????"

    "That's an ultimatom Mark, that's an ultimatom."

  94. Raikonen aynı lastiklerle 50. turu zorlarken kahkaha attım 😀 Adam sıradışı beyler.. Düşünsenize yarışın ortasında pitstop yapıp sonuna yaklaşmışsınız takıma soruyorsunuz öndeki aracın durumu nedir diye onlar da yarışın başından beri aynı lastikleri kullanıyor diyor 😀 kim la o raikkonen mi yoksa? 😀

    Grosjean'ı ayrı Raikkonen'i ayrı tebrik ediyorum. Başka da kimseyi tebrik etmiyorum. Raikkonen'in savunması gereksiz görünebilir ama ben de lastik kullanımında rekora koşup podyumu yakalama şansını zorlasam ben de aynısını yapardım..

    Webber 12 saniye gerideyken "aracı durdur" diyorlar.. Vettel'in pitstopundan sonra büyük ihtimalle 10-15 saniye önünde yarışı götürecekti Webber.. Vites kutusu falan hikaye.. Vettel-Redbull şampiyon olurken podyumun tepesinde olmak için yine Webber'i harcadılar.. 2. Pilotunun emeğine bu kadar saygısız bir başka takım olmadı. Ferrari bile Barichello'ya bu kadar adi davranmadı.

  95. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2010 dan beri seneye görüyoruz ama şampiyonlukları 😉

  96. Maurissia gibi araçların aero paketleri çok zayıf olduğu için düzlüklerde oldukça hızlıdır. Viraj dönemiyorlar ancak düzlükte geçmek zor oluyor gerçekten. Mercedesin son yarışlarda düzlüklerde kuvvetliyim, viraj ayarları kasayım gibi bir düşüncesi var bence. 🙂

  97. A.parmane: çekil şu s..min yolundan
    Kimi: Bağırma bana s….

  98. Vettelin yarış bitişinde arabaya tapınması herşeyi açıklıyor!!!

  99. Ahmet Seçkin avatarı
    Ahmet Seçkin

    Seneye belayı vercek size görceniz son şampiyonluğun tadını çıkarın hileli aracınızla seneye görceniz 😀

  100. Hamiltonun aracının düzlük hızı nedir son 3-4 yarıştır.MauRussia arkasına takılsa onuda geçemicek Drs ile Drs açamayan Massadan yavaş kalan bir araç daha görmedim

  101. Vettele tebrikler ne kadar takımda esas oğlan olsada 4 kere şampiyonluk almak hemde üst üste gerçekten tebrik edilesi ayrıca grosjeana massaya rosergede tebrikler.Webber alonso olayına gelince iki pilotun yapacak pek bir şeyi yoktu zaten webber temastan kaçmaya çalışırken alonso sağ arka lastiğe çarpıp kanada hasar verdi ordan kaçması çok zordu o karmaşada

  102. Evet bulunduğu yerden ayrılınca SADECE KONUŞANLARIN tarafına geçecektir mutlaka

  103. Kesinlikle Vettel'i tebrik etmiyorum.Webber'in aracında da sorun olduğuna inanmıyorum.Büyük ihtimal Vettel 2. çıkacaktı pit stoptan sonra ve takım emri vermemek için Webber'in aracının sorunlu olduğunu söylediler.Aslında tebrik etmemiz gereken tek şey Red bull aracıdır.

  104. bu arada webber de vettel'den iyi gidiyordu yeni lastiklerle. sanırım vettel'in 2. olarak buruk bir şekilde şampiyonluk kutlamasını istemediler, webberi kenara aldılar yine, nasılolsa takımlar şampiyonluğu da elde, webbere ihtiyaç yok. son 3 yarışta webber'e 1 yarış izin verirler. belki son yarış.

  105. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hadi hemen Vettel'i yerden yere vuralım ..

  106. Ben webberin yerinde olsam kalan yarışlara katılmam vettel tek başına yarışsın. Ben boyle bi takımı ve malezya dan sonra vettel gibi bir pilotu ust uste 10 kere şampiyon olsalar dahi tebrik etmem

  107. tyler durden avatarı

    mercedes e 10 puan eksik yazmıssınız editörler 🙂 adamlar 2. sırada.

  108. V3ttel diyorlardı 4 şampiyonluk alınca ne yapacaklar v4ttel mi yazacaklar diyordum.

    IVettel yazmışlar. allah cezanızı vermesin keratalar sizi 🙂

    rosberg iyi hamilton'dan iyiydi, massa alonso'dan iyiydi, gro da rai'den iyiydi ancak rai'nin öyle bir savunma yapmasına gerek yoktu. tur başına 1-2 saniye ile geliyordu gro. kötü bir görüntü oldu. 2. pilotların günü oldu bugün 🙂

    neyse, seneye lastik koruma olmadan adam gibi yarışlar izleyeceğiz. bu sene pilotlar arasındaki fark belli olmuyor çünkü geride kalan pilot lastikler yüzünden limitleniyor. 3 yarış kaldı sabredelim. umalım da seneye kimse gridi bu kadar baskı altına alamasın, 2007-2008 sezonları gibi yarışlar izleyelim.

  109. sıktı yanlış görmüşsün..

  110. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    bence hint oldukları için onları ezik gördü

  111. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    4 te yetmez 5 tane 5 yetmez 6 tane ver ver ver veeeer ver allahım ver

  112. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Olgun taraftarlar bugün ortaya çıkacaklar çünkü bu şampiyonluklar emekle istikrarla ve disiplinle gelen şampiyonluklar.Vettel'in şampiyon olmasını eleştirecek arkadaşlara da tavsiyem kendi tuttukları pilota şampiyon olabilecek bir araba veremeyen stratejiyle yarışını mahveden takımlarını eleştirsinler olur mu?

    İlk 5 Pilot gayet iyilerdi.Raikkonen'in ve Button'un stratejilerini ne düşünerek yaptılar anlamadım tam bir fiyasko.

    Tebrikler Vettel Tebrikler RedBull Racing.

  113. webbere artık şaşırmamak gerek alışkanlık haline geldi aracın arıza yapması.hem kendi bitti hemde alonun yarışınıda bitirdi.vetteli 2.turda pite almakla iyi bir iş yaptılar gibi gözüktü rbr pit duvarı onlara tebrikler (bükemediğin eli öpeceksin)darısı bizim ferrari pit yönetimine.massaya tebrikler iyi iş yaptı ama yarışın başında 2. iken yarışın sonunda 4. olmakta ferrari pit yönetiminin bir klasiğidir.mercedes akıllı olup rosbergi önce pite aldılar ve massayı geçtiler.lotus da hangi mantıksa 59.turda pite almak çok saçma geldi zaten 1 tur vardı ama başka bir durum varsa bilemem onu.lotus kiminin ferrariye geçmesi ile raiyi topun ağzına koydu ama çabucak unuttular galibiyetlerini kiminle kazandıklarını bu arada groda tebriği hakediyor.2014de inşallah ferrari egemenliğinde(schumı dönemindeki gibi) alo ve rainin galibiyet serilerine imza attığı bir sezon olmasını diler vettel ve rbryi de tebrik ederim.

  114. Yusuf  Hitay avatarı

    lotus'un daha önce pite almaması saçma ama 59. tur pite almak o kadar da saçma değil. zaten tehdit eden kimse yoktu, hiç yoktan bir hızlı tur kazanmış oldular. aynısını bu sezon perez yapmıştı yamulmuyorsam.

  115. Red bull'a tebrikler.Ferrari ise ne yaparsa yapsın başarılı olamıyor bunun kesinlikle Domenicali'den kaynaklandığını düşünüyorum.Kesinlikle gitmesi gerekir.Ferrari ve Domenicali'nin kimyası uyuşmuyor.

  116. Madem tek pit yapacaksın neden erken alıyorsun atsın atabildiği kadar tur ama arkadaşlar groya geçirtecekler ya amaç belli.Neyse sıkıntı yok ilahi adalet illaki göseterecek gerçeği.

  117. Kimi  Raikko* avatarı

    kimi ne kadar dogru bir karar vermiş ..

  118. tartı odasında görevli kızlardan biri vettele üç kere elini uzattı tebrik etmek için. ikisinde arkasını döndü görmedi diyelim. üçüncüsünde gördüğü halde başını sallayıp kızın elini sıkmadı. hiç hoş olmadı bu hareketi.

  119. Rosberg bana göre bugün Hamilton kadar iyi bir pilot olduğunu gösterdi.Kendisini pek sevmesemde insallah f1 kariyerine 1 dünya şampiyonlugu sığdırır

  120. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Vettel ve Redbull'u tebrik ederim, ve merak etmeyin, Webber artık susmayacak

  121. kimiyle permane telsizden baya bi saldırmışlar birbirlerine.f*ck lar hava da uçuşmuş

  122. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Vettel ve Redbull'u tebrik ederim, ve merak etmeyin, Webber artık susmayacak

  123. GOOD JOB SEBASTIAN…WORLD CHAMPION…Herkes konusuyor siz işinizi yapıyorsunuz..Pereze de tebrikler Lewisi geçişi güzeldi…

  124. Raikkonen ne kadar haklı gitmekte. Lastikler bitmiş. Gerideki 5 pilottan daha yavaş tur atıyor (ROS, GRO, MAS, HAM, PER) hala finish'e kadar gitmeyi planlıyorlar. Hadi gittin son turda pite almak saçmalığı da ne? Lotus'tan bir cacık olacağı yok. Raikkonen'de bunu biliyor olacak ki Ferrari'ye geçti.

  125. TifoAlo HRT avatarı

    Tebrikler…

  126. Bence yarışın en komik anlarından biri yarış bitiminde 2 Lotus'un pit başında durması. Grosjean'in elini, kolunu, bacağını sallayarak sanki şampiyon olmuş gibi koşturması. Hayır sen kimsin nesin. Kimsenin o anda umurunda bile değilsin. Bir düşün arkadaş. Böyle saçma hareketler yapıyorsun.

    Lotus şampiyonadaki 3. lük pahasına Kimi'yi bugün sattı bence. Kimi'nin Ferrari'ye geçmesi iyi olacak. Bu Lotus'un seneye sürünmesini görürüm umarım.

    Bir de şaka gibi son turda pite aldılar adamı…

  127. Yusuf  Hitay avatarı

    60. turda button'ı pite alan ekip kadar enteresan olamaz. 1 tur geriye düştüğünden dolayı pit yolunda bitti yarışı. pit yolunda yarış kazanan görmüştüm ama böylesini görmemiştim.

  128. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Lotusun strateji ekibi 🙂

  129. Lotus mukemmeldiniz bu kadar olur Kimi pite gelir 5 de pit yaparsınız, adama 53 tur attırmaya çalıırsınız anladık alnlayacağımızı.O değilde madem boyle riskler alıyorsunuz nurburngringde 10 tur ve 13 sn fark varken niye pite aldınız.Başlar ayak oldu ayaklar baş, helal olsun….

  130. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alsana

  131. lotus pit duvarı stratejik yönden bu adamları bulmak için çok uğraşmış herhalde

  132. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Vettel'e tebrikler.. Lotus mu böyle bir strateji yaptı yoksa Kimi mi öyle bir strateji istedi bilemiyorum ama her kimse ona da güzel bir tebrik gönderiyorum!! 50 küsür tur bir lastiğin dayanmayacağını bilmek için çok akıllı olmak gerekmiyor herhalde..

  133. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Vettel'e tebrikler.. Lotus mu böyle bir strateji yaptı yoksa Kimi mi öyle bir strateji istedi bilemiyorum ama her kimse ona da güzel bir tebrik gönderiyorum!! 50 küsür tur bir lastiğin dayanmayacağını bilmek için çok akıllı olmak gerekmiyor herhalde..

  134. Alayim sana bi tane sevindirik olursun
    >:)

  135. Massa'ya da değinmeden geçmeyelim. Takımın şamar oğlanlığı durumundan kurtulunca kendini göstermeye başladı. Geri kalan yarışlarda da iyi iş çıkaracağını düşünüyorum.

    Perez'de mükemmeldi. Güzel ataklar ve iyi lastik kullanımı ile McLaren'e 2014 için mesaj verdi. Takım ise Button'la ne yapmaya çalıştı anlamadım. Kaç kez pite aldılar onu bile sayamadım.

  136. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren ve ferrari birleşip, newey'i yelken yarışlarına transfer ederse neden olmasın?

    arkadaki 7 takım aynı saniye dilimi içinde tur atarken, istikrarlı biçimde geri kalan herkesten 1 saniyeden fazla hızlı olmak ayıp bir şey. toro rosso biraz daha hızlansa kendi aralarında yarışacak adamlar.

  137. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    tebrikler RBR, tebrikler Vettel !.. pilot,yoneticiler,muhendisler herşeyin iyisinden oluşan bir takim, hakettiler aldilar. daha iyisini biri çıkıp yapıncaya kadar en iyi araç onlarda. rakibin hakkıyla kazandığını düşündüğüm anda en buyuk alkışlar onlara.

  138. vettel her nekadar baysada, tebrikler, yarış sonrası showda güzeldi, uzun süredir izlememiştim, ilginç olan arabaya olan saygısını gösteriş şekliydi. Söylenecek fazla söz yok RBR çok hızlı…

  139. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    tarihe geçmeli lotus bu hamleyle 🙂 gulsemmi aglasammı şaşırdım dogrusu.

  140. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Helmut amca yine pis gülüşünü attı 😀

  141. lotus için diyecek birşey bulamıyorum.yorumuna gönülden katılıyorum.

  142. berbar ferrrari strateji oldu yıne webber mahvettı alonsonun yarısını ve kendıde bıttı 2. ciligi korusalar barı

  143. Tarihin en genç 1-2-3 ve 4 kez şampiyonunu kutluyorum. Hayırlı olsun. Yaptığı NASCAR usulü kutlaması da yıllarca hafızalardan silinmeyecek sırf bu nedenle ayrıca tebrik ederim. Bir McLaren ve Senna hayranı olarak bugünden itibaren Vettel de desteklediğim pilotlar listesine girmiştir.

  144. Dur ben onlar cikmadan soyliyeyim . Gro 46 tur gitti onunnda lastikleri eskiydi yeaa diyecek arkadaslar ivmeli hareket ogrenin ne olur . Bakin ne olur.

  145. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    Şampiyon vettel'i tebrik ediyorum 4.şampiyonluğu için.Grosjean,massa,perez bence yarışın en iyileriydi.Alonso nerdeyse tur yiyecekti,bugün berbattı.Mark webber'in aracında problem hiç bitmiyor.Bir redbull aracı kenarda olduğunda webber'in yarışdışı kaldığını tahmin etmek zor değil.

  146. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Bu lotusa ne diyim ben 7 tur kala baslamıssın büyük fark yemeye niye almıyosun raiyi pite anlamadınmı daha tur bası 2 saniye fark yiyecegine son turda ortalama 5-7 saniye fark attı rai pitten sonra herkese hamiltona 7 saniye attı 6-7 tur önce girseydi pite bi şansı daha vardı fakat lotusun iş bittikten sonra en iyi tur icin pite alması zaman kaybı oldu sadece.

  147. o arabayla yapması gerekeni yapıyor.bence takımı tebrik etmek lazım.başkalarından tek farkları , işlerinin arabayı geliştirmek olduğunu biliyorlar erken piste alıp pite geç sokmak değil!

  148. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Offf Tişörtlere bakın IVettel 😀 Süper yaa

  149. Kocaman bir tebrik.

    Vettel gerçekten baştan sona harika bir iş çıkardı ve 4.şampiyonluğunu kazandı. Kılıf bulmaya, çamur atmaya, küçük görmeye hiç gerek yok. Vettel 4 dünya şampiyonluğu bulunan bir pilot artık.

    Yarışta oldukça güzeldi. Lastik karmaşası zevkli bir yarış izletti bize.

  150. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    massa giderayak klasını gösterdi…vettel iyi şampiyon oldun neyse de schumi'nin 7 kere üst üste yarış kazanma rekorunu almassan sevinirim diğer yarış

  151. sınan matias avatarı
    sınan matias

    ve senenin en zeki hareketi raikkoneni 59. turda pite alan lotustan geliyor..

  152. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Massa mükemmel bir yarış çıkardı, Schumacher'in 2012 podyumundan sonra ilk kez heyecanlanıp ayağa kalktım 🙂

    Tebrikler Vettel, Massa, Grosjean ve Rosberg..

  153. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Button'ın stratejisini açıklayabilecek?

  154. Lastiklerini koru.
    Mümkün olduğunca çabuk vites değiştir.
    Benzin tasarrufu yap.
    Arkamızdakilerle çekişmiyoruz,zorluk çıkarma.
    Takım arkadaşın senden hızlı,bırak geçsin.

    Formula 1 bitmiş,geçmiş olsun.

  155. Bu arada alonso ne ara caterhama transfer oldu. 🙁

  156. Yusuf  Hitay avatarı

    olan yine webber'e oldu. o değil de, saçma bir taktik yüzünden perez'in podyumunu yedi mclaren. button'ın ne yaptığını aklı alan biri anlatabilir mi?

    massa cidden iyi yarış çıkardı he.

  157. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yeeeees Yeeees Yeeeees Tebrikler Vettel muhteşem yarıştı acayip zevkli geçen bir yarışta galibiyet ve 4'üncü şampiyonluk Yeeeeees and yeesss again. Rambo SARI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir