Mateschitz: "Muhammet Ali Gibi Alonso'nun Açıklamaları da Kasıtlı Oluyor"

yazar:

kategori:

Mateschitz, Muhammet Ali’nin psikolojik baskı ile rakiplerini alt etme yöntemini Alonso’nun da iyi kullandığını düşünüyor.

Mateschitz “Muhammet Ali gibi Alonso’nun basın açıklamaları da çok kasıtlı oluyor. Psikolojik savaşta en kötüsü o.” dedi.

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko da bu sene Sebastian Vettel’in bir çok yarışta yuhalanmasının psikolojik savaşın bir parçası olduğunu düşünüyor.

Marko “Fernando Alonso gibi insanlar Sebastian’ın en iyi sürücü olmadığını, onun en iyi araca sahip olduğunu söylüyorlar.”

“Bunlar kasıtlı politik açıklamalar.” dedi.

Marko ayrıca Vettel’in Red Bull’dan ayrılması için bir sebep olmadığını söyledi.

Marko “Ona rekabetçi araç üretemezsek takım değiştirecek. Şu anda, özellikle Alonso ya da Hamilton gibi takım arkadaşı olacaksa niçin Ferrari ya da Mercedes’e geçsin?”

“Şu anda onun için alternatif bir takım göremiyorum.”

“Ayrton Senna tüm şampiyonluklarını Mclaren’de kazandı ve asla Ferrari sürmedi. Ancak onun bu yüzden bir imaj sorunu bulunmuyor.”

“Ferrari ile kazanmak daha güzel olabilir ancak şu anda bu kolay bir şey değil.” dedi.

Mateschitz ise Salzburg’da Vettel’in şampiyonluğunu izlemenin çok aşırı heyecan yapmadığını söyledi.

Mateschitz “Bunu beklediğimiz için Noel kutlaması gibi bir şeydi. Çok heyecanlı değildi ancak keyiflendik.” dedi.


Yorumlar

“Mateschitz: "Muhammet Ali Gibi Alonso'nun Açıklamaları da Kasıtlı Oluyor"” için 17 yanıt

  1. Baştan sona çelişkiler yumağı olma dışında. Bu Batılı bakışında içten içe olan hislerin, yerleşik iknaların Muhammed Ali ismiyle dışa vurumudur. Elbet bir yerde falso verir. Hangi dine sahip olursa olsun kimliğini geçip müslüman olduğu bu kadar bilinen bir isim ile her hangi bir dine sahip olmayan, kabul etmediği bilinen bir ismi ki biz biliyorsak elbet kendisi de biliyordur bu padoğun içinde olmasıyla bir tutulması hangi maksat ile olursa olsun bir niyet, hisler yumağının dışa vurumu oluyor.
    Bu derin noktanın dışında kendilerinin sıklıkla başvurduğu psikolojik harb de rezil bir durum, mücadele hakikati dışında olmuyor hani. Bunu da en iyi reklam ölçekleri ve 2 büyük dev ile diğer küçükleri masa başında da olsa alt etme hünerini gösteren kendileri çok iyi beceriyor. Lewis bunu uyguluyor olabilir Scuderia da iyi bir oyuncusu iken bu kavramın Fernando'nun ki pek bunun gibi olmuyor. Oysa o da biliyordur Samurai liderlerinin, nizamının bu harb tekniğini ne kadar iyi uygulayarak başardığını. Bizim okuduklarımızı elbet okumuştur. Son olarak "Savaşta hile mübahtır"
    Buna uyarken Muhammed Ali'yi eleştirmek hey ne diyorsun adamım denmesine sebep olur.

  2. Sana hak veriyorum. Redbull Kim McLaren kim, Kediyle Aslani kiyaslamak gibi birsey olmus. McLaren EN AZ bir Ferrari kadar büyük bir Takimdir.

  3. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    zaten uyanık arkadaşlarda çelişkili yorumları anlamış yazmış, o konulara girmeden ,rbr son dönem ferrari yi ve alonso yu siyasi demeçlerde geçti, alonso bilmem ne demişi bırak da başkan, her yarışta vites gidici yavaşla ,kers gidici yavaşla ,lastik uçtu gitti yavaşla emirleri karşısında vettel in ekranları morarttığında ki, yalanlarınıza, ne diyeceksiniz, bırakın alonso malonso psikolojik v.s yalanlarınızı kendi yalanlarınız ortada

  4. Mateschitz baba sen boş ver bu üçkağıtçıları Amerikan güreşine girmeyi bir düşün derim 🙂

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çok çelişkili açıklamalar, biri diyorki herkes Vettel'in araç sayesinde kazandığını söylüyorlar, diğeri diyorki Ferrari kazancak durumda olmadığı için Vettel Ferrariye geçse de bişey yapamaz.

    Burdan ne anlıyoruz peki, herkesin araç hızlı dediği doğruymuş. Yavaş araçlan Vettel bile bir halt edemezmiş..

  6. Red Bull'u Mclarenle bir tutmuş, Senna efsane ama Mclarende kazandı Ferrari'de değil diye… tamam spora katkınız büyük, enerji içecekleri arasında tercih ettiğimde sizsiniz ama, Mclaren nereye, siz nereye…

  7. F1 in Ünal Aysalı

  8. hile bullu boşuna yuhlamuyorlarmış birdaki yarışta linç etmeseler yine iyi gercekten haketiyormuşsunuz…

  9. Ferrari ile kazanmak daha güzel olabilir ancak şu anda bu kolay bir şey değil.

    Bu sözle mi Alonso'ya savaş açmışlar?

  10. gelmiş geçmiş en iyi içeçek takımısınız.

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Büyük patron adamımız büyük usta durmak yok yola devam yaşasın kafein destekli içecekler enerjimize enerji katıyorsun Mateschitz başgan

  12. Ona rekabetçi araç üretemezsek takım değiştirecek. Şu anda, özellikle Alonso ya da Hamilton gibi takım arkadaşı olacaksa niçin Ferrari ya da Mercedes'e geçsin?

    takımın içinde düşünülenler meydana çıktı 🙂 vettel hiç suya sabuna dokunmadan bitirirse kariyerini çok pişman olacak. hamilton'ın son zamanlarda vettel hakkındaki sözlerini ferrari'ye vettel ile ılımlı bir ikili olabilecekleri düşüncesini vermek için söylediğini düşünüyorum. cümle combo oldu biraz kusura bakmayın. yani ham diyor ki: bakın vettel'i övüyorum saygı duyuyorum uyumluyum, alonso gidince ikimizi alın sorun çıkmaz. çünkü artık şampiyonluk sayısı olarak alo ve ham'ın vetteli yakalaması imkansız.

    ancak aynı araçta 1 senede bile bu iş halledilebilir 🙂 ki zaten hamilton deyince neden takım arkadaşı sorunları düşünülüyor anlamış değilim. ham'ın hiçbir takım arkadaşıyla problemi olmadı, alonsoyla bile. alonso hakkında tek kötü söz söylemedi.

  13. Ah Ferrari ah McLaren kimlerden laf işitiyorsunuz…

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Büyük patron işi gücü bırakmış , şampiyonluklara sevineceği yerde rakip sürücüye laf yetiştirip polemik yaratmaya çalışıyor.Çok gülünç.
    Redbull takım olarak topyekün alonsoya savaş açmış.matesiz marku horner vetel 4 lüsüne karşı tek başına alonso. 4 vs 1
    Mateşiz efendi senin muhatabın montezemolo olmalı.Bir sürücüyle bu kadar uğraşmanızın altında neler yatıyor.Bu sürücü sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.Tabi tüm istedikleriniz oldu.Fia yanınızda , pirelli yanınızda . Kontrol altına alamadığınız birtek alonso oldu.4 e karşı 1 oldunuz yine 1 halt edemediniz.Kural kitabını hizaya getirdiniz , asırlık takımlara diz çöktürdünüz , pirelliyi arka bahçeniz yaptınız ama alonsoya gem vuramadınız.

  15. Marko "Ona rekabetçi araç üretemezsek takım değiştirecek. Şu anda, özellikle Alonso ya da Hamilton gibi takım arkadaşı olacaksa niçin Ferrari ya da Mercedes'e geçsin?"

    Burda çok doğru bir noktaya parmak basmış 🙂

    Raikonen takım arkadaşım olmasın diye gidip ağladığına da eminim 😀

  16. Büyük patron olayı anlamış. Özellikle Alonso ve fanları sürekli olarak vettelin aracının iyi olduğundan bahsederek Vettelin başarılarını itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar bazıları da malesef bu oyuna geliyor

  17. Şu adamı bir muhamet aliye benzetmemiştiniz tam oldu yani alonso cok büyülütülüyor yeter artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir