Almanya GP Öncesi McLaren-Mercedes

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton

Silverstone’daki galibiyetiniz omuzlarınızdan baskıyı aldı mı?

Lewis Hamilton: Baskı daima vardır çünkü istikrarlı olarak kazanmak zoundasınız. Formula 1’de sadece son yarışta olduğunuz kadar iyisinizdir. Hockenheim’da test yaparken, Silverstone eski bir anı olarak kaldı. Genel olarak, her yarış herkes için omuzlarında bir yüktür çünkü daha önceki yarışlarda yaşadığınız zorluklara, geriye bakmadan zorlamanızı sağlar. Ancak asla halinizden memnun olmazsınız ve biz gelecek hafta Almanya’da yeniden zorlayacağız.

Bu sizin bir Formula 1 aracıyla Hockenheim’a ilk gelişiniz. İlk izlenimleriniz neler?

L.H: 2005’te Formula 3 EuroSeries yarışını kazandığım zaman Hockenheim’daydım ve 2006’da da GP2 yarışında ikinci ve üçüncü bitirdim. Aracımız şu anda çok iyi durumda. Her şey var ve ilk viraj ve 12. viraj gibi hızlı virajlardan geçmek eğlenceli.

Almanya GP öncesinde Goodwood Festival’ine ve Farnborough Air Show’a katılacaksınız. Bu etkinlikler hazrlıklarınızı nasıl etkileyecek?

L.H: Pazar günü Goodwood’da olacağım. Sevdiğim bir etkinlik çünkü bir grand prix’den farklı olarak taraftarlara daha yakın olmanızı sağlıyor ve onların coşkusunda ve iyimserliklerinden güç alıyorum. Ayrıca diğer yarış pilotlarıyla da buluşabileceğiniz rahatlatıcı bir atmosfer var. Pazartesi günü de Farnborough’da olacağım. Güzel olacak ama hâlâ Silverstone’da yaptığımdan daha azını yapıyor oalcağım ve Hockenheim öncesi rahatlamak için birkaç günüm olacak.

Mercedes-Benz’in taraftarlar için herhangi bir promosyon aktivitesi olacak mı?

L.H.:İlk grand prix’mi tamamlayacağım Hochenmeim’da olmak harika olacak. Almanların desteği için sabırsızlanıyorum ve özellikle de Mercedes tarftarlarının. Birçoğunun harika bir manzarası olan Mercedes tribününde olacağını biliyorum ve aynı zamanda tribünlerin gerisinde de harika eğlenceler oalcak. Ben haftasonu boyunca orada olacağım ve antrenmanlar ve sıralamalar konusundaki soruları yanıtlayacağım. Taraftarlara yakın olmak daima güzeldir ve bu bana artı bir motivasyon sağlar.

Heikki Kovalainen

Sezon başlangıcında yerleşmek için biraz zamana ihtiyacın olduğundan bahsetmiştin. Silverstone’daki etkileyici sıralama performansının ardından takım ve araç ile ilgili kendini daha mı rahat hissediyorsun?

Heikki Kovalainen: Bazı yönlerden evet. Silverstone’da kuru koşullarda aracın nasıl bu kadar iyi olduğuna ve ne kadar zorlayabildiğime inanamadım. Her zamankinden iyiydi. Ancak yarış daha fazla gelişebileceğimi, hem yarış stilim hem de takım çalışmam, gösterdi. Hızım olduğunu biliyorum ancak bunu tüm yarış haftga sonuna yansıtmam için kendimi geliştirmem lazım.

Hockenheim Vodafone Mclaren Mercedes’in teknik paketine uyuyor mu?

H.K.: Aracımızın gerçek gücü hızlı virajlarda ve fren anında. Hockenheim ise orta hızda teknik birp ist bu bakımdan bir avantajımız olacağını düşünmüyorum ancak araç yine de iyi his veriyor. Gerçek performansımızı yansıtamadığımız Magny Cours’a benzer downforce seviyesi var. Bu bakımdan rakiplerimize oranla nerede olduğumuzu görmek ilginç olacak.

Takım yeni motor kapağını test etti. Bu bir fark oluşturdu mu?

H.K: Yeni üst motor kapağı, özellikle hızlı virajlarda aerodinamik performansı arttırmak için tasarlandı ve bunun Hockenheim testlerinde avantaj sağladığını hissettik. Ancak bunun hakkında konuşmak için çok erken; belki de Hockenheim bunu test etmek için en iyi yer değil. Bunun çapraz rüzgarlardan etkilenip etkilenmediğini görmemiz lazım. Hockenheim rüzgarlıydı ancak rüzgardan çok etkilenmedik. Gelecek için cesaret verici.

Martin Whitmarsh

9 yarış yapıldı ve 9 tane kaldı. Sezonun yarısı geride kalmışken takımın gelişmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Martin Whitmarsh: Lewis ile pilotlar klasmanında lideriz ve markalarda 3. sıradayız. Son performanslarımızdan cesaret almış olmamıza ve galibiyetlerimize rağmen daha istikrarlı puan kazanabileceğimiz yönünde hislerimiz var.

Özellikle İstanbul ve Montreal gibi bir çok yarışta galibiyeti parmaklarımızdan kaçırdık. Bir çok ceza aldık ve hatası olmamasına rağmen Heikki bir çok yarıştan, kimi zaman bizim ona uygun araç sağlayamamız, kimi zaman ise onun kontrolü dışında olanlar nedeniyle puansız ayrıldı.

Sezonun 2. yarısında bu tür kusurları geride bırakmak, pilotlarımıza her yarışı kazanabilecek araçlar vermek ve dünya şampiyonluklarına daha iyi odaklanmak için daha çok çalışmalıyız. Her iki şampiyonluk da henüz ulaşılabilir seviyede.

Heikki’nin pole pozisyonu ve Lewis’in galibiyeti momentumumuz için iyi oldu. Pazartesi günü Woking’deki atmosfer inanılmaz derecede iyimser ve olumluydu çünkü tekrar her iki şampiyonada da güçlü durumdayız. Ve bunun kolay şekilde gitmesine izin vermeyeceğiz.

Son yarışlarda takımın tam olarak rekabetçiliğini okumak zor oldu mu?

M.W: Biliyorum, taraftarlarımız rakiplerimiz ile direkt mücadele etmemizi bekliyorlar ancak kader ve hava Monaco, Montreal, Magny Cours ve Silverstone’daki 4 yarışta çok etkili oldu. Bu bakımdan sadece genel performans bakımından nerede olduğumuzu hesaplayabiliriz.

Ancak gerçek olan şu ki, biz aracımızı geliştirmek için attığımız adımların farkındayız ve szonun geri kalanında gelişebilecek fantastik bir yarış aracına sahip olduğumuz konusunda eminiz. Hockenheim’de rekabetçi olacağımızdan eminiz ancak Formula 1’deki güzelliklerden birisi de pazar günü kırmızı ışıklar sönene kadar bunu tam olarak bilemeyecek oluşunuz.

Sezon içerisindeki gelişimlerde özellikle hangi alanlarda memnun kaldınız?

M.W: MP4 23 sezona galibiyet ile başlamasına rağmen sezon boyunca ilerleme kaydedilmede bunun devam edeceği gibi bir etkilenme altında değildik. Açıkçası Ferrari çok güçlü bir pakete sahip ve BMW Sauber hâlâ her iki takım için sürekli bir tehdit. Ancak Fransa ve İngiltere GPleri öncesinde özellikle aerodinamik olarak yaptığımız gelişimler araçları pilotlarımız için çok daha iyi bir hale getirdi ve geliştirdi.

Silverstone’da ayrıca partnerimiz Mobil 1 yeni yakıt ve yağlayıcı ürünler getirdiler ve bu motor performansını arttırcı ve faydalı oldu. Bu hafta Hockeheim’de bazıları görünüme açık bir kaç yeni aerodinamik parça test ettik ve gelişim için ne kadar zorladığımızı görmek güzel. 2009 paketimizde bir çok detaya bakmaya başlamış olsakta bu seneki aracı gelişimini yavaşlatma gibi planlarımız yok.


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Mercedes taraftarları ucuz İspanyollar gibi değildir.Endişelenmeyin..

  2. öyle bir şey olmicağına emin olabilirsin 🙂

  3. pankart'ın üzerinde alonso'ya karşı kin ve neftet içerikli bir çok şey olacağına bahse girerim ogün kardeş.:))))))))))

  4. ogun savaş avatarı

    Mercedes Tribünlerine dikkat edelim bakalım bu sene nası pankart hazırlamış olcaklar 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir