Raikkonen ve Permane'nin Küfürlü Telsiz Konuşması


Yorumlar

“Raikkonen ve Permane'nin Küfürlü Telsiz Konuşması” için 52 yanıt

  1. Permane`nin imza atildigindan beri bir hazimsizligi vardi zaten, bu yarista kusmus oldu.

    Raikkonen bir cok kereler kendi muhendisine atar yapmistir ancak o kendi muhendisidir ve onunla ayri bir iliskisi vardir dogal olarak, buna ragmen kufur ettigini hic mi hic duymadim..

    Bunlar bir tarafa pilot o an aracin icinde 50-60 derece sicakta bir suru seyle mucadele etmektedir, tansiyonu 12-18, nabzi 120-130 bpm ve adrenalini normalin 2 katidir (salliyorum). Pilot`un o durumda sinirlenme/sabir esiginin cok dustugunu herkes bilir.. Bu sebeplerden verilen tepkileri tamamen ayirmak lazim, Permane o an pit duvarinda heyecanli olabilir, sinirli olabilir ama asla pilotun durumunda olamaz, buna ragmen fuc*king diyorsa ben bunda kesinlikle art niyet ararim. Sen yillarca profesyonel bir yonetici olarak calismis koca takimin pist direktorusun, koca tecrubeli adamsin, ki eminim bunlarinda egitimini almissindir. Bu sebeplerle Boullier`in degil Permane`nin cikip ozur dilemesi beni ikna eder..

    Not: Permane`nin Twitter`dan fanlar beni ve ailemi ölümle tehdit ediyor demesi de zaten Kimi`ye karsi olan patavatsiz yaklasimini gosteriyor, akli basinda adam inanirmi boyle tehditlere?..

  2. dün yarışı internetten izlediğim için bir kısmını ingilizce yayın yapan bir kanaldan izledim şuan tam hatırlamıyorum sanırım sky olabilir, ve orda da kimi zamanında yol vermediği için spiker baya kızdı kiminin tavrına ve ne halt ediyor bu adam dedi tabi telsiz konuşmasındaki dille söyledi. Yabancılarda bu normal bir uslup ama kimide içerlemiş olacakki o da olayı büyütmüş ve bana bu şekilde bağırma diyor…

  3. öncel arıkan avatarı
    öncel arıkan

    Kimi ye yapılan kesinlikle terbiyesizlik. Kimi olmasa iki sezonda topladığınız puanların yüzde kaçını alabilirdiniz acaba ? Adamın 2 sezondur parasını geç ödüyorsunuz ona rağmen çıkıyor inanılmaz istikrarlı bir şekilde takımı için puanlar kazanıyor. Gro Kimi yi geçsin diye yarış sonuna kadar pit stop için beklediniz podyum yapacağı yarışı 7. bitirdi. Strateji açısından gerçekten Lotus facia durumda. Unutmamak gerek ki Kimi gerçekten aracın performansını çok yukarılara çıkardı. Gro nun topladığı puanlar ortada. Ferrari ye geçecek diye adamı harcamamak lazım.

  4. yusuf şahin avatarı

    vallahi kardeş öyle bir konuya değinmişsin seni tebrik için yazıyorum dominicali ve ferrari1 lotus 2 ya adam massayı 5.turda alsa içeriye belki yarışı massa 2. bitirecek yok arkadaş bekliyor bekliyor 10-11 turda alıyor yok abi strateji sıfır saliselerle yarışılan bir yarışta 60. tura göre strateji uygulanır mı ben bunşarda gördüm 40 yaşındayım sennadan sumiye alonsodan raikonene vettele izledim böyle adamlar görmedim hacı emeğine sağlık

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Her seferinde senin yorumlarını okuyorum ve sonunda da; -gene ne diye okuduysam…- diye kendime kızıyorum!

  6. Birisi şu geri zekalı takım diye dolaşan heriflere yarış içerisinde duruma göre strateji değiştirilebileceğini hatırlatmalı bir takım bu kadar mal olmayı nasıl becerebilir?
    Ayrıca Permane midir nedir? Ne kadar şanslı olduğunun farkında değil birisi bana o şekilde küfredecek o kulaklığı yediririm adama. Sen kimsin ki bir başkasına milyonların izlediği bir yarışta küfrediyorsun. O adam senin bile orada olmanı sağlayan adam. Geçen sene Grosjean kadar puan toplayan bir pilot olsaydı ne yapacaktınız acaba? Ama işin içine Kimi girince galibiyetten hızdan puandan podyudan bahsediyoruz. Ferrari'ye geçme kararından sonra hiç para alamasam da yarışacağım sezon sonuna kadar dedi. Lastiklerin değişimi kötü etkiliyor sıralamalarımı dedi ama bence asıl kötü etkileyen ayarların kısıtlanması. Buna çare üreteceğinize gelmiş Kimi'yle uğraşıyorsunuz. Son 10 tur da yada 15 tur da pite girseniz yine podyumda Kimi olacaktı ama siz o kadar boş insanlardan oluşmuşsunuz ki strateji vs hiçbirşeye beyniniz çalışmıyor. Sezon başından beri eksik pit yapacağız vs vs derken kaç kereler sıra kaybettiniz. Bir çok yarışta hiç zorlamadan yarışmak durumunda kaldı Kimi lastikleri zorlamamak için. Bu kadar hızlı değişkenlerin olduğu sporda değişmeyen tek şey sizin o boş zihniyet yaoppınız oldu. Bütün sezon tüm parasını bir sisteme yatırıp onu çalıştıramayan bir takımdan başka ne beklenilebilir ki zaten…

  7. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    destan gibi yazılar yazmışsında ,arkadaşım yazdığın olaydaki insanların geçmişine bak ,hep mücadele olmuş 1.2 yarış hariç gro kimi ye yol vermeyi bırak, dişe diş mücadeleye girmiş ,yani alttan vuracağın olayda ki kişileri hiç tanımamşsın herhalde, alakasız yorum yapmışsın, birde gro 13 sıra çıkmış kimi egoistlik yapmış yol verilir diyorsun, vay be nasıl bir iyilik yapma sevdalısı mışsın arkadaş, bu yorumlarının devamını kendi takımın için yaparsan sevinirim,peh

  8. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    dallamalar yarışı izlemedim ama bu olaylar baya ayıp, madem aslan gibi gro nuz var,, 2 saniye de hızlı,, geçseymiş o zaman kimi yi,,ayrılacak diye ezmeye çalışıyorlar işte ,,saygımız vardı az çok ama milyonlarca kimi fanı nıda düşman etmeyin kendinize ,,geçen lerdede savunuyorduk ama gereksizmiş beter olmaya çalışıyorlar

  9. Ulan pardon:-) sayın permane Biraz tırsmiş Kimi hayranları tarafından ölüm tehditi alıyormuş arkadaş bunuda tweetlemiş.O zaman bağırirken karşı tarafın kim olduğunun farkında olacaksın eleman.Meraklanma keser döner sap döner?

  10. Kimi_ in_Rai avatarı

    Konuyla ilgili hem Kimi'nin hem Lotus'un görüşü aynı olmayabilir.Her iki tarafın kendisine ait doğru görüş ve fikirleri var.Doğru olmayan Permane'nin Kimi'ye Küfürle bağırarak konuşması.

  11. şimdi olay yaşanmadan önce takımla ki arasında herhangi bir konuşma geçip geçmediğini bilmiyoruz. Kimi yavaş olduğu için takıma ona düzlükte izin vermesini söylemiş olabilir. Grosjean yanında olmasına rağmen iki sürücü neredeyse temas ediyordu ki belki de ettiler. Kimi aracın kontrolünü bayağı kaybetti viraj içerisinde, Grosjean da dışarı taştı. takım çok önemli puanları kaybedebilirdi. Bu yüzden Permane'nin söylediği şeyleri doğru bulmasam da haksız bulmuyorum.

    Bir de şimdiye kadar hep Kimi'nin telsizden takıma çektiği azarları duyuyorduk. Bir değil iki değil bayağı bir azar çekti takımına telsizden. Bunun dışında da basına yaptığı bazı açıklamalar kimiyi takımın gözünde düşürdüğü bir gerçek. hepsinin patlamasını Permane yaptı sanırım.

    Olayı tam olarak bilmediğimiz için, birbirlerine nasıl hitap ettiklerini bilmediğimiz için ne desek boş. belki bizdeki askerlikteki nokta yerine kullanılan küfür gibi onlar da kullanıyorlardır 🙂

  12. korede neden böyle bir olay yasanmadı acaba kimi groyu gecerken nerdeyse duvara cıkacaktı gro kimiyi pistin kirli tarafına iterek.singapurda süpheliydim lotusun tavır yaptıgına ama artık butun dünya gördü.gro ve massa çok rahat gacecekti kimi bunu bilmek için f1 uzmanı olmaya gerek yok ama böyle acemice tavırları hiç yakısmadı gercekten…

  13. Duhan Peker avatarı

    Yakışmadı LOTUS'a…

  14. bu lastiklerinin dayanmamasının tek sebebi sarı lastiklerle istediği kadar tur atamamış olması.yarışı izlerken bi yandan twitter dan telsiz konusmalırını okuyordum orda kimi frenlerden şikayet ediyordu.tam hulk pite girdi rai şimdi hızlanıcak derken webber sonra pereze geçildi ve pite girdi.6.turda pite gelip yarışı o lastiklerle bitirmek çok zor hatta imkansız bişeydi.

  15. Kimi yedirir bu lafları size.

  16. büyük bir şirkette 1 kişinin hatasını tüm şirkete mal edemezsiniz.her yerde çürük elmalar vardır.permanenin sözleri kendi terbiyesizliğidir.kimi nin cevabıda aynı tarzda olmuştur ama serti başlatan permanedir.bu olay lotusu lekelemez ama permane gibi birinin milyonların dinlediği bir ortamda bunu yapması kabul edilemez.fakat yaptığıda lotus takımına mal edilmemeli.tabi lotusda permaneyi odaya çekip konuşmalı kulağını çekmeli ve böylece takımı aklamalı.öte yandan lotusun taktik olarak hatası vardır oda ayrı mesele.lotus mütevazi bir takım olarak raikkonene çok şeyler verdi raikkonende onlara çok şeyler verdi ayrılık tatlı bir şekilde olmalı

  17. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai olaydan sonra yarışı bitirmeden araçtan inip kavga edip kalan yarışlarada çıkmaz diye düşünenler varmı benden başka rai pist teki en son emir verilecek pilottur ve ağzını bozarak yol istemesi ağzının patlamasına neden olabilirdi.

  18. lotusa mütevazi takım derdik adamlar milyonlarca kişinin önünde pilotlarına küfrediyorlar acaba rai lotusta kalsaydı küfür ederlermiydi ilginç doğrusu ama bir gerçek var ki maddi sıkıntıların olması üstelik rai ve allison gibi değerli insanları ferrariye kaptırmaları onları bayağı sarsmış.

  19. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    bir diğer habere su yorumu yazdım.
    sana kesinlikle katılıyorum.sinan

    aslında yarış kimi için cok iyi gidiyordu.taki onundeki force india pite girene kadar.onundeki india pite girdikten sonra hızlandı.ama yarısın sonralarına doğru bu lastiklerin biteceği ve 50 tur aynı performansı gösteremeyeceği cok belliydi.bunu ben bile gorebılıyorsan lotus pıt ekıbının dükkanı kapatması gerek.pes dıyorum.

    son on turda takıb ettiğim kadarıyla kimi pıte girip yumuşak taksa bile hulkenbergin onunde dönecekti(kaldıkı hulk yarış dışı kaldı.)son on turda onunde lastıklerı bıtmıs tum pilotları geçme ihtimalı vardı.gecemese bile yıne 7.olacak,en hızlı turu muhtemelen yıne atacak, gro ile yol verme muhabbetine gırmeyecek,muhendisi ile böyle bır polemıgede gırmeyecekti.

    boluiler:"Ancak belli koşullarda yarışırken, lastikleriniz bittiyse ve takım arkadaşınızdan 2 sn yavaşsanız bu şekilde bir olay yaratmamalısınız." dedi.

    dedi ama ''sende adama çekil…………… yolundan'' demeyeceksin vede dedirtmeyeceksin..dememek içinde işlerin bu durmuma gelmesini engelleyeceksin.öngörülü davranacasın.senin işin bu be adam…

    nasılmı..? yukarıdada yazdığım gibi kimi on tur kala pite girmeliydi.

  20. sınan matias avatarı
    sınan matias

    lotusun yaptığı kesinlikle strateji hatası değildi.raikkonen 50-55. turlar arasında pite gelseydi podyum garantiydi.bunu ekranları başındaki izleyiciler bile anlayabiliyorken o kadar veriyi inceleyen takımın anlamaması mümkün değil.lotus bugün grosjeani raikkonenin önüne geçirmek pahasına hem raikkoneni podyumdan etti hem de takımlar şampiyonasını görmezden geldi.üstüne bir yarış mühendisinden beklenmeyecek bir davranış gördük.bence raikkonenin yapacağı en iyi şey kontratını feshedip kalan yarışlara çıkmamaktır.bu takımın yükünü yeterince çekti.fransızlar: kendini beğenmiş germen bozmaları.

  21. Hahah Raikoneninde duyguları olduğunu görmüş olduk. Misal bana biri burda nokta nokta tir git lan şurdan …..siz dese ben üstüme alınmam. Burda aslında permaine'in küfrettiği şey yol. Grosjeanın müthiş korkusu var. Bilinçaltına işlemiş korku. Raikonen bunca sene el üstünde tutulup, kendi kazacı beceriksiz sıfatı aldığı için Raikoneni geçmeye çalışırken eli ayağı titriyor. Kers açmayı unutuyor falan. 1.pilot olmaya; kayrılmaya alışmamış hâlâ psikolojisi. Galiba çizgi dışına taştığı için yerini geri verdi ilk etapta sportmenlik için. Lastikleride bitik Rai'nin. Grosjeanda korkuyor 2 hafta evvel Eric Bouleier Gro bizden yardım istedi bizde yarış dedik dediği için. Titrek seslerle mırıldanıyor birşey ama tamda yardım istiyor diyemeyiz. Rainin yaptığıda egoistliktir. Adam 13 sıra çıkmış emek vermiş sırf bu emek için bile yol verilir yani. Hemde afedersin şeyine güvenmeden hasan dağına odun kesmeye gider bir mantaliteyle bitik lastikle savunma yapılmaz. Şimdi ben niye Grosjeanı kayırıyorum? çünkü Grosjean ezilmiş bir pilot ama kendisini düzeltmeye çalışan bir pilot. Hatalardan ders alan herkes benim için en büyük galiptir. Bu sene özellikle kendisine değer verildikten sonra güvenenleri mahcup etmedi 1.lik için hırs yapıp Vetteli zorladığı bir yarış gidip toslamadı bunlar önemli şeylerdir. Grosjean olgun bir pilot oldu artık. Bazı bilinçaltı korkuları var ama birkaç seansla halledilir. Bugünde çıkardığı olağanüstü yarışı iki kıytırık cümleyle kimse mahvedemez. İster Permaine olsun ister Raikonen olsun. 14 sıra çıkmış boru mu bu yani? ☺

  22. Lotus gittikce kuculuyor boyle hareketler yaparak. Aa. Sizin grosjean iniz var dimi. Dogru

  23. (Önceki yorumda isim yanlış girilmiş!!) Demek ki Lotus sadece beceriksiz ve tecrübesiz bir yönetim ekibine sahip değilmiş, aynı zamanda terbiseyizmiş de bu zevat!! "Kendi bindikleri dalı kesiyorlar" yorumlarına tamamen katılıyorum, kriz yönetiminde fecaat bir şekilde afallamış durumdalar. Krizi de kendileri ürettiler üstelik… Para yok, sponsor yok, Kimi gibi bir pilotu hem de kariyerinin belki de en formda döneminde elinde nasıl tutacaksın? Tabii ki kaybedeceksin, iyi de neden ikincilik şansını da tehlikeye atıyorsun? Gridde afra tafra yapılacak son pilot Kimi iken adamın sabır limitlerini sonuna kadar zorluyorsunuz. Bırak Kimi kendisi olarak yarışsın, hem pilotlarda hem takımlarda ikinciliği kovala… Bunu yapacak tecrübe ve yönetim kadrosu yok Lotus' ta, bu kafa ve acemilikle Kimi' nin adını bile mumla ararlar gelecek sene, bırak yeteneklerini… Kimi – Alonso ikilisinin gelecek sene hadlerini bildirecekleri bir sürü adam çıkıyor ortaya sezon biterken… Altın çamura düşmüş altınlığa devam, tenekeyi parlatsan çeyrek altın etmez metaforu bu durumlar için söylenmiş zaten…

  24. Lotus, Raikkonen'in ayrılmasına içerlemiş, hatta baya bi kızmış.

    Ama Lotus şunu bilmeli; Lotus gridin büyük takımlarından değil. Bütçesi, teknik kadrosu, kenar yönetimi rakiplerinden geride.

    Raikkonen'i ellerinde tutmaları için iyi bir otomobil ve maaş vermeleri gerektiği biliyor olmalılar. Bunları garanti edemedikleri için Raikkonen Ferrari'ye geçti. Tıpkı Alonso'nun Renault'un geleceğinden emin olmayıp McLaren'e geçmesi gibi.

    Konuya dönersek, ne olursa olsun bir mühendis pilotuna böyle küfürlü bir şekilde yoldan çekilmesini söyleyemez. Raikkonen herşeye rağmen Lotus'un 2.olması için elinden geleni yaparken, Lotus'un bunları görmezden gelip sicili kabarık Grosjean'a odaklanması etik değil.

    Lotus'u sempatik bulurdum, rakiplerine göre daha mütevazi bir teçhizatla yarışmasını taktire şayan bulurdum. Ama Raikkonen'in bu takımdan ayrılmasını oldukça önemli buluyorum artık. Umarım şampiyona da 4.olurlar ve önemli bir gelirden olup akıllanırlar.

  25. Demek ki Lotus sadece beceriksiz ve tecrübesiz bir yönetim ekibine sahip değilmiş, aynı zamanda terbiseyizmiş de bu zevat!! "Kendi bindikleri dalı kesiyorlar" yorumlarına tamamen katılıyorum, kriz yönetiminde fecaat bir şekilde afallamış durumdalar. Krizi de kendileri ürettiler üstelik… Para yok, sponsor yok, Kimi gibi bir pilotu hem de kariyerinin belki de en formda döneminde elinde nasıl tutacaksın? Tabii ki kaybedeceksin, iyi de neden ikincilik şansını da tehlikeye atıyorsun? Gridde afra tafra yapılacak son pilot Kimi iken adamın sabır limitlerini sonuna kadar zorluyorsunuz. Bırak Kimi kendisi olarak yarışsın, hem pilotlarda hem takımlarda ikinciliği kovala… Bunu yapacak tecrübe ve yönetim kadrosu yok Lotus' ta, bu kafa ve acemilikle Kimi' nin adını bile mumla ararlar gelecek sene, bırak yeteneklerini… Kimi – Alonso ikilisinin gelecek sene hadlerini bildirecekleri bir sürü adam çıkıyor ortaya sezon biterken… Altın çamura düşmüş altınlığa devam, tenekeyi parlatsan çeyrek altın etmez metaforu bu durumlar için söylenmiş zaten…

  26.  hatem öktem avatarı
    hatem öktem

    Rai nin tavri hatali diyen arkadaslar anlamiyorsunuz galiba rainin o lastiklerle savunma yapma sansi zaten yok oda bunu biluyor yol vermesini istedikleri yer yanlis yani rainin tavrinda bir hata yok ayrica kimiyi pite almamalarida manidar lotus cok ayip etti. Insallah hulk bunlari gorupte bu takima gitmez. Zaten onuda alacak paralari yok. Seviyesiz lotus

  27. Sıtrateji ve saygı yoksunu permaneyi birinin dürtmesi gerekiyor.Ve o dürten ben olmak isterdim 🙂

    Asıl görünmeyen şu;sırtın da ki ağrıyı iğnelerle geçiştirip,pist üstün de lotusa puan kazandıracağım diye kendini paralayan ve hatta tüm etikliği ile (Kimi için zaten farklısı düşünülemez) şuan yarıştığı takımın önümüz de ki yıl geçeceği takımın önüne geçmesi için çaba sarf ederken ve hatta bugün ki yarıştan kazanabileceği (Ki Lotus grojanı massaya savunmaya bıraksa 3-4 yapacaklar) puanlarla sürücüler klasmanın da 2.liği zorlayacak konuma gelecekken ve hattanın da hattası bu takım için halen hiç bir zorunluluğu olmamasına rağmen edebiyle alamadığı maaşını düşünmeden o aracın içine binip kullanırken böyle dengesizce tepkiler alması onun ne kadar büyük bir sadece pilot demiyorum İNSAN olduğunu gösterir.

    Ve hattanın hattasının da hattası…… neyse 🙂

    Ee be lotus bu kadar mı koydu gitmesi…….

  28. bana bağırma fck diyor sanki sonrada hızlı virajda nasıl yol vereyim gibi birşey .

  29. Permane: Kimi, get out of the fucking way.
    Kimi: Don't shout fucking…. I get out of the way when I have a chance but not during fast corner.

  30. eminim kimi, bizim takıldığınız kadar takılmamıştır bu olaya. Anlaşılan lotus hesabını markalarda 2-3 lüğe değil, KİMİsiz doğru düzgün bir sponsor bulamadığı için KİMİyle hesaplaşmaya çevirmişki YAZIKLAR OLSUN LOTUSA…!!!

  31. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Rai ilk düzlükte savunmaya çalışıyor gibiydi.

  32. Zaten massayı o düzlükte tutmasının imkanı yoktu,telsiz konuşmasında da permane niye yol ver diyorken, kimide kapa çeneni hızlı virajdamı yol vereceğim düzlüğe çıkıyoruz şimdi diyip, küfür ediyor.

  33. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    öyle sanıyorum konuşma geçişten daha önce olmuş yani 2. sektörde olabilir. devamında raikkonen lanet olası bana bağırma hızlı virajda yol verme şansım yok diyor.

  34. Hayır. Massa'nın Grosjean'ı geçme ihtimaline karşı dikkatli yol vermeye çalışıyordu belki de. Sonunda ne oldu? Grosjean'a yol vereyim derken Massa'ya da hemen geçildi. Ya Massa çok hızlı gelip podyuma çıksaydı?

  35. lotus iki sezondur raikkonen'i deneme tahtası gibi kullanıyor. hem stratejide hemde araç güncellemelerinde bunu sürekli gördük. enteresan pit stratejileri, çift drs, uzun dilli araç ve dahası. parçaları deneyip deneyip vazgeçtiler. adamın altına istikrarlı bir araç veremediler. ayrılması iyi oldu. lotusu severdim iki sezondur. yaptıkları hataları acemiliğe ve bütçe noksanlığına bağlıyordum. ancak raikkonen'in ayrılma kararından sonra ona karşı tavır takındılar. bence gereksiz yani böyle davranmaları.

  36. Bitmiş lastikle massayımı tutacaktı ???????

  37. Telsiz: "Kimi, şeyettiğimin yolundan çekil"
    Kimi: "Bana bağırma….."

    Sonrasını tam anlayamıyorum. Şans filan diyor. Sanırım kendisini savunuyor.

  38. Ceviri yapabilcek varmi acaba

  39. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben Ferrari'ye dönmesini istemiyordum sonuçta Raikkonen'in pilotajıyla beraber Lotus'un da farklı bir takım olarak şampiyonaya renk katıyor olması hoşuma gidiyordu. Ama evet, doğru karar.

  40. Rai neden direndi onu anlamadım. Bir şekilde arkasındaki Massa'ya geçilmeden yol vermeliydi, onu yapamadı.

  41. tamam hatalı ama bence bu lotusa bi tepki adamı pite sokturmadılar 50 tur aynı lastikle sürdürdüler e yavaşlattılar bilerek

  42. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Mühendisin uslubu gerçekten terbiyesizce. Karşısında çaylak bir pilot varmış gibi konuşuyor. Raikkonen griddeki en tecrübeli isimlerin başında geliyor kaldı ki şampiyon bir pilot. Ferrari raikkonen anlaşmasından sonra dikkat ederseniz grosjean ve raikkonenin performansları tam tersine döndü, bu da takımın grosjeana bariz bir pozitif ayrımcılık uyguladığının kanıtı bence. Tanıdığım raikkonen bundan sonra yarışlara hiç sallamadan gelip gider. Eee burda da kaybeden lotus olacaktır sonunda. Raikkonen ve Alonso gibi müthiş iki yeteneğin böyle yarışlar çıkarması içimizi acıtıyor resmen. Klasik bir söylem olacak ama inşallah ferrari seneye adam gibi bir araç yapar gerisini zaten bu pilotlar halledecektir. 2014 deki tüm beklentilerimiz bu yönde.

  43. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Raikkonen Ferrari'ye geçerek ne kadar doğru bir karar vermiş !

  44. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Bence Rai hatalı. GRO ve MAS yaklaşık 2 saniye daha hızlı şekilde geliyorlardı. RAI GRO'yu biraz daha tutsa podyuma Felipe çıkabilirdi.

  45. Kimi gibi bir adama bu hınç bu kin nedir.Pite geliyor llastik takılmıyor 5 6 sn de pit yapıyorlar bullienin yuzundeki ifade hayret verici, tekrar diyorum madem tek pit düşünüyorsun neden 7 turda alıyorsun, Daha tur zamanları düşmemişti Kimi'nin aynen devam et Gro gibi 13 15 arası gidebilirdi Kimi o lastiklerle, ama Kimi'nin alacağı puanlar umurunda değil Lotusun, onların derdi Kimi'yi sıradanlaştırmak motivasyonunu kırmak.Oda sinirlendi takımın yaptığına belkide o savunmayı bundan dolayı yaptı.Groda 46 tur attı ancak araba ne kadar hafiflerse lastiklerde o kadar dayanıyor.6 turluk yakıt 13 14 litre yapıyor buda lastikler için buyuk fark yaratıyor.

  46. Kiminin şu takımdan kurtulduğuna öyle seviniyorum ki

    Kimi sayesinde bir yerlere geldiniz adam küfür ediyor no post çocuğu Kimide ağzının payını vermiş helal olsun

  47. Raikkonen bitik lastiklerle savunmaya yapmaya çalışarak hata yapmıştır.Bu hatanın üstüne Lotus mühendisinin küfürlü şekilde tepki göstermesi de bir hata değil baya baya öyle böyle çocuğudur.Arkadaşın biri kendi ayağına sıktı demiş aynen öyle.Ben kendimi rainin yerine koydum kalan yarışlarda 1 puan için dahi ter akıtmam.Rai ferrariye geçti diye Lotusta bir hazımsızlık vardı bugün biraz daha gün yüzüne çıkmış oldu.Ne diyeyim beter ol lotus.

    Fer.Rai

  48. Bir an önce gitmek lazım Kimi herşey daha kötü olmadan…

  49. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Kimi'nin sonraki yarışlarda bir şekilde Gro'nun gerisinde kalacağı şimdiden tescillenmiş oldu. Bu lotus kadar aptl takım görmedim. Takımlarda ve pilotlarda ikinci olma ihtimali varken ortamı bu kadar gerip kendi ayağına kurşun sıkandan daha aptal kim olabilir.

  50. Lotus bunun da tişörtünü basmalı.

  51. permane'nin dünya şampiyonu pilotla konuştuğunu farketmesi ve adam gibi konuşması lazım. Ferrari'ye gidiyor olabilir ama 2013 sonuna kadar lotus pilotu. adam yarışçı ve gereksiz bir defans da olsa yarışmak içgüdülerinde var. böyle nankörlük olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir