Ferrari Ve Mclaren Casusluk Tartışmasında Son Noktayı Koydular

yazar:

kategori:

Ferrari ve Mclaren takımları, geçen seneki Formula 1 şampiyonasını oldukça derinden etkileyen casusluk skandalındalını artık tamamen kapattı.

Mclaren takımı geçtiğimiz sezon Ferrari’ye ait belgelerin bir çalışanında bulunması nedeniyle suçlu bulunmuş; sonuç olarak markalar klasmanından diskalifiye edilmiş ve 100 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Mclaren’in geçtiğimiz Aralık ayında özür dilemesi sonucunda FIA olayı sportif bakımından sonlandırsa da, takımlar tüm sorunları karşılıklı olarak çözdüklerini ve yaşananların tamamen geride kalmasını istediklerini bu sabah yaptıkları basın bildirilerinde açıkladılar.

Mclaren yaptığı açıklamada "FIA’nın ve FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’nin Mclaren’in Ferrari’ye açıkça özür dilemesinin ardından olayın resmi olarak kapanmasının ışığında Mclaren ve Ferrari konuyla ilgili çeşitli anlaşmazlıklara son verme kararı almışlardır."

"Mclaren ayrıca Ferrari’nin konuyla ilgili yapmış olduğu tüm harcamaların karşılığını vermeyi kabul etmiştir." dedi.

Ferrari takımı Mclaren’in hareketinden memnun olduklarını ve aldıkları parayı iyi şeyler için harcayacaklarını belirtti.

"Ferrari, Mclaren’in 2007 şampiyonasında yaşanan ve iyi bilinen olaylarla ilgili tekrar özrünü doğrular ve iki takım arasında yaşanan ve göze çarpan olaylara, Formula 1’in iyiliği ve FIA ve FIA Dünya Motor Sporları Konseyinin resmi olarak kapatmasının ardından son vermeyi kabul eder. Ferrari, Mclaren’den sonuç olarak alınacak paraları hayır kurumlarına bağılşayacaktır."

Ferrari, İtalya’da daMclaren’e karşı yasal işlemler başlatmasına rağmen, takımın resmi olarak şikayetini geri alması sonucu daha fazla gelişme yaşanması beklenmiyor.

Ancak Ferrari, eski mekanikerleri Nigel Stepney’e karşı davasını sürdüreceğini belirtti. Stepney, Ferrari’ye ait 780 sayfalık dosyayı Mclaren’in eski çalışanı Mike Coughlan’a vermişti.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Telefon dert değilde hafıza önemli :))

  2. Telefonum vardı Salih :))

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren ve Ferrari güzel birleşme olur fakat rakip kim olur

  4. vodafoneferrarimclarenmercedesmarlboro mclaren in 2008 aracı

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Geçmiş olsun inşallah içinde yerine tekrar konulması çok zor olan şeyler yoktur

  6. Valla benim aracıma girdiler bir keresinde. Aracım Mazda 323F Lantis. Polisleri çağırdım hemen arabamda ne parmak izi var ne bişe. Hiç bir zorlama yok. Çantamı almışlar ve gitmişler. Türkiye'deki hırsızların eline kimse su dökemez orası ayrı. Gönder oraya 3 tane Türk hırsız. Bak ortada ne F1 kalıyor ne bişey :))))

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fia hayatında hırsız görmemiş :)) Türkiye ye çağırmak lazım biraz hırsız görsünler o zamanda fia mclarenden özür diler :))

  8. Sen fırsatçı diyorsun FIA hırsız. 🙂

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bülent Şahin o yazdıklarını yaptım zaten onun için izahat yapmana gerek yok haaa benim şahsımda başkaları bilgilensin diyorsan eyvallah ;birde belgeler hakkında herkesin bilgisi olması onu kullananların sorunu değil ,bana çalan kişi lazım kullananı ne yapayım haaa mclaren stepney çal bana getir derse eyvallah yoksa burada suç stepneyin mclarenin değil ceza olayına gelince olan hadise= ey mclaren kardeş ferrariden eline dolaylı yollarla ulaşan bu belgeler kaç para eder sorusuna cevap mclarene verilen maddi cezadır onun akabinde gelişen olaylar başka bir hesabın parçalarıdır ;savunmak evet suçlu bile olsa herkesin savunulma hakkı var dimi belki burada değil fakat benim inancıma göre mclaren suçlu değildir fırsatçıdır ve bu fırsatçılığın bedelide 100 milyon$ cıktır

  10. McLaren olaya bu şekilde yüzeysel bakarak olayı örtbas edemessin. Evet "senin tabirinle" salaklığın sınırı yoktur haklısın ama senin dediğin şekilde burda bir yorum hiç okumadım ben. Demekki burda "senin tabirinle salak" kimse yok.

  11. Ayrıca FIA bizim borçlar hukukunu kullanmıyor bunuda belirteyim. 🙂

  12. 1. konu : Bahse konu belgeleri haksız yollardan McLaren çalışanı ele geçirmiş mi? Evet. Peki bu belgelerden Sadece Coughlan'ın mı haberi var ? Hayır, takımda bir çok çalışanın haberi var demekki suçun kişiselliği ortadan kalkıyor arkadaşım (bizzat Ron amcanız söyledi bunu). Ortada bu şekilde bir hırsızlık olayı var mı? Evet, var. o halde hırsızlık konusunda McLaren'i aklayacağınız bir konu yok. Zaten bu bilgileri araçlarında kullanıldığı kanıtlanamadığı için pilotların puanı silinmedi. Bu da ayrı bir dipnot.

    2. konu : Telefonun konusuna gelince bu hususta takip edilecek yol öncelikle polise başvuracaksınız. Telefonunuza ait bilgilerden (fatura, garanti belgesi vs.) fotopilerinizi ibraz edeceksiniz. Sonra polis tarafından ilgili Savcılığa bu evraklar intikal ettirilecek. Daha sonra bu evraklar Savcılığa geldiği aşamada yazılı bir dilekçe ile Savcılıktan telefonun görüşmeye Telekominikasyon kurumu başkanlığınca kapatılması ve yine Telekominikasyon Kurumu Başkanlığınca telefonu şu anda kullanan şahsa mesaj yolu ile "telefonu en yakın kolluk birime götürmesi" konusunda talepte bulunacaksınız.

    Ayrıca şunu da belirteyim ki bu da benim görüşüm eğer arkanızda güçlü birileri yoksa değil telefonunuz herşeyinizde gitse asla haklı değilsiniz bu ülkede. Onun için kızgınlığı bir tarafa bırakın ve bundan sonra telefonunuzda dahil hiç bir şeyinizi çaldırmayın dikkatli olun.

  13. Öncelikle F1 den bahsediyoruz.Kendi içinde kuralları etik dışı durumları var..Çoğu kişi ezberlemişler Ron neden kabul etti demekki var birşey diyor.
    Ron neyi kabul etti?
    Konuşmayı dinleyin Ron Dennis bilgilerin ellerinde olduğunu kabul etti.2 mühendisin yakın arkadaşalığından bilgiler diğer takıma gönderiliyor o takım içinde de yayılıyor haber.
    Kullanılıyor mu hayır araç inceleniyor incelenirken onun bilgileride dünyaya yayılıyor ama kullanıldığına dair hiçbir şey yok.Zaten kullanılamaz olayın çıktığı tarihte araçlar hazır .Bazı F1 i çocuk oyuncağı sanan embesiller 2 günde aracın yapısının değiştirilebileceğini ya da dahada salaklıklarını ortaya koyarak
    mclaren almış ferrari bilgileini götürmş mercedes fabrikasına 1 haftaya bunun aynısını istiyorum bu sene aracımız hiç bozulmayacak demiş 😀 salaklığın sınırı yoktur.
    Sonuç olarak ortada bir suç var bilgiler mclarende ve bunun kapanabilmesi için ron cezayı kabul ediyor.
    italya_özel_Fotokopici_çocukları_koruma_derneği 🙂

  14. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hukukçuya mı hangi hukukçuya ;belki biraz fazla olacak belki yeri olmayacak fakat bu ülkede hukuk zannetmiyorum ;hırsızlık konusuna gelince sen beyan ettin mal sahibi kişiden haksız yolla elde edince ,bu bahse konu belgeleri mal sahibinden haksız yolla elde eden stepney mclaren değilki ;
    madem hukuk dedin hukuk iyi niyetli 3.ncü kişileri korur evrakı çalan stepney (gerçi o da bu kanuda konuşulmayan çok şey var diyor da neyse)stepneyin evrakları verdiği kişi couglahan(imla hatası olabilir fakat kişiyi biliyorsunuz) eeee mclaren bunun neresinde ,şurasında couglaha orada çalışıyor ,bazıları diyecek borçlar hukukuna göre işverenlerin çalıştırdıkları kişiler üzerinde sınırsız sorumluluğu vardır evet doğru fakat suçun kişiselliği ilkeside vardır ;
    Neden bu konuda sinirliyim hukuka neden dargınım herkese lazım olan şey adalettir ve eksikliği kızgınlık uyandırır ;çalınan telefonumu imei numarasından kapattırmak isterken verdiğim dilekçe =bahse konu cihazın imei numarası klonlandığı ve bu klonlama neticesinde farklı cihazlarda kullanıldığı için bu farklı cihazlar iyi niyetli 3.ncü kişilerce kullanılabileceği için kapatılmamıştır ,hukuk iyi niyetli 3.ncü kişileri korumuş fakat hak sahibi olan beni korumamıştır soruyorum kim haklı ve adalet nerede

  15. 37 tane yorum var burda. Peki aranızdan tek bir kişi sordu mu bir hukukçuya hırsızlık suçunun yasal unsurları nelerdir diye ?? Bizzat bu işin merkezinde olduğu için ben sordum. Bakınız hırsızlık suçu ele geçen eşyayı çaldıktan sonra onu kullanınca oluşmuyor. Direk o eşyayı çalınca oluşuyor. McLaren takımı da burda kullanıp kullanmadığı ile değil çalıp çalmadığı konusunda yargılanıyor. FIA hırsızlık suçundan dolayı dolayı McLaren'i suçlu buldu ve zaten McLaren'de olaydan dolayı özrünü diledi zaten temyiz aşamasında gerekli cezaya da çarptırıldı.

    Şimdi bu kadar bilgiden sonra gayet net, okunaklı ve düzgün bir şekilde yazdığım kararına vardıktan sonra tek merak ettiğim şudur : McLaren takımı olayı bu şekli ile kabul etmişken ve özrünü dilemişken neden taraftarları halen aklama çalışıyor ?

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    SpeedBoy bu oyunun birinci perdesi ilk hamleler gerisi gelecek fakat bunu hemen bugün beklersen boşuna beklemiş olursun ilk hamle mclarene ceza vermek oldu mclarenin veya onu sahiplenenlerin hamlesi (kabul edilsede edilmesede) mosleyi takip ettirerek (ne kadar hatasız olsanızda hayatınızın bir döneminde hata veya yanlış yaparsınız) açığını bularak oradan yüklendiler ve şu anda iki olayda duruldu bakalım hamleler neler olacak ;bunlar %100 böyledir diyemem fakat olayların gidişatına göre benim yorumum bu

  17. Haklı veya haksız bu mclaren adına sürülmüş bir lekedir.Eğer Ron Dennis suçsuz olduğunu düşünse asla bu işin peşini bırakmazdı.Onun gibi takıma yılarını vermiş bir yönetici bu kadar koaly pes edermi.Benim için mclarenin suçunun tek bir kanıtı var oda Ron un skandal meydana çıktıktan sonraki tavrı.Kenidinizi düşünün eğer bir suç işlemişseniz suçunuzun açığa çıkmasını asla istemezsiniz.Ama olurda suçunuz açığa çıkarsa mümkün olan en kısa sürede bunu ört pas etmek, gündemden düşürmek istersiniz.İşte Ron un yaptığıda bu.Burda benden çok daha önce F1 izleyen mclaren ciler vardır.Ben özellikle onlara şunu sormak istiyorum Ron dennis hakakten bu mu?Eğer bu leke takımına haksız yere sürülmüşse niye savaşmıyo.Gidebileceği FIA ile alakası olan mahkemeler illaki vardır.Benim tanıdığım Ron haklıysa işin sonuna kadar gider ve bu işin sonuda bu deil.

  18. onur aybars avatarı

    Teşekkür ederim kardeşlerim. Ben anlayacağımı anladım…

  19. kaan kaanhan avatarı

    işte önemli noktalardan biride eğer cezayı pilotların telsiz konuşmaları, lastik basıncı, fren ayarı vs.. gibi şeyleri bilmekten veriliyorsa bu çifte standardın KRALIDIR başka hiçbirşey deil. çünkü bunu yapmayan yok, çok sevilen adam Ross Brawn bile söyledi McLaren hırsızlık yapmadı diye trf1 arşivine bakın görün. telsiz konuşmasıydı, lastik basıncıydı senelerdir herkesin yaptığı şeyler bunlar, kabak bizim başımıza patladı esas benim kızdığım noktalardan biriside bu,aslında senelerdir çoğu takımın yaptığı dediğimiz olayın etik olmadığı konusunda herkes hemfikirdir herhalde, sorun eğer suçsa neden herkese uygulanmadı :S Mosleyin adaleti herkese aynı olmadı malesef bunuda kabul edelim.

  20. evet artık kabak tadı vedi bu tartışma olmuş bitmiş bir olay. artık üzerine gitmek gerekmiyor.sonuçta 2 takımda bu konuyu kapattığını açıklamış neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum. patronlar bile umursamazken siz hala gereksiz tartışmalar çıkartıyorsunuz.sonuçta mclaren özür dilemiş ve bu olay kapanmıştır artık ısıtıp ısıtıp önümüze koymassanız sevinirim.

  21. bu haberde tartışma çıkacağı belliydi. Zamanında .. olup susanlar tekrar başlamış konuşmaya.Geçen sene 1.olamamamızın tek olumlu tarafıda bu.2 kat fazla konuşacaklardı o şaşkın halleriyle.Şimdi McLaren arayı kapatıp öne geçiyor.Horazlar tekrar ötüyor.Bende burdayım aklınızı kurcalayan neyse mantıklı olarak söyleyin cevap verelim.
    Forever McLaren Mercedes

  22. peki Erhan arkadaşım Renault olayında niye hiç bir ceza verilmedi McLarenin bilgileri ellerinde olduğu kanıtlanmıştı çalışanlar kendi ağızları ile söylediler sizin dediğinizden ne farkı var hiç bir mahkeme bile olmadı işte ayrımcılık diye buna diyorum ben daha ne??McLarene olan kinini kusmak için bazı şeyler görmemezlikten geliniyor malesef..

  23. Mahkemede çıkıp evet haberim vardı diyende başkası o zaman. Neyse bu son yorumdu uzamasın bu konu. Bir an önce unutulut inşallah bu kone çevirip çevirip koymak hoş olmuyor.

  24. Ron özür dileyebilir özür dilemek erdemliktir suçu kabullenmek değildir böyle bir yönetim karşısındada yapabilceği bir şey yok takımın üflesek ceza yiyoruz herkes farkında her şeyin fazla uzatmanında gereği yok..

  25. Dennis in suçu ne mi? Bu adam takımın elinde Ferrari ye ait dökümanlar olduğunu biliyor ve bunu açıklayıp tekrar teslim etme görevini yerine getirmiyor. Bundan büyük suçmu olur? Üstelik bilmiyorum deyip yalan söylüyor sonradan özür diliyor. Hem de Todt ile centilmenlik anlaşması yaptıktan sonra.

    Tabiki takımlar arasında bilgi hırsızlığı olur. Daha geçenlerde Mika Salo çıkıp Ferrari de yarışırken McLaren in telsizini dinlerdik dedi. Kimse Ferrari tertemizdir demez diyemez. Ama bir takımın bütün bilgileriin başka bir takımın eline geçmesi bir ilk.

  26. Sinan Şahin avatarı

    bu olayı mclaren takımı kabul etti…mclaren'in ismi lekelendi…ron özür diledi(bu adamdan nefret ediyorum)…ve sen ve senin gibiler kabul etmiyor 🙂 dünya dönüyor, boşver 🙂

  27. Aracı dökenin kim olduğunu görüyoruz,çok uzak değil Fransa yarışını hatırlatırım ;))Ferrarinin kendi aracı dayanıklı değil onların belgelerine mi muhtaç takım dünyaın en büyük teknoloji merkezlerinden birine sahip o yüzden ferrari kendi aracını dayanıklı yapsın ordan McLAren çamur atmak kolay nede olsa..Hız olarakda son yarışta kimin daha hızlı olduğunu gördük tur bindirenin ve yiyenin kim olduğunu da :)))Ayrıca Coughlan'ın o departmanda çalışması illa araçta oynama yapıcağı anlamına gelmez vede çalma lafı komik ferrarinin resmi çalışanı getirip eliyle veriyor görende gece gizlice fabrikaya sızıp bilgileri alıyor halbuki tam tersi bizim elemanın bişi yaptığı yok sizin eleman getiriyor oda sağolasın diyip alıyor bunda ne Dennis'in suçu var nede Domenicalli'nin ama malesef 2 takımın çalışanı oldukları için onlarda suçlu konumuna düşüyorlar..

  28. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Dökülen araç evet sayenizde toparladık birde ferrariye para yardımında bulunuyoruzki 2009 da adam gibi araç yapsınlar da rakipsiz kalmayalım biz ferrari ile düşman kardeşiz bu f1 bizsiz olmaz biz birbirimizi hem severiz hemde döveriz başkalarıda aradan nemalanır ;
    evet mclaren mercedesin parası fazla harcayacak yer arıyor onun için mercedes f1 e girerken v10 motorlarla arası iyi olmadığı için Chrysleri satın aldı sırf 10 silindirli motor teknolojisini f1 de uygulamak için f1 v8 lere dönüncede Chrysleri sattı fakat %80,9 unu (belki %81,9) ayrıca f1 ciler ferrariyle antlaşması olan TATA firmasının %7 sinin MERCEDESe ait olduğunu biliyormu ben diyorumya biz ferrari ile düşman kardeşiz hem sevişiriz hemde dövüşürüz biz hep burada oluruz diğerleri gider gezer gelir

  29. evet saol tahsin kardes 🙂
    zaten erhanf1 arkadasin dediyi gibi..
    alonso ve delarosa nin tele konusmalari..ortada zaten bu sitede hepimiz okumustuk..fren ayarlari..lastik basinci falan..bunlari konusmuslardi.. bunlar f1 de önemli bilgiler. bazilari mc laren aracinda ferrari nin bilgileri kullanilmadi diyordu yada bulamadilar. illa da aracin görünen bir yerinide kullanilmasi gerken bilgiler deyil bunlar mesella yukarda yazdigim gibi lastik basinclari fren ayarlari. vs…

  30. olay tarfalar arasında kapanmış bence de uzamasının bir anlamı yok. bu konuyla ilgili tek bir şeye yanıyorum geçen sene konuyla ilgili 3-4 saat oturup konuyu aydınlatmıştım ama sanırım eski veritabanı ile uçtu gitti 🙁

    bu arada erhan sen şükret yine 1 yorumun siliniyor, bir de diğerlerine sor..

  31. ErhanF1 söylediklerinin hepsine katılıyorum.

  32. bencede artık bu konu kapanmalı komik olan renocuların ferrari taraftarı gibi davranmaları size ne yaww bu konu ferrari ve mclaren arasında burda saçma sapan komplo teorileri yazmayın mclaren ve ferrari kaç yıllık takım f1'in gelişimi için 2 takımda çok fazla şey üstlenmiştir.f1'de casusluk herzaman vardır örneğin bu sene bile ferrarinin burun ayrıntısı kullanılmadan basına yansıdı.ve herzamanda olmaya devam edicek herkes kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor,gerekirse kazanmak için başka takımların bilgilerine bile başvuruyorlar. umarım objektif olmuşumdur.:))

  33. McLaren taraftarları kaldı zaten kabul etmeyen. Ron Dennis bile kabul edip özür dileyeli çok oldu. Ferrari kendi eliyle verdi diyen bile çıkmış aferin. Ferrari yılların birikimini bütün gizli bilgilerini McLarene komplo kurmak için vermiş. Birde kanıt bulamadılar diyenler var ki onlar tam bir şaka. Ne belkiyorsunuz kanıt olarak arabanın kaputunun altında Ferrari logosumu? Alonso ve De la Rosa arasındaki telsiz konuşmalarında daha iyi kanıtmı olur? Siz sadece takımınıza bu lekeyi konduramıyorsunuz ve inkar etmeye çalışıyorsunuz. Silmeyin bu yorumu her gün bir yorumum siliniyor zaten.

  34. kaan kaanhan avatarı

    hakan sınır, soğutma sistemlerinde sorun yok, McLaren ın kendi geliştirdiği sistemdir..video altındaki açıklamayıda oku.
    http://freshf1.com/mclarens-cooling-system-details/2007/04/26/
    Mike belgeleri aldığı için zaten dolaylı olarak suçlu oluyor McLaren, buna dicek bişey yokki, takımın yapabileceği bişeyde yok malesef, önemli olan araçta kullanıldımı,elde delil varmı yok, şüpheli parça lafları beni 100 yıl geçse tatmin etmez. McLaren a cezayı verecek olan Fia zaten bundan ne gibi bir sonuç çıkması beklenirdiki, bırakın böyle önemli bir konuyu, ot a samana ceza verirken,bundan McLaren suçu yok demelerini beklemekte saflık olur. Mosley eline geçen fırsatı çok iyi değerlendirdi, tüm Fia McLaren in karşısındayken, takım ne yapsın temyize gitse yine aynısı çıkar. bit biti ısırmaz demiş atalar 🙂

  35. hakan kaya güzel yorum kardeş :))

  36. MC laren suclu, bide sucunu kabul ediyor ve 1 den fazla özür diliyor.
    ama mc laren taraftarlari halen bu durumu kabulenemiyorlar.. ya hayret sanki takimi kendileri kurdular.:D

  37. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    değil mi Ömer. bazılarıda FIA bahanesini kullanarak Ferrari'ye karşı kendilerini tatmin ediyorlar.

  38. Azıcık mantık.Mclaren gibi çok büyük bir takım eğer casusluk olayında suçsuz olduğuna biraz inansa bu kadar mali yükün altına girermi hadi onu geçtim yarış dünyasının en büyük markalarından biri adının mahkemede casus olarak kirletilmesine bu kadar kolay razı olurmu.Gidebilecekleri bir sürü mahkeme vardı ama hiç birine gidemediler ve birde utanmadan konu kapansın F1 in iyiliği için diye kendilerini sempatik gösteren demeçler verdiler.Aslında en büyük iyiliği kendilerine yaptılar…

  39. onur kardeş soğutma sistemlerinde ferrari ile bilgi çıktı yani ferarri bilgileri hemen hemen çıktı kardeşş

  40. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu sitede ''konuyu kapat'' şeklinde yazı ve yorum yapılabileceğine pek olasılık vermiyorum ;
    hukuktaki kuralda gayet açık iddia makamı iddiasını ispatlamak zorundadır iddia ile suçlayınca suçlu olunmuyor

  41. onur aybars avatarı

    Biri beni şu konuda aydınlata bilir mi? Hatırladığım kadarıyla MP4-22 üzerinde yapılan incelemelerde "%100 kopyadır" denemedi. Doğru mu hatırlıyorum yanlış mı? (O sıralar askerdeydim, pek takip edememiştim.)

    Bir de benim aklıma bir komplo teorisi geliyor arkadaşlar. Ferrari "Nigel Stepney"e dökümanları McLaren'e ulaştırmak için kendi eliyle vermiş olmasın.

    "Konuyu kapat Onur" demeden şu sorduğum soru hakkında beni aydınlatın lütfen.

  42. Benim anlamadıgım konunun altına bakıyorum bir Ferrari taraftarı olay çıkartacak bir sey söylememiş ama mclaren taraftarına bakıyorum fitili ateşliyor bu bana saçma geldi bu olayda suçlu olan tarafın taraftarı neden böyle bir sey yapıyor konuyu kapatmak yerine konuyu ateşliyor?

  43. Konunun kapanması teklifi acaba hangi takımdan geldi. Geçen sene Ron Dennis sezon başında Jean Todt'a dostluk anlaşmasında bulunmuş ve sezon boyunca centilmence bir mücadele segilenmesini bizzat kendisini istemişti. Ama sezon içinde patla veren ve Ron Dennis'n bütün bu olan bitenlerden haberdar olması O'nun dostluk anlayışını sorgulamama neden oluyor. Umarım bir daha bu tür şeyler yaşanmaz. Çünkü gerçekten sporun doğasına ciddi anlamda zarar veriyor. Max'in verdiği zararlar zaten kendi başına yetiyor.

  44. İşte davayı sürdüren bir arkadaş Ömer Hamzaoğlu.

  45. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    taraftarlar arasında bu konunun kapanmamasının nedeni formula 1 den zerre kadar anlamayan bazı şahıslar ancak bu olayı kullanarak kendilerini mclaren e karşı tatmin ediyorlar.çünkü başka hiçbirşeyden çaktıkları yok…SONSUZA DEK MCLAREN!!!

  46. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Çok paranın dolandığı yerlerde oyunlar hiçbir zaman tek perdede kapanmaz onun için hiç kimse önde değil ve eldeki kartlar tekrardan kapatıldı son darbeye kadar

  47. kaan kaanhan avatarı

    stepney davası kapanmaz umarım, toz olayı filan açıklansın neymiş bilelim. fabrikada ve araçta hiçbirşey bulunamadığı halde(şüpheli parçalar dendi), yinede belgeyi alan adam ne sebeple olursa olsun bizim çalışan olduğu için özür olayı doğru centilmen olmak lazım.Mosleyin McLaren ı Linç girişimi tam hedefine ulaşamasada üstünlük sağladı.

  48. senin gibiler olduğu sürece kapanmaz …

  49. Yüz kızartıcı olduğu için bence kapanmaz.

  50. Taraftar gruplari arasinda bu mesele yeteri kadar tartisildi zaten, umariz artik bu mesele tarihteki sayfalarda kalir..

  51. Takımlar kapattı meseleyi ama taraftarlar kapatamadı maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir